Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на LG C2 към amp с пасивни колони

Featured Replies

Привет, колеги!  

Собственик съм на oled tv lg c2, обаче няма изход за 3.5мм или т.нар aux. Проблема ми е, че искам да си използвам аудио системата, както бях досега на старото ми Sony - скромен амп pioneer а-30 и две пасивни колони dali zensor 3, които много си уважавам в последните 10г. Възможна ли е подобна свръзка? В нета откривам някакви екстрактори или там както им викат, но информацията е единствено връзка с активни колони. Някой по запознат, ако може да помогне ще съм адски благодарен, защото не ми се дават излишни пари за озвучение или саундбари.

Разрешен от Raze

преди 10 минути, SStoyanov91 написа:

Привет, колеги!  

Собственик съм на oled tv lg c2, обаче няма изход за 3.5мм или т.нар aux. Проблема ми е, че искам да си използвам аудио системата, както бях досега на старото ми Sony - скромен амп pioneer а-30 и две пасивни колони dali zensor 3, които много си уважавам в последните 10г. Възможна ли е подобна свръзка? В нета откривам някакви екстрактори или там както им викат, но информацията е единствено връзка с активни колони. Някой по запознат, ако може да помогне ще съм адски благодарен, защото не ми се дават излишни пари за озвучение или саундбари.

В спецификациите виждам ,че телевизора разполага с блутут ,като свърването може да стане с посредник блутут ресивър към усилвателя.

преди 11 минути, SStoyanov91 написа:

В нета откривам някакви екстрактори или там както им викат, но информацията е единствено връзка с активни колони. 

Това не е така. Въпросните екстрактори дават аналогов сигнал на изхода си, който може да бъде подаден към някой от входовете на усилвателя. 

Друг е въпросът каква телевизия се гледа и какъв е източникът на телевизионен сигнал. Ако се лови само ефирна телевизия - не виждам никакъв смисъл звукът от нея да бъде усилван. А ако е кабелна или сателитна - помислете за възможността звуков сигнал да бъде изведен от приемника, ако има такъв. 

Аз съм си купил това понеже на самсунга ми също няма изход за 3.5мм https://www.emag.bg/visokokachestven-cifrovo-analogov-audio-neoteck-dac-s-optichen-vhod-800381/pd/DC65T5BBM/

• Автор

Вижте, харесва ми звука от системата. Гледам филми в нетфликс, хбо макс и ютуб. Гледам концерти, слушам музика. Блутут не е опция заради лаг. 

Руди, да точно, мен ми е нужен аналогов сигнал. Не се интересувам от атмос, виртуални, 5.1 и т.н. Както споменах досега съм използвал системата със старото ми Sony през aux и съм нямал проблеми. TV>aux>amp>колони

Т.е екстракторът би ми свършил работа?

От телевизора от цифровият аудио вход слагаш кабела и го мушкаш в този преобразовател,а от другата страна пъхаш жака и си готов само че иска захранване с усб от телевизора ще вземеш и готово.

преди 6 минути, SStoyanov91 написа:

Вижте, харесва ми звука от системата. Гледам филми в нетфликс, хбо макс и ютуб. Гледам концерти, слушам музика. Блутут не е опция заради лаг. 

Руди, да точно, мен ми е нужен аналогов сигнал. Не се интересувам от атмос, виртуални, 5.1 и т.н. Както споменах досега съм използвал системата със старото ми Sony през aux и съм нямал прпблеми. TV>aux>amp>колони

Т.е екстракторът би ми свършил работа?

DAC като този от линка на @Ant1Lamer следва да свърши работа ,гледам че някой от този модел телевизори имат аудио изход през 3.5мм жак.

lg_2022handson_19_large.jpg

Аз го ползвам вече близо 3-4 години и ми върши идеална работа, тези по евтините въобще и не си помисляй да си ги взимаш, имам един така седи дадох 30 лева някъде беше и е пълен шит толкова разваля качеството че няма на къде.

преди 1 час, Ant1Lamer написа:

От телевизора от цифровият аудио вход

или изход?

преди 1 час, AAUUXX написа:

DAC като този от линка на @Ant1Lamer следва да свърши работа ,гледам че някой от този модел телевизори имат аудио изход през 3.5мм жак.

Кой модел? Прочете ли модела в заглавието?

LG Смарт телевизор LG OLED evo C2 65 инча 4K | LG България

Държиш ли на качественото аудио, и ще го свързваш към повече източници (изискващи hi-res звук) погледни:

S.M.S.L SU-1 MQA MQA-CD Audio Decoder AK4493S XU316 768kHz/32Bit DSD512 Hi-Res DAC

Topping E30 II lite DAC Preamp - AK4493S Hi-Res XMOS XU208 DAC 32bit/768kHz DSD512 DSD

Но, ако само ще се слуша за netflix и Youtube, горния DAC (NeoTeck), ще се справи със задачата.

преди 2 минути, Raze написа:

Кой модел? Прочете ли модела в заглавието?

LG Смарт телевизор LG OLED evo C2 65 инча 4K | LG България

Да прочетох го модела ,дори погледнах спецификациите му за да видя че поддържа блутут ,след разглеждане  на снимки на модела попаднах на снимката която е в поста ми, възможно е да съм се подвел от друг модел като често гугул има навика да препоръчва и други снимки освен обявения модел в търсачката.

преди 2 часа, SStoyanov91 написа:

Привет, колеги!  

за 16 €

https://www.amazon.com.be/Convertisseur-Numérique-Analogique-Aluminium-Adaptateur/dp/B09MK8GKSK/ref=sr_1_5?crid=OFWEMX55WYA4&keywords=dac&qid=1698953834&sprefix=dac%2Caps%2C103&sr=8-5

само че не можеш да си усилваш звука от дистанционното на телевизора.
Ако намериш нещо което да лови сигнала от HDMI ARC ида да го праща по аналогово стерео, тогава от дистанционното на телевизора ще усилваш и намаляваш звука.
На активните ми колони работи така.

п.п.
А аз си купих един Monacor SPH-174KE за 40 € и си направих затворена колона с него, за компютъра. Егати и змея, в стая 4 на 4 метра излиза резонантна честота за 40 херца доста яко, направо изненада, щото на теория не трябва да може да слезе чак толкова ниско при затворена кутия.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Тез евтините не вършат работа ,с нискокачествени DAC са изградени и звука е лош.

• Автор

Директно от сайта на некстбг го поръчах аз. Виждам, че при китайците цената е символична, но не ми се чака месец, а пък в емага цената е x3. Устройва ме за 80лв.

• Автор

Получих устройството, всичко тръгна без проблем, но звука няма много общо с това, което чувам директно от aux-a на стария Sony. Та понеже ми е къс фитила, не ми се щеше, но заръчах един Sonos Beam gen2, а системата май ще си ми остане да си пускам музика през лаптоп. Сега ще чуя как се представя този саундбар, основно позитивни ревюта има из нета пък, ако ми допадне може и да разкарам системата и да допълня с един sonos sub mini.

мда има разлика не е същото знам, но пак е добре, аз пък съм се насочил към един саундбар на самсунг 300W чувал съм как свирят и бих казъл че е доста добре

преди 6 минути, SStoyanov91 написа:

Получих устройството, всичко тръгна без проблем, но звука няма много общо с това, което чувам директно от aux-a на стария Sony. Та понеже ми е къс фитила, не ми се щеше, но заръчах един Sonos Beam gen2, а системата май ще си ми остане да си пускам музика през лаптоп. Сега ще видя как се представя този саундбар, основно позитивни ревюта има пък, ако ми допадне може и да разкарам системата и да допълня с един sonos sub mini.

Събуфера е задължителен иначе ще се усеща липсата на ниски честоти при слушане на музика и гледане на филми. Отзивите за саундбара са добри като цяло.

• Автор

Не знам как би звучало с по-скъпа джаджа, но цялото това нещо с кабели, преобразуватели, куп дистанционни също не ми се понрави в ежедневието. Иначе звукът бих го описал, като че ли изгуби "присъствие". Не, че системата е някаква аудиофилска за хиляди левове, но се усеща веднага, като го бодна директно в aux. Плътността ми се губи, басът звучи "тъпо", ако мога така да се изразя, общо казано т.нар саундстейдж силно намаля. Та, като идея да се отбие номер или моментно да се мине тънко и реши проблема е ок, но ежедневно мен лично би ме дразнило, знаейки как звучи системата по принцип. Важното за мен остава опита в случая. Благодаря още веднъж на всички отзовали се!

преди 5 минути, SStoyanov91 написа:

Не знам как би звучало с по-скъпа джаджа, но цялото това нещо с кабели, преобразуватели, куп дистанционни също не ми се понрави в ежедневието. Иначе звукът бих го описал, като че ли изгуби "присъствие". Не, че системата е някаква аудиофилска за хиляди левове, но се усеща веднага, като го бодна директно в aux. Плътността ми се губи, басът звучи "тъпо", ако мога така да се изразя, общо казано т.нар саундстейдж силно намаля. Та, като идея да се отбие номер или моментно да се мине тънко и реши проблема е ок, но ежедневно мен лично би ме дразнило, знаейки как звучи системата по принцип. 

Нормално е да звучи лошо предвид цената ,за качествено звучене е нужен качествен DAC и добра схема, захранване ,както и качестен ОУ.

преди 10 часа, SStoyanov91 написа:

Не знам как би звучало с по-скъпа джаджа, но цялото това нещо с кабели, преобразуватели, куп дистанционни също не ми се понрави в ежедневието. Иначе звукът бих го описал, като че ли изгуби "присъствие". Не, че системата е някаква аудиофилска за хиляди левове, но се усеща веднага, като го бодна директно в aux. Плътността ми се губи, басът звучи "тъпо", ако мога така да се изразя, общо казано т.нар саундстейдж силно намаля. Та, като идея да се отбие номер или моментно да се мине тънко и реши проблема е ок, но ежедневно мен лично би ме дразнило, знаейки как звучи системата по принцип. Важното за мен остава опита в случая. Благодаря още веднъж на всички отзовали се!

Свържи DAC- към ,CD входа на усилвателя. Така би трябвало да имаш по силен звук. Тествай с flac, или филм с добро аудио.Не със сигнала от телевизиите.

Трябваше да инвестираш към по скъп DAC, или направо към нов стерео усилвател/ресийвър с оптичен вход.

Или ако искаш да добавяш ОТ, и да се случват нещата по HDMI, тогава съвременен  АV многоканален ресийвър

Щом си слушал до сега hi-fi тонколони, звукът от саундбар-а, макар и скъп модел, пак ще ти се струва зле. Още, повече при липса на допълнителен субуфер към саундбар-а.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.