Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Решение за съгласуване между извод и грамофонен вход.

Featured Replies

Задачата е звуковият изход от лаптоп, да се съгласува към вход за грамофон в стара аудиосистема СОНИ.

Ясно е, че директната връзка с кабел дава плачевен резултат в крайния звук и хората, които разбират казуса знаят защо.

Има ли някой решение за съгласуване, особено ако е налице като готово устройство?

image.thumb.png.abab320e8d8a6231cf4e6ef4c99aa2b6.png

Разрешен от AAUUXX

Май има начин

Цитат

Здравейте! За да съгласувате звуковия изход от лаптоп към вход за грамофон в стара аудиосистема СОНИ, можете да използвате USB аудио интерфейс. Това е устройство, което превръща аналоговия звук в цифров и го изпраща към компютъра посредством USB порт. След това можете да свържете USB аудио интерфейса към грамофона чрез RCA кабел. Така ще получите по-добро качество на звука.

Можете да намерите много модели на USB аудио интерфейси на пазара. Един от тях е Behringer U-Phoria UM2. Той е много лесен за употреба и има достатъчно високо качество на звука.

Надявам се това да ви помогне! 

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

Разбирам ,че искаш да включиш лаптопа към RIAA входа на аудио система ,няма как да се получи което искаш.

ясно е, че е проблем, въпроса е как да го реша? Няма ли нещо, което електронно да съгласува нивата и съпротивлението? 

Предложението по-горе не виждам как може да се реализира, аз имам подобно устройство във вид на миксер  с USB връзка , но не решава проблема с разликите в сигналите.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

ясно е, че е проблем, въпроса е как да го реша? Няма ли нещо, което електронно да съгласува нивата и съпротивлението?

Има начин да намалиш входа ,но изкривяването и лошото качество на звука ще остане.

преди 3 минути, _ramus_ написа:

Предложението по-горе не виждам как може да се реализира, аз имам подобно устройство във вид на миксер  с USB връзка , но не решава проблема с разликите в сигналите.

Бота не е разбрал ситуацията и е дал грешно решение.

преди 3 часа, _ramus_ написа:

Примерно с нещо такова :

27c18746-e007-499e-88b4-9f4c3dc2b9c1.0cc

• Автор
преди 20 минути, Bubbles написа:

Примерно с нещо такова :

27c18746-e007-499e-88b4-9f4c3dc2b9c1.0cc

Какво е това - марка, линк... нещо? На сайта от надписа няма подобно.

Прилича на усилвателен модул. Но не това ми е необходимо.

преди 25 минути, _ramus_ написа:

Да, това е предусилвател и няма да ти свърши работа.

Дай точен модел на аудиото за да вида по схема какви вариянти има.

• Автор

image.thumb.png.835f59dad48f7217a3f5816a1d6f10c4.png

съжалявам за външния вид - на тавана на приятели я открих, дадоха ми я за вилата. Ако няма да свърши работа ще я върна.

оптиката на CD модула е заминала вече, ако  на неговия вход може да се подаде сигнала към усилвателния модул...??? На практика точно затова ми е необходима уредбата.

image.png.f69ec2d8682d853f96bc225fb5138496.png

• Решение

Ако имаш някакъв опит с поялника ,може да въведеш входния сигнал преди RIAA коректора с разделителен кондензатор 1мкф/50в ( маркирана посока със синя точка)  към резистори (осветените) R626 и R676  за R/L канал ,GND ползваш шината на чинча.

Screenshot_2023-08-21-18-44-30-236~4.jpeg

преди 5 часа, _ramus_ написа:

Какво е това - марка, линк... нещо? На сайта от надписа няма подобно.

Не е усилвател а USB звукова карта с повечко възможности.

Не дадох линка, защото няма наличност в този магазин : https://www.walmart.com/ip/StarTech-com-7-1-USB-Sound-Card-External-Sound-Card-for-Laptop-with-SPDIF-Digital-Audio-Sound-Card-for-PC-Silver-ICUSBAUDIO7D/158712238

Edit : Ето тук я има : https://www.amazon.com/StarTech-com-7-1-USB-Sound-Card/dp/B002LM0U2S

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.