Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вашата фирма мина ли на Windows 11?

Вашата фирма мина ли на Windows 11? 12 гласували потребители

1. 1. Вашата фирма ъпгрейдна ли се до Windows 11?

• Да
      8%
      1
    • Не, още сме на 10 или друга версия на Уиндоус
      83%
      10
    • Не сме с Windows
      8%
      1

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Моята фирма не изглежда скоро да се ъпгрейдне до 11 и засега сме с 10.

Интересно ми е тези, които работят във фирми или офиси дали са минали на 11-ката или са още на друга версия, а може би пък са на друга ОС?

В нашата фирма - ИТ отделът хич ги няма. Не просто си караме на Windows 10, ами и по-гореми глупости правят. На 64-битова ОС слагат 32-битови програми,  а секюрити ъпдейтите не се инсталират, защото искат администраторски права.

преди 1 час, Acho5 написа:

Моята фирма не изглежда скоро да се ъпгрейдне до 11 и засега сме с 10.

Интересно ми е тези, които работят във фирми или офиси дали са минали на 11-ката или са още на друга версия, а може би пък са на друга ОС?

Да, тя новата техника не поддържа по-ниска версия и без това :newspaper:

преди 1 час, jhoro написа:

В нашата фирма - ИТ отделът хич ги няма. Не просто си караме на Windows 10, ами и по-гореми глупости правят. На 64-битова ОС слагат 32-битови програми,  а секюрити ъпдейтите не се инсталират, защото искат администраторски права.

Че каква е тая антивирусна , която иска админски права?

преди 2 часа, jhoro написа:

И правилно действат, за една фирма не е важно дали софта е ъпдейтнат до последно, а да работи. Едва ли шефовете ви ще се радват ако след поредния ъпдейт на дограмата са спрели някои от принтерите.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Да, тя новата техника не поддържа по-ниска версия и без това :newspaper:

Че каква е тая антивирусна , която иска админски права?

Не си прочел. Не антивирусна, а кръпките по сигурността на Windows.

преди 1 час, ined написа:

И правилно действат, за една фирма не е важно дали софта е ъпдейтнат до последно, а да работи. Едва ли шефовете ви ще се радват ако след поредния ъпдейт на дограмата са спрели някои от принтерите.

Принтерите са мрежови и не зависят от състоянието на отделна машина.

преди 7 минути, jhoro написа:

Принтерите са мрежови и не зависят от състоянието на отделна машина.

Това няма значение. Имаше доста кръпки преди месеци, засягащи точно уязвимост при принтерите и те губиха "шеринга" си заради него. Та, в случая е прав. Казваше се Print Nightmare дупката и я запушваха с месеци.

Налагаше се често използването на заобиколки (workaround решения).

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/759880/kb5006670-network-printer-problems-again-this-month/page-33

Беше си кошмара на сисадмините. Иначе в нашата фирма нямам идея. Имат и системи за кол центворете и съвръри на Linux , имат си и сървъри и работни станции с Windows (в зависимост от използваните програми).

Имахме доста системи с 7 и 10. Но след като минахме на хоум офис не съм стъпвал там от 2+ години така че не ги знам дали са мигрирали на 11, но едва ли. Все пак дори да има bypass, той има по-сериозни изисквания там като TPM, Secure Boot, GPT и прочие и не мисля, че на сисадмините ще им се занимава с всичко това. Щом работи не се бара. Иначе разбира се, всичко е лицензирано.

Липсва отговор в анкетата. Аз бих гласувал с него. "Идея си нямам" (и донякъде не ме и интересува). :)

преди 3 часа, jhoro написа:

А дали самите програми имат съответните 64 битови версии? То ако нямат, те нямат избор. А и реално и 32 битови да са, все тая. Най-много да се загуби малко производителност, но те са емулирани и пак си работят, както трябва.

преди 19 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А дали самите програми имат съответните 64 битови версии? То ако нямат, те нямат избор. А и реално и 32 битови да са, все тая. Най-много да се загуби малко производителност, но те са емулирани и пак си работят, както трябва.

Казах по-общо - програми, но за теб ще уточня.
Става дума за MS Office и Google Chrome. Дали имат 64-битови версии?
Имат, ама вече са купени 32-ки ...

Колкото до „малко производителност“ - хич не е малко!

И още нещо

преди 34 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Липсва отговор в анкетата. Аз бих гласувал с него. "Идея си нямам" (и донякъде не ме и интересува). :)

Липсва и конкретика - да сървърите ли става дума или за персоналните машини?
При нас физическите машини са единици - масата работят в облака.

Казах по-общо - програми, но за теб ще уточня.
Става дума за MS Office и Google Chrome. Дали имат 64-битови версии?

Интересно. Че закупения ключ е валиден само дадена архитектура ли? Досега съм попадал все на универсални ключове. Авторите на програмите какво ги бърка коя версия ще се ползва? Но аз така или иначе не ползвам MS Office де (ако за него е така). При други съм срещал, както писах универсални ключове.

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Интересно. Че закупения ключ е валиден само дадена архитектура ли? Досега съм попадал все на универсални ключове. Авторите на програмите какво ги бърка коя версия ще се ползва? Но аз така или иначе не ползвам MS Office де (ако за него е така). При други съм срещал, както писах универсални ключове.

Ключът е Ок, но иска логване с администраторски права!

Windows 7 - Ofice XP 

Лицензирани.

преди 34 минути, jhoro написа:

Ключът е Ок, но иска логване с администраторски права!

Ето правата какво значение има дали си с x86 или x64? Днес нещо не можем да се разберем. :D

Дали имат 64-битови версии?

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ето правата какво значение има дали си с x86 или x64? Днес нещо не можем да се разберем. :D

Правата не ми разрешават да променям нищо! Как да инсталирам друга версия?

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Лицензирани?

Естествено! Да не искаш да ми затворят заведението? Една проверка и....

току-що, Hristo52 написа:

Естествено! Да не искаш да ми затворят заведението? Една проверка и....

Е да! Там трябва.

преди 33 минути, jhoro написа:

Правата не ми разрешават да променям нищо! Как да инсталирам друга версия?

Така да. Аз друго разбрах. Че едва ли не от архитектурата зависи вида на политиките на правата и чак се зачудих дали аз не съм бил в грешка през всичките тези години. :D Направо ме хвърли в тъча. :giggle1:

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не си прочел. Не антивирусна, а кръпките по сигурността на Windows.

Добре, но при мен си се инсталират атоматично на заден план, не съм забелязъл до сега да иска такива админски права за да ги приложи ?!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Добре, но при мен си се инсталират атоматично на заден план, не съм забелязъл до сега да иска такива админски права за да ги приложи ?!

Ако акаунта ти е админ - няма да ги иска.

Да доплъна за office x86 , че от Microsoft съветваха да се качва х86 версия поради някакви съвместимости и безпроблемна работа - става въпрос до office 2016 включително, та има логика админите да слагат нея и те са чели форумите на микромеките!

преди 4 минути, jhoro написа:

Ако акаунта ти е админ - няма да ги иска.

Е юзърски са ....доста са и домейнови ... моя лично не е!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.