Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на кола с лизинг от физическо лице

Featured Replies

Здравейте! Предстои ни покупка на кола и за момента сме се спряли на една, която струва около 60000 лв. Проблемът е, че ние искаме да я купим на лизинг, но тя е на физическо лице. Колата е нова от 2022 г. и е купена в кеш. Тъй като нямам никакъв опит в покупката на коли досега, защото си карам старата таратайка, въпросът ми е, как се процедира в този случай? Има ли някой, който е купувал кола на лизинг от физическо лице? Видях за ОТП лизинг, но тъй като днес е събота и не работят, няма как да ги питам.

Благодаря предварително за отговорите! 😊

Вземете си целеви кредит от някоя институция (банка и не само) и си купете колата.

Варианти - Кредити за Покупка на Коли

Не съм вещ в тази областм но си мисля че трябва консултация с адвокат, все пак важно е да се уточнят условията по този лизинг до най малката подробност и договора да се подпише в присъствието на нотариус.
На ваше място бих задал въпроса си с всички подробности на следващия адрес : http://lex.bg

преди 2 минути, jhoro написа:

Вземете си целеви кредит от някоя институция (банка и не само) и си купете колата.

Варианти - Кредити за Покупка на Коли

1. А ако кредитната му история не е чиста?
2. Говорим за 60 бона, те 2000 дават с клизма, та не знам.
3. Ако лихвите са тези които си спомням тая кола ще му излезе златна.

преди 1 час, Coco1 написа:

Потребителски кредит и си ти. 

Никой няма да му даде 60 хил. потребителски кредит. Нещата отиват към ипотека на жилището.

преди 1 час, Bubbles написа:

1. А ако кредитната му история не е чиста?
3. Ако лихвите са тези които си спомням тая кола ще му излезе златна.

1. Даже Дядо Коледа дава подаръци само на подлушниге. Ако не може да обслужва кредит - дали ще са плаща лизинговите вноски?
  2. Дават те, много повече дават. Според човека.
  3. Не знам какво си спомняш, но лихвите паднаха чувствително. 
преди 1 час, Bubbles написа:

...
...

Визираш за човек, без доходи сигурно, само на помощи?

• Автор

При условие, че съм написал на лизинг и съм го предвидил, няма нужда да се коментират кредитни истории, на кого колко кредит му дават. Преценил съм, че лизингът за мен е удобен вариант. Имам чувството, че 70% от коментарите са просто да се напише нещо. Съмнявам се, че всеки който тръгва да си купува кола си наема адвокат. Бюджетът е ясен, начинът на плащане също. 

преди 12 минути, esenn написа:

При условие, че съм написал на лизинг и съм го предвидил, няма нужда да се коментират кредитни истории, на кого колко кредит му дават. Преценил съм, че лизингът за мен е удобен вариант. Имам чувството, че 70% от коментарите са просто да се напише нещо. Съмнявам се, че всеки който тръгва да си купува кола си наема адвокат. Бюджетът е ясен, начинът на плащане също. 

За покупка на кола най изгодния вариант е потребителски. Лизинга е натоварваща схема.Иначе се самонатоварвай колкото искаш.

преди 46 минути, plmen88 написа:

Никой няма да му даде 60 хил. потребителски кредит. Нещата отиват към ипотека на жилището.

Кредит се дава според месечен доход. Колкото по голям доход толкова по голям кредит.

преди 14 минути, esenn написа:

Прави си каквото искаш, но кажи - правиш ли разлика между продажба на изплащане, финансов лизинг, оперативен лизинг и целеви кредит?

преди 10 минути, Coco1 написа:

Кредит се дава според месечен доход. Колкото по голям доход толкова по голям кредит.

Поправи ме ако греша, но потребителският кредитен лимит в България е 50 хил. лева.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Поправи ме ако греша, но потребителският кредитен лимит в България е 50 хил. лева.

Моята банка дава потребителски 60К .

преди 33 минути, esenn написа:

Приятел ако не отбираш нищо от тия неща, без адвокат или поне човек кой разбира така хубаво могат да те нахендрят че ще се чудиш откъде ти е дошло.
Но твоя си работа, желая ти успех! :)

преди 45 минути, jhoro написа:

1. Даже Дядо Коледа дава подаръци само на подлушниге. Ако не може да обслужва кредит - дали ще са плаща лизинговите вноски

То това че е събрал някоя пара под дюшека не значи непременно че не може да има лоша кредитна история че дори и дългове.
За другото не мога да споря.

преди 53 минути, Coco1 написа:

За покупка на кола най изгодния вариант е потребителски. Лизинга е натоварваща схема.Иначе се самонатоварвай колкото искаш.

Това не е вярно. Недей да заблуждаваш хората, след като не разбираш от нещо! Колко е лихвата на потребителския и колко на лизинга? 

На моя лизинг за колата ми, която карам в момента през Райфайзен, лихвата е 2.1% На предишната ми кола беше пак 2.1% На предходната беше 2.25% Мога да ти покажа документи за последните ми 5 автомобила, които са на лизинг със съответната лихва.  

Намери ми, моля те, потребителски с такава лихва. 

преди 27 минути, Bubbles написа:

Приятел ако не отбираш нищо от тия неща, без адвокат или поне човек кой разбира така хубаво могат да те нахендрят че ще се чудиш откъде ти е дошло.
Но твоя си работа, желая ти успех! :)

То това че е събрал някоя пара под дюшека не значи непременно че не може да има лоша кредитна история че дори и дългове.
За другото не мога да споря.

За какви адвокати говорите постоянно?! Явно повечето от тук пишещите никога не са карали кола на лизинг. Ставате смешни! 

преди 1 час, ostavime написа:

Това не е вярно. Недей да заблуждаваш хората, след като не разбираш от нещо! Колко е лихвата на потребителския и колко на лизинга? 

На моя лизинг за колата ми, която карам в момента през Райфайзен, лихвата е 2.1% На предишната ми кола беше пак 2.1% На предходната беше 2.25% Мога да ти покажа документи за последните ми 5 автомобила, които са на лизинг със съответната лихва.  

Къде беше ти в Холандия ли 

За какви адвокати говорите постоянно?! Явно повечето от тук пишещите никога не са карали кола на лизинг. Ставате смешни! 

Виж - кола на лизинг не съм карал, наистина - няма смисъл - плащам си кеш колите. Но имам машина, която изплащам, като частно лице на частно лице по добре познатата схема за придобиване, без данъци и лихви, чрез запис на заповед (24 броя общо бяха). Чиста работа, а и държавата взема....дупката на геврека

преди 5 минути, Coco1 написа:

Къде беше ти в Холандия ли 

България

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Казах може и просто човек който разбира от тези неща, не за друго а защото ще прави договор за лизинг с частно лице, ако онзи отсреща е някой мошеник а нашия по-наивен и неразбиращ материята, после ще четем тема "Как да се отърва от неизгоден лизинг?".

Това е, предлагам му го като съвет, какво ще прави си е негова работа.

преди 37 минути, Coco1 написа:

Смисъл първите и последните 10/15% които ти ги искат накуп къде ги слагаш

Тук говорим за оскъпяване в проценти. Първата и последна са си първа и последна. Те са фиксирани. Не разбирам нанкъде биеш? Те не оскъпявят. Те са си част от схемата.

Може и без последна вноска всъщност. Затворен лизинг. А може и последната, ако е да речем 15%, да я договориш и да я платиш и ние на вноски примерно. Но това е друга тема. 

преди 26 минути, Bubbles написа:

Казах може и просто човек който разбира от тези неща, не за друго а защото ще прави договор за лизинг с частно лице, ако онзи отсреща е някой мошеник а нашия по-наивен и неразбиращ материята, после ще четем тема "Как да се отърва от неизгоден лизинг?".

Това е, предлагам му го като съвет, какво ще прави си е негова работа.

Има логика. 

@Coco1

Не разбрах каква беше идеята на този въпрос? За това къде съм. 

Може да ти е много смешно, но няма нужда да обясняваш неща, които не разбираш. 😉

Предишната ми кола беше 62К, с лизинга накрая финиширах на 64500 

Ти смятай процентите😁

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 3 минути, ostavime написа:

Тук говорим за оскъпяване в проценти. Първата и последна са си първа и последна. Те са фиксирани. Не разбирам нанкъде биеш? Те не оскъпявят. Те са си част от схемата.

Може и без последна вноска всъщност. Затворен лизинг. А може и последната, ако е да речем 15%, да я договориш и да я платиш и ние на вноски примерно. Но това е друга тема. 

Има логика. 

Парите са едни и същи с потребителския кредит но разбити по схеми на лизинга. Цялостно е неудобно. 

преди 1 минута, Coco1 написа:

Парите са едни и същи с потребителския кредит но разбити по схеми на лизинга. Цялостно е неудобно. 

Добре, както и да е. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.