Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация - 5000лв

Featured Replies

Здравейте момчета,

Напоследък се замислям за нова конфигурация на компютър, но съм донякъде запознат с пазара само за GPU и CPU.

Бюджетът, с който разполагам, е около 5000 лева и планирам да използвам компютъра предимно за игри. Основно играя FPS, но съм също заинтересован от Hogwarts Legacy. До колкото гледах, за ultra settings играта е доста ресурсоемка. Идеята е този билд да ми служи работа поне 5 години

Използвам монитор с резолюция 1440p.

Обмислям 4080, но 7900XTX е една идея по-евтина. Също така, забелязвам, че има хора, които се оплакват от АМД и проблеми с драйвери. Въпреки това, видях, че се издават редовни пачове, които адресират тези проблеми.

В крайна сметка, смятам, че с този бюджет предпочитам професионалисти да сглобят системата, за да съм сигурен, че няма да направя грешка. Затова съм се насочил към Ардес/GPlay или Ozone.

Следя тези 4 конфигурации:
Опция 1 - i7-13700KF, 7900 XTX
Опция 2 - i7-13700KF, 4080
Опция 3 - i5-14600KF, 4080
Опция 4 - Ryzen 7 7700X, 4080

Някой разочарован ли е от купени готови конфигурации от тези 3 сайта? Също, съм много отворен за съвети дали тези билдове си струват.

Благодаря предварително!

Разрешен от Gaming_Solutions

Готовите конфигурации ги забрави.

Погледни AMD 7800X3D + RTX 4080.

или 13700KF/K (14700К) + RTX 4080.

Като при Intel , конфигурацията , 14gen е последния за този сокет/платформа. И нови процесори няма да излизат за бъдещ ъпгрейд.

Аз лично бих предпочел , като минимум тези компоненти , като трябва да се добавят още вентове  или пък може по избор охладителя да се смени с водно, може да се добави още памет или още едно NVME и т.н.

Шом, ще се взема скъп и мощен процесор (повечето нови hi-end процесори го изискват за съжaление) ,водното е задължително, ако искаш тишина.

По малко игра, в настройки в BIOS за undervolt  на CPU и пр.

AMD също го препоръчват за 7800X3D, като решение.

Като краен резултат, може да се получи нещо подобно: цък, цък, при  търсене на  визия и производителност в едно.

Но, трябва четене, за добър подбор на компоненти.

преди 2 часа, rulsh написа:

Здравейте момчета,

Напоследък се замислям за нова конфигурация на компютър, но съм донякъде запознат с пазара само за GPU и CPU.

Бюджетът, с който разполагам, е около 5000 лева и планирам да използвам компютъра предимно за игри. Основно играя FPS, но съм също заинтересован от Hogwarts Legacy. До колкото гледах, за ultra settings играта е доста ресурсоемка. Идеята е този билд да ми служи работа поне 5 години

Използвам монитор с резолюция 1440p.

Обмислям 4080, но 7900XTX е една идея по-евтина. Също така, забелязвам, че има хора, които се оплакват от АМД и проблеми с драйвери. Въпреки това, видях, че се издават редовни пачове, които адресират тези проблеми.

В крайна сметка, смятам, че с този бюджет предпочитам професионалисти да сглобят системата, за да съм сигурен, че няма да направя грешка. Затова съм се насочил към Ардес/GPlay или Ozone.

Следя тези 4 конфигурации:
Опция 1 - i7-13700KF, 7900 XTX
Опция 2 - i7-13700KF, 4080
Опция 3 - i5-14600KF, 4080
Опция 4 - Ryzen 7 7700X, 4080

Някой разочарован ли е от купени готови конфигурации от тези 3 сайта? Също, съм много отворен за съвети дали тези билдове си струват.

Благодаря предварително!

Както са ти казали и по-нагоре не си купувай готови конфигурации. Ето и едно предложение и от мен с RTX 4090 - http://nikem-bg.net/cart/72111p1r73623p1r73601p1r71914p1r72082p1r74136p1r72595p1r71967p1rf.html

За фпс игри слушалките са много важни. Имаш ли налични или тепърва ще си купуваш. Понеже и аз играя само фпс игри, мога да ти предложа, добро комбо, слушалки, dac/amp и микрофон.

• Решение

Давам и моето предложение:

1. AMD RYZEN 7 7800X3D - Процесора е на едно ниво с 14700К (или дори малко по-бърз в игрите), малко по-евтин и АМ5 платформата е с перспектива, за това се спирам на нея.

2. ASROCK B650E PG RIPTIDE WiFi - Доста добро дъно, а Асрок от ден едно на АМ5 излязоха като че ли с най-безпроблемните дъна. Това дъно ще поддържа минимум поне още 2 поколения процесори. Има WiFi и PCIe 5.0.

3. Palit RTX 4080 JetStream 16GB GDDR6X - Тук наистина може да се мине с 7900XTX/7900XT, въпросът е дали ще се ползва RT

4. KINGSTON FURY RENEGADE SILVER 32GB(2X16GB) DDR5 PC5-48000 6000MHZ CL32 - Добра и изпитана памет. Тествали сме я многократно на АМ5 платформи и работи без проблеми на заявената честота

5. SSD KINGSTON KC3000 M.2-2280 PCIE 4.0 NVME 2048GB - Едно от най-бързите и надеждни NVMe дискове на пазара. Избрал съм 2ТБ за да има повечко място за новите игри.

6. Super Flower Leadex VII XG 1000W ATX 3.0 - За мен лично най-добрата марка захранвания. Отскоро имаме в БГ и новите им ATX 3.0 модели. Захранването има достатъчно запас да захрани така както е системата и с RTX 4090. Идва си с новия конектор за картите (няма нужда от преходници) и е предвидено да издържа на спайковете на новите карти. Тук може да се спести някой лев с да речем друго захранване ATX 3.0 850W

7. be quiet! PURE BASE 500DX Black - Кутията идва с 3 тихи 140мм вентилатора и предлага отличен въздушен поток. В същото време не е и прекалено голяма. Има и USB Type-C

8. Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB - Двойната кула за цената си няма конкуренция. Достатъчен е за 7800X3D

Общо всичко излиза 5150лв.

Както вече казах може да се спести тук там някъде и да влезем в бюджета от 5000лв., а защо не и под него.

Сглобяването, инсталирането на операционна система и драйвъри, основни настройки в БИОС, тестването за стабилност и доставката са безплатни. За процесора и охладителя ползваме само висококачествените пасти на Kingpin.

Компютъра е перфектен за 1440р, но може да се ползва и за 4К

ПП. Може да се спести и от процесора, но щом ще се играят онлайн игри (основно процесорозависими) и се търси максимален FPS, по-добре да си останеш с 7800X3D.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Аз няма да предлагам нищо друго освен че е добре да помислиш за водно охлаждане както и да си вземеш поне 2 тирабайта диск.

Имаш три много добри предложения където тези онлайн магазини зглобяват избраните части и компа идва готов за употреба, само го включваш инсталираш виндоса ако не си поръчал да е инсталиран, и почваш да пуцаш. За готовите конфигурации съм строго против..

защо?

Ами защото баце те думкат един път в парите, защото за тези пари ще замениш техните части с по мощни или по качествени а може и двете. Другото което е в ардес дори няма и да разбереш какви части ще получиш защото още до като четеш не знаеш коя марка рам памет или кой диск или кой модел захранване ще получиш. Тъка че ако си балък и се кефиш на яките картинки които ти показват и яките светлинки, дори и да разбираш малко от процесори и видео карти, ти си оставаш балък щом ще купуваш нещо без да си сигурен какво точно. А те търсят точно теб, защото името ти е "балък" 

За това умните балъци(които вече не са "балъци") влизат във форум като този, и карат някой разбирач със свободно време да има спретне нещо зашемитяващо което да си оправдае вложените пари! 

Разбра ли баце?

@goodly, проблема не е в готовите конфигурации, а в хората, зад всяка готова конфигурация стоят хора. За мен не е ок да се заклеймяват всички, защото някои злоупотребяват с клиентите. Идеята на този тип конфигурации е когато имаш доверие в някой търговец да влезеш в сайта или шоурума му, да си избереш нещо според възможностите си и да го отнесеш във вас. Удобно е, няма нужда да проучваш дни наред, да пишеш по форуми, после да чакаш за асемблираме и тестване и тн. Не всеки разполага с това време. Аз лично съм попадал на поразителни гледки на custom build-ве правени от колеги конкуренти (няма да споменавам кои), които пак са по препоръка от форуми. И какво от това, като нямаш кейбъл мениджмънт, nvme диска е включен в по-бавния слот (навярно защото по-бързия има два допълнителни винта работа), случвало се е да идва и конфигурация за ъпгрейд при нас в кутия, която по принцип идва с нелоши вентилатори, но явно са и сменени с евтини тракащи... , а най-масово е да не ти включат дори XMP/EXPO профила за паметта, защото Интел/АМД не гарантирали тези скорости. Така хем си връзват гащите, хем не си играят да пускат синтетични тестове, хем са ти продали по-скъпа памет, нищо че работи по SPD. Та проблема не е в готовите конфигурации. Има и качествени такива, ние също от време на време пускаме по някоя, DesktopBG, също предлагат добро качество на билдовете си, нищо че е по-скъпо. Има и други разбира се, мисълта ми е да не се заклеймяват всички. Колкото до водното, висок клас въздушно често се представя на едно ниво или по-добре от стандартно AIO водно охлаждане. Двойната кула, която съм предложил в тестовете е на едно ниво с доста по-скъпия D15, тези охладители са достатъчни за 7800X3D. Водното също има вентилатори (даже 3 за да има смисъл пред топ въздушно), също може да е шумно. Като се монтира водно AIO, радиатора се слага или отпред на кутията, или горе. Ако е отпред, то вентилаторите се слагат да вкарват въздух, в този вариант студения въздух охлажда водата, респективно печелим по-ниски температури на процесора, но вече охладил водата в кутията пък влиза топъл въздух и получаваме по-високи температури на видео картата и останалите компоненти. Другия вариант пък при горно монтиране, вентилаторите трябва да изкарват въздух. Така течността във водното не се охлажда максимално ефективно, заради топлия въздух в кутията и съответно процесора е малко по-горещ, но пък за сметка на малко по-хладна карта. При въздушното тези рестрикции ги нямаш. 

Стръвта е пусната, рибата в место да търси храна, тя отива да кълве на готово без да я интересува живота и. Малко по-скъпото със 150/200лв не знам колко е малко по-скъпо. Правил съм проверка на някои от уш лоялните готови зглобки. Бая си точат отгоре щом една малко под средна машина и взимат 150/200лв от колкото да си я асемблираш в друг онлайн магазин, значи добре си пускат стръвта. Представете си за нещо по сериозно каква надценка са слагали. Сега не съм правил скоро сравнение, може да са се успокоили малко. За DesktopBG мисля че година назад правих май на тях едно сравнение и ме бяха очудили как аз дори асемблирах от разни магазини и изкараха частите на същата цена в готова зглобка. Да удобно е, ало искам тази готова конфигурация, да имате я. И после ама защо тъка стана, ама дъното защо е такова тъпо, ами захранването трябва да го сменям понеже искам да сложа по-мощна карта. Защо са ми сложили захранване което да държи само сегашната ми карта, и отгоре на това е некачествено. Защо диска ми изгоря и всичко вътре замина. Ами ще изгори понеже си купил тъпо парче евтинджак от най-долния клас нали имаш як процесор и видео карта ко те боли кво има друго. Ти питаш и те, да всичко е тествано и работи, точно така правилно ;) 

преди 11 часа, Gaming_Solutions написа:

@goodly, проблема не е в готовите конфигурации, а в хората, зад всяка готова конфигурация стоят хора. За мен не е ок да се заклеймяват всички, защото някои злоупотребяват с клиентите. Идеята на този тип конфигурации е когато имаш доверие в някой търговец да влезеш в сайта или шоурума му, да си избереш нещо според възможностите си и да го отнесеш във вас. Удобно е, няма нужда да проучваш дни наред, да пишеш по форуми, после да чакаш за асемблираме и тестване и тн. Не всеки разполага с това време. Аз лично съм попадал на поразителни гледки на custom build-ве правени от колеги конкуренти (няма да споменавам кои), които пак са по препоръка от форуми. И какво от това, като нямаш кейбъл мениджмънт, nvme диска е включен в по-бавния слот (навярно защото по-бързия има два допълнителни винта работа), случвало се е да идва и конфигурация за ъпгрейд при нас в кутия, която по принцип идва с нелоши вентилатори, но явно са и сменени с евтини тракащи... , а най-масово е да не ти включат дори XMP/EXPO профила за паметта, защото Интел/АМД не гарантирали тези скорости. Така хем си връзват гащите, хем не си играят да пускат синтетични тестове, хем са ти продали по-скъпа памет, нищо че работи по SPD. Та проблема не е в готовите конфигурации. Има и качествени такива, ние също от време на време пускаме по някоя, DesktopBG, също предлагат добро качество на билдовете си, нищо че е по-скъпо. Има и други разбира се, мисълта ми е да не се заклеймяват всички. Колкото до водното, висок клас въздушно често се представя на едно ниво или по-добре от стандартно AIO водно охлаждане. Двойната кула, която съм предложил в тестовете е на едно ниво с доста по-скъпия D15, тези охладители са достатъчни за 7800X3D. Водното също има вентилатори (даже 3 за да има смисъл пред топ въздушно), също може да е шумно. Като се монтира водно AIO, радиатора се слага или отпред на кутията, или горе. Ако е отпред, то вентилаторите се слагат да вкарват въздух, в този вариант студения въздух охлажда водата, респективно печелим по-ниски температури на процесора, но вече охладил водата в кутията пък влиза топъл въздух и получаваме по-високи температури на видео картата и останалите компоненти. Другия вариант пък при горно монтиране, вентилаторите трябва да изкарват въздух. Така течността във водното не се охлажда максимално ефективно, заради топлия въздух в кутията и съответно процесора е малко по-горещ, но пък за сметка на малко по-хладна карта. При въздушното тези рестрикции ги нямаш. 

Дори е една фирма - различен работник или просто кофти ден - може да има съществена разлика в крайната система - колкото и малък да е процента на обща база сглобени системи - все някой е изтеглил късата клечка - случвало ми се е не веднъж, на единия търговец от когото пазарувах редовно просто му се обадих и му казах - поръчм ли ти сглобена система - скарай ми се, аз ще се сетя защо. По-добро от това да си избереш сам нещата и сам да си ги сглобиш - няма, но разбира се трябва да си на ТИ с нещата, следващия вариант е да ползваш приятел които наистина познава нещата и по-важното е познава теб и какво точно искаш (бога ми - хората понякога просто не знаят какво иска, не умеят да го обяснят и понякога трябва да питаш, вадиш думи с ченгел и т.н.), и последното което съм препоръчвал - хващаш разбиращ човек от хардуер и софтуер - този който ще ти избере компонентите, ще си инсталира всичко което ти искаш и както с приятеля трябва да му онясниш всичко (или той ако знае какво прави - сам ще те попита) - така накрая като има проблем го поглеждаш в очите и питаш - какво стана? Разбира се при приятел - може да е почерпка или услуга за услуга, при външен експер - си се уговаряте за парите предварително. Важното е експерта да няма фирма за компютри - неговия интерес са само и единствено парите и това да остане с името си зад работата си.

преди 5 часа, plamen_petrov_80 написа:

... Важното е експерта да няма фирма за компютри - неговия интерес са само и единствено парите и това да остане с името си зад работата си.

Това не го разбрах, но ако искаш да продължим дискусията ти предлагам на ЛС за да не цапаме темата на човека.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

да не цапаме темата на човека.

Той ако беше сериозен щеше да пише поне ок, добре, ще си помисля.

• Автор

Напълно съм сериозен, просто като давам тези пари ми е нужно малко повече време да прочета и да помисля 😀, благодаря на всички за съветите и предложенията. Билдовете на @Velcho Andreev и @JohnTRIVOLTA наистина ме заинтригуваха, но клоня повече към предложението на @Gaming_Solutions
Едно е ясно, бягам от готовите конфигурации 

на 21.10.2023 г. в 23:26, Gaming_Solutions написа:

Има и качествени такива, ние също от време на време пускаме по някоя, DesktopBG, също предлагат добро качество на билдовете си, нищо че е по-скъпо

desktop.bg яката конфигурация G:RIGS > Apollo (Intel Gen12+) за не повече от 4379лв.

Ето ви същите компоненти от варио:

https://www.vario.bg/msi-pro-b760-p-wifi-ddr4-7d98-001r 299лв

https://www.vario.bg/intel-core-i5-13600kf-bx8071513600kf 663лв

https://www.vario.bg/deepcool-ls-se-ls720 187лв

https://www.vario.bg/corsair-vengeance-rgb-rt-gunmetal-dimm-kit-32gb-cmn32gx4m2z3600c18 191лв

https://www.vario.bg/msi-geforce-rtx-4070-gaming-x-slim-white-12g-v513-274r 1536лв

https://www.vario.bg/corsair-rme-series-2023-rm750e-750w-cp-9020262-eu 255лв

https://www.vario.bg/corsair-5000d-airflow-black-cc-9011210-ww 314лв

https://mallbg.com//Диск-SSD-Crucial-P3-Plus-1-TB-M2-2280-PCIE-Gen40-3D-NAND-Acronis-SW-included-Четене-5000-MB-s-Запис-4200-MB-s-CT1000P3PSSD8_533802.html 134лв

3580лв 

Забележка: някои компоненти не се споменават коя серия са или с която буква завършва, така че ако не питате....ще сложат знаете какво ;)

Ще включа всички екстри които се правят, сглобяване, биос, драйвъри, каквито още неща се правят за 100лв. 

И какво получаваме? Разлика от 700лв ??????????? нищо че са по скъпи А? Браво ве, вие сте майстори наистина ;) и аз искам да работя в desktop.bg. Вие направо жунглирате с тия чипове и платки. 

преди 6 часа, goodly написа:

Браво ве, вие сте майстори наистина ;) и аз искам да работя в desktop.bg. Вие направо жунглирате с тия чипове и платки. 

Поста ти към мен ли е? Аз не работя в desktop.bg 😉

Както вече казах, скъпо е, но работят добре, познавам момчетата. Конфигурациите са им изпитани преди да се пратят на клиента, качеството на сглобяване е добро, знаят какво правят. Имат достатъчно персонал на които плащат заплати и може да си сигурен, че като им звъннеш ще ти вдигнат (това не го пиша случайно)

Не ме поставяй в позиция на адвокат, все пак сме конкуренция с тях. 

Извинявай, грешно съм разбрал че работиш на две места. Не съм прочел внимателно, а и после малко се замислих, ама пак нищо не разбрах какво точно съм направил.

Ясно че нямате нищо общо с Desktop.BG. Значи за да ти зглобят предложената от тях машина, да настроят биоса, инсталират драйвъри, да проведат тестове и да ти отговарят по телефона, струва 700лв? Добре аз не съм съгласен на това, но явно има хора дето се навиват. Със здраве да си бачкат там момчетата щом така са преценили. За всеки влак има пътници, дано при тях все така да продължават да се качват. Да не забравяме защо сме влезнали тук в този форум, да потърсим помощ, един път за оптималното което може да се зглоби друг път за парите които сме приготвили. За това тук такива зглобки се избягват. Реших да проверя при вас във FactorBravo, имате само две конфигурации и реших да сравня FACTOR BRAVO UNBOUND EDITION за 1907лв. Намерих същите части макар и в ралични магазини. Разлика в парите почти няма, как го постигате това нз. И как така на всякъде това захранване COUGAR AURIC 650W, 80 Plus Gold струва от 180 до 200лв, а при вас 80лв? Това ли е серийния номер CG31TP065056H01. Иначе браво, очарован съм.

Наистина много оспамихме темата. Въпросната готова конфигурация и захранването от много време не са налични. Общо взето правим готови конфигурации, когато вносителите пуснат нещо изгодно на промоция и като се съберат няколко части сглобяваме нещо добро на добра цена. По този начин бяхме изкупили това захранване и направихме няколко конфигурации от Unbound edition.

Не мисля че точно я оспамихме темата. В тази тема обсъждахме защо не трябва да копуваме готови конфигурации и защо ако все пак решим да го правим какво ще ни струва. Макар да има стотици такива теми които това се споменава постоянно, но нали това е целта да се убеди неразбиращия човек да разбере какво ще му струва. Даже се постарах да направя сравниение което показва и доказва каква е разликата в цената. Това спред мен е доста полезна информация за този тип хора които не обичат да си дават парите на вятъра и за тези които са го правили до сега, та да вземат да се замислят какво точно се случва, и от коя страна е изгодата.

Автора почти не участва в темата, нито въпроси задава, да не би да си го информирал вече. Към автора на темата, пускай се спокойно по течението на Gaming_Solutions, той е свестен. Имам наблюдение над него, проверявал съм го какво продава и какво предлага. Да знаеш че няма да згрешиш. Можеш да се свържеш с него и да му задаваш въпроси той ще ти обясни всичко подробно. И да се похвалиш тук в темата какво си спретнал за тия пари ;)

• Автор

Спрях се на предложението 7800x3d & 4080 на Gaming_Solutions и още вчера поръчах от сайта им. Досега комуникацията е на много добро ниво и смятам че ще остана доволен.
Благодаря отново на всички за предложенията и целия фийдбек 🙏

на 22.10.2023 г. в 0:13, goodly написа:

Стръвта е пусната, рибата в место да търси храна, тя отива да кълве на готово без да я интересува живота и. Малко по-скъпото със 150/200лв не знам колко е малко по-скъпо. Правил съм проверка на някои от уш лоялните готови зглобки. Бая си точат отгоре щом една малко под средна машина и взимат 150/200лв от колкото да си я асемблираш в друг онлайн магазин, значи добре си пускат стръвта. Представете си за нещо по сериозно каква надценка са слагали. Сега не съм правил скоро сравнение, може да са се успокоили малко. За DesktopBG мисля че година назад правих май на тях едно сравнение и ме бяха очудили как аз дори асемблирах от разни магазини и изкараха частите на същата цена в готова зглобка. Да удобно е, ало искам тази готова конфигурация, да имате я. И после ама защо тъка стана, ама дъното защо е такова тъпо, ами захранването трябва да го сменям понеже искам да сложа по-мощна карта. Защо са ми сложили захранване което да държи само сегашната ми карта, и отгоре на това е некачествено. Защо диска ми изгоря и всичко вътре замина. Ами ще изгори понеже си купил тъпо парче евтинджак от най-долния клас нали имаш як процесор и видео карта ко те боли кво има друго. Ти питаш и те, да всичко е тествано и работи, точно така правилно ;) 

Пич, вземи се в ръце и мини няколко урока по правопис. Излагаш се. 

преди 5 часа, b.a.georgiev написа:

Пич, вземи се в ръце и мини няколко урока по правопис. Излагаш се.

Първо, не използвам редактор който лесно се пуска от гугъл настройките. А предпочитам да пиша това което съм набил в главата си. Когато видя затруднение, използвам гугъл за инфо с цел да ми се набива в главата.

Второ не съм чист Българин, което означава че пиша по грамотно от доста голям % Българи имайки в предвид днешното образование!

А на теб ще ти кажа да гледаш себе си, + това, можеше да ми го напишеш лично. По тактично е, а и това не е тема за ограмотяване.

преди 2 часа, shishmanovp861 написа:

Дъно за 500лв.? От 200лв. няма ли да стане?

Дъната започват от 250лв с ddr5 и то от най-ниския клас. Нисък клас дъно в бюджет от 5к с мощни процесори и видео карти е все едно да се облечеш целия в оригинални маркови дрехи и за маратонки да сложиш адидас с 5 черти или надпис adibas.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.