Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ValiDrive - инструмент за проверка на "фалшиви" флашки.

Featured Replies

Интересен инструмент за проверка за фалшиви флашки като след проверката показват използваемата си част.

MainDialog.png

https://www.grc.com/validrive.htm

Нещо като ревю на инструмента и начин за използването му.

Понеже няма тема за инструменти за проверка на фалшиви флашки, да добавя тук два инструмента за целта:
ChipGenius
5a330684b08ca8c8640d11e14766e501.jpg

FAKEFLASHTEST

290b79d66a5269996a8f4496e84248f6.jpg

Сваляне
1.1.5 Бета версия - по-бърза
FAKEFLASHTEST_v1.1.5_password_is_fake

1.1.2 
FAKEFLASHTEST._v1.1.2_passwordisfake

Паролата за двата архива е 'fake'

Вместо да си губите времето да проверявате фалшиви флашки може по-просто да не ги купувате. Купуваш от флашка с гаранция и ако има проблем ти я сменят, не от Китай или от прецаквалника, на някакви супер "изгодни" цени от примерно 2ТБ за 20 лева -  такава флашка не 100 ами 200% ще е фалшива.

• Автор

Аз никога не съм купувал такива (реално винаги купувам маркови, а не някакви без brand), но познавам доста хора, които се подлъгват по такива (като един бивш колега, когото в свободното си време снимаше и монтираше сватби и после видео файлове им ги даваше на флашки след като DVD-тата останаха в миналото и купуваше от Али-то на кило за да му излиза по-евтино и понякога имаше късмет, но доста пъти нямаше...) и за тях тази тема би била полезна, защото макар да са направени да показват фалшива информация на ниво firmware, след прекарване с инструментите вече показват реалната си памет и дори може да се ползват (поне за временни файлове).

Отворих темата,  защото помислих, че става дума за носители, които бързо "се скапнаг" и не "държат" информацията.

Колкото до разминаването между обявен и използваем капацитет - това е възможно по много причини. И важи и за други неща - power bank например. 

• Автор

То онова не знам дали може да се предвиди. В смисъл за външни USB дискове и т.н. си имат смарт статус. Но за флашки не съм сигурен дали поддържат (и ако да, дали всички го поддържат). Трябва да видя моите дали ще се познаят в HD Sentinel-a или CrystalDiskInfo-то.

Затова за тях такива тулчета като горе-споменатите (добавям и H2testw) биха били полезни. А иначе ако гледаш клипчето се оказа, че и Fake флашките не държат информацията, дори да е записана на истинската си част, не на fake частта.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

То онова не знам дали може да се предвиди. В смисъл за външни USB дискове и т.н. си имат смарт статус. Но за флашки не съм сигурен дали поддържат (и ако да, дали всички го поддържат). Трябва да видя моите дали ще се познаят в HD Sentinel-a или CrystalDiskInfo-то.

Затова за тях такива тулчета като горе-споменатите (добавям и H2testw) биха били полезни. А иначе ако гледаш клипчето се оказа, че и Fake флашките не държат информацията, дори да е записана на истинската си част, не на fake частта.

Ндаа, и аз се набълбуках с цели три броя от Алито с такива. По десетина кинта, ама после с това тулче излезе, че са по 64ГБ.  Мислех си, че в Алито не може са пунтират Xiaomi!!! Ама - може.

image.png.42ddfcbf2aac895d4ce18d4cc868dfaf.png

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

дали поддържат

Не!

@Т.Христов, ти си се набълбукал на дебела цена. Преди ок. година си купих една, обявена за 64GB, с ясното съзнание, че не е толкова. Чисто експериментално. Излезе 4GB. Ама беше за 2бакса.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Не!

@Т.Христов, ти си се набълбукал на дебела цена. Преди ок. година си купих една, обявена за 64GB, с ясното съзнание, че не е толкова. Чисто експериментално. Излезе 4GB. Ама беше за 2бакса.

Да.

• 1 година по-късно...
  • Автор

Гледам в новата бета на HD Sentinel също има добавени неща в тази насока:

Цитат
- improved support Orico M2PJM-C3 NVMe / SATA M.2 USB adapter
- improved support of UGREEN CM335 dual RAID enclosure, OWC External RAID Elite: detect both drives and their health, temperature, S.M.A.R.T. status
- improved support of Kingspec SSDs, Addlink SATA SSDs
- improved compatibility with Solidigm NVMe controller driver
- improved compatibility with RODE Wireless Pro  microphone
- improved detection with some LSI / Avago / Broadcom SATA/SAS/NVMe controllers
- detection and reporting of additional fake / invalid / useless external SSDs, pendrives

Промените:

https://www.hdsentinel.com/beta6/hdsentinel_beta_revision.txt

Линк за теглене:

https://www.hdsentinel.com/beta6/hdsentinel_pro_setup_6205-aoer.zip

• Автор
преди 4 минути, 2249 написа:

Нищо, де. Кажете /според вас/ коя е най-читавата безплатна програмка за тестване на флашки в тази насока ...

В темата са дадени вече доста предложения. Може да видиш и тук:

https://www.kaldata.com/forums/topic/335880-флаш-филипс-64-гб-30-излиза-като-2-устройства/#findComment-5954370

https://alternativeto.net/software/validrive/

Лично аз ги имам всичките (или поне повечето), защото са малки и безплатни и не се знае коя кога би свършила работа. Едва ли ще ми послужат де, защото избягвам по начало купуването на подобни флашки от неизвестни производители така или иначе, но все пак да има.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.