Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защитна стена на win10 се изключва

Featured Replies

Здравейте значи първо ще спомена ,че тази ОС е къстомизирана (изчистина и олекотена) Попринцип я изпозлвам от няколко месеца и работише много добре , спаси ме и от сините екрани в оригиналната 10ка. и като за по стар лаптоп е добре. Използвах последно CreamAPI за пачване на длс-та и дефендъра откри вирус което е нормално , игнорирах и на следващия ден се почнаха съобщения защитната стена е изключена докоснете за я включите... По късно след 2-3 дни видях в настройките ,че уиндоуса е настроен да се заключва с Windows hello когато съм далеч преинсталирах я на първия ден работише , на следващия ден пак се изключи защитната стена и се чудя дали е възможно чрез мрежата да има някой достъп до компютъра щом стената е забранена и не може да се включи,  Прикачвам двата лога от Farbar

Addition_22-08-2023 22.01.17.txt FRST_22-08-2023 22.01.17.txt

Никога не съм имал сини екрани с оригинална 10-тка. А и е било редно да анализирате причината за появата им. Може да е имало калпав драйвер, калпава актуализация или проблем с хардуера.

Такива изчистени и олекотени ОС не бих ги ползвал дори да ми плащат. Освен ако аз сам не си ги олекотя. Кой знае какви промени са набутали и други изненади. За мен дори да няма признаци на зловреден софтуер при първоначален оглед, тази система вече е компрометирана един вид. И не знам как очаквате да няма проблеми след като някой там си дялкал нещо и вие му ползвате самоделката.

Нормално е след като сте пачвали някакви системни файлове услуги да отказват да работят. То се вижда и в логовете, че има проблем с услугата на стената! Обикновено се препоръчва проверка и поправка на системните файлове, но при вас те са вече компрометирани и не знам колко би помогнала една такава проверка с SFC /SCANNOW или Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth.

Да не говорим, че тази ваша ОС не е видяла кръпки от години. Microsoft Windows 10 Pro Version 22H2 19045.1889. Актуалната версия е 19045.3393.

За стената може да опитате с поправка номер 6 от инструмента Tweaking.com - Windows Repair:

https://www.majorgeeks.com/files/details/tweaking_com_windows_repair.html

Направете и една проверка с KVRT

https://www.kaspersky.com/downloads/free-virus-removal-tool

Ако проблемите продължат си намерете читав релийз или направете Reset-PC.

• Автор

Здравейте отново , пачвах файлове на игра , не и системните , но покрай този пач се е намъкнало нещо за щастие нямаше сериозни последствия освен забранената стена.  Касперски вирус скенера не откри нищо , докато си прехвърлях нещата на външен диск за да мога да направя изцяло чиста инсталация дефендъра на windowsa намери може би истинския вирус под файл version.dll в папката на играта сега дали е било фалшиво или не е ясно маркира го като trojan:win32/tinega!msr почистих го форматирах диска и сложих 10ка  с оригинално непипано копие. Към момента всичко е ОК.

на 27.08.2023 г. в 23:43, vanko929 написа:

Здравейте отново , пачвах файлове на игра , не и системните , но покрай този пач се е намъкнало нещо за щастие нямаше сериозни последствия освен забранената стена.  Касперски вирус скенера не откри нищо , докато си прехвърлях нещата на външен диск за да мога да направя изцяло чиста инсталация дефендъра на windowsa намери може би истинския вирус под файл version.dll в папката на играта сега дали е било фалшиво или не е ясно маркира го като trojan:win32/tinega!msr почистих го форматирах диска и сложих 10ка  с оригинално непипано копие. Към момента всичко е ОК.

Здравейте,

Ами нормално е Kaspersky да не открие нищо, защото, както казах аз не открих признаци в логовете за наличието на зловреден софтуер. Проверката беше по-скоро профилактична. Но това не означава, че с подобни самоделки авторите на тези не са си оставили вратички:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/pirated-windows-10-isos-install-clipper-malware-via-efi-partitions/

Така, че добре сте направили, че сте преинсталирали в случая. Проверявайте винаги контролните суми на свалените файлове дали са легитимни. Например с това:

https://www.majorgeeks.com/files/details/windows_and_office_genuine_iso_verifier.html

Файла на играта може и да е бил фалшива тревога (често се случва с кракнатите библиотеки на игрите). Най-малкото ако беше зловреден щеше да ви заради системния дял, а както казах зарази не видях. Така, че едва ли е от него.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.