Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри и MetaQuest 3

Featured Replies

Здравейте

Сглобявам конфигурация на приятел за игри и за виртуалната конзола MetaQuest 3.

За игрите които ще се играят, процессора и видео картата са достатъчни според мен. Единствено ако някой има повече опит с виртуалната конзола да помага, че аз нямам никакъв опит, а и във нета не можах да намеря някаква що годе полезна информация. Въпросът ми е:  i5-12400F ще свърши ли работа или да скачам на i5-12600KF.  Притеснява ме прегряването заради почти двойно по-голямата консумация на 12600KF иначе разликата между двата е нищожна 15 лева. Благодаря предварително.

Intel Core i5-12400F                              
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI D4                
GIGABYTE RTX 3060 (rev. 2.0) GV-N3060GAMING OC    
MSI G321CQP E2 32" 2K Gaming Monitor, 165Hz         
DeepCool GAMMAXX AG400                           
T-FORCE VULCAN Z (2x8GB) 3600MHz CL18             
Team Group MP33 2TB NVMe          

Какъв е бюджета? Захранване и кутия налични ли са и ако да какви са?

Не ми стана ясно това с виртуалната конзола. Конзола за виртуална реалност ли имаш предвид. Meta Quest 3 е от така наречените All in on, няма нужда нито от конзола, нито от компютър. Твоя приятел иска да играе PC игри на Meta Quest 3 ли?

Монитора наличен ли е или просто него си си харесал? Видео картата идва слабичка за 1440р резолюция, ще трябва да се правят компромиси с графиката, но пък ако държиш да е 32", то нямаш избор, защото диагонала си е голям за FullHD (10180p). Така, че трябва да се уточни бюджета, какъв тип игри се играят и след това евентуално къде можем да направим компромис.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 7 часа, julienalexandrov написа:

Въпросът ми е:  i5-12400F ще свърши ли работа или да скачам на i5-12600KF.  Притеснява ме прегряването заради почти двойно по-голямата консумация на 12600KF иначе разликата между двата е нищожна 15 лева.

Ако аз трябва да избирам между тези двата и разликата е 15 лв. - i5-12600KF (винаги можеш да го скопиш до i5-12400F). Но това е само между тези двата - прецени на теб какъв ти трябва!

Може би бих прегледа; за друга марка SSD.

• Автор
преди 19 часа, Gaming_Solutions написа:

Какъв е бюджета? Захранване и кутия ?

Твоя приятел иска да играе PC игри на Meta Quest 3 ли?

Монитора наличен ли е ? Видео картата идва слабичка за 1440р резолюция. Така, че трябва да се уточни какъв тип игри се играят и след това евентуално къде можем да направим компромис.

Бюджета  вече сме го надвишили. Захранването още не е купено. Кутията най-вероятно ще е Fractal Design Focus G Mini. Синът му освен игри, щял да играе на Meta Quest 3 свързан към компщтъра. Монитора този беше най-евтиния 2К 32 инчов монитор, който освен за игри ще се ползва и за училищните проекти. За видео картата знам че е слаба за 1440р но както вече написах вече надвишихме бюджета. От игрите които той ми изброи най-тежката (не се сесещам сега коя беше) според  System Requirements Lab на recommended изискваше i7-9400, 16 ГБ РАМ,  RTX 2070. За конзолата Meta Quest 3 съм пълна нула, затова съм тука и питам.

преди 15 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ако аз трябва да избирам между тези двата и разликата е 15 лв. - i5-12600KF (винаги можеш да го скопиш до i5-12400F). Но това е само между тези двата - прецени на теб какъв ти трябва!

Може би бих прегледа; за друга марка .SSD

Не мога да преценя какъв ще ми трябва поради простата причина че нямам никакъв опит с Meta Quest 3 и тем подобни. Затова съм тука и питам. Купил съм и двата. Е тогава ще върна 12400. Това беше най-евтиното 2 ТБ SSD. Бюджета  вече сме го надвишили.

преди 4 часа, julienalexandrov написа:

Бюджета  вече сме го надвишили. Захранването още не е купено. Кутията най-вероятно ще е Fractal Design Focus G Mini. Синът му освен игри, щял да играе на Meta Quest 3 свързан към компщтъра. Монитора този беше най-евтиния 2К 32 инчов монитор, който освен за игри ще се ползва и за училищните проекти. За видео картата знам че е слаба за 1440р но както вече написах вече надвишихме бюджета. От игрите които той ми изброи най-тежката (не се сесещам сега коя беше) според  System Requirements Lab на recommended изискваше i7-9400, 16 ГБ РАМ,  RTX 2070. За конзолата Meta Quest 3 съм пълна нула, затова съм тука и питам.

Не мога да преценя какъв ще ми трябва поради простата причина че нямам никакъв опит с Meta Quest 3 и тем подобни. Затова съм тука и питам. Купил съм и двата. Е тогава ще върна 12400. Това беше най-евтиното 2 ТБ SSD. Бюджета  вече сме го надвишили.

А, сега разбрах, че под сглобявам имаш предвид буквално сглобяваш и частите вече си ги купил. И си купил два процесора с идеята да върнеш единия?

Охладителя ще дойде слаб за 12600К

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.