Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Като студент , имам ли право на борса

Featured Replies

преди 1 час, byalk99 написа:

азаха ми че имам право да се регистрирам като безработен и да се свържа с директора

Точно! Това имаш право! От там на татък е математика - щото нали се сещаш, че дуректора, без кеш....ще те отсвири

преди 8 часа, byalk99 написа:

Въпроса ми е , имам ли право да се регистрирам като безработен в бюрото по труда , за да получавам обезщетения, въпреки че съм студент ?

Имаш право да се регистрираш като безработен, но не и да получаваш обезпечение. За сметка на това, то може да получиш стипендия, ако покажеш знания. Уви, видно е, че такива нямаш, а и от тук (из форума/форумите) не ще получиш знание. 

Какво са ти "казали": Можем да ти намерим работа, за да получаваш, пари. Може да ти предложим и курсове за квалификация, за да може да почнеш и работа, и за да получаваш пари.

Бюрото по труда не дава пари! Социалните служби дават пари!!!  

Парично обезщетение при безработица - НОИ (nssi.bg)

Успех!

п.п. Ползвайте интернет по предназначение!!! Информирайте се от правилното място!!! Поне това би следвало да знаеш!!! 

• Автор
преди 5 часа, dioib написа:

Имаш право да се регистрираш като безработен, но не и да получаваш обезпечение. За сметка на това, то може да получиш стипендия, ако покажеш знания. Уви, видно е, че такива нямаш, а и от тук (из форума/форумите) не ще получиш знание. 

Какво са ти "казали": Можем да ти намерим работа, за да получаваш, пари. Може да ти предложим и курсове за квалификация, за да може да почнеш и работа, и за да получаваш пари.

Бюрото по труда не дава пари! Социалните служби дават пари!!!  

Парично обезщетение при безработица - НОИ (nssi.bg)

Успех!

п.п. Ползвайте интернет по предназначение!!! Информирайте се от правилното място!!! Поне това би следвало да знаеш!!! 

изглежда че не аз съм неиформирания. Като студент, загубил работата си , попадам и в двете групи ( безработен и учащ) и имам право да избера безработен като група на регистрация в БТ. 

пп: източник: сайта на министерството на труда

https://messages.mlsp.government.bg/arhiv/?page_no=1658

"Регистрацията в бюрото по труда е по желание на лицето. Според чл. 18, ал. 2 от Закона за насърчаване на заетостта търсещите работа лица се регистрират в една от следните групи: безработни; заети; учащи се, които желаят да работят през свободното си от учене време; лица, придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст в Република България, лица, получаващи професионална пенсия за ранно пенсиониране по чл. 168 от Кодекса за социално осигуряване, пенсия за старост в друга държава или пенсия за осигурителен стаж и възраст в намален размер по чл. 68а от Кодекса за социално осигуряване, които не работят. Приети са законодателни промени, които регламентират правото на учащи се, които отговарят на условията за получаване на парично обезщетение за безработица, регламентирани в чл. 54 а, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване, да получават такова обезщетение, независимо от факта, че продължават образованието си. / ДТ"

Какво си мислиш че знаеш и какво реално знаеш са две различни неща.

А и това което пише не се различава от това каквото са ти отговорили по-горе.

Никой чиновник няма да ти чете някакви отговори от 2017г. той се придържа само към това какво пише в последната редакция на трудовото законодателство.

Да, формално имаш право да те регистрират в бюрото по труда ако отговаряш на определени условия. Щом са ти отказали или не отговаряш на тези условия или не си им донесъл някой документ или справка които се изискват за да докажеш, че отговаряш на условията. В такъв случай чиновника или те отдрязва директно или те оставя на изчакване докато не му осигуриш липсващите документи.

преди 5 часа, byalk99 написа:

Като студент, загубил работата си

По кой член си "загубил" работата си??? В България работил ли си??? Трудова книжка имаш ли??? 

Обърна ли внимание на:

Цитат

... които отговарят на условията за получаване на парично обезщетение за безработица, регламентирани в чл. 54 а, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване

???

Като си тръгнал да цитираш ..... 

Много от малък си започнал да се учиш, за да станеш тарикат. Колко стаж имаш в България, за да искаш България да ти плаща??? 

п.п Някой плащал ли ти е социалното осигуряване??? 

• Автор
преди 3 часа, dioib написа:

По кой член си "загубил" работата си??? В България работил ли си??? Трудова книжка имаш ли??? 

Обърна ли внимание на:

???

Като си тръгнал да цитираш ..... 

Много от малък си започнал да се учиш, за да станеш тарикат. Колко стаж имаш в България, за да искаш България да ти плаща??? 

п.п Някой плащал ли ти е социалното осигуряване??? 

за 10-ти път повтарям, че покривам всички изисквания и ми остава единствено да се регистрирам в бюрото по труда като "безработен" ;) 

преди 9 минути, byalk99 написа:

за 10-ти път повтарям, че покривам всички изисквания и ми остава единствено да се регистрирам в бюрото по труда като "безработен" ;) 

Е ... "покривай" .... и що/цо не си го направил??? :) Що не смееш??? 

преди 4 минути, bioid написа:

Ами като се регистрираш, питай ги.

Страхува се, т.е. не знае какво ще му поискат. ;) = Да фалшифицира някои неща ... примерно ... :) 

• Автор
преди 4 минути, bioid написа:

Ами като се регистрираш, питай ги.

Отказаха ми да ме регистрират като безработен, защото съм студент. Според тях това не било "отказ на регистрация" , зашото ми били предлагали да ме регистрират като учащ. Реално аз имам право да се запиша като безработен,точно толкова, колкото и като учащ, и това е мой избор, но не ми позволяват. Изискванията за обезщетения от НОИ ги покривам, осигуряван съм последните 13 от 18 месеца, съкратен съм от работа. 

преди 1 минута, bioid написа:

А защо не се регистрираш като учащ?

Зашото не може са представи необХодините книжа! И защото не знае на кого, колко да да сложи на джоб.

Така не се прави - и в НОИ работят хора 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.