Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с разхода и изминатите километри (Рено Туинго 2)

Featured Replies

Здравейте,

Имам авто питане - то е за ориентир основно, за да имам някаква идея колко пари ще ми излезе ремонтът. Да подчертая - от коли (техническата част - двигатели, електро и т.н.) не разбирам абсолютно нищо.

Колата е Рено Туинго 2 (2009, 1.2, 76 кс, бензин (няма газова)). Консумативите са сменени преди около 2000 км, свещите - преди около месец. Карам я само в града (за извън града полвам друга). Не е лоша количката, компактна е. Но като повечето френски коли е склонна да се разваля, при това редовно (на 2-3 месеца съм в сервиза). Та последния проблем се появи преди около 2 седмици. Резервоара ѝ е 40 литра и на дисплея (таблото) това е отразено със 7 деления (+ едно, което е резервата). До преди 2 седмици принципът ми на действие беше да мина около 180 км (да паднат 2 деления) и след това да ходя да сипвам (което беше около 15 литра, ~40 лв). След това обаче нещо се случи и сега индикатора показва, че са паднали 2 деления, но аз реално съм минал около 130 км. Та някакви идеи - дали дисплея се гаври (имах проблеми с него преди година - бяха почнали всичките светлини да мигат при натискане на спирачките. Закарах го при колега (електро) на моя майстор, който казах че е презапоил всичките изводи на платката. От тогава се държи идеално и не е имало драми с него) или е нещо друго (нямам идея какво)?

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

И сега като минеш 180 км - колко литра гориво дозареждаш?

Все още не съм ги минал, та не мога да кажа (след 40-на км ще мога да кажа).

• Автор
преди 19 минути, Емил Костов написа:

Зависи къде я караш, как я караш, какво гориво сипваш. 

Както казах по-горе я карам само в града (за дълги разстояние имам друга кола). Как я карам - ами аз съм спокоен шофьор. Не се силя, не я настъпвам, карам с ограниченията (понякога - и под тях). И този ми начин на каране е константа. Гориво сипвам основно от Еко (от сигурно поне 15 години). Е, от време на време (рядко) сипвам от Петрол или ОМВ). Иначе я карам на малки разстояния в повечето случаи (на ден да мина не повече от 20-на км, освен в редки случаи ако обикалям по задачи може да са и 40-50).

преди 40 минути, Петър Ангелов написа:

Както казах по-горе я карам само в града (за дълги разстояние имам друга кола). Как я карам - ами аз съм спокоен шофьор. Не се силя, не я настъпвам, карам с ограниченията (понякога - и под тях). И този ми начин на каране е константа. Гориво сипвам основно от Еко (от сигурно поне 15 години). Е, от време на време (рядко) сипвам от Петрол или ОМВ). Иначе я карам на малки разстояния в повечето случаи (на ден да мина не повече от 20-на км, освен в редки случаи ако обикалям по задачи може да са и 40-50).

Щом я караш в града просто си гори това е нормално! 

• Автор
Само че аз не се оплаквам от разход, а от факта, че за едно и също изминато разстояние и без промяна в стила на шофиране стойностите се промениха (което ми звучи като проблем).
преди 20 минути, Петър Ангелов написа:
преди 26 минути, Емил Костов написа:

Само че аз не се оплаквам от разход, а от факта, че за едно и също изминато разстояние и без промяна в стила на шофиране стойностите се промениха (което ми звучи като проблем).

Това, че караш по един и същи начин нищо не означава, особено в градски условия. 

• Автор
Това, че караш по един и същи начин нищо не означава, особено в градски условия. 
Какво трябва да значи това???

Те тия уреди на гориво никога не могат да бъдат точни. Обаче има друга подробност за завишен разход. Недонапомпени гуми, може да стяга някой спирачен апарат и т.н. Но и маршрута. Мен, ако ме питаш обаче купи си истинска кола мани го тоя френски боклук.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.