Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с видеокарта и процесор

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с хардуера от известно време, компютъра е нов, спецификациите му са в сигничъра долу, ако някой пита. Тъкмо преди малко пак се появи един от проблемите: Пускам игра, върви бавно и забива още на началния екран, отварям FPS Monitor, от там не ми показва въобще видеокарта, а половината ядра на процесора са на 100% натоварване. Другия проблем, който ми се появява е когато си браузвъм нещо из нета, ми излиза някаква грешка от рода на: "Windows run out of memory, unable to allocate bytes". Случва ми се и компютъра като го оставя за известно време и заспи, да не мога да си включа екрана и да трябва да го рестартирам. Може ли някой да каже, от какво евентуално може да е това, дали е хардуерен проблем най-вече. Благодаря

Разрешен от цър-вул

Явно нещо ти яде паметта.

Покажи какво се вижда в управление на хардуера и в ранните за заетите ресурси при стартиране на системата и при леко използване - преди игрите.

Покажи температури също.

преди 1 час, Mord3Kai написа:

Здравейте, имам проблем с хардуера от известно време, компютъра е нов, спецификациите му са в сигничъра долу, ако някой пита. Тъкмо преди малко пак се появи един от проблемите: Пускам игра, върви бавно и забива още на началния екран, отварям FPS Monitor, от там не ми показва въобще видеокарта, а половината ядра на процесора са на 100% натоварване. Другия проблем, който ми се появява е когато си браузвъм нещо из нета, ми излиза някаква грешка от рода на: "Windows run out of memory, unable to allocate bytes". Случва ми се и компютъра като го оставя за известно време и заспи, да не мога да си включа екрана и да трябва да го рестартирам. Може ли някой да каже, от какво евентуално може да е това, дали е хардуерен проблем най-вече. Благодаря

BIOS скоро обновявал ли си? Ако не си, направи го.

C:\users>yourname>AppData>какъвто торент ползваш, изтрий файловете settings.dat/settings.dat.old

Може да се наложи, първо да ги направиш видими, във File explorer

Инсталирани ли си всички необходими драйвери  включително и за видеокартата?

Има ли неразпознати устройства във Диспечера на устройствата?

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Явно нещо ти яде паметта.

Покажи какво се вижда в управление на хардуера и в ранните за заетите ресурси при стартиране на системата и при леко използване - преди игрите.

Покажи температури също.

image.thumb.png.733e949f0721c8f708ce935adc1878f6.png

image.thumb.png.40dee799e8839409eaacbf3e9c49c065.png

Device Manager беше Управление на хардуера, нали? Кое да разгърна от там? От задачите ми е интересно защо пише примерно че имам отворени 19 процеса/прозореца в Chrome, като съм отворил 5-6. Или 8 в Teams, като той е затворен...image.png.22a01a7de6d1251e6aeaeba7fc58ade2.png

Температурите сега са ок, но понякога и без да съм пуснал игра, процесора стига 55 градуса и половината ядра са на 100% както бях казал

преди 2 часа, Rammkopf написа:

BIOS скоро обновявал ли си? Ако не си, направи го.

Компютъра нямаше операционна, занесох го на сервиз като дойде (това беше преди 3 месеца), там ми сложиха 11-ка, не знам дали може нещо да не е актуално

преди 21 минути, Mr. ?? написа:

Инсталирани ли си всички необходими драйвери  включително и за видеокартата?

Има ли неразпознати устройства във Диспечера на устройствата?

От сервиза където ми слагаха операционната съм бил доволен досега, мисля че трябва всичко нужно да са направили, аз си инсталирах на AMD драйвера за видеокартата от сайта им - "AMD Software Adrenaline Edition". Не знам дали трябва нещо друго. Скринншотнал съм диспечера на устройствата по-горе, какво да разгърна, за да проверя?

Когато ти сложиха OS-а (Win11) - всичко вървеше ли добре?

От тогава някакви хардуерни промени правени ли са по системата?

"и без да съм пуснал игра, процесора стига 55 градуса и половината ядра са на 100% както бях казал " - в този момент кое приложение товари системата ти?

Кога и след какво започнаха проблемите?

GPU-Z - какво казва за видео картата ти? Какво отчита и при използване на игра?

Проблеми с кирилицата да имаш?

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Когато ти сложиха OS-а (Win11) - всичко вървеше ли добре?

От тогава някакви хардуерни промени правени ли са по системата?

"и без да съм пуснал игра, процесора стига 55 градуса и половината ядра са на 100% както бях казал " - в този момент кое приложение товари системата ти?

Кога и след какво започнаха проблемите?

GPU-Z - какво казва за видео картата ти? Какво отчита и при използване на игра?

Проблеми с кирилицата да имаш?

Отначало с компютъра всичко си беше добре. Първоначално беше с друга кутия, реших да сменя кутията с друга, да сложа още вентилатори и охлаждане за процесора,  след това, не мога да кажа след колко време, може би някоя-друга седмица мина, когато забелязах този проблем. Току-що пробвах, пуснах FPS Monitor, процесора си беше на 55 градуса, отворих след това диспечера на задачите и градусите паднаха с 10-15, без да съм спирал нещо (това също забравих да спомена като особеност). Какви проблеми с кирилицата?

1.gif

2.gif

Това ми мирише на потенциален проблем с AGESA-та. Погледни какво има за актуализация по компютъра ти. Ако от сервиза вдигат рамене, смени сервиза.

• Автор
преди 58 минути, Rammkopf написа:

Това ми мирише на потенциален проблем с AGESA-та. Погледни какво има за актуализация по компютъра ти. Ако от сервиза вдигат рамене, смени сервиза.

Досега не бях чувал за тази абревиатура, част е от биоса и отговаря за процесора, така ли? Виждам приложение с име "AMD Chipset Software", какво друго мога да проверя като приложения, които може да се ъпдейтнат или да инсталирам още?

Ъпдейт: Влязох в сайта на АMD, изтеглих софтуер за чипсета, за процесора обаче не ми даде, защото искал инсталатора система с поне едно hdd и ssd, а аз съм само със ssd.. надявам се че това ще помогне...

Провери си виртуалната памет активна ли е.
Десен клик по Старт бутона, избери Run> постави/напиши SystemPropertiesPerformanceSystemPropertiesPerformance и натисни [OK], Кликни на таб [Advanced], кликни бутон [Change...], освети дял С, маркирай System managed size и кликни [Set] > [OK].
Рестарт

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

За чипсета се тегли от сайта на дъното, което не става ясно какво е.

Грешен отговор. Обикновено се тегли се от сайта на производителя на процесора: AMD/Intel

Стига, да не е някоя стара платформа, която не се поддържа.

• Автор
преди 36 минути, цър-вул написа:

Провери си виртуалната памет активна ли е.
Десен клик по Старт бутона, избери Run> постави/напиши SystemPropertiesPerformanceSystemPropertiesPerformance и натисни [OK], Кликни на таб [Advanced], кликни бутон [Change...], освети дял С, маркирай System managed size и кликни [Set] > [OK].
Рестарт

Готово, на C не беше.

И? Да беше споделил и резултата от операцията! Не аз(ние тук) имам(е) проблем...

преди 10 часа, Mord3Kai написа:

защо пише примерно че имам отворени 19 процеса/прозореца в Chrome, като съм отворил 5-6

Всички активни добавки се изобразяват отделни процеси на хром.

• Автор
преди 11 часа, цър-вул написа:

И? Да беше споделил и резултата от операцията! Не аз(ние тук) имам(е) проблем...

Всички активни добавки се изобразяват отделни процеси на хром.

Ще споделя разбира се, изчаквам да мине малко време, защото този проблем не се случва постоянно, дори не всеки ден. Ако минат няколко дни и не се появява тази грешка, според мен ще е ок. 🙂

• Решение

Пусни един хром, отвори 20-30-40 таба, пусни и едно видео от тубата и виж колко заета памет пише в Task manager. И ще покаже ли недостатъчно памет

• Автор
преди 7 минути, цър-вул написа:

Пусни един хром, отвори 20-30-40 таба, пусни и едно видео от тубата и виж колко заета памет пише в Task manager. И ще покаже ли недостатъчно памет

Пише заета памет 41%, не ми излиза грешка за недостатъчно памет.

преди 10 минути, Mord3Kai написа:

Пише заета памет 41%, не ми излиза грешка за недостатъчно памет.

Остави ги пуснати и стартирай още приложения, игри и т.н. 41% - няма как да ти даде недостатъчна памет.

Ако можеш пресъздай ситуацията като тогава, когато е издало съобщение за недостатъчно памет. Пусната игра плюс моного хром...

току-що, shishmanovp861 написа:

https://geekflare.com/fix-out-of-memory-error-in-windows/

Толкова ли не можа да зададеш въпроса на гугъл от грешката?

И кое точно е различното в статията сравнено с моето предложение за увеличаване на виртуалната памет?
За един преател питам...

• Автор
преди 34 минути, shishmanovp861 написа:

https://geekflare.com/fix-out-of-memory-error-in-windows/

Толкова ли не можа да зададеш въпроса на гугъл от грешката?

Защото това е един от проблемите, които споменах в началото и които не мисля, че са свързани.

преди 34 минути, цър-вул написа:

Ако можеш пресъздай ситуацията като тогава, когато е издало съобщение за недостатъчно памет. Пусната игра плюс моного хром...

И кое точно е различното в статията сравнено с моето предложение за увеличаване на виртуалната памет?
За един преател питам...

Това нещо ми се е случвало дори и при един-два таба и нищо друго... Според мен, както казах, ако минат ден-два и не се случи, този проблем е решен за което предварително благодаря много. Остава да разбера защо като отваря фпс монитора понякога, процесора е на 55 градуса, без да съм правил нещо друго, освен пак браузване из нета... Още повече, като отворя след това диспечера на задачите, градусите падат с 10-15, дори и без да съм тръгнал да затварям нещо.. Или пък другото, като вчера - пускам игра, забива на начален екран, отварям отново фпс монитора, не ми показва въобще данни за GPU, все едно нямам... Ако не беше това със забиването на играта, бих си помислил, че тази програма за мониторинг има проблем, поне безплатната версия.

преди 3 минути, Mord3Kai написа:

браузване из нета

Това може да е натоварващо за процесора при определени условия.

преди 3 минути, Mord3Kai написа:

Или пък другото, като вчера - пускам игра, забива на начален екран

Може да е и проблем с ОС. Какви грешки има в Eventviewer в Application

• Автор
преди 4 минути, цър-вул написа:

Това може да е натоварващо за процесора при определени условия.

Може да е и проблем с ОС

Възможно да, ако проблемите продължават, ще се консултирам със сервиза. Конкретно грешката свързана с липсата на памет, ще се разбере, дали сме го решили и ще предоставя ъпдейт на ситуацията скоро, за да сме полезни и на другите, които е възможно да срещнат същия проблем :)

image.png.ec8adc834c7ac6aaca072ac572d00846.png

Да ви питам само, влязох в сайта производител на дъното, намерих си модела и тук горе ми листнаха списък с някакви драйвери може би, за инсталиране, имали нещо което трябва да инсталирам?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.