Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко киловат часа гори един плазмен телевизор на месец?

Featured Replies

Телевизора е педесеиперица на Панасоник. Плазмата си е плазма обаче като вземе да бие по джоба сериозно. Не ми хареса изравнителната сметка. Гледа се по 3 часа максимум на ден.

Разрешен от AAUUXX

Е колко па толкова да ти се е увеличила сметката за тока от една 55ца телевизор? Па и с няколко лева да е по-скъпо, какво ще направиш? Ще си изградиш график по часове и ще го пускаш само вечер, че да си на нощна тарифа ли?

на етикета пише колко вата  и смяташ

ако е 200 вата за 5 часа са 1 киловат

и правиш сметка

https://energo-pro-sales.bg/bg/za-klienta/klienti-na-reguliran-pazar/ceni-na-elektroenergijata/ceni-na-elektroenergijata-za-bitovi-klienti-do-30-06-2023-g

Ей това ще ти каже: 

res_3e8207c19fff8abad122b46be188dec1.jpg

ПП. Ама че гадост - тъкмо постигнеш пълното щастие в живота, и някакъв плазмен телевизор решава да го развали, като ти вдига сметката за тока с 5 лева на месец ... :lol6:

Ако го включваш - "гори", ако го ползваш за допълване на интериора - много е икономичен!

преди 42 минути, цър-вул написа:

Плазмата, за разлика от LCD/LED е много енергоемка. Затова и забраниха търговията/производството им

Графа от маалата се е напушил на куче 

преди 45 минути, Rudy M. написа:

ПП. Ама че гадост - тъкмо постигнеш пълното щастие в живота, и някакъв плазмен телевизор решава да го развали, като ти вдига сметката за тока с 5 лева на месец ... :lol6:

Познай таа плазмица на колко лазарника е. И дали не е забърсана от скрапа, също не е ясно.

Spoiler

image.thumb.png.20abe9c64b18fc34cdcfc62be0a694d9.png

https://www.makeuseof.com/how-many-watts-does-a-tv-use-how-much-costs-to-watch/

• Автор

А ми сметката не се е увеличила с пет лева на месец. Нито с десет.  Годишното потребление за последната година скочи  с повече от половината. Около 950 киловата годишно потребление всяка година. Последната година 1500 киловата. Засякох последния месец, потребление 167 киловата потребление, ако го умножа по 12 месеца отива на 2000 киловата годишно, което не е добре. Вчера проверих електромера при изключено захранване на цялата къща не върти.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Познай таа плазмица на колко лазарника е. И дали не е забърсана от скрапа, също не е ясно.

Абе Куйчо, телевизора в хола ми е Панасоник Лед 55ца още гаранционен купис го от Германия. Ама, ако искам  ще гледам и Разцвет от Соца,

ама теб пак те напънаха комплексите май.

IMG_0940.jpeg

Как да ти се обясни, че си неграмотен. И да четеш с разбиране не ти се отдава:

преди 1 час, цър-вул написа:

Плазмата, за разлика от LCD/LED е много енергоемка.

Това, което показваш, най-вероятно НЕ Е ПЛАЗМА! Едни модел не можа да напишеш.

Като няма стотинки да плащаш сметката за тока, плазмата ще я ползваш само зимно време като отоплително тяло с телевизор

• Решение
преди 2 часа, Коркодила написа:

Телевизора е педесеиперица на Панасоник. Плазмата си е плазма обаче като вземе да бие по джоба сериозно. Не ми хареса изравнителната сметка. Гледа се по 3 часа максимум на ден.

Ако приемем че телевизора е с максимална комсумация от 400W  и средна 200W, би изхарчил около 20 киловата за месец потребление. 0.40 евро за киловат = 8 евро за месец.

преди 18 минути, цър-вул написа:

.37kW*10h*30d*0.4E/kW=44.4E/mo

Този разход би се случил при максимално потребление на електроенергия от телевизора ,тоест при максимална яркост и звук ,което е невъзможно вкъщи. Като пример ще дам моето LCD което е с максимално потребление от 65W ,а в нормален режим на гледане около 40W консумира.

• Автор
преди 55 минути, belefor написа:

Продай дизеляка дето толко го хвалиш и си купи един свестен тв.

Я покажи твоя да знам какво е свестен?

С тоя дизеляк такива като теб с разни полуколи по 2 тона така ги наказвам и по светофари и на магистрала. С него отивам и се връщам до Париж за 80 евро бе. Днес отидох за 15 евро до Германия и се върнах. Колата е подържана по книга, вчера си го обслужих с Edge серията масла на Кастрол, филтър за купе с активен въглен на Бош за купе и въздушен на Mann, обут е с чисто нови всесезонни гуми на Фредещайн. Такива коли моето момче не се продават. Иначе съм си доволен и пред доволен от телевизорите в нас.

Не знам за плазва, то ето ви един "Енергиен мониторинг".  Телевизорът е Crown 32550

Screenshot_20231011_181324_Tapo.thumb.jpg.7f094ea12f959174bd8e584763b1dbe8.jpg

Консумация 0,3 kWh = 300 Wh на ден, при 11 часа непрекъсната работа.

преди 7 минути, jhoro написа:

Не знам за плазва, то ето ви един "Енергиен мониторинг".  Телевизорът е Crown 32550

Screenshot_20231011_181324_Tapo.thumb.jpg.7f094ea12f959174bd8e584763b1dbe8.jpg

Консумация 0,3 kWh = 300 Wh на ден, при 11 часа непрекъсната работа.

Това е LCD ,а питането е за консумация на плазма телевизор.

Aбе космат, мазен цървул. Колко пъти да ти казвам да се гръмнеш. Големия тарикат си прави сметка колко ток ще му изгори телевизора!?

Следи промоциите на бутчета и кифтета и по-малко се излагай във форума. По-голям дебил и олигофрен от тебе няма и в галактиката.

Постарай се това да е последната ти проява от този род.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 57 минути, AAUUXX написа:

Ти чегеш ли или само гледаш картинките?

Написал съм

преди 1 час, jhoro написа:

Не знам за плазма

преди 3 минути, jhoro написа:

Ти чегеш ли или само гледаш картинките?

Написал съм

Защо го пишеш това? Когато автора пита:

Цитат

Колко киловат часа гори един плазмен телевизор на месец?

• Автор
преди 1 час, suzannita написа:

Aбе космат, мазен цървул. Колко пъти да ти казвам да се гръмнеш. Големия тарикат си прави сметка колко ток ще му изгори телевизора!?

Следи промоциите на бутчета и кифтета и по-малко се излагай във форума. По-голям дебил и олигофрен от тебе няма и в галактиката.

Бобка от кога стана Сузабита бе:D

Викаш като няма жени мина на другия бряг:D 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Точно за плазма е питането.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.