Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашен hypervisor с Atermiter, Machinist или Huananzhi - опит, мнения и препоръки

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Колега, това ли е платката?

Точно тази е, да.

Е щом е така - няма проблем - дано да издържи дълго.

Трябва да сложиш неговите VirtIO  драйвери за да работи добре, и тогава може да разрешиш пак за всяка машина от опции "use QEMU Guest Agent" и да се показва IP-то в конзолата

• Автор
преди 1 минута, kosyo написа:

Трябва да сложиш неговите VirtIO  драйвери за да работи добре, и тогава може да разрешиш пак за всяка машина от опции "use QEMU Guest Agent" и да се показва IP-то в конзолата

Да, да, това го направих вече, че Windows Server няма инсталиране, иначе - не си познава диска без viostore драйверите. Сложил съм и агента.

Преди малко разкарах и local-lvm, всичкото пространство го заделих за local, че съм с едно 120GB SSD, умряло.

• 4 седмици по-късно...

@Rammkopf,  и моя машинист пристигна най-после. От една стара конфигурация (с механично счупено на 2 дъно) имам i7-5930K и 16 гъби РАМ. както и някакъв охладител. Обаче видеокартата се ползва и нямам друга, а и не съм много на ти със съвременния хардуер. Та въпроса е:

Какво видео да търся - възможно най евтино!!!! Да спомена пак, че ще става рутер/стена и монитор ще има закачен за 30 мин :) 

До колкото разбирам, и на тебе видеокартата не ти е приоритет

:beer:

• Автор
преди 26 минути, NewRedDragon написа:

@Rammkopf,  и моя машинист пристигна най-после. От една стара конфигурация (с механично счупено на 2 дъно) имам i7-5930K и 16 гъби РАМ. както и някакъв охладител. Обаче видеокартата се ползва и нямам друга, а и не съм много на ти със съвременния хардуер. Та въпроса е:

Какво видео да търся - възможно най евтино!!!! Да спомена пак, че ще става рутер/стена и монитор ще има закачен за 30 мин :) 

До колкото разбирам, и на тебе видеокартата не ти е приоритет

:beer:

А, честито! Страхотен добитък е тази платка! :D Аз имах едно старо Quadro K2000, ползвам него. Ама в ITR го гледам за 78 лв., много скъпо за такава антика.

Виж това, обаче.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.