Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анкета за идеен проект за бъдещето на соц. паметниците.

Идеен проект "Бузлуджа обединява" 9 гласували потребители

1. 1. Другари, желаете ли да съберем всички соц. паметници на Бузлуджа? Естествено всичко ще е съхранено грижовно и подредено тематично.

• Да, естествено.
      44%
    • Не, вече си има соц. музей.
      33%
    • Не е нужно, просто да се премахнат е достатъчно.
      22%
    • Нещо друго да се измисли за тях след премахването им.
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 часа, lebel написа:

... аз даже и два вица за тоалетната отложих...

Тука, на село, му викаме гримьорната. Тоалети нямаме, а само гримираме физиологията си. 

В действителност тук (в тоя форум) се оформя интересен музей на социализма, т.е. на произведеното от него по тези земи. Колоритът и/или нюансите и прочие на всякакъв вид цветове и/или цветя е много. 

По модерно му = аз съм спрял и оставил на младите да са активни. Един вид съм Ронин на мъртав император, но не на някакъв от една империя властвала по тези земи, и то е защото именно император някакъв е премахнал българско царство по тези земи. 

Отделно, че великите сили се опитват да на разделят на южна и северна част по някакъв договор. Не се отчита, че ни са отнети източни и западни територии. 

Както и да е ... И не забравяй, че вече сме в НАТО, т.е. какво северно имаме??? Южното нямаме ли??? Било на някакви които считат, че те са местни жители ... а ние сме нашественици тук. Вси вече българи са разсипани по цел свет и сме станали бели роби. Малцина сме тук, но както изкараха Левски, че е дете убиец, то всеки дръзнал да е като него = Насилник!!! Клеймо!!! 

Отделно пък е очернен и Цар Борис Първи, че насила е унищожил 26 рода тук в името на християнството. Да не говорим, пък, че ортодоксалните не ни смятат за православни. И прочие .... 

Усети се как по български земи се заменя идентичността ни. ;) Щото била вулгарна и прочие ... 

Станали сме разменна монета на "великите" сили!!! Щели да на приемат в Европа ..... ба .... Европа не е само където е европейския Парламент ... ;) 

В провинцията съм .... моля обадете се по-късно .. :) В отпуска съм .... моля не ни безпокойте .... :) 

Прощавай, но не мисли, че съм ултра неграмотен. 

На ход са младите, но те каква идентичност вече имат??? Дали българска??? Дали е социална или капиталистическа??? 

Да са живи и здрави и ще видим какво ще произвеждат те след "втората" промяна ... лидери ли??? ба .... на какво??? На рая ли??? :) 

• Отговори 133
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В. Велев
    В. Велев

Щом си другар, защо се предаваш без бой? Местенето на паметници е по-лошо от събарянето им. Местенето е гавра с тия паметници. Паметника си тежи на мястото. Както човека. Дай тогава да събер

• Stockholm Syndrome
    Stockholm Syndrome

Има интересни бизнес предложения, но то малко се получава отзад напред. Токова много колоритно е Бузлуджа да се превърне нещо , като соц. резерват. В него ще живеят основно персонала със семействата с

• Да се регистрираш и първото,което да пуснеш е такава тема ... дааа 🤣 сега очаквам и темата да стане "гореща". 

преди 22 часа, Stockholm Syndrome написа:

Мисля е добра идея другари и другарки. Така или иначе има опасност да ни разрушат монументите, дайте поне да си ги съберем и защитим ... може и пара да се изкара от цялата работа, като соц. туризъм до Бузлуджа, да се отдават бунгала, палатки , каравани, ще има скара, бира, картички, магнитчета, чавдарски и пионерски връзки, калпачета, униформи и т.н. но това в бъдеще.

Какъв е проблемът да си стоят, там където са. На улицата? Ако събориш паметник дали ще промениш историята? Ще перифразирам на Хайне думите.

Където започнат да рушат и затварят паметници, завършват с затваряне на хора и още нещо.

Хайнрих Хайне: Където започват с горене на книги, завършват с изгаряне на хора

преди 2 часа, lebel написа:

Ок. Ма после да не завикаш Явор, Явор!
Мен и Кирчо Гела ме кефи... Млад, с хъс... идеологията не е проблем - ти само му я затананикай...

Няма. Явор Божанков ми е силно антипатичен. А Киро Гела казват на един друг човек. По-правилно би било Киро Харварда. Но и той не ме кефи.

преди 54 минути, АСПЕКТ написа:

Ако събориш паметник дали ще промениш историята?

Това истински паметници ли са? Реалната история ли показват или са направени за нещо съвсем друго?

В България руските паметници на какво са символ?

преди 1 час, Holy Diver написа:

Тука, на село, му викаме гримьорната. Тоалети нямаме, а само гримираме физиологията си. 

В действителност тук (в тоя форум) се оформя интересен музей на социализма, т.е. на произведеното от него по тези земи. Колоритът и/или нюансите и прочие на всякакъв вид цветове и/или цветя е много. 

По модерно му = аз съм спрял и оставил на младите да са активни. Един вид съм Ронин на мъртав император, но не на някакъв от една империя властвала по тези земи, и то е защото именно император някакъв е премахнал българско царство по тези земи. 

Отделно, че великите сили се опитват да на разделят на южна и северна част по някакъв договор. Не се отчита, че ни са отнети източни и западни територии. 

Както и да е ... И не забравяй, че вече сме в НАТО, т.е. какво северно имаме??? Южното нямаме ли??? Било на някакви които считат, че те са местни жители ... а ние сме нашественици тук. Вси вече българи са разсипани по цел свет и сме станали бели роби. Малцина сме тук, но както изкараха Левски, че е дете убиец, то всеки дръзнал да е като него = Насилник!!! Клеймо!!! 

Отделно пък е очернен и Цар Борис Първи, че насила е унищожил 26 рода тук в името на християнството. Да не говорим, пък, че ортодоксалните не ни смятат за православни. И прочие .... 

Усети се как по български земи се заменя идентичността ни. ;) Щото била вулгарна и прочие ... 

Станали сме разменна монета на "великите" сили!!! Щели да на приемат в Европа ..... ба .... Европа не е само където е европейския Парламент ... ;) 

В провинцията съм .... моля обадете се по-късно .. :) В отпуска съм .... моля не ни безпокойте .... :) 

Прощавай, но не мисли, че съм ултра неграмотен. 

На ход са младите, но те каква идентичност вече имат??? Дали българска??? Дали е социална или капиталистическа??? 

Да са живи и здрави и ще видим какво ще произвеждат те след "втората" промяна ... лидери ли??? ба .... на какво??? На рая ли??? :) 

Гледам, не ти трябвам. Задаваш си въпроси от мое име, отговаряш си. Важното е, че се разбирате. Будь здоров!  А что будеть? А, хрен его знает.

преди 56 минути, bioid написа:

Няма. Явор Божанков ми е силно антипатичен. А Киро Гела казват на един друг човек. По-правилно би било Киро Харварда. Но и той не ме кефи.

преди 26 минути, г-н Велев написа:

А по-просто се казва Простокиро.

Момчета, моля за извинение. Даже и това, че геловете са ми разпознаваеми колкото азиатците не ме оправдава. Руди Гела имах предвид. А? Шах и мат! Но понеже вината е в мен, оттеглям претенциите си.

преди 2 минути, bioid написа:
преди 5 минути, lebel написа:

Руди Гела имах предвид.

И той не ми харесва...

Според мен не направи грешка, а беше принуден от посолството. Държат го с нещо много яко.

МРАЗЯВАЩ АНАЛИЗ: НЕИСТОВАТА БИТКА на Борисов и Пеевски да се откупят от "Магнитски" бастисва отечеството

http://www.budnaera.com/pix-common/borisov-peevski.jpg

АВТОР:  НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ

Обидно ми е даже да обяснявам.

Само варварите бутат паметници и посягат на артефакти.

Културата е изградена от пластове цивилизация.

Мярата за добро и зло е онтологичен казус – сега е така, но как ще е утре?!

Ние ли сме носителите на абсолютната истина?

Да отмъщаваш на паметник, за да подмениш историята, да я пренаписваш според политконюнктурата, е акт на примитивизъм и антихуманност.

След като е толкова неудобен за кресливото русофобско малцинство, което истерично иска да се хареса на посолството, ПСА би могъл да поставен в определен контекст, вместо да го събарят.

Така са постъпили в Будапеща – до монумента се издигнали бюстове на американските президенти Роналд Рейгън и Джордж Буш.

Създай контекст, създай среда, продуцирай антитеза и остави хората да преценяват сами. Ти Бог ли си, че да съдиш и рушиш? Да прекършваш емоциите на цели поколения? Да разделяш за пореден път и без това отровеното ни от взаимна омраза общество?

Бутиковата сага с ПСА е само епизод от кръстоносния поход на новите варвари и анархо-левичари.

Освен фашизоидни в деструктивизма си, те са и безкрайно гузни. Впрочем първото е функция от второто.

За да се откупят от „Магнитски“, ще бастисат националния ни празник, патриаршеската катедрала, улици и булеварди, всичко, свързано с Русия.

(Е, от едни други времена и национални катастрофи знаем, че това не води до добро...)

Паралелно „бъркат“ в стереотипа, в консервативния профил на традиционното семейство, прокарвайки заразата „еднополови двойки и бракове“ през Закона за домашното насилие, за да избегнат решението на КС срещу Истанбулската конвенция.

Откриха си и повод – злочестата участ на Дебора. Със съдействието на казионните медии инсинуираха всенародни протести, но предвидливо катализираха и брандираха гнева – не против безобразията в съда и прокуратурата, а против „насилието над жени“…

Да живеят феминизмът, „София прайд“, поправките в НК, кредитиращи ЛГБТИ, сексуалната ориентация и "интимните връзки" – идеалната индулгенция на Борисов и Пеевски да се откопчат от черните списъци на Държавния департамент!

Малко беше, че пожертваха Македония...трябва още и още мръсотия, отродителство, перверзии, деструктивизъм. Трябва да ни приключат като род и отечество, трябва и децата ни да обитават някакъв жалък ерзац на Оруеловата държава: полуколония, полудиктатура, със самоцензуриращи се получовеци - лакеи и полубългари.

преди 14 минути, lebel написа:

То и без т'ва денят за размишление на българина е понеделник.

Принципно събота е за мъртвите. ;) Почитаме ги!!!

И ти бъди здрав!!! Бог да ти помага. Амин 

преди 48 минути, bioid написа:

Истински паметници са и показват реалната история. И не са руски, а български.

За теб е нормално. Все пак си учил историята като васал и мисленето ти е на васал. :cool:

преди 2 минути, г-н Велев написа:

Само талибаните бутаха и взривяваха паметници.

И сега нашите безродници и подмазвачи са като тях.

Същото е и за теб. Учил си като васал и разсъжадаваш като васал. Не можеш да излезеш от това положение. 

преди 6 минути, г-н Велев написа:

Само талибаните бутаха и взривяваха паметници.

И сега нашите безродници и подмазвачи са като тях.

Викаш друго си е като тебе цял живот да си слугиня на БКП/КПСС

преди 5 минути, БаалБек написа:

Същото е и за теб. Учил си като васал и разсъжадаваш като васал. Не можеш да излезеш от това положение. 

току-що, Coco1 написа:

Викаш друго си е като тебе цял живот да си слугиня на БКП/КПСС

Ето ги събраха се двете простотии.

Талибаните разрушиха паметници, а тия ми говорят за БКП. 

преди 8 минути, БаалБек написа:

Все пак си учил историята като васал и мисленето ти е на васал. :cool:

Със сигурност мисленето ми е много по-освободено от твоето.

току-що, г-н Велев написа:

Ето ги събраха се двете простотии.

Талибаните разрушиха паметници, а тия ми говорят за БКП. 

Даа бабо, най важното е че ше съборят олигофренизмите на соца и ептен ше ви набутат кадрите от Мосейково в отделението на забравените:bye1:

преди 2 минути, bioid написа:

Със сигурност мисленето ми е много по-освободено от твоето.

Но не си в Русия или останалите соц клоаки да го докажеш

Войните между Руската и Османската империи с тази от 1877-1878 г., са 12 на брой. В много от тези войни, особено когато са в близост до български земи или когато руската армия преминава Дунава (или да наречем, земи населени с българско население в пределите на ОИ), български доброволци взимат дейно участие, не само с доброволчески корпуси, въоръжени отряди, чети или земска войска както също наричат тези доброволчески формирования, чиято помощ е охраняване на превзети крепости и населените места, защита на българските преселници и разузнавателни операции в тила на противника, диверсии и т.н, но и със огромна цивилна помощ от българското население от всякакъв тип - медицинска помощ и настаняване на ранени, снабдяване с храна и вода, помощ с разузнавателни доклади, помощ при транспорт на оръдия и други товари (за което населението отдава и своята впрегателна сила - коне, биволи, както и човешки сили), българите са помагали и като преводачи, водачи на армията, олесняването и в преходи в затруднени участъци, както и в посрещане и настаняване на войската, още с навлизането и в българските земи. Първата война в която има данни за участие на българи като доброволци на страната на руската армия е Руско-османската война от 1735-1739 г. Българите участва в общо 8 Руско-османски войни.....

----------------------------------------

По данните, които събрах от редица материали и статии, мога да обобщя минимална помощ от бойна жива сила между 55 хиляди до 70 хиляди души в Руско-османските войни!!! В някой от войните, българите доброволци съставляват до 10-15 % от руската армия (вземал съм предвид средноаритметични числа при вариращи данни). Всички тези войни (освен последната), завършват с мирни договори между Руската и Османската империя, в много от случаите с териториални придобивки за Русия! За българите нищо?! А те нямат ли заслуги в тези войни? Къде са техните паметници сега в Русия, на всички участвали и помогнали българи, във войните на Руската империя?

---------------------------------------

Лошото е, че тези войни завършват с разоряване, разрушаване, опожаряване, обезбългаряване и ограбване на много градове и села с преобладаващо българско население. Всичко това се извършва на заминаване от самата руска армия, като освен това нашето население е подложено и на турски погроми, в изоставените от по-рано завзетите от руснаци територии. Руската армия системно завлича хиляди глави добитък, както и българско население, което да колонизира някой слабо населени руски области (пустини), или с цел умишлено обезбългаряване на българските земи, които ще бъдат използвани като плацдарм за атака на заветната руска цел - Проливите. Няколкократно са опожарявани и разграбвани от руската армия и редица градове и села, а спокойно мога да кажа, че българи са били и избивани (изклани) от същата тази руска армия.

Ще премина към конкретни примери на възрожденци, духовници и писатели по въпроса (за да не бъда голословен).......

За повече информация: Източник

• Автор

:shock11:Леле, леле, на какво е заприличала темата

Другари и другарки, трябва сериозно да се замислите вече дали опорството , което ще се приложи ще спаси нашите монументи. Разбирам ви отлично, но реалностите са други и трябва да подходим максимално мъдро и дълновидно. Нещата са задвижини сякаш и имам сериозни опасения, че ината който налагате ще е пагобен, но ще е бъде късно. Предложих тук идея с която ще съхраним нашите символи и очаквах някаква подкрепа, други идеи, решения. Скъпото ни миналото няма как да се върне в този вид с който го изпратихме, а трябва и е крайно време да се нагласим според съвременните реалности инак се обричаме на претопяване от националистични и други формации, които не изповядват нашите социалистически възгледи. Те реално работят срещу нас и е крайно време да се осъзнаем, всички!

Гласувах да се премахнат съветските/социалистически паметници.

Защото голяма част от тях символизират червената армия, която не е възприемана като "асвабадитель".

И такива монументи умишлено са поставени на централни места във всеки град на България, с което показват доминираната от СССР империя, която вече не съществува.

• Автор

Другари и другарки, каква е тази апатия и незаинтересованост? Ще изтървем нещата, ще ревете тук, ама ще е късно.

Другата година на Бузлуджа, ако продължаваме така скарата и бирата ще са на по-високи цени, а аз ви говоря за стотинки, истински социализъм:goahead:, поне там, ако се случат нещата с идейния проект.

преди 2 минути, Stockholm Syndrome написа:

Другари и другарки, каква е тази апатия и незаинтересованост? Ще изтървем нещата, ще ревете тук, ама ще е късно.

Другата година на Бузлуджа, ако продължаваме така скарата и бирата ще са на по-високи цени, а аз ви говоря за стотинки, истински социализъм:goahead:, поне там, ако се случат нещата с идейния проект.

Ко ти пука - кебапчетата и бирата партията-майка ще ви ги плати....това при условие, че изобщо има бузлуджа, че кило две TNT винаги ще се намерят

преди 8 часа, г-н Велев написа:

МРАЗЯВАЩ АНАЛИЗ: НЕИСТОВАТА БИТКА на Борисов и Пеевски да се откупят от "Магнитски" бастисва отечеството

http://www.budnaera.com/pix-common/borisov-peevski.jpg

АВТОР:  НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ

Обидно ми е даже да обяснявам.

Само варварите бутат паметници и посягат на артефакти.

Културата е изградена от пластове цивилизация.

Мярата за добро и зло е онтологичен казус – сега е така, но как ще е утре?!

Ние ли сме носителите на абсолютната истина?

Да отмъщаваш на паметник, за да подмениш историята, да я пренаписваш според политконюнктурата, е акт на примитивизъм и антихуманност.

След като е толкова неудобен за кресливото русофобско малцинство, което истерично иска да се хареса на посолството, ПСА би могъл да поставен в определен контекст, вместо да го събарят.

Така са постъпили в Будапеща – до монумента се издигнали бюстове на американските президенти Роналд Рейгън и Джордж Буш.

Създай контекст, създай среда, продуцирай антитеза и остави хората да преценяват сами. Ти Бог ли си, че да съдиш и рушиш? Да прекършваш емоциите на цели поколения? Да разделяш за пореден път и без това отровеното ни от взаимна омраза общество?

Бутиковата сага с ПСА е само епизод от кръстоносния поход на новите варвари и анархо-левичари.

Освен фашизоидни в деструктивизма си, те са и безкрайно гузни. Впрочем първото е функция от второто.

За да се откупят от „Магнитски“, ще бастисат националния ни празник, патриаршеската катедрала, улици и булеварди, всичко, свързано с Русия.

(Е, от едни други времена и национални катастрофи знаем, че това не води до добро...)

Паралелно „бъркат“ в стереотипа, в консервативния профил на традиционното семейство, прокарвайки заразата „еднополови двойки и бракове“ през Закона за домашното насилие, за да избегнат решението на КС срещу Истанбулската конвенция.

Откриха си и повод – злочестата участ на Дебора. Със съдействието на казионните медии инсинуираха всенародни протести, но предвидливо катализираха и брандираха гнева – не против безобразията в съда и прокуратурата, а против „насилието над жени“…

Да живеят феминизмът, „София прайд“, поправките в НК, кредитиращи ЛГБТИ, сексуалната ориентация и "интимните връзки" – идеалната индулгенция на Борисов и Пеевски да се откопчат от черните списъци на Държавния департамент!

Малко беше, че пожертваха Македония...трябва още и още мръсотия, отродителство, перверзии, деструктивизъм. Трябва да ни приключат като род и отечество, трябва и децата ни да обитават някакъв жалък ерзац на Оруеловата държава: полуколония, полудиктатура, със самоцензуриращи се получовеци - лакеи и полубългари.

Много добро!

Недялко явно е преживял някакъв катарзис.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.