Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iCsee отдалечен достъп без облак

Featured Replies

преди 4 минути, цър-вул написа:

виртуалния сървър

И така става. Въпроса е физически да е в друга мрежа. След като имаш излишна "машина" ... ОК ... 

Успех!

преди 1 минута, dioib написа:

След като имаш излишна "машина" ... ОК ...

Мисля че имаше предвид "Virtual server", което функция в рутерите на TP-LINK.

преди 14 минути, Rammkopf написа:

Доообре.

Това го видях. ;) Затова и не реагирах веднага. За

преди 15 минути, Rammkopf написа:

- въобще не е добра идея.

отново си прав, но когато намеря време ще покажа как се прави "безопасно".

Весели празници. = За момента - Ти печелиш! ОК - Не може!!! - Малък подарък от мен. :)

преди 1 минута, dioib написа:

Това го видях. ;) Затова и не реагирах веднага. За

отново си прав, но когато намеря време ще покажа как се прави "безопасно".

Весели празници. = За момента - Ти печелиш! ОК - Не може!!! - Малък подарък от мен. :)

Не мисля, че ме разбра напълно. :) Подмяната на фърмуера води до няколко неща:

1. Не знаеш кой го е модифицирал този фърмуер и какво е сложил вътре. Аз лично съм прошивал фърмуер, който е заразен с троянски кон и знам какво говоря.

2. Прошиването на модифициран фърмуер крие риска да си спреш камерата или отделни нейни функции. Това го знаем от крос-флашване на камери, били те и от един и същи производител.

3. Фърмуер се пише за конкретен процесор. В рамките на една моделна фамилия камери може да се използват 2 или повече различни модела процесори. Като натъпчеш фрешен фърмуер, си тухлираш камерата.

Но ми е интересно да видя как се прави "безопасно", все пак. :D Не е въпросът АЗ да спечеля, а ТИ да не набуташ някого с вреден съвет, без да си даваш сметка за това. Не знам какъв опит имаш с камерите, но от написаното дотук съдя, че не е особено широк. Прочел си как се прави едно нещо в някой руски форум, то е станало, ти си се зарадвал и сега смяташ, че си експерт по темата. :) Поне оттук така ми изглежда.

преди 7 минути, Rammkopf написа:

Мисля че имаше предвид "Virtual server", което функция в рутерите на TP-LINK.

Според мен има предвид друг компютър. Иначе не само TP-LINK имат "Виртуален сървър". Въпроса е устройството да има две мрежови карти!!! Останалото са подробности.

"Виртуалният сървър" е услуга (програма)!!! 

преди 2 минути, dioib написа:

Въпроса е устройството да има две мрежови карти!!! Останалото са подробности.

"Виртуалният сървър" е услуга (програма)!!! 

Защо трябва да има 2 мрежови карти?

Не знаех, че знаеш какво е service. ОК, другия път ще използвам правилния термин, извинявай. :)

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Не мисля, че ме разбра напълно. :)

Разбрах те напълно. ;)

Ти или може да компилираш изходен код или ползваш готов. Да, не е удачно да ползваш готов!!! Останалото са подробности.

НО, все пак трябва да имаш програмен код. = Това е програма. Нея може да я прочетеш и я коригираш, а после да я компилираш за подходящият процесор в устройството. = Все пак тук не става въпрос за двоични файлове. ;)

Както и да е ... = съгласих се, че не може. Бъди доволен. :)

преди 5 минути, Rammkopf написа:

Защо трябва да има 2 мрежови карти?

За да не позволиш на "умното" да се свърже с Интернет. :)

преди 58 минути, dioib написа:

Разбрах те напълно. ;)

Ти или може да компилираш изходен код или ползваш готов. Да, не е удачно да ползваш готов!!! Останалото са подробности.

НО, все пак трябва да имаш програмен код. = Това е програма. Нея може да я прочетеш и я коригираш, а после да я компилираш за подходящият процесор в устройството. = Все пак тук не става въпрос за двоични файлове. ;)

Както и да е ... = съгласих се, че не може. Бъди доволен. :)

За да не позволиш на "умното" да се свърже с Интернет. :)

В общия случай, никой производител не ти дава изходния код на фърмуера си, макар да ти позволяват да изтеглиш SDK-я им свободно. Затова, вмешателства във вече компилирания код на фърмуера се правят с помощта на инструменти като binwalk. Но тези методи служат предимно за анализ на фърмуера с цел намиране на скрити уязвимости. Препакетирането на bin-файла изисква да се спази конкретен checksum, в противен случай камерата ще отхвърли фърмуера по време на флашване. А това изисква доста дълбоки познания, включително и за конкретния процесор.

Няма какво да съм доволен, аз знам, че не може. Нито на HikVision, нито на dahua, нито на Uniview, нито на TVT, нито на XM и производните им (Longse, JuFeng, HAOOWELL и т.н.). :)

Безплатен урок по мрежи:

Spoiler

TCP е транспортен протокол от т.нар. stateful тип. Той има 4 състояния - new, established, related и invalid.

NEW е, когато установяваме нова връзка хост-към-хост, чрез т.нар. 3-way handshake (SYN, SYN-ACK, ACK).

ESTABLISHED е, когато сме се свързали успешно, т.е. сме си разменили Initial Sequence Number-ите, чрез които следим последователността на пакетите, които си разменяме (затова TCP е с гарантирана цялост на предаването, за разлика от UDP).

RELATED е, когато вече въртим трафик между двата хоста, ВЪВ ВРЪЗКА с конекцията, установена на сокет еди-кой си. Например, FTP протоколът установява връзка (NEW и ESTABLISHED) на порт 21, но после прескача на порт 20 за обмен на данни (същинския RELATED трафик).

INVALID е състояние, което означава, че този пакет, който сме получили, е с непознат номер и нито е NEW (не ни изпращат SYN пакет), нито е ESTABLISHED (нямаме информация за такава конекция в connection tracker-а), нито е RELATED към вече отворена връзка.

Та, за да спреш камерите да се свързват с недоброжелатели, е достатъчно да им резервираш IP адреси и да кажеш на файъруола си да спира outbound връзки към Internet със state=NEW от адресите на камерите. Това го правиш с хубав stateful firewall. Добрата практика е да изхвърлиш камерите в друг VLAN и направо да отрежеш VLAN-а по описания горе начин. Ама чак пък да ти трябват 2 мрежови карти ... за какво? И на какво?

преди 9 часа, цър-вул написа:

А аз имам предложение - да се поспрете да ги мерите. Особено към @dioib

От мен = спях, но ;) = Не отговарям за другия. :) = Детско е!!!

Иначе се зачудих, че не си се справил с нещо което е софт, а не хард. = Да, някои неща са под Линукс. ;)

преди 10 часа, Rammkopf написа:

Безплатен урок по мрежи:

Това е безплатен урок от който прави мрежи!!! ;) = Но .... ти си IT .... :)

п.п. Първите които ползваха "облак" бяха Скайп!!! = Е MS$ гп купиха, но това не ги прави достойни на Ne линукс .... :) = коя е ОС? „мъ??? :)

Ябълките не ги знаете ... бъдете с круши ... или IBM разбиращи ... :)

преди 15 минути, dioib написа:

Но .... ти си IT .... :)

Тогава що се държиш с мене така, все едно продавам зеле на пазара? :D

преди 4 минути, Rammkopf написа:

Тогава що се държиш с мене така, все едно продавам зеле на пазара? :D

= Детско е!!! :) НО, подарък - Не може да няма админ!! :)

Доволен?? :) Едва ли!!! :)

= Знаеш ли принципа на "Но линукс" системите??? :) = УНИкс??? :)

• Автор

@dioib, ДЪРЖИШ СЕ БЕЗУМНО ТЪПО - лееш глупости, само и само да си казал нещо. Няма значение носи ли съдържание.
Ами, при това положение (не ми се четат глупости и детско-градински заяждания) смятам да си напусна темата, за да не ми подскача уведомяването за глупости. Защото ти, @dioib НЕ УВАЖАВАШ желанието на автора на темата!!!
Да те питам тая уста само с л@на ли се затваря?

преди 2 минути, цър-вул написа:

Да те питам тая уста само с л@на ли се затваря?

:offtopic_s:Не, само с една шепа пръст. ;) = Това е след като л№ната станат на ... това!!!

Успех!

п.п.

• Автор
  • Решение

Да се докладвам к'ва куха лейка съм. На телефона(Андроид), на който пусках наблюдението, няма активни мобилни данни. Днес пуснах на iPhone, който има активни данни и всичко си дойде на мястото.

The case is closed.

И нека активният спам потече...😎

###[!19BillY65!]###мобилни ранни. Днес инста 

Редактирано от цър-вул (преглед на промените)

на 24.12.2023 г. в 13:40, цър-вул написа:

куха лейка съм

:) Добре, че си лейка, а не лелка. :) 

Весели празници, а догодина може и да споделя как се подменя "админ". :) 

• 4 месеца по-късно...

Здравейте, имам въпрос, дано да не е много глупав. Имам 3 камери които работят с iCSee  и съответно записват на SD карта. Има ли начин като извадя картата от камерата да я свържа с компа и да изтегля записа от нея, защото като искам да изтегля запис директно от камерата най-напред трябва да го намеря, после изтеглянето е бавно. 

• Автор

За целта трябва да има компютър, работещ постоянно... Освен ако постът не е насочен към @astrafan. Но така без етикет, е като за мен... ;) 

Здравейте, първо към @цър-вул, Пробвах както си казал, но без успех. излизат ми тези съобщения. Забавих се с отговора защото пробвах на W7 и на W10

Към @TS-T Благодаря за отговора, знам за това приложение и го използвам, но както каза и @цър-вул трябва да има постоянно работещ компютър който да записва, а аз искам да сваля картата памет от камерата, да си сваля някой запис който ме интересува защото става бързо, но . . . 

436239678_1005826734491501_4992037761406552838_n.jpg

442010578_483157300717872_7222501485861774541_n.jpg

Ще е трудно да ги свалиш директно, защото камерите вървят на RTOS Linux и файловата система, която ползват, не се разпознава от Windows. :) Най-сигурният начин е да си ги свалиш от самата камера. За да не става бавно, на компютъра се инсталира Bate CMS, камерите се добавят в него през стандартния си порт (порт 34567 за протокол NETIP) и нещата се получават.

• Автор
преди 39 минути, Rammkopf написа:

файловата система, която ползват, не се разпознава от Windows

Има доста драйвъри/емулатори за Windows за достъп до linux дялове. 

ext2fsd

Linux Reader

ext2read

... 

преди 5 часа, цър-вул написа:

Има доста драйвъри/емулатори за Windows за достъп до linux дялове. 

ext2fsd

Linux Reader

ext2read

... 

Докоолкото разбирам инсталирам си някой от тези емулатори и през него отварям SD картата от камерата, така ли? И имаш ли фаворит от тях?

преди 5 часа, Rammkopf написа:

Ще е трудно да ги свалиш директно, защото камерите вървят на RTOS Linux и файловата система, която ползват, не се разпознава от Windows. :) Най-сигурният начин е да си ги свалиш от самата камера. За да не става бавно, на компютъра се инсталира Bate CMS, камерите се добавят в него през стандартния си порт (порт 34567 за протокол NETIP) и нещата се получават.

Ще пробвам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.