Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автомобил до 7000-8500 лева .

Featured Replies

Здравейте , дойде време да взема втория си автомобил който да е нещо различно от 1.4/1.6 . Бюджета е около 7000-8500 лева както пише в заглавието . Спрял съм се на няколко автомобила :

Голф 5 (2007-2008) , 1.9 tdi или евентуално 2-ка 

Honda Accord - 2006-2007 , 2.0-2.2-2.4 . 

Citroen C5 2.0 hdi 

VW Passat пак 1.9 или 2-ка . 

Ford Focus 2.0 

Toyota Auris/Avensis 2008 -ма 2.0-2.2 D4D . 

Общо взето е това на което съм се спрял  . Търся нещо горе-долу средно като цена за поддръжка и надеждност . Не ми предлагайте BMW/Audi . Иначе pасата не ме кефи много , защото е много дълъг , но пък отвътре е по-добре от голф 5-цата . Иначе пък малката форма на голфа ми е много симпатична . Акорда ме впечатлява с мотора , но съм чел на места , че гори масло което малко ме плаши (старата за това я продадох) . За Ситроена не знам нищо . За форда - 50/50 . И добри и лоши мнения . За Тойота добри неща съм чувал . Били здрави автомобили и тем подобни . Ауриса като , че ли ми харесва повече заради малката и симпатична форма . Предишната ми беше комби а съм я ползвал по предназначение може би 1-2 пъти в годината . Нямам нищо против хечбековете само да се събера и да ми е удобно . Сядах в една фиеста 2009-2010 и едвам се събрах а съм 100 кила , 1,75 висок . Скоро започвам да ги разглеждам по авто къщите/частни лица и тепърва ще се види коя ще ми е по-удобна и т.н. . Иначе повече не желая да чуя за 1.4/1.6 . За мене са много бавни и тромави . Поне с такова впечатление останах след като карах на познати 1.9 тди и 2-ка . Не търся съзтезателна кола , но искам да има животец в нея и да изпреваря бързо като съм на път ( не ме разбирайте погрешно) . Иначе колата ще се проверява задължително в сервиз (цялостно) преди покупката . И ще на 100% ще се пробва на път . Някои да има някакви мнения за дадените автомобили ? Интересуват ме като здравина , надеждност и цена на поддръжката на изброените автомобили .  Моля без излишен спам ! 

Ако ще взимаш голф 5 или пасат  за голф 5 1.9 105 коня, за пасат си вземи 1.9 131-ца бягай от 2ката и по точно този с код на мотора BKD чуеш ли че е такъв мотора 2.0 140 BKD бягай от там! Имат проблем и пукат много глави дори и нова да вземеш не се знае колко ще изкара. За тойотата D4D съм чувал добри отзиви, за другите не мога да кажа, но не бих си взел лично аз. А защо да не ти предлагаме ауди ? Примерно А4 B7 1.9 131ца пак са супер ПД мотор, или пък SKODA,SEAT ? Аз съм със сеат 1.9 131 евтина потдръжка и съм доволен много.

• Автор
преди 6 минути, Ant1Lamer написа:

Ако ще взимаш голф 5 или пасат  за голф 5 1.9 105 коня, за пасат си вземи 1.9 131-ца бягай от 2ката и по точно този с код на мотора BKD чуеш ли че е такъв мотора 2.0 140 BKD бягай от там! Имат проблем и пукат много глави дори и нова да вземеш не се знае колко ще изкара. За тойотата D4D съм чувал добри отзиви, за другите не мога да кажа, но не бих си взел лично аз. А защо да не ти предлагаме ауди ? Примерно А4 B7 1.9 131ца пак са супер ПД мотор, или пък SKODA,SEAT ? Аз съм със сеат 1.9 131 евтина потдръжка и съм доволен много.

Попринцип Ауди е скъпо за поддръжка . Шкодите не ми харесват изобщо . Лично предпочитание . Откъм Сеат съм пас . Не , че са лоши коли а просто сядах в едно леонче и едвам се събрах . Не знам аз ли съм дебел , или колата просто е малка и се чувствам като в някаква супер малка кутийка . Иначе за 2-ката точно сега чета същото . 140-то коня изобщо не ги препоръчват . Може би 1.9-ката ще е най-добрият и надежден избор . Все пак се води като супер здрав и надежден двигател . Пък кой знае . Накрая може да си взема точно това което казвам  , че никога няма да си взема . 😁

А какъв е проблемът в 1,4 или 1,6? Съвременните турбо мотори с тая кубатура спокойно достигат, и дори надхвърлят 150 коня. Със 150 коня под капака на автомобил с маса около тон и половина (като изредените по-голе модели) може да се каже, че динамиката си е чудесна. 

На първо място ще препоръчам едни от най-практичните и евтини за поддръжка - Fiat Bravo 2 с двигател 1,9JTD 16 клапановия 150 коня. С тия коне при маса от едва около 1300кг автомобилът е доста пъргав. 
В случай че Ви се иска нещо по-премиум, луксозното подразделение на Toyota - Lexus IS 2-ра генерация. 

От изброените от Вас по-горе Honda Accord е чудесен избор, но имайте предвид, че честите са япончетата не са евтини. 

Относно ваговете 1,9TDI в Golf 5 се срещат рядко и са морално остарели двигатели с ниско КПД. 2.0TDI е трошлив. Бензиновите FSI също не са им хубави, масларки с директно впръскване, които не е изгодно да се преправят на газ. 

Общо взето всичко е на късмет, ако случайно решиш да взимаш пасат 1.9 131 гледай внимателно поне тука пък слабото място на пд е гарнитура на главата  в случая желателно е да и направиш една проверка за газове или пък да загрее на 90 градуса и пипаш маркучите ако са твърди и не можеш да ги стиснеш е за гарнитура, или пък ако колата няма парно когато работи на едно място е същата работа, тоест парно има само когато колата е в оборот това пак си е за гарнитура. Казвам го от личен опит, защото моята беше така и не губеше антифриз и такива неща. Отиди с някой с диагностика и виж дюзите на ваг ком на 13ти канал, турбото и съединител това са скъпите неща и е хубаво на тях да наблегнеш. Когато е запалена колата се ослушвай да не се чува едно боботене в турбо пътищата все едно да бие тъпан, понеже ПД са капризни от към масло и си искат 5w40 505.01 спецификация иначе ядът вала и започва това боботене и трябва да сменяш вал,повдигачи и лагери. Това са основните неща при ПД по - важни на които да наблегнеш!

• Автор

Може да добавим към списъка и Chevrolet Cruze 2.0 . Не са лоши на външен вид и вътре , но откъм здравина , цени за обслужване , цени на частите и тем подобни не знам . Някой някакво мнение ? 

преди 3 часа, Ant1Lamer написа:

Общо взето всичко е на късмет, ако случайно решиш да взимаш пасат 1.9 131 гледай внимателно поне тука пък слабото място на пд е гарнитура на главата  в случая желателно е да и направиш една проверка за газове или пък да загрее на 90 градуса и пипаш маркучите ако са твърди и не можеш да ги стиснеш е за гарнитура, или пък ако колата няма парно когато работи на едно място е същата работа, тоест парно има само когато колата е в оборот това пак си е за гарнитура. Казвам го от личен опит, защото моята беше така и не губеше антифриз и такива неща. Отиди с някой с диагностика и виж дюзите на ваг ком на 13ти канал, турбото и съединител това са скъпите неща и е хубаво на тях да наблегнеш. Когато е запалена колата се ослушвай да не се чува едно боботене в турбо пътищата все едно да бие тъпан, понеже ПД са капризни от към масло и си искат 5w40 505.01 спецификация иначе ядът вала и започва това боботене и трябва да сменяш вал,повдигачи и лагери. Това са основните неща при ПД по - важни на които да наблегнеш!

Попринцип тъста се занимава с коли от над 20 години . Работил е в Мотопфое , рено , други сервизи и в момента е в Тойота . 100% той ще проверява колата . Направих грешката при предишната кола да не го викна на огледа и ядох попарата . И то много яко ! 

преди 28 минути, Митко Стефанов написа:

Може да добавим към списъка и Chevrolet Cruze 2.0 . Не са лоши на външен вид и вътре , но откъм здравина , цени за обслужване , цени на частите и тем подобни не знам . Някой някакво мнение ? 

Попринцип тъста се занимава с коли от над 20 години . Работил е в Мотопфое , рено , други сервизи и в момента е в Тойота . 100% той ще проверява колата . Направих грешката при предишната кола да не го викна на огледа и ядох попарата . И то много яко ! 

По-добре недей. Те (Шевролет) се изнесоха от европейския пазар, като оставиха само Опел и Воксол. Не съм много сигурен как стои въпроса със сервизите. Предполагам Опел ги обслужват, но не бих купил марка, която вече дори не се продава в Европа. 

Ако аз трябваше да избирам, бих взел Хонда някаква. 

Ако Билдера трябваше да избира (къде се затри тоя човек?) - Фокус

Успех

преди 34 минути, ostavime написа:

По-добре недей. Те (Шевролет) се изнесоха от европейския пазар, като оставиха само Опел и Воксол. Не съм много сигурен как стои въпроса със сервизите. Предполагам Опел ги обслужват, но не бих купил марка, която вече дори не се продава в Европа. 

Ако аз трябваше да избирам, бих взел Хонда някаква. 

Ако Билдера трябваше да избира (къде се затри тоя човек?) - Фокус

Успех

Opel беше купен от французите PSA, та в момента нямат нищо общо с GM. Затова още са в Европа, а новите им модели са на базата на Пежо и Ситроен.
През последните, поне 10-15 години GM правят пълни боклуци. Даже по-скъпите им модели, като Корвет са събрани некачествено, и от крайно нискокачествени материали. 

на 26.09.2023 г. в 23:27, Soviet Soldier написа:

Opel беше купен от французите PSA, та в момента нямат нищо общо с GM. Затова още са в Европа, а новите им модели са на базата на Пежо и Ситроен.
През последните, поне 10-15 години GM правят пълни боклуци. Даже по-скъпите им модели, като Корвет са събрани некачествено, и от крайно нискокачествени материали. 

Именно. 

Не бих си взел точно Шевролет, което за европейския пазар си е някаква измислена работа. 

Имал съм фокус 2.0, силно подкрепям. Много добра кола за нейният ценови клас!

Извинявай, но видях, че си беше закупил Киа сийд , а сега искаш да я смениш. Каква е причината?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.