Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Необичаен проблем с телевизор Samsung

Featured Replies

преди 10 минути, Шофера написа:

AAUUXX, доколкото разбирам ви съмнява да не е активиран скрийнсейвър? Аз никога не съм настройвал такъв, няма кой друг да си е играл с настройките, а и се вижда, че проблема се оказва не само в загубата на картина. .

Възможо скринсейвъра да е включен по подразбиране.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Възможо скринсейвъра да е включен по подразборане.

Ами, не, не е включван никога скрийнсейвъра. Още при първоначалната инсталация на ТВ-то изрично я гледах тая настройка да не е включена, защото обичам телевизора да работи нон-стоп като съм вкъщи и щеше да бъде тъпо постоянно да го пускам. Струва ми се софтуерен проблема. Нещо с актуализация може би. За тия 4-5 год, откакто го имам, нямам спомен нито да съм правил съзнателно, нито да ми е искал да прави или да ме е уведомявал, че прави такива актуализации. Може би му е време :) Ама да не се правя на разбирач. Ще опитам да вържа клавиатура като за начало. 

преди 4 минути, Шофера написа:

Ами, не, не е включван никога скрийнсейвъра. Още при първоначалната инсталация на ТВ-то изрично я гледах тая настройка да не е включена, защото обичам телевизора да работи нон-стоп като съм вкъщи и щеше да бъде тъпо постоянно да го пускам. Струва ми се софтуерен проблема. Нещо с актуализация може би. За тия 4-5 год, откакто го имам, нямам спомен нито да съм правил съзнателно, нито да ми е искал да прави или да ме е уведомявал, че прави такива актуализации. Може би му е време :) Ама да не се правя на разбирач. Ще опитам да вържа клавиатура като за начало. 

Може да е включен еко режим ? Ако е включен еко режима го изключете.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Може да е включен еко режим ? Ако е включен еко режима го изключете.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Нямам достъп до менюто през дистанционното, хора. Нали с това почна проблема. А и ръчно, чрез бутон, копчета или нещо такова няма достъп. За това написах, че ще опитам клавиатура да вържа. По-скоро кажете възможно ли е без мое потвърждение да е актуализиран софта през wi-fi?   

преди 6 минути, Шофера написа:

Нямам достъп до менюто през дистанционното, хора. Нали с това почна проблема. А и ръчно, чрез бутон, копчета или нещо такова няма достъп. За това написах, че ще опитам клавиатура да вържа. По-скоро кажете възможно ли е без мое потвърждение да е актуализиран софта през wi-fi?   

Ако не работи дистанционното по скоро проблема е хардуерен не софтуерен.

преди 19 минути, AAUUXX написа:

Ако не работи дистанционното по скоро проблема е хардуерен не софтуерен.

Ами, не знам, така или иначе нямам достъп до менюто и нищо не мога да проверя или променя в момента. Ще видя какво ще стане с клавиатура и тогава ще го мисля отново. Благодаря!

преди 30 минути, Шофера написа:

Ами, не знам, така или иначе нямам достъп до менюто и нищо не мога да проверя или променя в момента. Ще видя какво ще стане с клавиатура и тогава ще го мисля отново. Благодаря!

Пробвай и с смарт тингса

• 2 седмици по-късно...
на 24.03.2024 г. в 15:13, Coco1 написа:

Пробвай и с смарт тингса

Мерси, Coco1! Аз чак днес имах време да си поиграя, че пътувах по работа, ама пробвах и смарт-тингс, пробвах и с клавиатура - нищо. Никаква реакция, а очаквах поне на клавиатурата да мъцне нещо, баси. Сякаш изобщо не зацепва, че си му бучнал периферия. Но пък наблюдавам някои странни ефекти, които май ги нямаше преди. По-специално дистанцията - оказа се, че като изгуби картина телевизора, при натискане на произволен бутон (без старт/стоп) картината се възстановява. Пак, както писах и преди, за около 2 часа, след което отново чезне. Пак, когато картината се загуби, но натиснеш старт/стоп картината първо се възстановява за 5-6 сек, след което телевизора изключва и можеш да го пуснеш с по-продължително натискане на старт/стоп, да речем за 10-тина сек. Иначе по никакъв друг начин не реагира на дистанцията. Не можеш да влезеш в менютата, да увеличиш/намалиш звук и т.н.

Не знам, много е странно. И се чудя, хардуер ли е, андроида ли нещо ...

Чудя се и дали да не пробвам онлайн съпорта на Самсунг. Някой има ли опит с тях? Принципно си направих акаунт при тях още кат купих телевизора преди 4-5 год. и помня, че тогава искаха да им разреша достъп за такива случаи

• 5 месеца по-късно...

Здравейте.

Имам следният проблем.

Тв Самсунг 50 инча произведен 2022 г. Един месец преди изтичане на гаранцията започна да се изключва сам и не може да се включи веднага. Занесох го на сервиз. Смениха дисплея и кондензатор. На втория ден след това както работеше на бул сат КОМ екрана стана черен. В менюто всичко е наред, Ютюб, интернет и т.н работят но когато превключа на hdmi екрана е черен няма и звук. Размених посоките на hdmi кабела, без резултат. Тоест няма hdmi връзка всичко друго е ок. Имате ли идея? Предварително благодаря.

преди 25 минути, Julian_Veselinov написа:

Тоест няма hdmi връзка всичко друго е ок. Имате ли идея? Предварително благодаря.

Здравейте ,изпробвайте с друго устройство HDMI порта.

Не е порта. Ако беше той нямаше да работи 5 часа и да спре отново.

Мисля си дали не е изхода hdmi1 на телевизора който дава проблем. Просто е невероятно как за една г. И 10 месеца вече е със сменен дисплей и кондензатор а проблемите продължават 

преди 1 час, Julian_Veselinov написа:

Не е порта. Ако беше той нямаше да работи 5 часа и да спре отново.

Мисля си дали не е изхода hdmi1 на телевизора който дава проблем. Просто е невероятно как за една г. И 10 месеца вече е със сменен дисплей и кондензатор а проблемите продължават 

Изпробвайте HDMI порта на телевизора с друго устройство, а бул сат приемника свържете към друг HDMI порт на телевиора или към друг телевизор за да разберете в кое устройство е пробелма.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.