Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е възстановяване на сума?

Featured Replies

Здравейте. Детето си гледа някакви клипове в Тик ток /на 13 е/ и получава предложение да си даде тел.номер, а те да му предоставят някакъв много силен профил на игра, която играе - Brawstars. Ясно  че е някакъв фишинг.  Той дава тел.номер и му искат някакъв код, който е получил след това. Сметнал е, че като не прави покупка и няма как да изтеглят някаква сума. Получаваме съобщение, че са изтеглени 60лв. Звъняхме на Виваком те ни препращат линк към Епъл да се пусне от там иск за възстановяване, тъй като транзакцията е към тях. Влизаме в линка, там искат да се влезне в профил на Епъл, а детето е с Шаоми. Цялата ситуация е станала днес по рано. За мен е бита карта всичко и не мисля, че може да се направи нещо, но все пак ако знаете дали може да се оспори, ще съм благодарен! Поздрави

преди 28 минути, musicmania написа:

Здравейте. Детето си гледа някакви клипове в Тик ток /на 13 е/ и получава предложение да си даде тел.номер, а те да му предоставят някакъв много силен профил на игра, която играе - Brawstars. Ясно  че е някакъв фишинг.  Той дава тел.номер и му искат някакъв код, който е получил след това. Сметнал е, че като не прави покупка и няма как да изтеглят някаква сума. Получаваме съобщение, че са изтеглени 60лв. Звъняхме на Виваком те ни препращат линк към Епъл да се пусне от там иск за възстановяване, тъй като транзакцията е към тях. Влизаме в линка, там искат да се влезне в профил на Епъл, а детето е с Шаоми. Цялата ситуация е станала днес по рано. За мен е бита карта всичко и не мисля, че може да се направи нещо, но все пак ако знаете дали може да се оспори, ще съм благодарен! Поздрави

Трябва да знаете през кой мейл е дадено съгласието. Ако не знаете или сменяте номера или блокирате Google Aps поне временно, за да не може да се извършват транзакции. Виваком няма никаква вина в тоя случай.

Сега му дай на детето един тъпофон с копчета, че да се научи на кого друг път ще дава кодове.

преди 1 минута, ined написа:

Сега му дай на детето един тъпофон с копчета, че да се научи на кого друг път ще дава кодове.

Повярвай, че и това не е решение. Детето ще даде номера на друг, за да направи покупката!

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Повярвай, че и това не е решение. Детето ще даде номера на друг, за да направи покупката!

И за какво ще го даде , да играе Brawl Stars на тъпофона ли?

преди 59 минути, musicmania написа:

Звъняхме на Виваком те ни препращат линк към Епъл да се пусне от там иск за възстановяване, тъй като транзакцията е към тях.

Възстановяват сумите по принцип. Пишете им на Епъл

преди 29 минути, ined написа:

Тва не е решение. Всяко дете и бели са с времето си.

преди 18 минути, ined написа:

И за какво ще го даде , да играе Brawl Stars на тъпофона ли?

Дава го волно или неволно. Сега имам подобен казус да видим как ще завърши!

• Автор

Знам, че нищо не може да се направи, но майка му е полудяла и сега си пише с някаква друга жена. Не съм вкъщи инапе ше им взема и на двамата телефоните. Най много и тази да е фейк.

received_841559194157000.jpeg

received_280699104764847.jpeg

received_2225050567827154.jpeg

received_849016209842845.jpeg

received_330843856138902.jpeg

received_286633617466984.jpeg

received_306138032030285.jpeg

преди 1 час, musicmania написа:

Знам, че нищо не може да се направи, но майка му е полудяла и сега си пише с някаква друга жена. Не съм вкъщи инапе ше им взема и на двамата телефоните. Най много и тази да е фейк.

Фабрични настройки и смяна на абсолютно всички пароли.

преди 1 час, musicmania написа:

Не знам, види ми се че твоята яко я успиват, да нес е връзва на тази, че да не четем после друга тема.

• Автор

Да, да. Предупредил съм да трият всичко и да прежалва парите. От Виваком оператор и е казал, че на този линк - https://support.apple.com/bg-bg/HT204084 можело да се пусне някакъв иск. Некомпетентни хора, това е, ако е минало през Епъл пей сигурно

преди 14 часа, ined написа:

Ха ха ха, тъпофон ли, айде бре ц ц ц ...
Моят 16 годишен има 2 GSM-а с бутони на тях , та като изгуби единия да ползва другия.
Ама миналата седмица ги сложил и два у джоба на якето си, което „грижливо“ забравил в съблекалнята след последния учебен час по физическо.
На другия ден го карам рано с колата да е там преди всички други и якето си виси на окачалката и телефоните са си в джоба му. 
А ако беше смартфон, дали някоя лелка чистачка е нямала да си го хареса, а ?
Днес сутринта го питам дали е оставил единия GSM вкъщи преди да тръгне на даскало.

Така е с дечурлигата, все намират начин нещо да направят не както трябва.

А на моят съм му сглобил нов компютър още като беше на 10 годиники и оттогава съм му обяснил, че игрите водят до пристрастяване = изпадане в зависимост от тях, което си е болестно състояние и той на игрички на компютъра не играе чисто и просто.

Това е решението, да не играят на игри, да не пушат цигари или трева, да не пият алкохол и да не смъркат като Зеленски бях кокаинов прах.
Ама то пък си трябва личен пример от родителите, и двамата, та това е доста по-сложно.
Като мама и тате си попийват и се напиват, като поне единият пуши като строшен комин, като играе някой от тях на игри на компютъра и ... ами и дечко гледа от тях и той иска да става калпазанин.

Ние вкъщи смартофони нямаме, още две години и синът ни няма да има.
После за в университета ще прецени дали ще може да устои на тъпия социален натиск на обществото там.
В Лидъл са решили че ти трябва смартфон за да можеш да си купиш 5 плюс 2 безплатни кифли. Ако нямаш смортфон, еми няма 2 безплатни кифли.
Пуснали сом по-евтино , ама писали с малко букви че е само със сметка ( към тях) и някакви купони които трябвало да са активиране предварително или на място със смартфон през интернет.
Отивам аз на касата и оная смята по-голяма цена от рекламираната в червено.
Е, оставих им го те да си го ядат, като са такива идиоти смартфонаджии.

Докато робувате на смартфони и фейсбук все ще ви го натаковат по някакви начини, няма да ви се разминава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.