Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

осакатено куче

Featured Replies

Здравейте, преди две седмици минавах с колата през квартал Факултета-София и на бариерата на релсите видях бездомно куче, на което липсваше предната лапа и ходеше много трудно. Кучето не беше много малко и не знаех как да му помогна. Писах на организации, те ми отговориха да то заведа в клиника...Минавам от там от време на време и се оглеждам, но не го виждам. Въпросът ме и какво се прави в такива ситуации...Това куче се измъчва, има ли организация, която да помогне?

Прекратяват му се мъките с една инжекция пълна с Нембутал, ама от ветеринарните аптеки няма да ти го продадат това универсално лекарство, за да не се боцнеш самият ти с него.
Та ще трябва да платиш на ветеринарен доктор той има достъп и даже на склад при него такива инжекции.
И настъпва хуманно приспиване на псето, което повече никога не се събужда. Абсолютно безболезнено за него, като изключим боцкането от иглата де, ама то и децата ги боцкат с ваксини без да ги питат боли ли или не боли, нали така.

А ти за хората загрижен ли си по същия начин да искаш да им помагаш или само псетата са ти в главата ?

преди 17 минути, Белгиеца написа:

А ти за хората загрижен ли си по същия начин да искаш да им помагаш или само псетата са ти в главата ?

Хората са неблагодарни.

• Автор

има протези за кучета, но струва пари. Трябва да има платежоспособни организации, които да се занимават с такива казуси...

преди 27 минути, Белгиеца написа:

По-важно е да си загрижен повече за животните, отколкото за хората. @Гражданин го е казал защо, а и защото са изроди.

преди 22 минути, mako1 написа:

има протези за кучета, но струва пари. Трябва да има платежоспособни организации, които да се занимават с такива казуси...

Няма такова нещо като "платежоспособни организации", защото няма такива, които да разчитат на държавата. Ако държавата помагаше на поне една такава организация колкто като на една болница, щеше да има ефект ама хората на нашите ширини възроптават, за тях е по-нормално да "донамушкаш кучето та да не се мъчи повече" и да опсуват държавата, ако тя тръгне да прави нещо повече от това, защото те самите имат вечното чувство, че са умишлено низвергнати от нея. Ако видят че тя дава пари за това просто не само че няма да се радват, ми ще кажат "Ето, виждате ли сега? Тук е предимство да си куче, а не човек!", а тези хора са за съжаление мнозинство и докато са мнозинство, и властта също ще има такова отношение към проблема. След като най-активната и голяма част от гласоподаватели са са кучомрази, те си казват какъв е смисълът да се слагат на хората настояващи за такива елитарни глезотии като клиники за диви или градски животни без дом? А и какъв процент от хората смяташ, че заделят в месеца по няколко лева за благотворителност за животни? Единственият начин истински да помогнеш е ти да му купиш протеза и да си го гледаш у вас. 

Преди години заради драскачите в сурат тефтеря промениха закона и сега развъждат безпризорни по книга кастрирани кучета, които нападат и осакатяват хора и се изхождат по детски площадки и пешеходни места.

Та за една кучка с отрязани лапи събраха повече пари, отколкото за излекуване на десетки деца. Има тема във форума.

преди 1 час, Филипов написа:

Преди години заради драскачите в сурат тефтеря промениха закона и сега развъждат безпризорни по книга кастрирани кучета, които нападат и осакатяват хора и се изхождат по детски площадки и пешеходни места.

Та за една кучка с отрязани лапи събраха повече пари, отколкото за излекуване на десетки деца. Има тема във форума.

А копейките, на които постоянно подлагаш из форума помагат ли на стари хора с космическите си заплати или само пълнят гуши? И това са пълни глупости, че са събрали повече пари за кучето без крака от колкото за лекуване на деца. Колко низвергнат и изплют от живота тип трябва да си, за да си такъв кучомраз или да завиждаш на куче без крака, че са му събрали пари за протези? И утре ще натискаш копчето там и ще имаш право да внасяш закони... Отвратен съм щом с темата за децата почваш от тук да манипулираш, така че да подклаждаш личната си омраза към кучетата и света.

преди 7 часа, mako1 написа:

Ами давай ти по 20 % от месечните ти заплати и ще имат пари, кво си се стиснал такъв, как не те е срам да не помагаш на псетата, а ?

преди 7 часа, Гражданин написа:

Хората са неблагодарни.

Можеш спокойно да отидеш при нотариус да ти обясни как да завещаеш имуществото си на родното ти училище до 8-ми клас.
Децата са бъдещето на нацията, а псетата нямат работа да се мешат с хората.
Псетата да мрат всичките до едно заедно с мачките.

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Ами давай ти по 20 % от месечните ти заплати и ще имат пари, кво си се стиснал такъв, как не те е срам да не помагаш на псетата, а ?

Тия 20 % от къде ги сметна? Даже църквата иска само по 10.

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Можеш спокойно да отидеш при нотариус да ти обясни как да завещаеш имуществото си на родното ти училище до 8-ми клас.
Децата са бъдещето на нацията, а псетата нямат работа да се мешат с хората.
Псетата да мрат всичките до едно заедно с мачките.

Това не е аргумент, че да си кучомраз е нещо нормално. Ти явно изпитваш някаква много тежка злоба към животни заради това, че за тях има приюти платени с парите на други хора. Завиждаш им на кучешкия живот ли? Омразната дума пес, как нямал работа да се меша с хората и т.н. дава на много хора право да мразят хората и с удоволствие при нотариус да си завещаят имуществото на куче от колкото на човек. Какъвто си към кучетата, сигурно си 300 пъти по-лош към хората. Децата не са никакво бъдеще на нацията, защото докато пораснат вече няма да са деца, а лоши възрастни възпитани от родители кучомрази, които щом са такива, както казах са и 300 пъти по-лоши към самите хора. Не съм видял човек, който е добър към животните да е лош с хората, но не съм и видял човек който е лош с животните да е добър и към хората.

преди 4 часа, Гражданин написа:

Не съм видял човек, който е добър към животните да е лош с хората, 

Абсолютно всички кучкари по апартаментите мразите хората, щото си оставяте песовете да джавкат като побеснели по цял ден при най-малкия шум някъде по етажите.

преди 42 минути, Белгиеца написа:

Абсолютно всички кучкари по апартаментите мразите хората, щото си оставяте песовете да джавкат като побеснели по цял ден при най-малкия шум някъде по етажите.

Стига глупости. И аз не понасям кучето ми да лае по шума, който е чул от входа, защото знам че притеснява съседите, както би притеснило мен друго куче от входа, докато почивам. Но да, наистина има хора, които не знаят къде е границата на това да имаш куче в блока.

преди 9 часа, plmen88 написа:

И аз не понасям кучето ми да лае по шума, който е чул от входа, защото знам че притеснява съседите, както би притеснило мен друго куче от входа, докато почивам. 

А като знаете абсолютно всичките кучкари, че псетата ви ще джавкат като побеснели, защо ги затваряте в панелните блокова бе, а ?
Защото мразите хората, не ви пука за другите обитатели на панелките, егоисти сте.
То вие кучкарите и самите псета не ги обичате, те на вас са ви просто едни роби върху които да се упражнявате да властвате.
Като го гледам един съсед как си рита двете псета за да му се подчиняват, ясни сте ми всичките кучкари до един.

• 2 месеца по-късно...
на 12.02.2024 г. в 15:34, dioib написа:

Спри първака, че цирозата не прощава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.