Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Приложение и как да изтрия снимки от таблет без да могат да бъдат възстановени

Featured Replies

Искам да изтрия лични снимки и видеа от таблет и Гугъл профил, но да не могат да бъдат възстановени, как става това?

Преди време изтрих без да искам някои снимки и изтеглих някакво приложение, което много лесно ги възстанови.

Прати ми ги на мейла и ще ги затрия вместо теб.

Google Photos има кошче за боклук, където изтритите файлове се пазят 30 дена, а след това биват унищожени. Може да се бръкне в кошчето и файловете да се изтрият ръчно, преди 30-дневния срок. А може и просто да се трият с опцията "Remove from device", която е скрита в "сандвича" (три точки, една под друга), обикновено в горния десен ъгъл.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Добре ... какъв е смисълът да зададем въпрос в български форум, като ше ни пращат просто линкчета към английски форуми? Като те мързи да отговаряш, не гуглирай въпроса, само за да върнеш линк към друг форум. Или поне препиши и преведи съдържанието от темата в чуждия форум тук, за да има някакъв смисъл и от нашия форум.

преди 21 минути, Rammkopf написа:

Google Photos има кошче за боклук, където изтритите файлове се пазят 30 дена, а след това биват унищожени. Може да се бръкне в кошчето и файловете да се изтрият ръчно, преди 30-дневния срок. А може и просто да се трият с опцията "Remove from device", която е скрита в "сандвича" (три точки, една под друга), обикновено в горния десен ъгъл.

Всеки кадърен софт за възстановяване ще ги измъкне (или поне немалка част от тях)

преди 3 минути, цър-вул написа:

Всеки кадърен софт за възстановяване ще ги измъкне (или поне немалка част от тях)

Освен ако не презапишеш флаша с някакви глупости, след като си изтрил информацията.

Инсталирах си на таблета Recover Deleted Photos на DOSA Apps от PlayStore, праснах 2 снимки с камерата и едната я затрих по класическия метод (в кофата), а другата - Remove from device. Програмата сканира и откри, каквото съм имал в кофата, но не и това, което съм разкарал перманентно. So, I don't get your point above. :D

Dr. Fone даде същия резултат - намери какво имам в кофата, не ми извади снимката, която изтрих с Remove from device.

• Автор
преди 20 часа, Rammkopf написа:

Инсталирах си на таблета Recover Deleted Photos на DOSA Apps от PlayStore, праснах 2 снимки с камерата и едната я затрих по класическия метод (в кофата), а другата - Remove from device. Програмата сканира и откри, каквото съм имал в кофата, но не и това, което съм разкарал перманентно. So, I don't get your point above. :D

Ако се изтрият с Remove from device с това приложение, няма ли да останат в Гугъл профила?

(Тоест, ако ги изтрия от профила, няма да могат да бъдат изтрити с приложението и обратното - няма да са налични и да се виждат, за да могат да се изтрият с приложението)

Също как да изтрия notepad текстови файлове, снимки, видеа, които вече са изтрити, но приложение за възстановяване на изтрити файлове ги намира с опцията да се възстановят? (Без да се възстановят първо, че ще отнеме много, много време.

• Автор

И предполагам и Гугъл backup-а трябва да се изтрие?

Без софтуер за перманентно изтриване не може да се гарантира, че програма за възстановяване няма да успее да възстанови някои или всички файлове. Проблема е, че добрия софтуер за безвъзвратно изтриване е платен и демо версиите имат ограничения. 

Друг начин е, да се криптират въпросните данни в телефона и да се изтрият от профила, но не знам дали ще се справиш.

Бекъпите са достъпни само ако имаш достъп до профила и парола за него.

А каква всъщност е целта на това упражнение? Ще продаваш таблета ли? Аз си мисля, че който го купи, няма да рови и да се опитва да ти възстановява снимките. За какво са му?...

Но все пак мисля, че има начин, и то без специални софтуери. Първо, изтриваш Google акаунта от устройството, и прекъсваш синхронизацията. Ако ще го продаваш, добре е да направиш и обратното - да изтриеш устройството от акаунта. После му набиваш един хард ресет, и след това му пълниш цялата памет с някаква безсмислена информация - прехвърляш му няколко сезона на "Дързост и красота" например :D . И проблемът е решен, след като клетките, в които са се съхранявали снимките ти, са презаписани с друго съдържание - няма програма, която да успее да ги възстанови. После можеш пак да го ресетнеш, ако искаш, и е готов за продажба. 

• Автор
преди 7 часа, Joss Bomon написа:

Без софтуер за перманентно изтриване не може да се гарантира, че програма за възстановяване няма да успее да възстанови някои или всички файлове. Проблема е, че добрия софтуер за безвъзвратно изтриване е платен и демо версиите имат ограничения. 

Друг начин е, да се криптират въпросните данни в телефона и да се изтрият от профила, но не знам дали ще се справиш.

Бекъпите са достъпни само ако имаш достъп до профила и парола за него.

А ако изтрия файловете с такъв софтуер/приложение, няма ли да се изтрият само от устройството, а не и от профила?

Като се криптира какво става?

• Автор
на 4.09.2023 г. в 14:45, Rammkopf написа:

Ако се използва "Remove from device" няма ли да останат в Гугъл профила?

преди 25 минути, kld написа:

Ако се използва "Remove from device" няма ли да останат в Гугъл профила?

Не знам, аз не ползвам бекъп в Гугъл, имам частен облак за архиви.

Пробвай и виж, това поне е елементарно. Защо питаш за всяко едно нещо? Прасни една снимка на палеца на крака си, синхронизирай я с Гугълския облак и след това си я затрий от таблета. Остава ли ти в профила?

• Автор

Таблета не е сега в мен.

Пробвах с ishredder и shreddit на телефона и снимките и видеоклиповете, които "изтрих" с това приложение си седят в галерията на телефона 😮‍💨. Даже такива, които не са синхронизирани. Файлове изчезват от тези shred приложения, но си седят в галерията. Пробвах да направя нова снимка и да я изтрия пак с тези приложения и стана донякъде - файла си седи, но вместо сниманото, има чисто бяла снимка. Но мен ми трябва за предишни снимки, не за нови.

• Автор
преди 10 часа, kld написа:

Много ви моля помогнете от къде се влиза, за да се види къде са снимките в Гугъл профила (а не тези на устройството). 

• Автор
на 5.09.2023 г. в 12:47, Joss Bomon написа:

Как се криптират данни на телефон и таблет?🤔

• Автор
преди 8 минути, цър-вул написа:

По нищо не си личи... 😎

Защо?

• Автор
на 4.09.2023 г. в 15:29, Rammkopf написа:

Тази ли е? 

Screenshot_20230908-230357~2.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.