Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мухлясъл автомобил :(

Featured Replies

Здравейте,

По стечение на обстоятелствата автомобил опел от 96-та тази зима мухляса интериора вкл. волана, лоста, всичко. :(

Много е жалко, понеже колата винаго е била съхранявана в подземен гараж и е на малко километри около 90,000. 

Не се наемаме да я чистим и нямам идея какво да я правим. 

Някакви идеи или съвети?

Като допълнително инфо, собственика й почина миналата година и в момента е на наследниците, които няма да я карат.

преди 7 минути, Flair-muci написа:

Здравейте,

По стечение на обстоятелствата автомобил опел от 96-та тази зима мухляса интериора вкл. волана, лоста, всичко. :(

Много е жалко, понеже колата винаго е била съхранявана в подземен гараж и е на малко километри около 90,000. 

Някакви идеи или съвети?

Като допълнително инфо, собственика й почина миналата година и в момента е на наследниците, които няма да я карат.

Разглобявай и продавай на части

преди 39 минути, Flair-muci написа:

Здравейте,

Някакви идеи или съвети?

Почиствате я и я продавате.

мухъла не е  проблем

с препарати се решава проблема

но когато чета между редовете най- добре е

пускайте я така за продан и взимайте  кеша

яжте и пийте .

преди 2 минути, Banesc написа:

мухъла не е  проблем

с препарати се решава проблема

но когато чета между редовете най- добре е

пускайте я така за продан и взимайте  кеша

яжте и пийте .

И кой ще я купи мухлясала?! Ти би ли си взел такъв автомобил и на каква цена?

току-що, Емил Костов написа:

Остави го винкела - той е свикнал с мухъла :) 

преди 8 минути, Емил Костов написа:

ще я  купя мухлясала ако ми трябва

с няколко стотачки отстъпка 

преди 1 час, Flair-muci написа:

Здравейте,

Някакви идеи или съвети?

за колко пари я продавате ?

какъв модел

освен че е  ""опел от 96-та "" астра мастра 

Има хора и фирми които се занимават с дълбоко почистване на автомобили. Потърсете с Гугъл за "детайлинг" във вашия град.

преди 25 минути, Емил Костов написа:

Аз бих я взел, на подходящата цена. Защото имам приятел, който ще я оправи :) . Пак на съответна цена, разбира се.

преди 6 минути, Rudy M. написа:

Има хора и фирми които се занимават с дълбоко почистване на автомобили. Потърсете с Гугъл за "детайлинг" във вашия град.

Аз бих я взел, на подходящата цена. Защото имам приятел, който ще я оправи :) . Пак на съответна цена, разбира се.

не се занимавай

учителите ги разглезиха с пари

мухлясалите коли ги хвърлят на боклука  

на кашкавала ядат само отвътре

корите ги белят и на боклука 

току-що, NewRedDragon написа:

Не е вярно - корите се експортират за перник

няма такова нещо

затова пропадна америка

те се занимават с такива неща които са финансово  неизгодни

корите се хвърлят или се ядът .

• Автор

Ясно е, че ми е жал за колата. На баща ми е. В семейството е от много години, това ни беше семейната кола като дете. Нито искам да я правя на части, нито някой да се подиграва, че ще я хвърля, защото е мухлясала ...

Вектра е. Ако някой я вземе й я направи и я кара с грижата, с която баща ми ще е прекрасно, но ясно е утопично.

Фирма се опитах да намеря, просто в България не знам как да намеря надежден човек. Колата е под земята, трябва да се изкара 1во и тогава чисти, иначе хората, детп ще я чистят ще се натровят от првпарати и мухъл. Нямаю идея дали ще запали ... нито имам идея и да запали с тоя мухъл кой ще се навие да я извади. Положението е ... ужас! :((((

За да решиш един проблем, първо трябва да поемеш отговорност за него. Вадиш я, намираш човек, плащаш му колкото трябва, и имаш работеща кола. Иначе - с "не знам" и "не мога" тя ще продължи да си мухлясва.

Мухъла си е мухъл, иде от влагата. Освен това как стои въпроса с гниенето? Ако е тръгнала, а почти съм сигурен, че е тръгнала да гние, мухъла ти е най-малкия проблем.

PS: Хората дават пари за мухлясало сирене, ти е за една кола питаш какво да се прави.

PSS: Другия проблем е, че не е карана. На тия години и на тия километри, значи не е карана всеки ден и това е проблем. Една кола не се плаши от каране, а от седене. Няколко наследника за един стар опел. Нещо не схващам. Да беше имот как и да е, ама стар таралясник с мухъл..

преди 2 минути, *S197* написа:

Мухъла си е мухъл, иде от влагата. Освен това как стои въпроса с гниенето? Ако е тръгнала, а почти съм сигурен, че е тръгнала да гние, мухъла ти е най-малкия проблем.

PS: Хората дават пари за мухлясало сирене, ти е за една кола питаш какво да се прави.

За "орелите" /Opel/ си има лах - абсолщтно верен:

Спра да гние/ръждясва, когато ръждата стигне до джама! 

Това с, и винаги ще бъде, москвоча на Европа

• Автор

Не е карана от миналия август, тогава минава технически преглед и ходихме напред назад. 

После есента махнахме акумулатора и това е ... до мухъл гейт ...

За гниене ... последно нямаше, сега от влагата, ако е тръгнало нещо. С оригинални ламарини и боя е по принцип ... междудругото на задните седалки и багажника мухъл няма. Ама обратното щеше да ми е по-добре пред това волана да има собствена флора и фауна. :D

Така като чета ... ще платя гражданската за годината и ще мина през КАТ и ще чакам да видя колко мухъл ще се събере до другото лято.

От влагата иде мухъла. А и не ми се вярва кола на 26 години да е ок, още повече пък опел. Нищо лично, просто първата кола ни беше кадет 91 година. Като я взехме беше на около 10 години. Ми праговете ги кърпехме няколко пъти. Може и друго да е имало. Гаража трябва да се проветрява редовно. Няма как сама да си пуска мухъл колата. Тия работи не са фокуси.

• Автор

На няколко пъти тръгвам да пиша, но няма смисъл.

Благодаря за споделените мнения и време на всички. :)

току-що, *S197* написа:

А и не ми се вярва кола на 26 години да е ок, още повече пък опел. Нищо лично, просто първата кола ни беше кадет 91 година. Като я взехме беше на около 10 години. Ми праговете ги кърпехме няколко пъти.

Тази красавица по-долу по Коледа ще навърши 30 години, и няма никаква ръжда :) :

large.161119_103604.jpg.70fc8d8d71c3e175

Тайната е проста - когато не се кара, е в гаража. Тук е снимана в един от много редките моменти, когато е нощувала навън.

А, и няма и 200 000 км :) .

преди 1 час, NewRedDragon написа:

За "орелите" /Opel/ си има лах - абсолщтно верен:

Спра да гние/ръждясва, когато ръждата стигне до джама! 

Това с, и винаги ще бъде, москвоча на Европа

Бе друг е лафа: тичат бързо, да не ги стигне ръжdata:D 

преди 1 час, Flair-muci написа:

На няколко пъти тръгвам да пиша, но няма смисъл.

Благодаря за споделените мнения и време на всички. :)

Ако се интересувате от фирма, мога да препоръчам на лично. Изгодно изкупуват. :) Аз лично съм много доволна от услугите им. 

Има хора за всичко. Може да се почисти и да стане сълза. Обаче щеше да си заслужава, ако беше легендарен модел на опел. Калибра 6 цилиндъра, или двойка турбо с шест степенна механична скоростна кутия. Тия коли струват вече майка си в злато сега. Или Корса Б GSI. И са много по-коли от колкото сегашните. Вектрата си е кочина. Дори и семейна не може да се нарече, защото е седан, вътре с място колкото един хечбек. Хвърляй я на старо желязо, вземи две каси бира и споменавай баща си с добро.

преди 14 часа, Rudy M. написа:

Тази красавица по-долу по Коледа ще навърши 30 години, и няма никаква ръжда :) :

large.161119_103604.jpg.70fc8d8d71c3e175

Тайната е проста - когато не се кара, е в гаража. Тук е снимана в един от много редките моменти, когато е нощувала навън.

А, и няма и 200 000 км :) .

Вкус приятели няма, обаче Астрата винаги си е бича кочина, и хората са я взимали за работен кон, а не да се показват с нея. Немците не могат да правят красиви коли, здрави да красиви не! Красивите коли ги правят единствено жабарите.

• Автор
преди 2 часа, Коркодила написа:

Има хора за всичко. Може да се почисти и да стане сълза. Обаче щеше да си заслужава, ако беше легендарен модел на опел. Калибра 6 цилиндъра, или двойка турбо с шест степенна механична скоростна кутия. Тия коли струват вече майка си в злато сега. Или Корса Б GSI. И са много по-коли от колкото сегашните. Вектрата си е кочина. Дори и семейна не може да се нарече, защото е седан, вътре с място колкото един хечбек. Хвърляй я на старо желязо, вземи две каси бира и споменавай баща си с добро.

Вкус приятели няма, обаче Астрата винаги си е бича кочина, и хората са я взимали за работен кон, а не да се показват с нея. Немците не могат да правят красиви коли, здрави да красиви не! Красивите коли ги правят единствено жабарите.

Смях ... 🤣🤣🤣

Вектрата има бол място, нищо общо с хечбек, да не говорим специално тия след 96, че за времето си бяха уникално красиви коли. Беше чистак нова като я купихме на ония години и навсякъде я заглеждаха.

Да кажеш, че немците не правят красиви коли, а само французите е правило с изключения.

Имали сме и 3ка и 1ца, красиви модели бяха. Аудита бол хубавички има. Сега сме с е-класа от 2020 няма да стане мис свят наистина, но пък интериора е топ, ама пък коя тая френска красавица? Кактуса ли?🤣🤣🤣 да не говорим, че екстериорно е много индивидуално какво ти харесва. 

Иначе за другото така е, не е като да е колекционерски модел, че да го държа в музей и да чакам да забогатея.

преди 5 часа, Flair-muci написа:

Смях ... 🤣🤣🤣

Вектрата има бол място, нищо общо с хечбек, да не говорим специално тия след 96, че за времето си бяха уникално красиви коли. Беше чистак нова като я купихме на ония години и навсякъде я заглеждаха.

Да кажеш, че немците не правят красиви коли, а само французите е правило с изключения.

Имали сме и 3ка и 1ца, красиви модели бяха. Аудита бол хубавички има. Сега сме с е-класа от 2020 няма да стане мис свят наистина, но пък интериора е топ, ама пък коя тая френска красавица? Кактуса ли?🤣🤣🤣 да не говорим, че екстериорно е много индивидуално какво ти харесва. 

Иначе за другото така е, не е като да е колекционерски модел, че да го държа в музей и да чакам да забогатея.

Вектрата на ония години са я заглеждалив България защото имаше глад за западни автомобили. Те тогава и Рено туинго заглеждаха и му се кефеха. Иначе не виждам нищо красива в умрялата Вектра. Интериора като на Корса. Ефтиния и мизерия. А иначе имаше и хеч-бек версия с малък багажник и отсечено задно стъкло. Абе апсолютно инжинерно недорузомение. А Мерцедеса си е чичарска кола. Какво и да я правят си лъха на чичак тая марка. А под Жабари има предвид италиянците. Правят коли като Ферари, Ламборджини, Мазерати, Алфа Ромео. Това са истински коли бате. Всичко друго е пълнеж. 

• Автор

Ми то ако имаме ясни спомени от 96та е ясно, че към чичащчина бием вече, то не може вечно задника ти да е натъртен от окачването на спортните коли ахахаха ... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.