Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Необичаен проблем с телевизор Samsung

Featured Replies

Здравейте,
Имам смарт телевизор Samsung UE40F6400, който вече доста време отказва да запамети каквито и да било промени. Когато сканира за налични тв-канали, уж всичко е наред – намира ги, показва ми списъка, всички канали си излизат нормално, позволява ми да си направя favorite list и т.н. Обаче при първото изключване, телевизорът се връща към стария списък с каналите (отпреди сканирането), който отдавна вече не е актуален и в резултат нищо не може да се гледа. От оторизиран сервиз на Samsung ми казаха, че този проблем е необичаен (предполагам че досега не са се сблъсквали с него). Някой във форума дали може да ми помогне?

преди 31 минути, kobox написа:

Здравейте,
Имам смарт телевизор Samsung UE40F6400, който вече доста време отказва да запамети каквито и да било промени. Когато сканира за налични тв-канали, уж всичко е наред – намира ги, показва ми списъка, всички канали си излизат нормално, позволява ми да си направя favorite list и т.н. Обаче при първото изключване, телевизорът се връща към стария списък с каналите (отпреди сканирането), който отдавна вече не е актуален и в резултат нищо не може да се гледа. От оторизиран сервиз на Samsung ми казаха, че този проблем е необичаен (предполагам че досега не са се сблъсквали с него). Някой във форума дали може да ми помогне?

От сервиза не ти ли дадоха някакви насоки? Лично аз бих опитал:

1. Т.нар "студено стартиране" - не знам, защо, но в ръководствата на самсуняците, го наричат така на бг

2. Връщане до фабрични настройки

ПС: Какви канали сканираш? Кой е доставчика на услугата? Да не би да имаш и някакъв STB

Експортирай редактирания списък с канали на флашка. От там винаги можеш да си го импортнеш при нужда.
За да не се мъчиш да редактираш списъка с канали в телевизора (това си е жив мазоизъм) - има и две програмки за редактиране на списъците с канали:
https://samschanneledit.sourceforge.net/
mainscreen.PNG

http://www.samychan.com/

screenshot1.png

преди 2 минути, цър-вул написа:

Експортирай редактирания списък с канали на флашка. От там винаги можеш да си го импортнеш при нужда.
Има и две програмки за редактиране на списъците с канали:
https://samschanneledit.sourceforge.net/
mainscreen.PNG

screenshot1.png

Да, това е идея, но всъщото време....е заобикаляне на проблема, а не решение. Съмнявам се от кол центъра на самсунг да не са дали никакви напътствия

преди 13 минути, *S197* написа:

Пробвай това:

Go to Settings -> Broadcasting->Auto Tuning Settings and uncheck Standby Auto Tuning

Това да се пробва първо, че е най-лесно.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Най-доброто за мен е да се провери за обновен фърмуер.

Имаш в предвид, фърм-а да се обновил, без ползвателя да разбере? Да може....но независимо от устройството, след подобно "действие", ресета до фабрични си е задължителен

преди 1 минута, Coco1 написа:

Ако няма промяна след ресет или евентуално ако има ъпдейт, най вероятно проблемите му идват от ЕГН-то

Има го в зара и това :) 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 13.09.2023 г. в 18:25, *S197* написа:

Пробвай това:

Нямам опция "Standby Auto Tuning", директно иска да почне да сканира.

на 13.09.2023 г. в 18:28, teo-glavata написа:

От сервиза не ти ли дадоха някакви насоки? Лично аз бих опитал:

1. Т.нар "студено стартиране" - не знам, защо, но в ръководствата на самсуняците, го наричат така на бг

2. Връщане до фабрични настройки

ПС: Какви канали сканираш? Кой е доставчика на услугата? Да не би да имаш и някакъв STB

Не, нямаха никакви идеи тези от сервиза. Опитах с връщане към фабричните настройки, след което ми изписа, че вече няма запаметени никакви канали, т.е. уж всичко беше наред. Обаче при първото изключване пак се върна към старото положение. Опитах да го изключвам направо от контакта (така както е върнат към фабричните), след което го оставях така няколко дена. Но при включването веднага пак се връща към старото положение.

Доставчикът ми е А1, само цифрови канали. Нямам STB. Ползвам още два телевизора, с които нямам подобен проблем.

на 13.09.2023 г. в 18:38, цър-вул написа:

Най-доброто за мен е да се провери за обновен фърмуер.

От колцентъра на Samsung ми казаха, че има по-нова версия на фърмуера за този модел и че трябва да му направя ъпдейт. Опитах, но ми изписа, че не намира новата версия. Свалих я от сайта на Samsung на флашка и го накарах да я вземе оттам. Намира я, пита дали искам да я инсталира, започва да я сваля от флашката... и дотам. Процесът не можел да бъде завършен, да съм опитал пак друг път. И ми направи впечатление, че не помни предишните ми опити да го ъпдейтна, изписва ми като "последен опит" някаква дата през 2019. Чудя се дали това не е свързано с моя проблем със сканирането?

Я виж да му зададеш ползване в дома (home), а не демо в магазин.

Ако не стане - в сервиза или рекламация пред търговеца съгласно закона.

Доколкото си мисля - паметта му е станала Read-only и е за смяна.  Не се рови из интернета че пак така ще стане. Циклите на четене / запис са краен брой.

• 5 месеца по-късно...

Знам, че е смешно, ама не мога да отворя дистанционното на телевизор Samsung QE43Q60RATXXH, за да му сменя батериите. Предполагам, на всички от серията са еднакви. Трябва да се плъзне целия заден капак на дистанционното и колкото и да напъвам - не помръдва и на микрон, баси! Опитах лекичко да го усуча около надлъжната ос, белким отпусне сглобката, но ме е страх да не го счупя. То верно, че не е отваряно откак съм го купил преди 4.5 години, ама пък чак толкова да е залепнала пластмасата ... Някой с някакви идеи? Преди да съм го прецакал с някоя отвертка или нож!

преди 13 часа, Шофера написа:

Знам, че е смешно, ама не мога да отворя дистанционното на телевизор Samsung QE43Q60RATXXH, за да му сменя батериите. Предполагам, на всички от серията са еднакви. Трябва да се плъзне целия заден капак на дистанционното и колкото и да напъвам - не помръдва и на микрон, баси! Опитах лекичко да го усуча около надлъжната ос, белким отпусне сглобката, но ме е страх да не го счупя. То верно, че не е отваряно откак съм го купил преди 4.5 години, ама пък чак толкова да е залепнала пластмасата ... Някой с някакви идеи? Преди да съм го прецакал с някоя отвертка или нож!

В user manual е описан начина за сваляне на капака.

Screenshot_2024-03-18-09-18-09-689.jpeg

на 18.03.2024 г. в 9:19, AAUUXX написа:

В user manual е описан начина за сваляне на капака.

Благодаря за отговора, но аз опитах да сменя батериите точно по описания в user manual начин и не успях да плъзна капака. Нали точно затова питам някой да даде акъл какво се прави в тази ситуация. 

преди 37 минути, Шофера написа:

Благодаря за отговора, но аз опитах да сменя батериите точно по описания в user manual начин и не успях да плъзна капака. Нали точно затова питам някой да даде акъл какво се прави в тази ситуация. 

Очертал съм щифтовете които заключват капака ,опитайте в тази част с нокти да плъзнете капака в посока на отключване за да бъде освободен от щифтовете.

Screenshot_2024-03-19-12-44-05-779~2.jpeg

преди 17 минути, AAUUXX написа:

Очертал съм щифтовете които заключват капака ,опитайте в тази част с нокти да плъзнете капака в посока на отключване за да бъде освободен от щифтовете.

Да, така стана. Благодаря отново!

Може ли още малко помощ?

Проблема с моя Samsung QE43Q60RATXXH е, че след около 2 часа работа губи картината. Звука си го има, но на екрана се появява нещо като ранните скрийнсейвъри на Windows - плаващ надпис Samsung. Телевизора не реагира на неговото дистанционно. От това на сетъп-бокса на EON може да се влиза в менютата на самия EON (канали, звук, настройки), но не може както преди да се влезе в менютата на самия телевизор и да се търси там някакво решение. Единствено след изключване от захранването и повторно включване се появява картина. За около 2 часа ...

Реших, че дистанционното и телевизора не си взаимодействат по някаква причина. Когато поисках тук съвет как да отворя дистанцията (и получих компетентен такъв) си мислех, че може би са изтощени батериите. Вече ги смених, така че не е от това. Опитах и да направя описаното в user manual нулиране на дистанционното до фабрични настройки, за да се изчистят някакви евентуални грешки и след това да ги сдвоя с телевизора отново. Не виждам да има какъвто и да е резултат като опитах и при включен, и при изключен hdmi кабел на сетъп-бокса на EON, ако това изобщо може да влияе. Телевизора на реагира по никакъв начин на дистанцията си освен примигване на диода на ресивъра на сигнала. Съответно, не мога да вляза в каквото и да е меню и да опитам другите опции, описани в manual-а. Гледах и отзад телевизора - модела няма никакви опции ръчно да се рестартира, нулира или нещо подобно. Или поне аз не виждам, а и в manual-а не е описано подобно нещо.

Не знам, вероятно пропускам нещо. Вижда ми се странно от Samsung да са допуснали някакво недоглеждане и възможността да се окажеш в положение да нямаш друг полезен ход, освен сервиз, разбира се :)

преди 2 часа, Шофера написа:

Може ли още малко помощ?

Проблема с моя Samsung QE43Q60RATXXH е, че след около 2 часа работа губи картината. Звука си го има, но на екрана се появява нещо като ранните скрийнсейвъри на Windows - плаващ надпис Samsung. Телевизора не реагира на неговото дистанционно. От това на сетъп-бокса на EON може да се влиза в менютата на самия EON (канали, звук, настройки), но не може както преди да се влезе в менютата на самия телевизор и да се търси там някакво решение. Единствено след изключване от захранването и повторно включване се появява картина. За около 2 часа ...

Реших, че дистанционното и телевизора не си взаимодействат по някаква причина. Когато поисках тук съвет как да отворя дистанцията (и получих компетентен такъв) си мислех, че може би са изтощени батериите. Вече ги смених, така че не е от това. Опитах и да направя описаното в user manual нулиране на дистанционното до фабрични настройки, за да се изчистят някакви евентуални грешки и след това да ги сдвоя с телевизора отново. Не виждам да има какъвто и да е резултат като опитах и при включен, и при изключен hdmi кабел на сетъп-бокса на EON, ако това изобщо може да влияе. Телевизора на реагира по никакъв начин на дистанцията си освен примигване на диода на ресивъра на сигнала. Съответно, не мога да вляза в каквото и да е меню и да опитам другите опции, описани в manual-а. Гледах и отзад телевизора - модела няма никакви опции ръчно да се рестартира, нулира или нещо подобно. Или поне аз не виждам, а и в manual-а не е описано подобно нещо.

Не знам, вероятно пропускам нещо. Вижда ми се странно от Samsung да са допуснали някакво недоглеждане и възможността да се окажеш в положение да нямаш друг полезен ход, освен сервиз, разбира се :)

Изгледайте видеото как да достигнете до screen saver опциите в менюто за да го спрете.

Благодаря ви, Coco1 и AAUUXX!

Coco1, опитах мекото нулиране от линка ти, но нищо не става. Ще опитам и с клавиатура, но нямам в момента вкъщи. Показаното с приложението SmartThings ми се вижда по-нереално. То щом на дистанцията не реагира ТВ-то - и на телефонното приложение едва ли ще се върже. Така си мисля де, ще видим, може пък и това да опитам. А ако и с това не стане ще мина на по-хард вариантите, но ми се ще тях последни да прилагам, че ме мързи после да правя пак сума ти настойки.

AAUUXX, доколкото разбирам ви съмнява да не е активиран скрийнсейвър? Аз никога не съм настройвал такъв, няма кой друг да си е играл с настройките, а и се вижда, че проблема се оказва не само в загубата на картина. Пък и, така или иначе, нямам достъп до менютата на телевизора и не мога да проверя или да ги променя тези настойки, както е показано във видеото.

Благодаря ви отново за включването! Ще опиша развитието нататък, че може да е от полза и за някой друг.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.