Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с логване в Windows 10, липсва смяната на клавиатурите.

Featured Replies

Здравейте, лаптоп с Windows 10 с парола за влизане. Паролата съдържа латински букви, а езикът по подразбиране е български. Допреди седмица клавиатурата можеше да се сменя (Shift+Alt) за да си попълня правилно паролата. Днес вече няма такава опция, пише се само на български в полето за паролата. Натискането на Shift+Alt не сменя клавиатурата. Съответно ми излиза, че паролата ми е грешна. С виртуалната клавиатура също не мога да сменя към латиница.

Това поредният бъг на чичко Паричко ли е или има друг проблем?

Благодаря!

Разрешен от Иван Бр.

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Пробвай с [Win]+[Space]

Благодаря за отговора! Не става. В интернет срещам мнения, че премахването на смяната на клавиатурите в Welcome Screen-a е в следствие на ъпдейт. Тайните въпроси също не ми вършат работа, понеже и отговорите са на латиница и съответно и за тях ми казва, че не са верни.

Цитат

А пробва ли с [Ctrl]+[Shift]?

Пробах с всички възможни комбинации от специални клавиши, без резултат.

Лошо другарю Седларов, доколкото разбирам единствения вариант е с команда чрез командния център, но от заключено положение на мен поне не ми е известен начин да се извика.
Единствено се сещам за варианта сейфмод с команден център но не знам дали би свършило работа, все пак нищо не пречи да опиташ :

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/cant-change-the-input-language-on-lockscreen/218cc672-6cbf-43f6-8aad-72e5d31f585a

Иначе били чакали някакъв фикс за този проблем тепърва.

Другото което ми идва на ум е да опиташ да си създадеш пинкод или да пробваш с опцията забравена парола...

replied to  Olaf Thyssen

‎Oct 27 2022 12:02 PM

@Olaf Thyssen 

WORKING SOLUTION 

If the keyboard layout is changed for some reason in the computer (Windows), then 

We can type English with alt key + these numbers

Like alt+65 for A
And for the rest the series 66,67,68...

alt+90=Z

alt+97 for small a
And for the rest the series 98,99,100...

alt+122=z

В краен случай, проблема се решава с премахване на паролата с помощта на бутваща флашка със Strelec и инструментите за целта...

преди 25 минути, Bubbles написа:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/cant-change-the-input-language-on-lockscreen/218cc672-6cbf-43f6-8aad-72e5d31f585a

Иначе били чакали някакъв фикс за този проблем тепърва.

Дата на постовете погледна ли? една петилетка... ;) 

• Автор

Благодаря за отговорите!

преди 26 минути, Bubbles написа:

Другото което ми идва на ум е да опиташ да си създадеш пинкод

Не знам как се прави това...

преди 26 минути, Bubbles написа:

или да пробваш с опцията забравена парола...

Доколкото разбирам, опцията за забравена парола включва 3 тайни въпроса, които обаче също са безсмислени, тъй като отговорите също са на латиница (до която пък не мога да стигна).

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

WORKING SOLUTION 

If the keyboard layout is changed for some reason in the computer (Windows), then 

We can type English with alt key + these numbers

Like alt+65 for A
And for the rest the series 66,67,68...

alt+90=Z

alt+97 for small a
And for the rest the series 98,99,100...

alt+122=z

Пробвах, не работи. При задържан Alt и натискане на 65 например, не се изписва нищо в полето за паролата.

• Автор
  • Решение

Извинявам се, моя е грешката. Смяната на клавиатурните подредби работи, но Shift+Alt трябва да се натиснат тук:

IMG_1458.jpg.4fa3610ea239c8a92c5c6590859f1590.jpg

а не тук:

IMG_1457.jpg.d9ebe0038420718eb8c6f5c35a86d762.jpg

Отскоро съм с Windows 10, а в 7 има само един екран за паролата. Тук има начален екран и след натискане на клавиш или ляв бутон на мишката се показва екрана за въвеждане на паролата, където вече комбинацията Shift+Alt (или която и да било друга) няма ефект.

Още веднъж благодаря, че се включихте и извинете, че си загубихте времето с мен! Тази особеност ще я запомня...

Рестартирай с иконата за Power долу вдясно на снимката ти.

При рестарт избери F8 (или ако не си си възстановил бутона F8 да извиква Safe Mode и другите опции от списъка) тогава като натиснеш Power бутона и задържиш Shift мисля че беше ще се появи опция за Advanced Settings.

Там има Command Prompt опция.

Алтернативно можеш докато си в Command Prompt да си премахнеш паролата докато не си решиш проблема и след това да си я добавиш пак.

Например с командата:

net user <username> /passwordreq:no

или с някакъв жив диск (например на Strelec).

преди 30 минути, Иван Бр. написа:

а не тук

И на двете места трябва да работи. Във втория прозорец трябва да си кликнал в полето за писане

• Автор
преди 12 минути, цър-вул написа:

И на двете места трябва да работи

Вече наистина не знам какво става тук! Ето как изглежда екранът за логване сега:

IMG_1459.jpg.1d2263b3668964854708e231da9dc968.jpg

Направете сравнение с предишната снимка от по-горе. Появиха се ENG и BGR на екрана за въвеждане на паролата. Преди ги нямаше.

Лаптопът е на по-малко от месец с фабричен Windows 10.

Дата на постовете погледна ли? една петилетка... ;) 

Не погледнах дата прав си, но и фикс не намерих значи още чакат, демек ша опра'име.

преди 21 минути, Иван Бр. написа:

Лаптопът е на по-малко от месец с фабричен Windows 10.

Не забравяй да си зададеш език на Welcome screen - English!!!

Стартирай Command prompt и в него препиши:

reg add "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f /v "1" /t REG_SZ /d "00000409"
exit

Натисни [Enter] и рестартирай

• 6 месеца по-късно...
на 28.08.2023 г. в 16:15, B-boy/StyLe/ написа:

Рестартирай с иконата за Power долу вдясно на снимката ти.

При рестарт избери F8 (или ако не си си възстановил бутона F8 да извиква Safe Mode и другите опции от списъка) тогава като натиснеш Power бутона и задържиш Shift мисля че беше ще се появи опция за Advanced Settings.

Там има Command Prompt опция.

Алтернативно можеш докато си в Command Prompt да си премахнеш паролата докато не си решиш проблема и след това да си я добавиш пак.

Например с командата:

net user <username> /passwordreq:no

или с някакъв жив диск (например на Strelec).

Здравей! Имаш ли идея как може да се спре искането на парола на администратор с Hiren's Boot CD или Strelec? 

преди 8 часа, nujnika написа:

Здравей! Имаш ли идея как може да се спре искането на парола на администратор с Hiren's Boot CD или Strelec? 

То като е във външна среда няма значение дали акаунта има админ права. Иначе ето:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.