Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дистанционно управление за декодер

Featured Replies

Става дума за намиране на  подходящо дистанционно за декодер за ефирна телевизия  ще кажа и марката впоследствие

Тъй като фирмата вносител не откри подходящото! Въпроса ми е дали друго използвано  за кабелна телевизия - има начин да се пренастрои да замести оригиналното или универсално ако има такова за / Цифроним  модел DVB T. Прилагам  сн на желаното дистанционно

IMG_20231120_124401_HDR.jpg

IMG_20231120_124416_HDR.jpg

IMG_20231120_111819_HDR.jpg

Разрешен от AAUUXX

• Решение

Ако сте сръчен отворете дистанционното ,като гумената част измиите добре на течаща вода може и сапун да бъде използван ако е голямо замърсяването, подсушете добре след това. Платката почистете с памучен тампон напоен с чист спирт, след което изчакайте няколко минути да изсъхне и сглобете дистанционното. След като напишете модела ще потърсим ново оригинално такова из мрежата.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Ако вземе и тръгне след подобна процедура ще бъде истинско чудо.

:)

Защо да не тръгне ? Не едно и две стари дистанционни съм "съживявал"по този начин. В повечето случай не работят бутоните от замърсяване, а ако изтрит контактния слой няма да помогне.

Има универсални дистанционни, които се настройват от компютър и могат да покрият повечето функции на оригиналното дистанционно.

Но за целта трябва да се обърнете към майстор или към магазин, в който предлагат подобни дистанционни, и да се поинтересувате дали предлагат и тази услуга.

Друг вариант са тези универсални с предварително въведени кодове, но точно тази марка много ме съмнява, че ще я има.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Защо да не тръгне ? Не едно и две стари дистанционни съм "съживявал"по този начин. В повечето случай не работят бутоните от замърсяване, а ако изтрит контактния слой няма да помогне.

Ако мине само с почистването със спирт на платката - да, но ако тръгне и да мие гумената основа - много ме съмнява.

;)

преди 6 минути, M.Николов написа:

Ако мине само с почистването със спирт на платката - да, но ако тръгне и да мие гумената основа - много ме съмнява.

;)

Ако не измие гумената част няма да има полза от почистването, мърсотията е върху гумената част именно.

• Автор

Опитах се! Вж,снимките на дистанционното по-долу /дист. не е ползвано за еф.тел. а за кабелна/

IMG_20231120_135547_HDR.jpg

IMG_20231120_135559_HDR.jpg

IMG_20231120_135613_HDR.jpg

IMG_20231120_135634_HDR.jpg

IMG_20231120_135645_HDR.jpg

IMG_20231120_135539_HDR.jpg

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Ако не измие гумената част няма да има полза от почистването, мърсотията е върху гумената част именно.

Човек, нали там има графитен слой, който прави контакта при натискането на бутона.

Нали при миенето ще го премахне!

И как точно там ще проникне мръсотия, освен ако не си залял дистанционното с нещо?

Кафе, бира или сок?

преди 1 час, Niko Aleksandrov написа:

Става дума за намиране на  подходящо дистанционно за декодер за ефирна телевизия  ще кажа и марката впоследствие

Тъй като фирмата вносител не откри подходящото! Въпроса ми е дали друго използвано  за кабелна телевизия - има начин да се пренастрои да замести оригиналното или универсално ако има такова за / Цифроним  модел DVB T. Прилагам  сн на желаното дистанционно

IMG_20231120_124401_HDR.jpg

IMG_20231120_124416_HDR.jpg

IMG_20231120_111819_HDR.jpg

A не можи ли да ги помолиш тия юнаци, да ти дадат едно ДУ за 15 мин? От него спокойно ще обучиш едно такова

ПС: М/у другото - това ДУ много прилича на това

• Автор
преди 3 минути, NewRedDragon написа:

A не можи ли да ги помолиш тия юнаци, да ти дадат едно ДУ за 15 мин? От него спокойно ще обучиш едно такова

ПС: М/у другото - това ДУ много прилича на това

да, именно ,сега въпроса е за кода? В OLX видях да се продава от обяви ДУ с декодер СЪЩИЯТ и там беше написал продавача код 016 дали това не е кода и как ще се върже с това ДУ

преди 3 минути, Niko Aleksandrov написа:

да, именно ,сега въпроса е за кода? В OLX видях да се продава от обяви ДУ с декодер СЪЩИЯТ и там беше написал продавача код 016 дали това не е кода и как ще се върже с това ДУ

Програмируемото на пакостар няма кодове - програмира се от оригиналното (за 10-15 мин) иои се ползва готов txt файл от тяхната база

преди 14 минути, Niko Aleksandrov написа:

Опитах се! Вж,снимките на дистанционното по-долу /дист. не е ползвано за еф.тел. а за кабелна/

IMG_20231120_135547_HDR.jpg

IMG_20231120_135559_HDR.jpg

IMG_20231120_135613_HDR.jpg

IMG_20231120_135634_HDR.jpg

IMG_20231120_135645_HDR.jpg

IMG_20231120_135539_HDR.jpg

Не изглежда не е замърсено ,почисти със спирт и го сглоби.

Виждам ,че това дистанционно прилича на bulsat sd примниците които използват. Ако имате познат който има запазено дистанционно от стар DVB тунер може да опитате с него.

RC-BULSATCOM-.jpg

https://www.distancionni.bg/продукт/дистанционно-управление-за-bulsatcom/

преди 13 минути, M.Николов написа:

Човек, нали там има графитен слой, който прави контакта при натискането на бутона.

Не ми се е случвало да падне контактния слой от гумата след миене.

преди 14 минути, M.Николов написа:

И как точно там ще проникне мръсотия, освен ако не си залял дистанционното с нещо?

Кафе, бира или сок?

Не знам и аз съм се питал това много пъти.

преди 7 минути, Niko Aleksandrov написа:

Проблема е, че различните марки универсални дистанционни имат и различни кодове.

Та не се знае този код 016 за какво универсално дистанционно е.

преди 18 минути, M.Николов написа:

Нали не! Освен ако не го изстърже

По принцип мисля, че първите китайски дистанционни бяха с три цифрени кодове.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Нали не! Освен ако не го изстърже

Не съм съгласен, но няма да споря.

Всеки да го прави, както намира за добре.

Аз никога не бих мил графита под копчетата.

• Автор

Нищо!- явно не е такова универсално което е нужно Поне се научих да разглобявам  :)))

преди 1 минута, Niko Aleksandrov написа:

Нищо!- явно не е такова универсално което е нужно Поне се научих да разглобвам  :)))

Това дистанционно от първи пост оригинално ли е за този DVB T тунер който използвате ?  Ако не е за него ,как очаквате да работи дистанционното когато то не е универсално?

преди 3 минути, Niko Aleksandrov написа:

Нищо!- явно не е такова универсално което е нужно Поне се научих да разглобвам  :)))

Твоето със сигурност не е универсално, то е програмирано предварително за точно определен приемник.

Не може да се препрограмира.

• Автор

много добре съм описал!

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Подведе ни да търсим такова дистанционно ,а не което е нужно за DVB T тунера който искате да използвате.

никого не съм подвел чети началото на запитването

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.