Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аудио слушалки за музика

Featured Replies

Здравейте, дойде време да си взема нови слушалки за слушане на музика. Нямам предпочитание към марки и не разбирам много затова се обръщам към вас. Бюджета който съм заделил е 500-700 лева като мога да направя изключение ако си заслужава. Искам да вадят кристален, чист звук и да свирят силно. Ако е възможно да са от веригата на Технополис защото там ще мога да ги тествам преди да ги закупя. Нямам претенции как ще се свързват със кабел или безжично, също и дали имат микрофон или нямат.

Слушалки за 500-700 лева да ги пробваш в Технополис не е много ок. Ако си от София ти препоръчвам магазин VSystem, където да пробваш и купиш слушалките, а @Mr. ?? ще ти предложи слушалките от там.

JBL quantum 910

на 14.12.2023 г. в 20:28, А.Навални написа:

Здравейте, дойде време да си взема нови слушалки за слушане на музика. Нямам предпочитание към марки и не разбирам много затова се обръщам към вас. Бюджета който съм заделил е 500-700 лева като мога да направя изключение ако си заслужава. Искам да вадят кристален, чист звук и да свирят силно. Ако е възможно да са от веригата на Технополис защото там ще мога да ги тествам преди да ги закупя. Нямам претенции как ще се свързват със кабел или безжично, също и дали имат микрофон или нямат.

Какво търсиш като звук?

Слушалките за слушане на музика не трябва да имат микрофон...

В Технополис няма свестни слушалки за музика, ако търсиш качествен звук....

Ако не си претенциозен за качеството на звука, то бюджет от 500 - 700 лв. е излишно изхвърляне....

Слушалките за слушане на музика са главно три вида - отворен тип, затворен тип и полуотворен тип, като всеки от тях си има предимства и недостатъци....

Различните слушалки имат различна звукова сигнатура - едни са с по-отчетливи среди, други със звънтящи високи, трети с бумтящ бас и т.н....

Друго, което има значение е, какъв ще бъде източника към който ще ги включиш, защото някои модели слушалки имат по-висококо съпротивление и изискват наличието на слушалков усилвател, не може да ги плъгнеш директно в телефона, таблета и т.н.....

Другото, което е много важно за слушалките е продължителността на слушането без прекъсване, има модели, които "пеят" чудесно, но е невъзможно да ги ползваш повече от час без прекъсване, а други не ги усещаш и след 10 часа...

През ръцете ми са минали десетки най-различни слушалки за слушане на музика, в ценовия диапазон от 50 лв.. до 3 000 $....

Дай повече инфо за предпочитанията си и смятам, че мога да ти бъда полезен...

преди 20 часа, Teemo v.3 написа:

JBL quantum 910

Това шега ли е?

За тези пари човек може да купи три чифта китайски, които са с три пъти по-качествен звук от тази шитня за игри...

преди 11 часа, andiay написа:

Какво търсиш като звук?

Слушалките за слушане на музика не трябва да имат микрофон...

В Технополис няма свестни слушалки за музика, ако търсиш качествен звук....

Ако не си претенциозен за качеството на звука, то бюджет от 500 - 700 лв. е излишно изхвърляне....

Слушалките за слушане на музика са главно три вида - отворен тип, затворен тип и полуотворен тип, като всеки от тях си има предимства и недостатъци....

Различните слушалки имат различна звукова сигнатура - едни са с по-отчетливи среди, други със звънтящи високи, трети с бумтящ бас и т.н....

Друго, което има значение е, какъв ще бъде източника към който ще ги включиш, защото някои модели слушалки имат по-висококо съпротивление и изискват наличието на слушалков усилвател, не може да ги плъгнеш директно в телефона, таблета и т.н.....

Другото, което е много важно за слушалките е продължителността на слушането без прекъсване, има модели, които "пеят" чудесно, но е невъзможно да ги ползваш повече от час без прекъсване, а други не ги усещаш и след 10 часа...

През ръцете ми са минали десетки най-различни слушалки за слушане на музика, в ценовия диапазон от 50 лв.. до 3 000 $....

Дай повече инфо за предпочитанията си и смятам, че мога да ти бъда полезен...

Това шега ли е?

За тези пари човек може да купи три чифта китайски, които са с три пъти по-качествен звук от тази шитня за игри...

Дай ги тия трите китайчета да ги видим!

преди 1 час, Т.Христов написа:

Дай ги тия трите китайчета да ги видим!

Superlux HD330 -  https://www.musicworld.bg/bg/m_4220000/i_46251/Superlux_HD330.html

HD 681 EVO - https://www.musicworld.bg/bg/m_4220000/i_46234/Superlux_HD681_EVO_WH.html

Цена към 80-на лева...

Звук повече от три пъти по-качествен от онзи измислен JBL по-горе...

Друго предложение може да е AKG k240 MKII - https://www.musicworld.bg/bg/m_10000/i_33367/AKG_K_240_MKII.html - това са най-често ползваните от мен за непретенциозно слушане на музика слушалки...

При условие, че в бюджета влизат дори и слушалки от типа на Sennheiser HD 600 / HD 650, то да се предлагат геймърски слушалки за слушане на музика е меко казано шеговито...

Искам нещо удобно и леко, което да не се усеща след продължително ползване.

Следните модели съм загледал на Beats https://www.technopolis.bg/bg/Audio-slushalki/Stereo-slushalki-BEATS-STUDIO-3-MIDNIGHT-BLK-MXJA2Z/p/330208

https://www.technopolis.bg/bg/Audio-slushalki/Stereo-slushalki-BEATS-MQTP3ZM/p/301327

Bose

https://www.technopolis.bg/bg/Audio-slushalki/Stereo-slushalki-BOSE-QUIETCOMFORT-35-II-BLK/p/56015

Sony

https://www.technopolis.bg/bg/Audio-slushalki/Stereo-slushalki-SONY-WH1000XM4B/p/323485

Може и други модели от друг магазин, други марки също.

току-що, А.Навални написа:

Искам нещо удобно и леко, което да не се усеща след продължително ползване.

Човеко, как да ти кажа, че всичко това е строго субективно...

Нито имам твоята глава, нито формата на твоите уши....

Нямам идея кои слушалки ще им паснат най-добре откъм ергономичност....

Умората при продължително слушане обаче не е следствие само на ергономичността, а много повече на звуковите характеристики на съответните слушалки....

преди 2 минути, А.Навални написа:

Следните модели съм загледал на Beats

Най-смотаните слушалки, които съм чувал, за най-много пари....

Маркетинг без никакво покритие....

Евтини драйвери, продавани скъпо...

Посредствен звук по нищо не различаващ се от слушалки продавани в Кауфланд....

преди 6 минути, А.Навални написа:

Bose

Същото като горното, с тази разлика, че осигуряват по-добро шумопотискане....

преди 9 минути, А.Навални написа:

Sony

Същото....

Ако търсиш моден аксесоар и трите предложения са ОК...

Ако търсиш качествен звук и трите предложения не са ОК....

преди 12 минути, А.Навални написа:

Може и други модели от друг магазин, други марки също.

Всичко може, ако е ясно, какво точно търсиш....

преди 5 минути, andiay написа:

Най-смотаните слушалки, които съм чувал, за най-много пари....

Маркетинг без никакво покритие....

Евтини драйвери, продавани скъпо...

Посредствен звук по нищо не различаващ се от слушалки продавани в Кауфланд....

Направи ми предложение за аудио слушалки, които според теб си заслужават парите и вадят хубав звук. Например ако ти трябва да си купиш слушалки за тази сума, какво би си взел? Иначи и двамата можем да разтягаме локуми до безкрай. Аз не разбирам много от поден тип техника и затова питам, критериите ми са да ги поставя и да слушам музика също и да са удобни.

Това също ми харесва и теглото от 215 грама само означава, че са леки.

преди 19 минути, А.Навални написа:

Направи ми предложение за аудио слушалки, които според теб си заслужават парите и вадят хубав звук. Например ако ти трябва да си купиш слушалки за тази сума, какво би си взел? Иначи и двамата можем да разтягаме локуми до безкрай. Аз не разбирам много от поден тип техника и затова питам, критериите ми са да ги поставя и да слушам музика също и да са удобни.

Аз казах по-горе кои слушалки най-често ползвам за неангажиращо слушане на музика - 

преди 1 час, andiay написа:

AKG k240 MKII - https://www.musicworld.bg/bg/m_10000/i_33367/AKG_K_240_MKII.html - това са най-често ползваните от мен за непретенциозно слушане на музика слушалки...

На мен лично са ми удобни като ергономичност, дали и за теб ще са - няма как да гарантирам...

Звуковата им характеристика е приемливо линейна, без да затормозява слуха с нещо преекспонирано или липсващо...

Тъй като са semiopen, т.е. полуотворен тип, то и т.н. "сцена" на звука е доста прилична - усещането, че звукът те обгражда все едно слушаш на живо...

Имат си и своите кусури, но за непретенциозно слушане са идеални....

Ползвам ги вече 7-8 години с велурените падове (наушници) и не са мръднали....

Кожените ми запарват, макар да предлагат по-добро шумопотискане.....

Други, които бих препоръчал са Sennheiser HD 598, които са може би най-ергономичните слушалки, които някога съм слагал на главата си....

Но... не съм сигурен дали все още се произвеждат или предлагат....

Sennheiser HD 600 / 650 вече са сериозни слушалки, но също се вписват в бюджета ти....

Това, ако държиш на качеството на звука....

Ако критерият ти е само...

преди 44 минути, А.Навални написа:

критериите ми са да ги поставя и да слушам музика също и да са удобни

Отиваш в Технополис, пробваш кои ти пасват най-добре и купуваш....

Със всички слушалки можеш да слушаш музика, разликата е в критериите за слушане на музика....

преди 3 часа, andiay написа:

пробваш кои ти пасват най-добре и купуваш....

Мисля да отделя един ден за обиколка по магазините и да ги разгледам на живо, не на картинки. Също и ако е възможно да чуя различни марки/модели и да видя разликата каква е и има ли голяма такава. Благодаря ти за мнението и съветите.

Ако някой друг има предложение, препоръки или съвет ще съм благодарен да го напише.

току-що, А.Навални написа:

Мисля да отделя един ден за обиколка по магазините и да ги разгледам на живо, не на картинки. Също и ако е възможно да чуя различни марки/модели и да видя разликата каква е и има ли голяма такава. Благодаря ти за мнението и съветите.

Ако някой друг има предложение, препоръки или съвет ще съм благодарен да го напише.

Пак ще се бъзнеш и ще решиш, че се заяждам, но....

Явно не си маниак на тема звук...

Глупаво е да похарчиш над 100 лв. за слушалки при това положение....

Какъв стил музика слушаш?

И кое в звука те кефи повече - средни честоти (примерно глас), високи честоти (примерно чинели) или ниски честоти (бас) ?

За да получиш приемлива препоръка е нужно да посочиш минимум критерии които те вълнуват....

Иначе играеш на сляпа баба, а разглеждане на живо и дори слушане на живо, няма да променят играта....

Но... ти си господар на парите и времето си...

преди 1 час, А.Навални написа:

Оня съм го блокирал и не знам, какво  те лъже. И не знае че точно тези които съм ти предложил, имат едно копченце за изключване на 360 градусовото и вадят уникално стерео.

----------------------------------

Най - важното, да ти пасват на ушите. Има четири основни типа - In, On, Over, Buds.

Силно препоръчвам фирмите - Dali, Bowers & Wilkins, Harman Kardon, Marshal

Ти си взимай, каквото решиш.

току-що, Teemo v.3 написа:

Оня съм го блокирал и не знам, какво  те лъже. И не знае че точно тези които съм ти предложил, имат едно копченце за изключване на 360 градусовото и вадят уникално стерео.

----------------------------------

Най - важното, да ти пасват на ушите. Има четири основни типа - In, On, Over, Buds.

Силно препоръчвам фирмите - Dali, Bowers & Wilkins, Harman Kardon, Marshal

Ти си взимай, каквото решиш.

Кът не знаеш кво пиша ка реши, че лъжа?

Вадят стерео - факт...

И слушалки от 20 лв. го вадят - също факт....

Въпроса е до това, което слушателя възприема като "уникално"....

Според предпочитанията ти - то твоето уникално, не е баш уникално, а просто имиджово....

Но... секи си решава сам...

П.С In и Buds са на практика едно и също... силно непрепоръчително за дълго слушане, според медицината, тези малките, които се пъхат в ушите....

On са всъщност open (отворен) тип слушалки, сиреч не захлупват ухото...

Over са всъщност close (затворен тип) слушалки, покриващи цялото ухо...

semi open (полуотворен тип) слушалки са тези, които обхващат цялото ухо, но на външната страна имат прорези към драйвера....

Sennheiser MOMENTUM 3 Wireless review - SoundGuys свирят страхотно и на кабел и безжично. Добро шумоподтискане, изолират много добре и от вън не те чуват какво слушаш. Звукът е наистина впечатляващ. Ако има къде ги чуй. 

Имах Sennheiser HD 598, някакви shure  за 300+ лева -  ако  сега взимам нещо скъпо Sennheiser  или AKG.   Нещо евтино тип последна грижа -  superlux.

току-що, qrt написа:

Имах Sennheiser HD 598, някакви shure  за 300+ лева -  ако  сега взимам нещо скъпо Sennheiser  или AKG.   Нещо евтино тип последна грижа -  superlux.

А бе то и от Sennheiser или AKG, до Sennheiser или AKG, разлики много...

Ако човек не знае, какво иска, най-вероятно ша намери това, което не иска, но ша си повтаря, че го иска точно него, дорде си повярва....

Инак ша са чувства прекаран за пореден път....

Суперлукса ме изненадаха с много приятен звук....

Определено най-добрите слушалки под 100 лв., а и по-добри и от много-много по-скъпи....

Но падовете им са отвратителни...

Зенхайзер Моментум са доста добри, както е писал колегата по-горе....

сега съм с superlux hd 662 - ползвам ги за прoслушване на  vinyl     рипове,  различни  cd releases- вършат прилична работа за парите си.Кънтят при допир на диадемата, но стават.На мен приоритет едно ми е слушалките да са затворен тип, и да са близко до понятието "Monitoring Headphones".Тогава си проличава дали музиката е добре записана.

"приоритет едно ми е слушалките да са затворен тип, и да са близко до понятието "Monitoring Headphones"

Това е понятието за хубави слушалки. А за 200 лева, въобще няма такива.

"Пълно щастие няма" - такъв е живота.Съобразяваш се според  бюджета...Друг вариант е като ония лудите в аудио форума дето усещали "посоката" на кабелите.

току-що, qrt написа:

сега съм с superlux hd 662 - ползвам ги за прoслушване на  vinyl     рипове,  различни  cd releases- вършат прилична работа за парите си.Кънтят при допир на диадемата, но стават.На мен приоритет едно ми е слушалките да са затворен тип, и да са близко до понятието "Monitoring Headphones".Тогава си проличава дали музиката е добре записана.

Затворения тип има предимства, но и много недостатъци, като най-големият е отсъствието на т.н. "сцена" и недоброто сепариране на отделните инструменти....

Но... пак си е до конкретни модели....

662 не съм слушал, 681 ЕВО вадеха много приличен звук...

Не съм забелязал някакви дразнещи звукови артефакти....

Но лично на мен са ми неудобни....

Мониторни много претендират да са, малко са такива....

Имал съм удоволствието да притежавам някога оригиналните австрийски AKG K240 Monitor- https://www.akg.com/support/K240+Monitor_.html

Които нищо, че са semi open и далеч не най-скъпите, са може би най-добрите слушалки, които съм притежавал, но па и искаха сериозен усилвател - се пак са 600 ома...

А що се отнася до това, дали музиката е добре записана, това със всяка слушалка си личи...

Нова музика почти няма добре записана...

Пробвай AKG K240 MK II Studio, не са скъпи, 50 омови са = пъхаш навсякъде и слушаш, semi open са = има сцена, за разлика от по-скъпите AKG K701-2, имат прилични ниски, общо взето универсални и удобни слушалки...

преди 12 минути, Колев 74 написа:

"приоритет едно ми е слушалките да са затворен тип, и да са близко до понятието "Monitoring Headphones"

Това е понятието за хубави слушалки. А за 200 лева, въобще няма такива.

Има, стига да знаеш ко търсиш и ка да го разпознаеш...

преди 1 минута, andiay написа:

Затворения тип има предимства, но и много недостатъци, като най-големият е отсъствието на т.н. "сцена" и недоброто сепариране на отделните инструменти....

Но... пак си е до конкретни модели....

662 не съм слушал, 681 ЕВО вадеха много приличен звук...

Не съм забелязал някакви дразнещи звукови артефакти....

Но лично на мен са ми неудобни....

Мониторни много претендират да са, малко са такива....

Имал съм удоволствието да притежавам някога оригиналните австрийски AKG K240 Monitor- https://www.akg.com/support/K240+Monitor_.html

Които нищо, че са semi open и далеч не най-скъпите, са може би най-добрите слушалки, които съм притежавал, но па и искаха сериозен усилвател - се пак са 600 ома...

А що се отнася до това, дали музиката е добре записана, това със всяка слушалка си личи...

Нова музика почти няма добре записана...

Пробвай AKG K240 MK II Studio, не са скъпи, 50 омови са = пъхаш навсякъде и слушаш, semi open са = има сцена, за разлика от по-скъпите AKG K701-2, имат прилични ниски, общо взето универсални и удобни слушалки...

Има, стига да знаеш ко търсиш и ка да го разпознаеш...

Отказал съм се да споря вече за каквото и да било. Щом казваш, ще ти повярвам че има. Но съм убеден - че НЯМА!

току-що, Колев 74 написа:

Отказал съм се да споря вече за каквото и да било. Щом казваш, ще ти повярвам че има. Но съм убеден - че НЯМА!

Живот и здраве, некой ден ще ти донеса да чуеш....

Барабар с усилвателчето и дака...

От тази техника аз съм чувал и виждал много неща. Ама като ти казвам много, значи че са много. Не е нужно да ми носиш, щото няма да ме...изненадаш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.