Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как я пиете тая помия от уличните автомати за кафе?

Featured Replies

Като бях в бегето, гледам улични автомати за кафе. Пробвал съм го няколко пъти пълен отврат. Кафето е все едно цял ден съм ходил бос по шосето и съм си измил кафето в тоя автомат. Уж тънка лайсна, ама е пълен жмел. Обаче особенно сутрин едни опашки се вият пред тях. Ще кажеш нали уж ефтино. Кое му е ефриното 365 дена по 0,80 стотинки примерно две кафета на ден, прави около 250 лева. Демек за една година изпиваш една кафе добра италиянска машина дето ще пиеш от нея 10 години. И ще ми е в нас под ръка, а не да тичам като изоглавен до еди къде си за да изпия едно кафе. За това е и беден българина, защото финансовата култура му е нулева. Бягал е в часовете по математика, и после реве, че Боко, Моко и Станишев са му виновни. На сила можеш да вземеш, ама не можеш да дадеш. 

преди 42 минути, Коркодила написа:

Ще кажеш нали уж ефтино. Кое му е ефриното 365 дена по 0,80 стотинки примерно две кафета на ден, прави около 250 лева. Демек за една година изпиваш една кафе добра италиянска машина дето ще пиеш от нея 10 години.

Защо смяташ само парите за машината, без тези- за кафето и другиге консумативи?

преди 33 минути, shishmanovp861 написа:

Взе ми си кафе от 2лв. и ще е хубаво.На запад нали е 2 евро.

Иначе някъде има и за 50ст. но няма как да е хубаво.

2 лева, 2 евро - все е евтиния!

Виж 4 паунда- колкото е на летището - е добра цена.

Не е причината в парите а във времето.От автомат става по-бързо.Ако седна в кафене трябва да отделя половин/един час за кафе.В кафене пия кафе в дните когато не съм на работа.

преди 39 минути, Коркодила написа:

...

В Пловдив на ул. "Победа" без захар е 60ст (защото го пия без цукер). Автоматите са на всеки ъгъл. И то защото кварталното гаражче отваря след 8.00ч сутринта. При него е 1.60лв и определено е падни-стани. В центъра на Пловдив по главната от автомат е 0.80лв и там е пикоч. Влизаш в първото пидерско барче и срещу 2лв пиеш двойна пикоч. Келнер на вид татуиран джендър с брадичка-катинарче вдига цената.

Вкъщи машинка с патрони от над 10 вкуса и втора машинка, Krupp комбинирана с кафемелачка 2 в 1. И  да ти кажа на връщане от България си купих 2кг пакетирано кафе на зърна. Цената.

На вкус и цвет фломастеров нет!

преди 1 час, Коркодила написа:

Като бях в бегето, гледам улични автомати за кафе. Пробвал съм го няколко пъти пълен отврат. Кафето е все едно цял ден съм ходил бос по шосето и съм си измил кафето в тоя автомат. Уж тънка лайсна, ама е пълен жмел. Обаче особенно сутрин едни опашки се вият пред тях. Ще кажеш нали уж ефтино. Кое му е ефриното 365 дена по 0,80 стотинки примерно две кафета на ден, прави около 250 лева. Демек за една година изпиваш една кафе добра италиянска машина дето ще пиеш от нея 10 години. И ще ми е в нас под ръка, а не да тичам като изоглавен до еди къде си за да изпия едно кафе. За това е и беден българина, защото финансовата култура му е нулева. Бягал е в часовете по математика, и после реве, че Боко, Моко и Станишев са му виновни. На сила можеш да вземеш, ама не можеш да дадеш. 

Всеки един чистач знае да не пие кафе от автомат. Не сменят водата, мизерия. Кал и тиня. Чак сега ли научаваш?

преди 43 минути, jhoro написа:

Защо смяташ само парите за машината, без тези- за кафето и другиге консумативи?

Чай ся, той чуека си мисли че купуваш машина за кафе, отваряш кашона, включваш и почва да тече горещо кафе директно по тръбата от Бразилия.

преди 20 минути, Bubbles написа:

Чай ся, той чуека си мисли ...

Грешка! Чуека НЕ МИСЛИ!

преди 5 минути, Коркодила написа:

бегето

Не го бъркай с гетото.

@Коркодила, ти както винаги си противно образен!
Отговорът е много прост - ами, не пий напитки от автомати!
Между прочем на автоматите май РИОКОЗ им следят микробиологията на водата. От жена ми знам, че през тях (лабораторията) минават някакви води за анализ (физико-химия и микробиология).

И защо трябва да пия тези боклуци? Вкъщи си имам прекрасно кафе!

преди 2 часа, Коркодила написа:

Какво се учудваш, един депутат от БСП ги сметна, че 80% от населението на България са идиоти, но според мене са повече.

Помня като бях дете татко правеше нещо по бойлера у нас и аз "помагах" с гледане. Като видях какво има в бойлера от водата, до ден днешен не смея да си купя кафе от машина. Много рядко съм го правил понеже все си мисля, че едва ли тея машини са много по-различни отвътре от стар бойлер.

преди 6 минути, цър-вул написа:

В тия автомати слагат 10-20л туби с вода. И к'во правят като свърши? Сменят тубите с оборотни.

Не знам, но от това, което съм видял, как чистят машините, става ми гнус. Някаква кофа с гъба, а водата черна. Черна вода и в апарата.

От години не съм пил кафе от уличен автомат. 
Преди това пих но много рядко  - може би един или два пъти на година.
Отделно  нямам стотинки в джоба с които да използвам такъв автомат, а такъв автомат, където може да се плаща с карта няма в моя град.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Кафето е все едно цял ден съм ходил бос по шосето и съм си измил кафето в тоя автомат. 

Как трябва да асимилирам написаното от Вас изречение, Г-н Коркодил? 

преди 3 часа, Коркодила написа:

Пробвал съм го няколко пъти пълен отврат. 

Или нямате вкус, или качеството на самото кафе е зле. :) 

преди 3 часа, Banesc написа:

аз пия от 10 години всеки ден  и е 50 ст и е хубаво беше  30 ст но го вдигнаха преди 3 години 

Т'ва заради заради увеличението на пенсиите, нихната...

Иначе, щом не сте видели омрел маус вътре, пийте смело, манали са го.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.