Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на зимна гума Корморан или Kордиант

Featured Replies

Насочил съм се към някой от тези модели които ми препоръчаха не са най - евтините среден клас да речем и двете марки са на цена от 97 лева, питах мой познат гумаджия каза да взема Кордиант и двете марки били шумни, но ми препоръча руските. Някои които да ги е пробвал или да даде съвет

Бившата фирма Kaluga Tire Plant Continental се преименува на "Cordiant Kaluga".
Дано са запазили качеството.

преди 2 минути, superiority написа:

Зимни гуми, в България няма зима.

Нямало зима!!!

Въпросът е, че температурите са под 7 градуса!

преди 45 минути, Ant1Lamer написа:

Насочил съм се към някой от тези модели които ми препоръчаха не са най - евтините среден клас да речем и двете марки са на цена от 97 лева, питах мой познат гумаджия каза да взема Кордиант и двете марки били шумни, но ми препоръча руските. Някои които да ги е пробвал или да даде съвет

Кумецът ни, лека му пръст, беше гумаджия. От него знам, че Taurus, Kormoran и Riken са читави гуми. Сръбски Мишлен, средна хубост, на добра цена са и държат доволно. Аз преки наблюдения нямам, карам с Firestone през лятото и Gislaved през зимата.

• Автор

Riken имах летни 4-5 години изкараха и съм доволен преди 2 години взех Austone за летни държат се добре, но бързо се износват на 2 години и 4 ~ 5 мм грайфер. Има няма зима аз съм си стриктен и гледам всичко да съм изряден и си държа да си сложа дори в момента летните не са изтъркани както казах имат грайфер мога да карам, НО зимната гума си е зимна, като име по ми е известна Корморана, но не съм карал с такива и затова искам мнение ако някой е карал ако не в крайна сметка взимам там едните и това е :D

преди 26 минути, superiority написа:

Зимни гуми, в България няма зима.

Абе то зима няма, ама полицаите си ги искат 50-те кинта! Иначе в Бургас сняг от 3 години не сме видели! :)

преди 1 час, vesyo написа:

Абе то зима няма, ама полицаите си ги искат 50-те кинта! Иначе в Бургас сняг от 3 години не сме видели! :)

Зимните гуми не са само за сняг! Нищо, че имат „снежинка“!

преди 2 часа, Ant1Lamer написа:

Riken имах летни 4-5 години изкараха и съм доволен преди 2 години взех Austone за летни държат се добре, но бързо се износват на 2 години и 4 ~ 5 мм грайфер. Има няма зима аз съм си стриктен и гледам всичко да съм изряден и си държа да си сложа дори в момента летните не са изтъркани както казах имат грайфер мога да карам, НО зимната гума си е зимна, като име по ми е известна Корморана, но не съм карал с такива и затова искам мнение ако някой е карал ако не в крайна сметка взимам там едните и това е :D

Това са нисък клас гуми. За 97 лева си е нисък клас. Аз съм качил Голфа на 17ки Фредещайн Куатрак 5 всесезонни. 76 евро с баланса. Това е среден клас. По-добре карай през зимата с нисък клас летни, ако нямаш кинтаж от колкото да се утепеш с тия галоши.

Да се похваля и аз. Вчера обух Кашкая с чисто нови КLEBER Krisalp H3. DOT3223. Произведени в Румъния. 

преди 13 минути, ostavime написа:

Кой нормален човек би купил нещо, което е прозиведено в Русия?!? 

Аз! "Моите" NOKIAN са там произведени и съм доволен!!! 

п.п. О, прощавай, явно съм от ненормалните ...

п.п.2 Догодина като си купувам летни ще видя дали ще ми докарат NOKIAN произведени другаде, заради санкциите. 

преди 19 минути, dioib написа:

Поздравления!!! Бях се насочил към същата марка гуми и държах да са произведени в Русия. Но не можах да намеря съвпадение на размера с мястото на изработка и отидох на вариант KLEBER. Убеден съм, че ще останете доволен и гумите ще оправдатя очакванията към тях.  

преди 35 минути, dioib написа:

п.п.2 Догодина като си купувам летни ще видя дали ще ми докарат NOKIAN произведени другаде, заради санкциите. 

Как разбираш къде е произведена дадена гума, купувайки я примерно от Диана, Примекс или друга фирма? 

преди 22 минути, ostavime написа:

Как разбираш къде е произведена дадена гума, купувайки я примерно от Диана, Примекс или друга фирма? 

Да ти покажа щампованото на моите гуми?! Не пише Сделано в Русия, а еквивалентно английско има. ;) 

Верно някой ненормален ще да е този производител. :) 

Но, за да ти показа .... хм .... по-късно ще снимам гумите и прецени дали е истина. 

:offtopic_s:По същия начин на ел. машините ми Bosch пиши на едните, че са произведени в Китай, а на други в Малайзия. Може би щях да имам и произведено в Русия, но санкциите и прочие ....

Или какво, гумите са менте и са произведени само и единствено за Русия!? Ей, тъй да се повдига самочувствието на някой си производител и е фейк ли му се вика. :laughing5:= А тука ги пращат за пропаганда .... :) 

Финландската Nokian отчете тримесечна загуба заради санкциите срещу Русия - Investor.bg

Не не, просто ми е интересно, за това питам. Къде отидохте в пропаганда, пак клоните към политика и т.н. Глупости. 

Просто ми е интересно. На моите никога не съм обърнал внимание какво пише. Предишните ми бяха НОКИАН (зимните), сега съм с Бриджстоун, преди месец ги купих и сложих, но никога не съм гледал къде са произведени. Дори не знаех, че НОКИАН се правят и в Русия. Някаква скандинавска марка са, до колкото съм чувал. 

преди 7 минути, ostavime написа:

Не не, просто ми е интересно, за това питам.

И аз не знаех, че имат "мощности" там и бях изненадан. 

Отделно не се знае и какво друго Русия е произвеждала, но санкциите е довело до спиране на производствени мощности в Русия и/или прочие заради политика, а не пропаганда.

Прощавайте, за "черния хумор".  

п.п. Нищо чудно Русия да пусни своя марка!!! По технологии на NOKIAN. 

преди 6 минути, superiority написа:

някакви екстремни скорости

Не!!! Зимна гума няма за екстремни скорости!!! Това е мит!!! ;) 

п.п. Лекция за поведението на една гума не смятам да провеждам. Само отбелязва, т.е. има друг индекс за екстремни скорости, който при зимните не фигурира!!!

Ще погледна на моите дали пише, къде са произведени. Просто от интерес. 

Иначе, аз исках да кажа, че не бих купил руска гума, а не изнесено производство на чужда фирма. 

Нокиан е финланска марка. Имал съм рядката възможност да посетя един полигон в северната част на страната, където изпитват нови автомобили при арктически условия. С различно оборудване и окомплектовка. Та съм  виждал и изпитания на гуми Нокиан. А в Русия беше най-големият завод. Все пак тогава страната беше необятен пазар. За разлика от нашето символично потебление.  

Уеуеее, като ви чета направо се ужасявам - колко много хора, дето имат толкова пари в излишък, че да купувам зимни и летни гуми! 😲 До тук не е имало кола, от тези които съм притежавал (включитело и тези, които имам в момента), на която да съм купувал гуми - с каквото е дошла, с това я карам и с това я и продавам накрая. Не, всъщност имаше един път преди години се наложи да купя 2 гуми (втора употреба разбира се). 

преди 7 часа, ostavime написа:

Примекс или друга фирма? 

Купувам ги онлайн и ми ги доставят по куриер. Не го знам търговеца кой е (По-точно не обърнах внимание)!!! Нито дали е дилър, официален представител или прочие. 

image.png.e5f44b70417be52b240811fc362661aa.png

image.png.18c2386530c19c6551b870438420b451.png

Това е при пето "поставяне"!!! 

Опитах се да зачистя щампата, но би следвало да се разчита. 

Когато бях в София, един служител на "фирмата" (води се "мой колега") започна да ми философства, че за NOKIAN се чакало седмица и прочие и т.н. Не ми се спореше с него, защото не ми е пряк подчинен. /Това е така защото във "фирмата" няма бивши служители..../

И тук няма да споря!!! Да, хванах се за думата произведено!!! ОК, да, не е разработена в Русия. Нито пък мога да кажа от къде си доставят суровините за производството ѝ. 

Само мога да кажа, че и летните и зимните им гуми ме удовлетворяват и поведението на автомобила (не с екстремни скорости) е повече от задоволително!!! Да, някак са по-меки, но около 70 000/2 /или приблизително пет сезона) качествата не се променят осезаемо. Отделно би следвало да знаеш, че на самата гума е указано до кога държи на сняг (при зимните), мокро и кога "изчезва" белега = за смяна е!!!.   

Ясно, пак казвам, че не се изразих правилно в първия пост. 

Правя уточнение. Исках да кажа, че не бих купил руска гума, руска марка, а не НОКИАН, произведени в Русия. 

По същата логика не трябва да си купувам и iPhone, произведен в Китай или не знам си къде. 

Както и да е. Като се сетя ще погледна на моите какво пише в момента. На едната кола са Вредещайн, на другата Бриджстоун. Просто ми стана интересно. 

viber_image_2023-11-14_19-22-35-875.jpg

viber_image_2023-11-14_19-22-35-898.jpg

viber_image_2023-11-14_19-22-35-736.jpg

преди 12 часа, ostavime написа:

Не не, просто ми е интересно, за това питам. Къде отидохте в пропаганда, пак клоните към политика и т.н. Глупости. 

Просто ми е интересно. На моите никога не съм обърнал внимание какво пише. Предишните ми бяха НОКИАН (зимните), сега съм с Бриджстоун, преди месец ги купих и сложих, но никога не съм гледал къде са произведени. Дори не знаех, че НОКИАН се правят и в Русия. Някаква скандинавска марка са, до колкото съм чувал. 

Марката е скандинавска, но имат завод и в Русия и правят едни от най-добрите гуми за сняг и лед Nokian Hakkapelita. Разработката е за скандинавските и руските зими, където има достатъчно сняг, а не като у нас без сняг. В България марката не е много разпространена, но не е за подценяване.

• 3 седмици по-късно...
на 13.11.2023 г. в 21:59, jhoro написа:

Зимните гуми не са само за сняг! Нищо, че имат „снежинка“!

Зимните работят добре под 10 градуса, при нас е 20! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.