Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отмяна на банков превод

Featured Replies

Здравейте,

Въпросът ми е - възможно ли е да бъде отменен изпълнен вече банков превод?

Пуснах днес за продажба едно обективче. Почти веднага ми писа човек, който иска да го купи. На пръв поглед не прилича на обикновените скамъри, които ти обещават, че куриер ще ти донесе пари в брой, и след това ще му дадеш пратката. Поиска да му изпратя обектива, като предварително ми преведе парите. Видял ми профила във FB и ми имал доверие. И факт - парите са вече в сметката ми. Обективът е подготвен за транспорт. Обаче взех да се притеснявам - възможно ли е във вторник, след като го получи, по някакъв начин да оспори превода, и да го отмени? 

Ако има значение - преводът е от TBI Bank към UniCredit. 

До колкото съм запознат с банките и това дали може да оспори и да си възстанови дадена сума като заявена грешно пусната заявка, има право до 48 часа. 
След това време не мисля, че някой ще му обърне внимание на искането.

Не съм попадал на източници във интернет, от личен опит, случими се при грабеж и използване на моите карти за онлайн покупки, както и грешно изпращане на суми към някого.
Отговорът на банковият Support беше такъв, в случая визирам UBB

• Автор

Имаш предвид - да звъня на националните телефони, да се свържа с централа, и да чакам приемане на разговор от оператор?... :tease2:  Нещо нямам желание.

Обаче ми даваш идея - може да питам в офис. И без това ходя да се отчитам всеки ден.

Благодарско :beer: 

Моите впечатления от комуникациите с кол центъра на ДСК е силно положителен - и на телефон, и по имейл.
Посещението на гише си е най-добре.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Обаче взех да се притеснявам - възможно ли е във вторник, след като го получи, по някакъв начин да оспори превода, и да го отмени? 

Една умерена доза параноя е хубаво нещо, ама понякога се получава излишно паникьосване, нищо ще ти мине.
Моята врачка хвърли сега едно таро карти и каза , че купувачът е много свестен и честен човек. Пращай смело утре обектива и си спи спокойно.

п.п.
аааа и картите показаха че сладурът е от другия бряг

От ОББ миналата година ми искаха 40 лева за да ми канселират капаро към хотел от 20-30 лева. И това 2-3 часа след като направих превода.

Ти ако при платено капаро не смееш да го пратиш, къде си тръгнал да го продаваш.

• Автор
преди 50 минути, BANKATA написа:

Ти ако при платено капаро не смееш да го пратиш, къде си тръгнал да го продаваш.

За какво капаро ми говориш?... Преведена е цялата сума.

По принцип след една продажба от това лято се зарекох - само "очи в очи". Ама не ми се е случвало някой да иска да ми плати предварително.

И въпросът е принципен. Като не можете да му отговорите - не е нужно да коментирате кой, какво, къде, дали и т.н.

Питащият зададе въпрос, за да прецени дали не е скам. Преди двве години с подобна измамна схема пак от FB маркета, дъщря ми изпрати "подарък" фотоапарат за 600 лева. Изпрати го на адрес до офис на DHL в Париж

• 1 месец по-късно...
на 26.11.2023 г. в 16:34, Rudy M. написа:

Здравейте,

Въпросът ми е - възможно ли е да бъде отменен изпълнен вече банков превод?

Пуснах днес за продажба едно обективче. Почти веднага ми писа човек, който иска да го купи. На пръв поглед не прилича на обикновените скамъри, които ти обещават, че куриер ще ти донесе пари в брой, и след това ще му дадеш пратката. Поиска да му изпратя обектива, като предварително ми преведе парите. Видял ми профила във FB и ми имал доверие. И факт - парите са вече в сметката ми. Обективът е подготвен за транспорт. Обаче взех да се притеснявам - възможно ли е във вторник, след като го получи, по някакъв начин да оспори превода, и да го отмени? 

Ако има значение - преводът е от TBI Bank към UniCredit. 

Всичко може. А ти каквато си мека мекица, ще му върнеш кинтите, за да не ти се случи случка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.