Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефони за баба и дядо

Featured Replies

www.amplifiedtelephones.co.uk
от тука гледате моделите и после си ги купувате от където ви е удобно

Ето този телефон го притежавам
https://www.amplifiedtelephones.co.uk/geemarc-clearsound-cl100-hard-of-hearing-telephone.html
има усилване дори на микрофона с 4 децибела.

А ето този го върнах на амазона щото му е агресивeн звука и като му пуснеш функцията да усилва, му намалява силата на звука от неговия микрофон.
https://www.amplifiedtelephones.co.uk/amplicomms-bigtel-48-big-button-amplified-telephone.html

Тези аналогови телефони могат да се свързват и към SIP сървъри посредством адаптер ATA или в модема/рутер ако има предвиден вход RJ11 за целта.

Та така, ако си имате баба и дядо или възрастни родители, можете да помислите за тях ако живеят далече от вас и да им подарите един телефон като моят. Ще са ви много благодарни като го настроите според техния слух да работи да го чуват добре.
Моят има копче от което можете да му укажете на телефона да усилва още като е вдигната слушалката, ама внимавайте 30 децибела са прекалено много за някоя по-млада баба. Почвате от най-слабо и лекичко надясно бутате плъзгачите докато почне да чува добре бабето.

Като спрат от производство някой модел и после е вече късно, няма го по магазините.
Та купувайте на време. Например няма от къде да се купи Belgacom Specifics 200.

И преди да купувате китайски боклуци за по 10 лв питайте за мнение, щото на много пише че били за възрастни, ама просто не е сериозно усилването им. Ако няма плъзгач 
или кръгло копче да се върти с числа от 1 до 9 или 7 , тогава внимавайте много. Трябва да четете в упътването ако усилването е само с две бутончета + и - на колко степени е и до колко децибела стига. Ако усилва само до 15 децибела не го купувайте защото най-вероятно няма да е достатъчно за баба ви.
Най-неподходящи са телефони като Сименсите в които трябва да се влиза в менюто да се избира за постоянно някакво слабо усилване.
Трябва задължително да може и да се усилва и да се намалява звука и по време на разговора а не само предварително.
На стационарния ми GSM усилването е с бутоните нагоре и надолу, ама като ти каже машината да си избереш опция натискайки 1 или 2 и после край, като ти пуснат гърмящата музика да изчакваш и повече не може нито да усилваш нито да намаляваш звука. Та на него съм му направил специален потенциометър по средата на спиралния кабел от който да намалявам музиката и после пък като се обади най-накрая джофлата със слушалките на ушите с къс микрофон до бузата ѝ, да усиля тогава нейния глас, който почти винаги хем е слаб, хем има заглушаване на околните шумове от нейна страна и е гадно за слушане.

Сега вие сте наред, споделяйте какво знаете от собствен опит.

п.п.
тъпите злобари могат се чувстват предварително напсувани, ако дрънкат глупости

Има си GSM, които са елементарни за ползване и имат силен звук. Колкото до телефон спокойно можеш да си вземеш от оператор, услугата минава през мобилната мрежа. 

• Автор
преди 1 час, Т.Христов написа:

А некъф GSM ?

Ето го моят стационарният за който споменах по-горе

https://www.aligator.cz/en/products/aligator-t100/115//nahled/?P<tempHash>[a-z0-9]+?

а иначе англичаните им викат мобилни 

https://www.amplifiedtelephones.co.uk/mobile-telephones.html

ама нищо не съм чел дори за тях, та нямам мнение.
Ти чети и ако има някой да усилва до 30 децибела свиркай тука да знаеме.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Има си GSM, които са елементарни за ползване и имат силен звук. 

Колко силен ?
Колко децибела ?
Дай примери с ясно обяснено от производителя в ПДФ файл колко е усилването.
Щото те китайците всякакви ментета произвеждат.

Ако един 40 годишен не знаещ, че има 10 децибела загуба на слуха си трябва да избира телефон за баба си в магазин, ще е очарован как усилва аналогов телефон само до 15 защото е 5 децибела по-силно от неговите загуби. Ама бабето ако има 30 децибела загуби на високите честоти, пак ще е разочарована и пак няма да го ползва.
Та усещането Емо е индивидуално.
Те на стационарните аналогови пишат че били съвместими със слухови апарати, ама като нямам такива и не знам колко са съвместими. Изглежда че искат да кажат, че хората няма да си свалят слуховия апарат а само ще си доближат пред ухото слушалката, като го били включили апарата на опцията Т. 

На белгийския форум като стана въпрос за едно бабе че не си чува телевизора, някои казаха че имало и слухови апарати ловещи сигнала от телевизора по Блутуут. Един каза че баща му си купил такива, ама го е страх да не ги загуби и не ги носи като излиза от вкъщи.
Тоя внукът на бабето ѝ купи саундбар с HDMI ARC щото пък тя не искала да ползва отделно дистанционно към усилвател.

преди 4 часа, Т.Христов написа:

А некъф GSM ?

Заповядай!

image.png.e50e71e59fd316f87ea8080c198fba14.png

• Автор

Този HUAWEI най-вероятно ще се окаже мечешка услуга за който си го купи за баба си.
Същинска интелектуална нечестност е да не се дава линк към подробно описание на характеристиките му от самият производител.
Този телефон чисто и просто не е за стари хора.
Ще възникне същият проблем като моя чешкия при обаждане до администрация някаква където се включва машина и почва да те принуждава да натиснеш един бутон = край на усилването и намаляването на звука.
Освен това звукът му ще е тънък и писклив, понеже са му сложили в слушалката същата миниатюрна мембранка която слагат в мобилните телефони.

Аз имам един такъв китайски боклук

https://www.amazon.com.be/-/en/Wireless-Terminal-Telephone-Accessible-Recording/dp/B091DVBFV2/ref=sr_1_2?crid=3MKL2XBCZZ8T5&keywords=GSM%2BFixed%2BWireless%2BTerminal%2BGateway&qid=1701768406&s=home-improvement&sprefix=gsm%2Bfixed%2Bwireless%2Bterminal%2Bgateway%2B%2Chome-improvement%2C103&sr=1-2&th=1

към който може да се свърже аналогов телефон и да чува бабето много добре с увеличение чак до 30 децибела, ама другите хора с които ще говори бабето има вероятност да си чуват техния глас който се връща като слабо ехо при тях, особено при кратки срички силно казани.
С два белгийски GSM оператори така прави, в България може и да не го прави тоя номер, не знам.
Моят беше само 38 €, като за големите скръндзи може и от китайците направо да си чакате 2 месеца да дойде. Ама китайска им работа, не е направено като да работи в западна Европа. А иначе поддържа 4Г.
Такъв гейтуей може да свърши работа където няма телефонни линии прекарани и бабето ще се обажда само на роднините си, които ще изтърпят ехото. От страна на бабето няма да има никакво ехо, тя ще е очарована от доброто качество ( при силен сигнал де ). Може да му се свърже и външна антена насочена към GSM антената на оператора.

Познавам един 75 годишен водопроводчик който ползва смартфон ама пуснат да го слушат и другите хора около него, щото иначе няма чуе нищо ако иска да си го слуша на ухото си. Егати наказанието да не можеш да слушаш без да чуват другите хора около тебе в магазина например. И да трябва да му зареждаш батерията всеки ден, ужас ...

преди 17 часа, Белгиеца написа:

Ето го моят стационарният за който споменах по-горе

https://www.aligator.cz/en/products/aligator-t100/115//nahled/?P<tempHash>[a-z0-9]+?

а иначе англичаните им викат мобилни 

https://www.amplifiedtelephones.co.uk/mobile-telephones.html

ама нищо не съм чел дори за тях, та нямам мнение.
Ти чети и ако има някой да усилва до 30 децибела свиркай тука да знаеме.

Колко силен ?
Колко децибела ?
Дай примери с ясно обяснено от производителя в ПДФ файл колко е усилването.
Щото те китайците всякакви ментета произвеждат.

Ако един 40 годишен не знаещ, че има 10 децибела загуба на слуха си трябва да избира телефон за баба си в магазин, ще е очарован как усилва аналогов телефон само до 15 защото е 5 децибела по-силно от неговите загуби. Ама бабето ако има 30 децибела загуби на високите честоти, пак ще е разочарована и пак няма да го ползва.
Та усещането Емо е индивидуално.
Те на стационарните аналогови пишат че били съвместими със слухови апарати, ама като нямам такива и не знам колко са съвместими. Изглежда че искат да кажат, че хората няма да си свалят слуховия апарат а само ще си доближат пред ухото слушалката, като го били включили апарата на опцията Т. 

На белгийския форум като стана въпрос за едно бабе че не си чува телевизора, някои казаха че имало и слухови апарати ловещи сигнала от телевизора по Блутуут. Един каза че баща му си купил такива, ама го е страх да не ги загуби и не ги носи като излиза от вкъщи.
Тоя внукът на бабето ѝ купи саундбар с HDMI ARC щото пък тя не искала да ползва отделно дистанционно към усилвател.

:lol6:

• Автор

Емо знаем че се трудиш на заплатка в Свиваком и ще лъжеш до последно че тъпите ви телефони ставали и за стари хора.
Разбивам ви яко с този английски сайт с концентрирана информация.
А продуктите се купуват от амазона и се връщат безплатно без да разсъждават въобще. Един компютър те пита да си избереш опция що го връщаш и ми пратиха парите в деня в който съм го занесъл в пощенския клон и мадамата е сканирала баркода. Демек още преди да е пристигнал физически до техните складове.
Така е тука у белите държави, не е като при вас = мижи да те лъжем и пари не връщам без бой или съдебно решение.

Дай модел от Свиваком продаван да е за възрастни, ама нямате такъв щото дъртите нямат пари да го платят. Та им пробутвате китайски боклуци евтинко и ги будалкате че уж били имали усилване на звука.

То аз от преди 20 години имам един аналогов Панасоник с + и - отделни бутони. Ама усилва само 3 + 3 = 6 децибела и намалява с 3. 
Това не е усилване за стари хора мой човеко.
Ако не ми вярваш иди питай ушната докторка да ти ги обясни тези положения.
Човешките уши не са със запоявани диоди, транзистори, бобинки, съпротивления и кондензатори в тях, та да си въобразяваш че им разбираш нещо. Чиста биология са човешките уши, резултат от дълга еволюция.

Баща ми живя до 78 години, пускаше телевизора да гърми яко у цялата къща. Пробутали му бяха  някакви евтини слухови апарати, щото 3000 € той е нямало да даде за истински, та не ги носеше.
Ако доживееш и ти да такава възраст, тогава ще ти стане ясно колко много сега ти е пълна мъгла тая работа със старческия слух. Иди си купи тогава китайски боклук за 10 € от Свиваком да те скиваме колко ще ти върши работа.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Емо знаем че се трудиш на заплатка в Свиваком и ще лъжеш до последно че тъпите ви телефони ставали и за стари хора.
А продуктите се купуват от амазона и се връщат безплатно без да разсъждават въобще. Един компютър те пита да си избереш опция що го връщаш и ми пратиха парите в деня в който съм го занесъл в пощенския клон и мадамата е сканирала баркода. Демек още преди да е пристигнал физически до техните складове.
Така е тука у белите държави, не е като при вас = мижи да те лъжем и пари не връщам без бой или съдебно решение.

Дай модел от Свиваком продаван да е за възрастни, ама нямате такъв щото дъртите нямат пари да го платят. Та им пробутвате китайски боклуци евтинко и ги будалкате че уж били имали усилване на звука.

То аз от преди 20 години имам един аналогов Панасоник с + и - отделни бутони. Ама усилва само 3 + 3 = 6 децибела и намалява с 3. 
Човешките уши не са със запоявани диоди, транзистори, бобинки, съпротивления и кондензатори в тях, та да си въобразяваш че им разбираш нещо. Чиста биология са човешките уши, резултат от дълга еволюция.

Баща ми живя до 78 години, пускаше телевизора да гърми яко у цялата къща. Пробутали му бяха  някакви евтини слухови апарати, щото 3000 € той е нямало да даде за истински, та не ги носеше.
Ако доживееш и ти да такава възраст, тогава ще ти стане ясно колко много сега ти е пълна мъгла тая работа със старческия слух. Иди си купи тогава китайски боклук за 10 € от Свиваком да те скиваме колко ще ти върши работа.

Белгийката не можа да те изтърпи и те прати да рекламираш телефони. 

• Автор

Аз ви образовам безплатно бе Прасчо, щото сте най-бедната държава в ЕС и ви лъжат яко по магазините, пълни с китайски боклуци.
У Европата има грижа за старите хора и англичани и французи създават специфични продукти за дъртите.
И да се правиш че не ги забелязваш бабичките и старците, те си съществуват около тебе.
Е, ако ти бях показал ЛГБТ+ шарени телефончета щеше да подскачаш от превъзбуда, щото това те влече, знам.
Ти си си дежурната контра на всичко смислено и полезно, чувствай се напсуван по каруцарски от съседите ти на по 70 и нагоре годинки.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Хайде спри се малко вече и стига писа и ръси глупости. Никъде не съм рекламирал телефони на никой. Стига с тия децибели и с тази прехвалена чужбина. Не е нужно да ни образоваш. Написал си първоначално дадени марки, това добре! Никой обаче не е длъжен да се съгласява с това, нито пък някъде съм ти се подигравал за поста.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Аз ви образовам безплатно бе Прасчо, щото сте най-бедната държава в ЕС и ви лъжат яко по магазините, пълни с китайски боклуци.
У Европата има грижа за старите хора и англичани и французи създават специфични продукти за дъртите.
И да се правиш че не ги забелязваш бабичките и старците, те си съществуват около тебе.
Е, ако ти бях показал ЛГБТ+ шарени телефончета щеше да подскачаш от превъзбуда, щото това те влече, знам.
Ти си си дежурната контра на всичко смислено и полезно, чувствай се напсуван по каруцарски от съседите ти на по 70 и нагоре годинки.

Белгийката и писна, и ти намери работа като рекламно лице. Толкова години само на дивана пред телевизора. Неграмотен та неграмотен. Пожелаваме ти да не те изгонят и от тука, поне по 10 евро за бензин на Дачията да изкарваш. 

• Автор

Я, на Прасчо му се привиждат рекламни агенти.
Ама не ще да обясни тука на читателите как се изкарват 10€ за бензин.
Кажи бе Прасчо, как става тая работа с това голямо забогатяване като рекламен агент.
За твое сведение Прасчо, линковете съм ги вкарал като текст само, сайта ги е преобразувал после като връзка към адрес. Това със 100% не са референтни линкове.
Много бълнуваш нещо, бялата прах ли ти е свършила какво ли ...

Не е лесно да си неук и да не разбираш нещата от живота.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Я, на Прасчо му се привиждат рекламни агенти.
Ама не ще да обясни тука на читателите как се изкарват 10€ за бензин.
Кажи бе Прасчо, как става тая работа с това голямо забогатяване като рекламен агент.
За твое сведение Прасчо, линковете съм ги вкарал като текст само, сайта ги е преобразувал после като връзка към адрес. Това със 100% не са референтни линкове.
Много бълнуваш нещо, бялата прах ли ти е свършила какво ли ...

Не е лесно да си неук и да не разбираш нещата от живота.

Горкия-комунист, русия ангел му намери работа. 

• Автор
преди 5 часа, Емил Костов написа:

Не е нужно да ни образоваш. 

Бабите и дядовците на вас по-младите разчитат. Морален дълг ви е да се грижите за тях.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Горкия-комунист, русия ангел му намери работа. 

И Украйна побеждава на фронта, ха ха ха ... 

преди 3 минути, Белгиеца написа:

И Украйна побеждава на фронта, ха ха ха ... 

Изгонат ли те и от тая работа отиваш на руския фронт. Русия ангел е дала разрешение да те взимат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.