Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

10 метра HDMI кабел за връзка на PC с TV?

Featured Replies

Трябва ми 10м кабел за да свържа телевизор самсунг с уиндоус компютър (от подписа) . какъв стандарт трябва да е кабела за да поддържа 4к съдържание до 120hz? Видео картата ми обаче 1HDMI, 2DP и 1 мини HDMI . Ще има ли загуба на качество при 10м. дължина? Трябва ли да слагам някакъв усилвател на сигнала?

Трябва ми и друг за връзка между компютъра и проектор, да поддържа 1080p на 144hz?
Предполагам ,че най изгодно ще е да ползвам  HDMI -HDMI за телевизора и DP -HDMI за проектора?

Не знам дали правилно съм се ориентирал в нета, но за проектора hdmi 2.0 е достатъчен, а за 10 метровият май трябва да е поне 2.1 или High Speed HDMI Cable with Ethernet?

10 метра HDMI кабел за 1080p на 60Hz става, ама 4К че и на 120Hz може и да има ама аз не съм виждал такъв.

С Saphire HD7870XT карта, няма как да подкараш 4К@120Hz. (HDR)

HDMI порта на картата трябва да е минимум HDMI 2.0, за 4K резолюция  60fps (HDR).

HDMI

Иначе има оптични HDMI Кабели (2.0/2.1), които се справят без проблем и на по големи разстояния.

Ако разстоянието е 5- до 7,5 метра (на границата за пренос на 4К@60Hz,120Hz), може и да потърсиш стандартен HDMI 2.1 със сертификат.

Погледни оптичните HDMI кабели в ali-то и в Emag.

Максимума на HDMI  2.0 e 4K@60Hz. HDMI 1.4, може да пренася без проблем  1080p@144Hz.

Стига разстоянието да не е голямо. Тогава, пак трябва да се насочиш към оптичен HDMI.

Rедакция: Сменил си картата в подписа със Radeon RX580. Което  означава, че поддържа максимум 4K резолюция 60fps (HDR): HDMI 2.0

Ако свалиш резолюцията на 1440p, може да имаш и 120HZ през HDMI 2.0/2.1 кабел.

Може и да греша - 4к на тази карта, само през DP.

• Автор
преди 21 минути, цър-вул написа:

На този не мога да му видя дали подържа 120 фрейма?

Само да кажа,че видео картата ми е Radeon RX580 8gb. Нещо не ми се е запазила промяната в подписа. Предполагам ще може да подкара 4к на 120фрейма. оптичните кабели ще са последен вариант,освен заради цената ,а и ,че трябва да го порекарвам по ъглите, той не търпи голям ъгъл на огъване ми се струва. Този за проектова ще е 2м. дълъг.

преди 19 минути, Mr. ?? написа:

С Saphire HD7870XT карта, няма как да подкараш 4К@120Hz. (HDR)

HDMI порта на картата трябва да е минимум HDMI 2.0, за 4K резолюция  60fps (HDR).

HDMI

Иначе има оптични HDMI Кабели (2.0/2.1), които се справят без проблем и на по големи разстояния.

Ако разстоянието е 5-7,5 метра (на границита за пренос на 4К@120Hz), може и да потърсиш HDMI 2.1 със сертификат.

Оптичните HDMI кабели в ali-то и в Emag.

Максимума на HDMI  2.0 e 4K@60Hz. HDMI 1.4 може да пренася без проблем  1080p@144Hz. Стига разстоянието да не е голямо. Тогава, пак трябва да се насочиш към оптичен HDMI.

Щом 7,5 е границата за 4к/120hz , ако жертвам тези 120 фрейма и взема на 60, това пак ли ще минава тази граница или ще е вече без загуби сигнала?

С тази видеокарта може и да не стане 4К @120 Hz. Ако има проблеми с кабела или връзката, няма да имаш сигнал или ще има прекъсвания, проблем с цветовете и подобни.

преди 12 минути, gibson58 написа:

На този не мога да му видя дали подържа 120 фрейма?

Само да кажа,че видео картата ми е Radeon RX580 8gb. Нещо не ми се е запазила промяната в подписа. Предполагам ще може да подкара 4к на 120фрейма. оптичните кабели ще са последен вариант,освен заради цената ,а и ,че трябва да го порекарвам по ъглите, той не търпи голям ъгъл на огъване ми се струва. Този за проектова ще е 2м. дълъг.

Щом 7,5 е границата за 4к/120hz , ако жертвам тези 120 фрейма и взема на 60, това пак ли ще минава тази граница или ще е вече без загуби сигнала?

Наскоро се наложи да взимам HDMI 2.1 кабел  дължина 5м за 4K@120Hz. (Затова имам подготовка относно темата)

Избрах стандартния вариант:

Spacetronik, KH21-SPR050, UHS, 2.1 8K, 5 м

Картата от подписа поддържа без проблем 4K@120Hz с въпросния кабел.

Въпроса е че "слаба" ако реша да играя сериозни заглавия на нея.Най вероятно игрите ще са до 1440p.

Така че с твоята едва ли ще видиш прираст в кадрите (дори и да са 4К@120Hz) ако целта е гейминг на ТВ.

• Автор

Не е за игри, за филми е, hdr и тем подобни глезотийи.

преди 45 минути, цър-вул написа:

Това е много добра оферта за кабел, но някой може ли да каже дали поддържа 120 фрейма или щом изрично не е написано значи не?

преди 17 минути, gibson58 написа:

Не е за игри, за филми е, hdr и тем подобни глезотийи.

Това е много добра оферта за кабел, но някой може ли да каже дали поддържа 120 фрейма или щом изрично не е написано значи не?

2160p@120Hz, няма как да поддържа кабел който е HDMI 2.0. Както имаш и ограничение на видеокартата до 4К@60Hz HDR(max). За по ниски резолюции ще достига и по високи честоти.

Но, не бих рискувал с въпросния кабел, щом е с голяма дължина и евтина цена.

HAMA Optical, HDMI мъжко - HDMI мъжко, Ethernet, 4K, 10м, Позл.конектори, Черен

Погледни в aliexpress, за оптичен HDMI кабел, щом разстоянието е 10м. и да е бюджетен вариант:

CYANMI 8K HDMI 2.1 Cable Fiber Optic Hdmi Cable 120Hz 48Gbps HDR HDCP

HDMI Optical Fiber Cable 4K 60Hz HDMI-compatible Ultra High Speed 18Gbps HDR

• Автор

rx580 ли е ограничена до 4К@60Hz HDR(max). Хм.. не бях проверил това. Оптиката може ли да се огъва на 90 градуса безопасно е другото ми притеснение, иначе цената е супер от линка , който си ми дал в алиекспрес, мерси за което?

преди 19 минути, gibson58 написа:

Имаш пръстени на ръцете или сливи в устата и не можеш да питаш?

преди 3 минути, gibson58 написа:

rx580 ли е ограничена до 4К@60Hz HDR(max). Хм.. не бях проверил това. Оптиката може ли да се огъва на 90 градуса безопасно е другото ми притеснение, иначе цената е супер от линка , който си ми дал в алиекспрес, мерси за което?

Нямам опит оптичен HDMI. Но, с качествен оптичен аудио кабел се прегъва без проблем.

• Автор

Ок, ще дерзая, благодаря на всички за отговорите.

Може и да стане HDR-а, само не е ясно дали ще работи на 4К:

What graphics card do I need for HDR and what PC games support it? | Rock Paper Shotgun

Which GPUs support HDR? - my buying guide

преди 14 часа, gibson58 написа:

Трябва ми 10м кабел за да свържа телевизор самсунг с уиндоус компютър (от подписа) . какъв стандарт трябва да е кабела за да поддържа 4к съдържание до 120hz?

Е те това е баш божа работа като опре до 4К.
Ама хайде да се разбереме сега, че ако намериш работещо решение, ще дойдеш тука да го опишеш с снимки и модели и марка на кабел и от къде си го купил.
На мен 10 метра не ми трябват, ползвам 7 метрови ама стават изненади, уж работи и на теория трябва да работи, ама по някое време почне да прави мизерии при 4К.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.