Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не се съгласявам с не логичната мисъл на жена ми, нормално ли е?

Featured Replies

Примерно: Защо трябва да се съглася с жена ми когато каже че бялата ни маса в кухнята е черна? Ето давам ви сега реален пример от тази вечер, лек спор за една ролетка която не се пребира до край и стърчи 20см, детето ми е на 4г. Жена ми, ми се скра за това че не съм я прибрал на мястото си и че детето може да си извади очите с нея. Първо, аз още работих с нея, второ по пътя на логиката всички вилици и ножове не трябва да са в кухнямата защото те са много по-опасни от една рулетка. Ако не съм прав кажете защо? 

Сега някой ще каже че се караме за глупости, да но това са неща които ми се случват от 5,6 години почти всеки месец по няколко пъти. Говоря за всичко общо семейни спорови и ей такива дребни неща в които не виждам логига и защо трябва да се съгласявам след като няма опасност или нещо друго което да пречи. И защо след като и дам пример като с рулетката, вилиците и ножете продължава да спори и да ми казва "защо не ме слушаш като ти кажа нещо" в место да се замисли и да млъкне осъзнавайки че съм прав? Аз знам но искам вашето мнение нали за това съм тук. Здравомислещ човек съм който свързва логиката и тази тема и написаното в нея ще ми трябва за определена цел. Искам да запечатам писмен спомен с вашите мения. Ще споделя още такива случки с нелогично мислене от страна на жена ми. Знам че информацията не е достатъчна като за начало това ще е!

преди 27 минути, goodly написа:

Примерно: Защо трябва да се съглася с жена ми когато каже че бялата ни маса в кухнята е черна? Ето давам ви сега реален пример от тази вечер, лек спор за една ролетка която не се пребира до край и стърчи 20см, детето ми е на 4г. Жена ми, ми се скра за това че не съм я прибрал на мястото си и че детето може да си извади очите с нея. Първо, аз още работих с нея, второ по пътя на логиката всички вилици и ножове не трябва да са в кухнямата защото те са много по-опасни от една рулетка. Ако не съм прав кажете защо? 

Сега някой ще каже че се караме за глупости, да но това са неща които ми се случват от 5,6 години почти всеки месец по няколко пъти. Говоря за всичко общо семейни спорови и ей такива дребни неща в които не виждам логига и защо трябва да се съгласявам след като няма опасност или нещо друго което да пречи. И защо след като и дам пример като с рулетката, вилиците и ножете продължава да спори и да ми казва "защо не ме слушаш като ти кажа нещо" в место да се замисли и да млъкне осъзнавайки че съм прав? Аз знам но искам вашето мнение нали за това съм тук. Здравомислещ човек съм който свързва логиката и тази тема и написаното в нея ще ми трябва за определена цел. Искам да запечатам писмен спомен с вашите мения. Ще споделя още такива случки с нелогично мислене от страна на жена ми. Знам че информацията не е достатъчна като за начало това ще е!

Много бета къковска история. Не знам дали има начин да се "оправите". Жена ти отдавна знае, че си бета кък и те използва. Затова ти се струва "нелогично" мисленето ѝ, но то ще ти стане много логично като се замислиш какво точно е "бета кък".

• Автор

Не знаех какво е бета кък. Бета Кък - мъж, който се страхува да поеме отговорност за действията си и мрънка и хленчи постоянно. 

Ако това е правилния превод то не отговаря на действията ми. Аз нося отговорност за действията си. Мрънка и хленчи пред жена си е мъж който е пречупен и нито той нито никой не може да му помогне защото той не е направил каквото трябва в самото начало! Гражданин но! Имахме адски много спорове и то доста на сериозно ниво, предлагал съм и да се разделим по лошия начин повече от 3 пъти. Но това е друга тема, явно информацията която съм дал не ти е достатъчна за да направиш по точен извод. Просто трябваше да отговориш кое е по опасно от рулетката която се намираше в кухнята. Обяснявал съм за спринцовка между 3 и 4мл. къде е половината, а тя твърди че 3.8 е половината между 3 и 4мл. Тя изобщо замисля ли се когато и обяснявам с примери в дадена ситуация, чувства ли вина че не е права, защо продължава да спори въпреки че и разкрих фактите такива каквито са? Понякога когато спорим ми се случва да обяснявам нещо, след което тя да отбие темата другаде за да ме отплесне и да забравя, и да намери слабо място за да ме изкара не прав а тя да е права. Разбирам че иска да ме контролира по някакъв начин и да се налага над мен, но аз нямам как да призная някой за прав след като не е, и разбира се опитвам се да и покажа и докажа в какво се опитва да ме превърне и че не съм съгласен по този начин. Спора приключва с обиди от моя страна, тя отива да реве, а аз оставам да се чудя и размишлявам какви действия да предприемам в бъдеще. И в многото случаи си мисля за раздяла. Винаги съм правил каквото трябва, жертвал съм себе си, жертвал съм роднини близки приятели. Всеки път стигам до извода че този живот не искам да го живея с нея. Но тук имам дъщеря и само тя ме държи за сега.

Детето едва ли ще вземе в ръката си вилица или нож и ще си ги забоде в окото, освен ако не е шизофреник.

Но вероятността, докато тича и си играе, да се набучи на стърчащата рулетка (ако тя е на нивото на очите му) е голяма. То не предполага, че тя е там, защото обикновено пространството там е чисто.

преди 4 минути, Mediterranean написа:

Детето едва ли ще вземе в ръката си вилица или нож и ще си ги забоде в окото, освен ако не е шизофреник.

Но вероятността, докато тича и си играе, да се набучи на стърчащата рулетка (ако тя е на нивото на очите му) е голяма. То не предполага, че тя е там, защото обикновено пространството там е чисто.

народо е глупав 

дава на децата си ножици да си играят и не харесват шакира шакираа

преди 14 минути, Banesc написа:

народо е глупав 

дава на децата си ножици да си играят и не харесват шакира шакираа

Абе признай, че съм права и трай там.😉

преди 1 час, goodly написа:

Не знаех какво е бета кък. Бета Кък - мъж, който се страхува да поеме отговорност за действията си и мрънка и хленчи постоянно. 

Ако това е правилния превод то не отговаря на действията ми. Аз нося отговорност за действията си. Мрънка и хленчи пред жена си е мъж който е пречупен и нито той нито никой не може да му помогне защото той не е направил каквото трябва в самото начало! Гражданин но! Имахме адски много спорове и то доста на сериозно ниво, предлагал съм и да се разделим по лошия начин повече от 3 пъти. Но това е друга тема, явно информацията която съм дал не ти е достатъчна за да направиш по точен извод. Просто трябваше да отговориш кое е по опасно от рулетката която се намираше в кухнята. Обяснявал съм за спринцовка между 3 и 4мл. къде е половината, а тя твърди че 3.8 е половината между 3 и 4мл. Тя изобщо замисля ли се когато и обяснявам с примери в дадена ситуация, чувства ли вина че не е права, защо продължава да спори въпреки че и разкрих фактите такива каквито са? Понякога когато спорим ми се случва да обяснявам нещо, след което тя да отбие темата другаде за да ме отплесне и да забравя, и да намери слабо място за да ме изкара не прав а тя да е права. Разбирам че иска да ме контролира по някакъв начин и да се налага над мен, но аз нямам как да призная някой за прав след като не е, и разбира се опитвам се да и покажа и докажа в какво се опитва да ме превърне и че не съм съгласен по този начин. Спора приключва с обиди от моя страна, тя отива да реве, а аз оставам да се чудя и размишлявам какви действия да предприемам в бъдеще. И в многото случаи си мисля за раздяла. Винаги съм правил каквото трябва, жертвал съм себе си, жертвал съм роднини близки приятели. Всеки път стигам до извода че този живот не искам да го живея с нея. Но тук имам дъщеря и само тя ме държи за сега.

Гледал съм го този филм, няколко пъти с приятели/познати. В нито един не завърши добре, за съпруга. 

Подготви се за изненади...

преди 3 минути, Lee Sin написа:

Гледал съм го този филм, няколко пъти с приятели/познати. В нито един не завърши добре, за съпруга. 

Подготви се за изненади...

Абе, най-лошото е за децата. Че от тъпи родители, те си патят най-много.

Разбирам че иска да ме контролира по някакъв начин и да се налага над мен, но аз нямам как да призная някой за прав след като не е, и разбира се опитвам се да и покажа и докажа в какво се опитва да ме превърне и че не съм съгласен по този начин.

Точно така, тази жена си те е избрала защото си ѝ се видял мекошав и се е надявала, че ще успее да те дресира да си послушен постоянно за всичко.
Оправия с нея просто няма, защото тя от самото начало те е преценила , че според нея си достатъчно балама и ще може да те води за носа както си иска.
Няма точно никакъв смисъл да се опитваш да ѝ доказваш че ти си прав. На нея това не ѝ върши работа, щото просто иска да си послушен.
Ако я зарежеш ти, тя пак ще си търси някой друг който да е послушен, ако не намери може и лесбийка да стане, само и само тя да командва вкъщи. 
На твое място бих започнал да се оглеждам за друга добра жена и ако я намеря, тогава лесно ще ѝ бия шута на тая „началничката“ дето те тормози.
Ако не успяваш да откриеш добра жена, тогава почни да не ѝ обръщаш абсолютно никакво внимание на тази сегашната, нека тя да иска да се разведе.
Можеш и да почнеш да я псуваш по каруцарски всеки път когато се опитва да те командва.

преди 3 часа, goodly написа:

в место да се замисли и да млъкне осъзнавайки че съм прав?

понеже доста съм се занимавал с опасни професии и  съм виждал доста неща и хора са умирали покрай мен от глупост  щото съм им казвал а пък те от  инат  виж че не е опасно и в следващия момент се окажа прав

та жена ти е права

а ти не си прав

остри предмети задължително се  покриват  защото стават нелепици

ако има нещо шанс да се  случи колкото и да е минимален все на някой ще се случи

а да се набодеш с нож е по- престижно отколкото детето да каже  баща ми оставил ролетката или макетния нож не прибран и ми замина окото докато минавах покрай масата 

а ножа е част  от ежедневието средство за  оцеляване и трябва да се овладее до съвършенство

а ролетката ... баба ми все ролетка е имала в джоба....

също много опасни са забити арматури по земята и други подобни твърди и тънки неща стърчащи нагоре  тва е най -опасното нещо в света 

даже гледам правят изкопи и уж човек да не падне в изкопа  слагат арматури и връзват ленти което е по- опасно от това да паднеш в дупката 

даже може да се каже че имам талант да предвиждам какво лошо може да се случи 

преди 54 минути, Mediterranean написа:

Абе, най-лошото е за децата. Че от тъпи родители, те си патят най-много.

Тъпи ? Не. Всеки може да го изяде.

Като изчезне искрата и стане нетърпимо, както с автора. Който си намери първи, нова искра - печели. Ако не я е намерил...

И аз съм като жена ти. :D

Веднъж се опитвах да конвертирам градуси от Фаренхайт към Целзий като ги сравня.

Тоест примерно щом 10C е 50F, значи 20C трябва да е 100F.

Брат ми каза: „Не става така. Трябва ти формула.“. А аз му противореча: „Не, не. Става, става.“, дори след като се усетих, че има нещо.

Като си спомня ми става супер тъпо, ама утре ако захванем нов спор, знам, че пак ще го направя.

Нещо инстинктивно е. Някакъв инат. Жена ти няма тайни планове да те унижава и контролира, сигурен съм. 

Не съм измислил решените срещу това. Понякога се усещам и се спирам.

преди 11 часа, goodly написа:

Ясно е, че това не е единствения случай с жена ти да сте на различно мнение и предполагам, че обикновено тя се налага. В случая не си прав, но виждам, че темата не е провокирана само от този конкретен случай. Няма нужда да го дълбаеш повече. Погърси начин да решиш общия проблем в отношенията ви.

Хахах. може и да не е смешно, но ми стана такова.........Защото на 3 пъти     Аз правя Изненадите........... просто съм <влюбчив> .......... иииииии , така се случва.... аз съм причината за Края на браковете.......... до Следващия път.😀

А ти защо си се съгласил да си с нея? 

Махаш я и си решаваш проблема!!!

Успех! 

• Автор

Някои не са разбрали за рулетката и сега ще обясня. Винаги съм бил внимателен дори и като дете, как се оставят опасни предмети, как се борави. Винаги съм обмислял какво може да се случи ако даден предмет стои по определен начин или вкл. ел. уред и т.н. Общо взето винаги премислям добре опасностите още от малък имам наблюдения и сега ми е много лесно да преценя дадена ситуация какво може да стане и какво не може. Не си мислете че съм глупав. Рулетката не стърчеше извън масата а по дължината й. Аз съм човек като всеки нормален който смята че 2+2=4 а не 8 както иска да ме убеди жена ми или който и да е. Водя се по логика която винаги търся и правя изводи. Вярвам че бялото е бяло а не черно познам добре цветовете. Способен съм на много неща в този живот които мога да ги направя сам. Самоук съм от малък и имам желание да се старая за отличен резултат.Ако разкажа цялата си случка с жена ми, ще запеете друга песен не само мъжката аудитория но и женската. Но нямам намерения да изливам личния си живот тук, или поне за сега не смятам да го правя, понеже не съм сигурен дали искам да изливам личния си жовот на показ поблично. Дайте да не преувеличава и издребняваме, но за мен ситуацията от страна на жена ми, беше преувеличена с рулетката при положение че беше оставена безопасо. Винаги може да стане беля дали с ролетка или друг предмет, това когато дойде не може да се предотврати колкото и да сме се погрижили да е безопасно. Но въпреки това, ние се чувстваме по-спокойни когато сме се погрижили за безопаснотта на едно дете заобикалящите го оасни ситуации.

преди 12 часа, goodly написа:

Но тук имам дъщеря и само тя ме държи за сега.

Ясно. 

преди 40 минути, goodly написа:

Но нямам намерения да изливам личния си живот тук, или поне за сега не смятам да го правя, понеже не съм сигурен дали искам да изливам личния си жовот на показ поблично.

Е какво толкова лично има в историята вече? Нещастен брак, постоянно караници, с нея си заради детето. Тя ако усеща тия неща не ѝ ли е и на нея писнало?

преди 40 минути, goodly написа:

Дайте да не преувеличава и издребняваме, но за мен ситуацията от страна на жена ми, беше преувеличена с рулетката при положение че беше оставена безопасо. Винаги може да стане беля дали с ролетка или друг предмет, това когато дойде не може да се предотврати колкото и да сме се погрижили да е безопасно. Но въпреки това, ние се чувстваме по-спокойни когато сме се погрижили за безопаснотта на едно дете заобикалящите го оасни ситуации.

Явно е невротичка. А ти как си я обидил, че да се разреве после?

Или ще "залепите" парчетата, или не. Общо-взето, в реалния живот, дори непосредствените участници трудно могат да определят дали е останало нещо за "лепене", дали има желание за "лепене" и дали е възможно "лепене". Възможно е от другата камбанария нещата да изглеждат съвсем различно. Скромното ми мнение съвпада с клишето (клише, клише, ама е вярно) "Щастливият (каквото и да значи това) съвместен живот се крепи на двустранните (подчертавам двустранните) компромиси". Ако сте на етап "Всичко в нея/него ме дразни" нямате много шанс. Но все пак това си е вашия живот и аз (ние) може да греша (им).

преди 12 часа, Mediterranean написа:

Абе признай, че съм права и трай там.😉

права си

ама като пикаш

------------

пп

сещам се един път  на едни цялата рода се качила в градския транспорт и дали на детето бръснарско ножче

и то друса  а детето си играе

и му казвам че  ще се пореже

и то си  е индиго дете   дето всичко знае и зяпа  по цял ден в телефона 

и ми отговаря че няма да се пореже

и там  никой не се сеща да му го вземе и след няколко завоя ръцете му станаха в кръв

• Автор
преди 50 минути, Гражданин написа:

Явно е невротичка. А ти как си я обидил, че да се разреве после?

Да, има вярно в това! Ами до тук много от думите съм употребил за обида. Ами... Изчезвай, махай се от мен, не мога да проумея колко си тъпа, малоумна, изрод, вещица, ти си дявол, боклук + псувни към майка й и към самата нея. Обидите вещица и дявол съм ги използвам няколко пъти. До като другите са често използвани. Спокоен човек съм, обичам тишина в главата и спокойствие в душата, приемем нещата спокойно, знам кога да се тревожа за нещо, и колко силна тревога да отделям. Прием и събирам в себе си, и като се натрупат много негативи приченени от неправилен подход, изливам гняв понеже се преливам. Понякога избухвам изведнъж от насъбраното. Но за всички си има причина. Без причина не избухвам. Тези които са ме разбрали що за характер съм, могат да общуват с мен без да приченят негативи в мен с дълголетия. Нищо сложно няма за разбиране моя характер, просто е! Не обичам да бъда контролиран, маниполиран, не обичам жена ми да ми няма доверия в плановете ми за живота в бъдеще както и в ежедневието. Преди нея бях много спокоен и жизнен, сега чувствам умора ежедненвно. Не съм спокоен, и не мога да се отпусна усещам се ограничен. Споровете и караниците дали за големи семейни проблеми или за дребни неща ме отблъскват от нея и ме карат да мисля за живот без нея. Наскоро загърбихме миналото за което тя призна че има вина, но и в същото време ме изкара че и аз имам вина. Офф.. мога да изпиша цял роман просто до тук нищо не съм ви казал.

Да, има вярно в това! Ами до тук много от думите съм употребил за обида. Ами... Изчезвай, махай се от мен, не мога да проумея колко си тъпа, малоумна, изрод, вещица, ти си дявол, боклук + псувни към майка й и към самата нея. Обидите вещица и дявол съм ги използвам няколко пъти. До като другите са често използвани. Спокоен човек съм, обичам тишина в главата и спокойствие в душата, приемем нещата спокойно, знам кога да се тревожа за нещо, и колко силна тревога да отделям. Прием и събирам в себе си, и като се натрупат много негативи приченени от неправилен подход, изливам гняв понеже се преливам. Понякога избухвам изведнъж от насъбраното. Но за всички си има причина. Без причина не избухвам. Тези които са ме разбрали що за характер съм, могат да общуват с мен без да приченят негативи в мен с дълголетия. Нищо сложно няма за разбиране моя характер, просто е! Не обичам да бъда контролиран, маниполиран, не обичам жена ми да ми няма доверия в плановете ми за живота в бъдеще както и в ежедневието. Преди нея бях много спокоен и жизнен, сега чувствам умора ежедненвно. Не съм спокоен, и не мога да се отпусна усещам се ограничен. Споровете и караниците дали за големи семейни проблеми или за дребни неща ме отблъскват от нея и ме карат да мисля за живот без нея. Наскоро загърбихме миналото за което тя призна че има вина, но и в същото време ме изкара че и аз имам вина. Офф.. мога да изпиша цял роман просто до тук нищо не съм ви казал.

А ти можеш ли да смениш жената или ако се раделите си знаеш, че ще останеш сам и това те плаши? От друга страна, ако останете заедно всички тези обиди каква е ще настроят и дъщеря ви и тя няма да има никакъв респект към двамата дето само само се плюете, а още малко не сте се и сбили. Това вече е домашен тормоз щом са и често използвани обидите. По-добре си тръгни ама апартамента на кого е? Не ти се ще да останеш на улицата и се тровите взаимно цялото семейство. Това дете как ще расте така не го знам, но историята не те прави симпатичен до тук. Не понасяш някаква жена и я третираш вече като парцал с тия думи. Нормално да се кара с теб за 2 милиметра от рулетката, защото те нещата се натрупват. Накрая ще завърши зле тази история. Да не се окаже, че я и поступваш? Какво минало имало, за което тя имала вина? Интересно ми е, чувствай се спокоен да споделиш. Нека ти олекне.

Виж това и прецени дали си с подходящата жена, т.е. има алтарнативаа;

Габи, която е готова да разбие с глава стената, но да получи име на жена | Днес.dir.bg

Та, на кое жена ти вика черно, а ти бяло???? 

Какви маси, какви столови, виж как трябва да се бориш, за да отстои своето мнение с една жена!!!

• Автор

Толкова много опити през годините правих за да подобря отношенията с нея, че изгубих напълно вяра че вече мога да подобря нещо. Аз не искам да се променям, но и тя също не иска. Като два магнита с отблъскващи страни, нито единия се обръща нито другия за да се слепят. Никога не съм очаквал че ще попадна на такъв отрицателен, нищо общо с моя характер жена. Всичко стана спонтанно, и още в началото ми направи впечатление че нещо не е наред с нея. Наблюдавах я внимателно и постепенно разбирах че това не е добре! Ще продължа друг път ако ви е станало интересно, но прекъсвам за реклами! Мога както да водя сериозни теми, така и да се шегувам, не съм от тези сериозните чички дето гледад лошо в монитора на другите.

Нормално е от време на време да има несъгласие между двама души, но не е нормално да се стига до обиди, псувни, изливане на гняв,сълзи, теми по форумите и така нататък.В противен случай, язък за маймуната дето се научила да ходи и тръгнала по пътя на еволюцията.Ти като един мъж, поел отговорността да създава деца, да гради семейство, си длъжен да измисляш решения на тези проблеми.Ако забележка за ролетка на масата е способна да ти запали фитила и да се стигне до сълзи, просто е редно да седнеш сам със себе си и да се замислиш какво се случва в живота ти и дали ти самия постъпваш правилно.Ти би следвало да си мъжа в това семейство и ти да си този, който да намира правилните решения и в най-тежките моменти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.