Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предварителен договор с агенция за недвижими имоти

Featured Replies

Какви рискове крие някакъв предварителен договор между брокер на недвижими имоти и потенциален купувач на жилище. Става въпрос уж за нещо, което само удостоверява, че ви водят да оглеждате имот,

Да ти набутат нещо струващо 10 лв. за 1000лв.. кю

Повечето брокери не са компетентни по отношение на качеството на недвижимият имот. 

преди 1 час, killchain написа:

Не знам подробности, но най-общо е да си вържат гащите, че ако купиш имота, ще е задължително през тях, за да не си изпуснат комисионната.

Не е задължително. ;) Няма как брокерът да докаже, че точно благодарения на договора си купил имота 

Да, може да се докаже предварителното, но не и факта. 

За Бога, не сключвайте такива договори!!! - Те не са гаранция, че са във Ваша полза. 

Склучвне на предварителен договор има стойност само между продавач и купувач. = Другото е вероятност да попаднете на измамна схема. 

= Задължително се сключва при регистриран нотариус. = Той е по-грамотен от вас.  

п.п. Има случаи регистрирано при нотариус да се отрече в съда. 

преди 10 часа, Веси Филипова написа:

Какви рискове крие някакъв предварителен договор между брокер на недвижими имоти и потенциален купувач на жилище. Става въпрос уж за нещо, което само удостоверява, че ви водят да оглеждате имот,

Хайде първо пусни тука текста на договора да го видим всички.

• Автор

каза, че е нещо като таблица, в която се удостоверява, че правим огледите с тях, за да може да се отчитала пред шефа им брокерката.

преди 17 часа, dioib написа:

= Задължително се сключва при регистриран нотариус. = Той е по-грамотен от вас.  

И това не е гаранция. Мен един нотариус при покупка ме връща около 3 пъти заради разни грешки, които е направил - и това при такса 5-6% от цената на сделката. Несериозна работа...

преди 14 часа, killchain написа:

ме връща

В какъв смисъл???

Нотариусът принципно изповядва сделката. Договорът го изготвя адвокат. 

Да, мнозина нотариуси не обръщат внимание на подробности какво пише в НА. = Нормално е да те върне, ако НА не е направен правилно. = Но, всеки правно ориентиран знае как се коригира НА. ;) -> Това  отново се таксува. Няма как!!! Ангажираш му време отново!!!  -> Времето е пари!!! (Прощавай за клишето) 

Кратко: Накрая Нотариусът устно се обръща към участниците в сделката и ги пита дали е така, каквото им е прочел в НА. => Дали участниците в сделката съзнават какъв акт правят!? 

Отделно, че ги задължиха да се застраховат, т.е. и те вече са в "схемата" на застрахователите и т.н.  

Основният проблем не е в "несериозната работа", а в това, че мнозина подхождат несериозно спрямо определени свои актове. 

При агенциите за недвижимите имоти, както и при застрахователите и други и прочие, вероятността на корупция и/или измама е висока. Т.е. рискът е голям да се ползват. = В тоя случай се ползва доверено лице, вещо лице, експерт и прочие, а не "известно" лице и т.н.

= Това мое мнение е поради това, че съм потомък на еснаф (занаятчия). ;) Друг и въпроса в коя област съм се реализирал. 

В дадена гилдия не се влиза щото си чел, прочел, а се изисква да сътвориш нещо и след като бива тествано и издържи спрямо определени критерии заложени в гилдията, то те признават, че си от тях. ;) -> Иначе ... си "въздух под налягане" .. :) = Аматьор ... :) 

п.п. Загледай се: нота - какво е и риус е ??? -> Признавам си, латинския не го владея достатъчно ....

• 8 месеца по-късно...
  • Автор

Съществуват ли предварителни договори за покупка на жилище, при които трябва да се заплати на собственика 10 процента от цената, на брокера хем комисионна 3, 6%,  а и депозит 2000 лв на брокера, и чак тогава да се задействат всички останали стъпки? Аз мисля, че не трябва да се дават пари, преди да е сключена сделката и да има черно на бяло всички документи?

на 17.04.2024 г. в 20:27, Веси Филипова написа:

Съществуват ли предварителни договори за покупка на жилище, при които трябва да се заплати на собственика 10 процента от цената, на брокера хем комисионна 3, 6%,  а и депозит 2000 лв на брокера, и чак тогава да се задействат всички останали стъпки? Аз мисля, че не трябва да се дават пари, преди да е сключена сделката и да има черно на бяло всички документи?

Съществуват различни схеми за измама! 

Принципно които те "натискат" за "стоп капаро" е сигнал, че те манипулират. 

Парите се дават чак при нотариуса, т.е. в самия НА се упоменава как да стане плащането. 

Аз като изповядвах една сделка, то първо подписахме НА и после преведох парите, това бе защото плащането бе по банков път. След подписите отидох и приведох парите и се върнахме при нотариус, за да потвърди продавачът, че съм платил, за да може в последствие да се впише сделката в регистъра. 

Все пак недвижимите имоти са "цифра" и в брой е рисково плащането. Затова и ако е в брой плащането, то най-добре да стане пред нотариуса или в кантората му точно преди подписване на НА.

Успех!. 

преди 1 час, dioib написа:

Съществуват различни схеми за измама! 

Принципно които те "натискат" за "стоп капаро" е сигнал, че те манипулират. 

Парите се дават чак при нотариуса, т.е. в самия НА се упоменава как да стане плащането. 

Аз като изповядвах една сделка, то първо подписахме НА и после преведох парите, това бе защото плащането бе по банков път. След подписите отидох и приведох парите и се върнахме при нотариус, за да потвърди продавачът, че съм платил, за да може в последствие да се впише сделката в регистъра. 

Все пак недвижимите имоти са "цифра" и в брой е рисково плащането. Затова и ако е в брой плащането, то най-добре да стане пред нотариуса или в кантората му точно преди подписване на НА.

Успех!. 

Пак си прекалил с черешовата. Ще приключиш като Ласкин!

• Автор
преди 2 часа, Коркодила написа:

Пак си прекалил с черешовата. Ще приключиш като Ласкин!

Н е е прекалил изобщо, наистина има измамници и той е абсолютно прав.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.