Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP и Linux на един компютър?

Featured Replies

Не предявявам предпочитания към някоя дистрибуция, още повече, че не ги познавам достатъчно, за да имам обективно мнение. Нека Fixer си избере тази, която най-много му допада.

Основно идеята ми е да не се инсталира направо върху "реалния" диск, за да има възможност за "тренировки" и грешки. От скромния ми опит с Linux мога да посоча поне 4 "тесни места", които затрудняват начинаещите в тази област: управлението на зареждането (boot manager-а), разделянето на диска, настройките на аудиото и видеото и настройките на мрежата.......

Човека , преди няколко поста написа , че е използвал дистрибуцията , но като LiveCD и му е писнало винаги да прави настройки , като го пусне ! ... За това иска да го инсталира на харда ! ... Предполагам , че вече е запознат с настройките и със самата дистрибуция ?!

......... До скоро ! cool.gif

@maicky: Попрвака ! Не е raiserfs, а ReiserFS ;). Иначе ext3 е доста добра файлова система. Пичът мераклия за Tilix може и нея да пробва ;).

Искам да си инсталирам Линукс паларелно с Вин и прочетеното до тук избрах Убунту. За да се упражня пробвах лайв ЦД и сега правя виртуален комп с МС Виртуал Комп. Кнопикс тръгна, но то не става за инстал. Ubuntu 6.10 Alpha 3, обаче явно не поддържа видео картата ми АТИ Радеон 9550, защото едвам се чете написано и затруднява много. Пробвах и с Ubuntu Linux 6.06.1 LTS (Dapper Drake), но е абсолютно същото. Въпросът ми дали е от видео картата, защото не нито нова, нито някой рядко срещан модел.

Когато инсталираш на виртуална машина, тя създава виртуална графична карта. Тази карта се разпознава от Линукса който инсталираш на виртуалната машина. Виж си настройките на самата виртуална машина.

Промени настройките за цветността, MS Virtual PC 204 не поддържа 24/32 bit цвят на виртуалния компютър. На Ubuntu 5.10 се прави това:

The DefaultDepth will need to be modified from 24 to 16 bit color:

Switch to Console mode

1. Press 'Ctrl + Alt + F1' (F2 - F6)

and edit the xorg.conf in /etc/X11.

Предполагам, че при 6.10 е същото. Виж и този сайт - съдържа списък на всички операционни системи, които са тествани с MS Virtual PC 2004, както и забележки по работата им.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.