Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на кола с лизинг от физическо лице

Featured Replies

Мойта каляска също е от Райфайзен. Потребителски кредит. Взимам 15, връщам 17. Вноска 290 лв и 5.2% лихва. Банката сама си ми ги взима, няколко дена след като преведат заплатата.

• Автор
преди 4 часа, Bubbles написа:

Казах може и просто човек който разбира от тези неща, не за друго а защото ще прави договор за лизинг с частно лице, ако онзи отсреща е някой мошеник а нашия по-наивен и неразбиращ материята, после ще четем тема "Как да се отърва от неизгоден лизинг?".

Това е, предлагам му го като съвет, какво ще прави си е негова работа.

Чета ти цял ден коментарите и осъзнавам, че човек като теб коментира на воля, без грам представа за какво става на въпрос. 
Как си представяш, да вземеш пари от банката и да сключиш договор за лизинг с частното лице? 
Лизингът е между теб и банката, в случая банката ще придобие колата на частното лице. На него му е все тая, аз как ще финансирам покупката. 
То е ясно, че аз не разбирам от тая работа много много, затова съм и писал във форума, някой, който е минал по тоя път да каже, как точно е осъществил това упражнение. Явно повечето от коментиращите са яко паралии и си купуват колите кеш, натрупани под дюшека.

Тоя форум се е превърнал в пълна скръб, останете си със здраве!

преди 1 минута, esenn написа:

Чета ти цял ден коментарите и осъзнавам, че човек като теб коментира на воля, без грам представа за какво става на въпрос. 
Как си представяш, да вземеш пари от банката и да сключиш договор за лизинг с частното лице? 
Лизингът е между теб и банката, в случая банката ще придобие колата на частното лице. На него му е все тая, аз как ще финансирам покупката. 
То е ясно, че аз не разбирам от тая работа много много, затова съм и писал във форума, някой, който е минал по тоя път да каже, как точно е осъществил това упражнение. Явно повечето от коментиращите са яко паралии и си купуват колите кеш, натрупани под дюшека.

Тоя форум се е превърнал с пълна скръб, останете си със здраве!

Кфо?
Ти къде си споменал че ще теглиш кредит от банка? Аз не съм врачка за да го знам това.
Пишете половинчати въпроси, после плачете че не са ви разбрали.
От написаното от теб в заглавния пост става ясно единствено това че ще купуваш кола за 60 бона на изплащане от частно лице, а това крие рискове.
Изирчно съм упоменал че не съм много вещ в тази област, предложх ти просто съвет с цел да помислиш и да не се окажеш после прецакан, предложих ти и най големия правен форум в България където би могъл да получиш повече информация относно подобни сделки.
Не ти харесва? Ок, бъди здрав!

преди 9 часа, esenn написа:

Лизингът е между теб и банката, в случая банката ще придобие колата на частното лице.

Май не е точно така. Банката няма никакъв зор да си купува кола, на която цената след година-две ще е на половина. Не забравяй и задължителното каско.

преди 42 минути, Joss Bomon написа:

Май не е точно така. Банката няма никакъв зор да си купува кола, на която цената след година-две ще е на половина. Не забравяй и задължителното каско.

За първото си прав - един автомобил е бързо амортизируем актив. Още с излизането от магазина и цената му е паднала.

А застраховката "Каско" си я плаща купувача,  без значение дали автомобила е на лизинг или изцяло платен. В България е пожелателна, но в други държави - задължителна за всички.

преди 6 минути, jhoro написа:

За първото си прав - един автомобил е бързо амортизируем актив. Още с излизането от магазина и цената му е паднала.

А застраховката "Каско" ки я плаща купувача,  без значение дали автомобила е на лизинг или изцяло платен. В България е пожелателна, но в други държави - задължителна за всички.

Когато е на лизинг е задължителна!

Единственото преимущество на лизинга е , че може да оставиш колата по всяко време на представителя на марката от който си я купил. Но за да я оставиш без големи загуби, трябва да търсиш най-ниска първоначална вноска /има 10%/ и да си писал лизинга за по-голям период време!

преди 9 минути, jhoro написа:

В България е пожелателна,

Докато не си изплатиш лизинга каското е задължително. Ясно е, че купувача плаща всичко и затова напомням, защото на 60К каското не е никак символична сума.

преди 35 минути, Joss Bomon написа:

Едно от неудобствата на лизинга е точно това че колата е на банката докато не се изплати.

преди 3 минути, Coco1 написа:

Едно от неудобствата на лизинга е точно това че колата е на банката докато не се изплати.

Като нямаш друг вариант, се примиряваш с това.

току-що, *S197* написа:

Като нямаш друг вариант, се примиряваш с това.

Затова обикновено се взима потребителски за да се избегнат тия неудобства като самоучастие със вноски собственост техни компании за каско и т.н.

преди 24 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Когато е на лизинг е задължителна!

Единственото преимущество на лизинга е , че може да оставиш колата по всяко време на представителя на марката от който си я купил. Но за да я оставиш без големи загуби, трябва да търсиш най-ниска първоначална вноска /има 10%/ и да си писал лизинга за по-голям период време!

Пак ще кажа - В НЯКОИ ДЪРЖАВИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОСТОЯННО!

преди 10 минути, Coco1 написа:

Към двамата - за какъв лизинг говорите?

Връщането е само при оперативния, а промяната на собствеността - при финансовия.

За да се купи стока на лизинг от физическо или юридическо лице, това лице трябва да има договор с лизингова компания/банка.В случая продавача трябва да има такъв договор.А за да не минава сделката през такава компания предполагам ттрябва през нотариус със съдействието на адвокат.

преди 9 минути, Coco1 написа:

Затова обикновено се взима потребителски за да се избегнат тия неудобства като самоучастие със вноски собственост техни компании за каско и т.н.

Трябва да си МНОГО луд - да си купил автомобил за 60К и да нямаш "Каско"!

преди 4 минути, ivan_pop написа:

За да се купи стока на лизинг от физическо или юридическо лице, това лице трябва да има договор с лизингова компания/банка.В случая продавача трябва да има такъв договор.А за да не минава сделката през такава компания предполагам ттрябва през нотариус със съдействието на адвокат.

Нотариуса присъства във всички случаи, освен ако автомобила не е внесен от търговец или е налице ВОП.

преди 1 час, jhoro написа:

Трябва да си МНОГО луд - да си купил автомобил за 60К и да нямаш "Каско"!

Става въпрос за застрахователна компания която лизингодателя ти посочва задължително и която в повечето случаи не ти е изгодна. Иначе без каско е абсурд да се движиш.

преди 15 минути, Coco1 написа:

Става въпрос за застрахователна компания която лизингодателя ти посочва задължително и която в повечето случаи не ти е изгодна. Иначе без каско е абсурд да се движиш.

Лизингодателите трябва да ви представят оферти на различни застрахователни компании, за да направите най-изгодния избор за вашия автомобил. 

А това го копирам от друго място

Цитат

1. Финансов кредит - отпускат ти парите след оценка на финансовата стабилност, кредитна история, собственост, която могат да ти запорират и т.н., връщаш ги като пари... Колата става твоя собственост веднага
2. Финансэв лизинг - отпускат парите на дилъра, купувайки автомобила за своя сметка, дават ти го да го експлоатираш, но като гаранция за връщането на парите автомобилът остава тяхна собственост до изплащането му. За всякакви увреди и т.н. трябва да се уведоми собственикът, като за прехвърляне на риска на собственика, той изисква автомобилът да е застрахован, с ГТП, и т.н...
3. Оперативен лизинг - отпускат парите на дилъра, и ти го отдават под наем, като в наема са включени всякакви разходи - ГТП, застраховки в полза на собственика и т.н...

преди 3 часа, jhoro написа:

Нотариуса присъства във всички случаи, освен ако автомобила не е внесен от търговец или е налице ВОП.

Това е при прехвърляне на собствеността.Имах в пред вид нотариус при договора за лизинг.

преди 1 час, jhoro написа:

Лизингодателите трябва да ви представят оферти на различни застрахователни компании, за да направите най-изгодния избор за вашия автомобил. 

А това го копирам от друго място

Цитат

1. Финансов кредит - отпускат ти парите след оценка на финансовата стабилност, кредитна история, собственост, която могат да ти запорират и т.н., връщаш ги като пари... Колата става твоя собственост веднага
2. Финансэв лизинг - отпускат парите на дилъра, купувайки автомобила за своя сметка, дават ти го да го експлоатираш, но като гаранция за връщането на парите автомобилът остава тяхна собственост до изплащането му. За всякакви увреди и т.н. трябва да се уведоми собственикът, като за прехвърляне на риска на собственика, той изисква автомобилът да е застрахован, с ГТП, и т.н...
3. Оперативен лизинг - отпускат парите на дилъра, и ти го отдават под наем, като в наема са включени всякакви разходи - ГТП, застраховки в полза на собственика и т.н...

Не знам коя банка ще отпусне кредит от 60 бинки за нещо което всяка минута може да стане на скрап, такъв кредит ще трябва да се обезпечи с нещо доста по-стабилно.
Автора очевидно е спестил доста информация относно това какво точно иска да направи и как.

преди 21 минути, Bubbles написа:

Не знам коя банка ще отпусне кредит от 60 бинки за нещо което всяка минута може да стане на скрап, такъв кредит ще трябва да се обезпечи с нещо доста по-стабилно.
Автора очевидно е спестил доста информация относно това какво точно иска да направи и как.

Всъщност - отпускат е много повече.

Естествено, автомобилът не става за обезпечение. 

• Автор
преди 3 часа, Bubbles написа:

Ти обаче продължаваш да мислиш, аз как ще си плащам кредита, без да знаеш нищо за мен. 

Видяхме, че нищо не разбираш от материята, ходи пиши празните коментари на някой друг пост.

преди 7 минути, esenn написа:

Ти обаче продължаваш да мислиш, аз как ще си плащам кредита, без да знаеш нищо за мен. 

Видяхме, че нищо не разбираш от материята, ходи пиши празните коментари на някой друг пост.

Прав си нищо не разбирам от врачуване.
Пак ти казвам - дал си половинчата информация и чакаш компентентен отговор, две страници 10 потребителя бистрим какво точно искаш да направиш и как, а ти дори не си направи труда да дадеш подробности или поне едно благодаря да кажеш, не на мен  а на всеки който поне се е опитал да ти помогне с казуса.

Ако си такъв шофьор какъвто и мислител по-добре си купи колело.

• Автор
преди 4 часа, Bubbles написа:

Прав си нищо не разбирам от врачуване.
Пак ти казвам - дал си половинчата информация и чакаш компентентен отговор, две страници 10 потребителя бистрим какво точно искаш да направиш и как, а ти дори не си направи труда да дадеш подробности или поне едно благодаря да кажеш, не на мен  а на всеки който поне се е опитал да ти помогне с казуса.

Ако си такъв шофьор какъвто и мислител по-добре си купи колело.

Който е разбрал, разбрал. Който не е, остроумничи като теб. Като не може да помогнеш - подмини. 

• Автор
преди 1 час, Коркодила написа:

Лизинг, ама от частно лице….. Ак сиктир бе! Това е нова лихварска система, и така ще те наиграе, че после ще се чудиш как да се измъкнеш.

Къде точно съм писал “лизинг от частно лице”? Изрично съм споменал даже и примерна банка. 
Явно не знаете, че освен нови коли, на лизинг могат да се купуват и употребени коли, както от юридически лица, така и от физически. 
Нещо сте прочели темата, но не сте вникнали в съдържанието. 

Както и да е. Аз намерих отговори на въпросите ми на друго място. За съжаление тая тема излиза на 3-то място и някой ако се излъже да влезе и да прочете, не знам по какъв начин ще му помогне. 

Хубав ден на всички!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.