Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ASUS Vivobook 16 Вградена батерия-съвети!!!

Featured Replies

Здравейте купих си лаптоп asus vivobook 16 и видях че е с вградена батерия.явно съм изостанал доста защото предишните ми лаптопи бяха със сваляеми батерии.Искам да попитам как трябва да се използва лаптопа правилно за да запазя батерията.На ден поне 10 часа се използва лаптопа,трябва ли да е включен постоянно към зарядното? Трябва ли да го ползвам на батерията и като падне да го зареждам и така постоянно? Имали значение на колко процента трябва да падне батерията за да го заредя и до колко се зарежда четох че не трябва да е 100%. Ако някой даде съвет ще съм благодарен.

В началото му направи няколко по-бързи цикъла зареждане разреждане примерно в рамките на седмица 3-4 цикъла.

За пример - зареждаш го 24 часа - изтощаваш го по възможнос по равномерно и плавно - аз примерно махам всички приспивания и т.н. махам интернат, рестартирам и давам на монитора да гасне след минута - оставям го така и лягам да спя - за съжаление има голям шанс след това да идеш на работа, да вечеряш и някъде там да свърши батерията - рекорна на мов лаптоп ми е 22 часа ... изчака ми се чакането честно. И след това отново си го зареждаш около 24 часа и отново разреждане. Наблюдавай как се движи капацитета на батерията. Веднъж вкарана в ритъм - на 2-3 седмици прави му един разряд - може да не е такъв в покой, а нормлно потребление - филм, музика, разглеждане в нета.

За 100% - виж лаптопа дали си има някакви екстри за зареждане до по-малък процент.

• Автор

Благодаря за съвета,само не разбрах след като направя всичко това което ми каза ,лаптопа постоянно ли да го държа на зарядно?И веднъж седмично да изтощавам батерията?

• Автор

Всеки ден по 10 часа не му мърдат интернет филми музика.през това време постоянно ли да е в зарядното? По принцип и вечер не го изключвам.Трябва ли примерно през деня да го ползвам на батерия или е достатъчно веднъж седмично да е само на батерия?

Ползваш си го. Освен ако не си в цикъл на зареждане/разреждане. Вечер принципно избягвам да оставям техника включена към мрежата - има много пикове, но това много зависи къде си физически.

Ако на батерията й е обеснено в настройка на лаптопа да се зарежда до 80% примерно - дали ще е включен за времето на достигане на капацитета или +2, +10 часа от гледна точка на баретията й е все тая. От друга гледна точка обаче си има разлика.

преди 19 минути, 7ygvbhu8 написа:

Всеки ден по 10 часа не му мърдат интернет филми музика.през това време постоянно ли да е в зарядното? По принцип и вечер не го изключвам.Трябва ли примерно през деня да го ползвам на батерия или е достатъчно веднъж седмично да е само на батерия?

Намери за Асус кой е софтуера който да ти държи батерията примерно на 60% заредена, поне при мен е толкова. И си го включваш на зарядно и повече не се занимаваш.

• Автор
преди 10 минути, Coco1 написа:

Намери за Асус кой е софтуера който да ти държи батерията примерно на 60% заредена, поне при мен е толкова. И си го включваш на зарядно и повече не се занимаваш.

Може ли малко повече инфо какво е този  софтуер? Къде да го търся ?

Ползвай си лаптопа нормално. Батерията е консуматив, като се изхаби и не се зарежда или не държи достатъчно ток се сменя.

• Автор

4 човека , 4 различни мнения........😀

• Автор

Така е просто исках да разбера как правилно да я използвам.  Значи до колкото разбрах задавам лимит 60% и я държа на зарядно постоянно така ли?

Да, ако имаш опция за лимит го задай, като веднъж на 2-3 месеца можеш да я разреждаш до 20% и зареждаш до 100% (премахваш лимита).

• Автор

Хора да ви питам още нещо в страни от темата.Лаптопа дойде със оригинален Windows 11 ,в момента е Windows 11 22H2 и четох че вече има актуализация Windows 11 23H2 ,но при мен изобщо не се появява, актуализира си някакви си неща но си седи постоянно на 22H2 дали ще я получа скоро?

• Автор

Проверих в myASUS имам меню за настройване на батеритя

преди 7 минути, 7ygvbhu8 написа:

Проверих в myASUS имам меню за настройване на батеритя

Разбира се, само на Асус ползвай опциите. Всеки друг външен софтуер може да има конфликт с дадени опции и програми и т.н.

• Автор
преди 9 минути, Coco1 написа:

Разбира се, само на Асус ползвай опциите. Всеки друг външен софтуер може да има конфликт с дадени опции и програми и т.н.

Да те питам още нещо ,трябва ли да правя в началото тези бързи цикъла зареждане разреждане примерно в рамките на седмица 3-4 цикъла. Със 24 часово зареждане както е написал в първото мнение plamen_petrov_80?

преди 7 минути, 7ygvbhu8 написа:

Да те питам още нещо ,трябва ли да правя в началото тези бързи цикъла зареждане разреждане примерно в рамките на седмица 3-4 цикъла. Със 24 часово зареждане както е написал в първото мнение plamen_petrov_80?

Батериите са съвременни и нуждата от тези цикли за мен са излишни вече. 

С тези цикли се връщаме в ерата, на Нокия с феверче.

преди 1 час, Teemo v.3 написа:

С тези цикли се връщаме в ерата, на Нокия с феверче.

Връщайте се, дори да нямат полза както е според вас - то определено нямат и вреда, нали?

Нито аз мога да докажа моето твърдение нито вие, дори два еднакви лаптопа да вземем и всеки да го почне по неговия начин - всяка батерия си е сама за себе си.

Между другото може ли точния модел на нокията с фенерче и можи ли някой да ми обясни как на моята 14 годишна нокия батерията държеше по 4 дена преди да се намокри? А сегашните батерии издържат колко - два месеца над гаранцията на техниката в която са поставени? Някак напредъка при батериите не го виждам в правилната посока. Лично мнение, както и всичко друго по-горе.

Всеки сам си има глава на раменете и сам си взема решение какво да прави или да не прави.

Същото е и защо лаптопа да е постоянно включен в електрическата мрежа - има бури има технически прекъсвания - самата техника е под напрецение - защо, не я ползваш - нужно ли е? Аз държа повечето си неща зад UPS и въпреки това ги гаса, защото доста често чувам как UPS-а обира премигванията на тока когато работя - най-вероятно това се случва и когато спя. При 10 часа на ден работа с лаптопа, защо останалите 14 да е отново под риск? Принципно погледната спестяваш над 50% потенциални проблеми. Каза човека пишещ от 15+ годишния си лаптоп и нищо не разбиращ от компютри ...

С или без актуализацията - инсталирай си всичко необходимо като програми, нагласи си ги и му направи един имидж ей така ако нещо се прецака. А кога дойде актуализацията или слагаш доста нов софтуер и все още работи добре - направи още един имидж. Никога не е излишно да имаш един имижд или два и повече, лошото е когато нямаш нито един, а си на зор.

Успех и си го ползвай със здраве

По 4 дена държаха нокиите, ама като не се ползваха.  И сега има таблети и телефони които държат по една седмица ако не се ползват, говоря за стандартните батерии по 4000/5000 за телефони и 8000/10 000 за таблети.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.