Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

iCsee отдалечен достъп без облак

Featured Replies

Здравейте, търся ап за отдалечен достъп до китайска ip камера.
Приложение по подразбиране за упрaвлението й е icsee. Достъп или с това приложение, или с друго, без използване на вписване в някой облак.
Камерата е 5MPix noname.
Рутърът е Mercusys MW305R
В момента нямам достъп до нея.

IMG_20231219_124033_edit_109029966471904.jpg

Разрешен от цър-вул

golbong

преди 1 час, цър-вул написа:

Приложение по подразбиране за упрaвлението й е icsee. Достъп или с това приложение, или с друго, без използване на вписване в някой облак.
Камерата е 5MPix noname.

IMG_20231219_124033_edit_109029966471904.jpg

Привет,

Оригиналът на ICSee е XmEye, ползвай него. А на рутера трябва да му направиш port forwarding. Всичко това, само ако имаш публичен IP адрес, обаче.

• Автор
преди 1 час, Rammkopf написа:

А на рутера трябва да му направиш port forwarding. Всичко това, само ако имаш публичен IP адрес, обаче.

Това е ясно, ама като гледам и това е с облак...

току-що, цър-вул написа:

Това е ясно, ама като гледам и това е с облак...

Не, има и Local. :) НА заглавния екран, пипни най-долу вляво. Една иконка като оранжев монитор.

преди 6 минути, цър-вул написа:

10! Утре ще се докладвам... :) 

M/у другото....някъде из описанието на камерата, споменава ли се за ONVIF? Ако камерата знае за протокола (почти всички, дори no-name го знаят), то тогава, това също върши работа и то много добра.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Камерата е 5MPix noname.

Не че много разбирам ... но ми се струва, че ИЛИ трябва да минеш през китайския облак ИЛИ - трябва да имаш реално статично IP. E, има и некФи врътки с DDNS ама не знам как става.

Имаш ли реално статично IP?

преди 1 минута, Т.Христов написа:

Не че много разбирам ... но ми се струва, че ИЛИ трябва да минеш през китайския облак ИЛИ - трябва да имаш реално статично IP. E, има и некФи врътки с DDNS ама не знам как става.

Имаш ли реално статично IP?

Тези врътки с DDNS-а са, когато нямаш статично IP, но поне е публично. Облак ти трябва неизбежно, когато нямаш ни статично, ни публично. Всъщност, дори и тогава е избежно, ама вече нагазваме в други води.

преди 15 часа, цър-вул написа:

без използване на вписване в някой облак.

Аз ползвам две програми/приложения: CMS и VMS. 

Не знам какво имаш в предвид "вписване" във облака. Аз в облака нямам профил. И двете програми ползват облака. 

п.п. На телефона ползвам iCSee Pro – Приложения в Google Play

@цър-вул, сега се сетих нещо да те питам. Тази камера "самостоятелно" ли работи - не закачена към NVR? Записите са на SD картата, ръгната в нея?

Защото има едно много приятно и почти универсално решение - бившото iSpy, но изисква работеща някаква работеща машинка с Win, Linux, MacOS, дори и "малинка" става :) 

• Автор
преди 4 минути, teo-glavata написа:

Тази камера "самостоятелно" ли работи - не закачена към NVR? Записите са на SD картата, ръгната в нея?

Да

преди 9 часа, dioib написа:

п.п. На телефона ползвам iCSee Pro – Приложения в Google Play

И как гледаш извън обсега на рутъра?

току-що, цър-вул написа:

Да

E, тогава не си заслужава с AgentDVR да се занимаваш, щом е само 1 камера - пробвай предложението на Рамкопф или моето - OnViеr.

Иначе, AgentDVR, в комбинация с Android клиента е доста мощен, безплатен инструмент, ойто работи не само с IP камери....

преди 11 минути, teo-glavata написа:

E, тогава не си заслужава с AgentDVR да се занимаваш, щом е само 1 камера - пробвай предложението на Рамкопф или моето - OnViеr.

Иначе, AgentDVR, в комбинация с Android клиента е доста мощен, безплатен инструмент, ойто работи не само с IP камери....

ADVR не искаше ли камерите да имат и RTMP, обаче? Имаше нещо криво там ...

преди 2 минути, Rammkopf написа:

ADVR не искаше ли камерите да имат и RTMP, обаче? Имаше нещо криво там ...

Само ако стриймваш live към тубата или друго подобно....Иначе "прихваща" без проблеми всякакви RTSP потоци, че дори ти дава и директните линкове :)

Да си ги изпляскаш в VLC примерно

:offtopic_s:

@Rammkopf, както може би вече се си досетил - аз съм голям фен на заобикалянето на "заводските" решения :) 

Така стан, преди години с PfSense - от любопитство....и вече доста години, друг "рутер" не ползвам :) Така стана и с ADVR - просто реших да пробвам, какво може....а то се оказа доста.....

Абе, като нямам работа, почвам с глупостите :) 

преди 9 часа, цър-вул написа:

Да

И как гледаш извън обсега на рутъра?

Нормално. 

image.png.96dcfa77b134951507a9353bb81b0bc8.pngimage.png.86c0d8e6742e13326c598977de6d1ee9.png = Влизам с "Local Login"

Естествено аз съм конфигурирал самите камери и по серийният номер + потребител и парола. 

Отделно:

image.png.3f4fe7860c347ae004c06cd13e396e17.png

С тази програма ги гледам и на Компютъра. Но, моите верни са китайски камерите!!! ;) 

п.п. Между другото тук мога да постна RQ код и ... сканираш кода и ... ти ще гледаш даже ... :) 

п.п.2 Тук с по-стара версия, която също ставаше:

image.png.ab640d2c5f565bdfe7e9ef2abf577590.pngimage.png.e33518f7283fae0293a501491e9f271e.png

Посредством ограденото в жълто. = Пак е локално логване, но после това мисля, че в Гугле Плей ... го махнаха и минах на про. 

п.п. В рутерите никакви портове не съм отварял или пренасочвал!!! Самите камери контактуват с облака, който ти показва дали са он-лайн ... и те ... Да, става през облака, но не съм си правил профил в него. ;) 

Желателно е да се махне потребителя admin от камерата и да се сложи друг с админ права. ;) 

Да, при отдалечен достъп при три или четири пъти сгрешена парола, то потребителя се заключва, но ... след време пак се отключва. Така, че хубаво е да се смени това admin. ;) 

преди 3 часа, dioib написа:

хубаво е да се смени това admin. ;) 

Не може. В тези камери, admin е твърдо забит и няма промяна. Като опиташ, камерата те изритва, че не може да премахваш/променяш този юзър. Можеш само да добавяш нови. А и той май питаше за безоблачен достъп, директно да влиза.

на 21.12.2023 г. в 4:53, Rammkopf написа:

Не може.

Няма начин, да не може. ;) = По-общо = Всяка една е снабдена с функция за "ъпдейт" или "ъпгрейт".

Оправи ли си камерата???

Не знам как, но самата камера прави "тунел" в рутера, т.е. кореспондира със сървър, който е облачно свързан. В този сървър се съхраняват ID номерата на камерите. Друг е въпроса дали имаш "клиент приложение" което контактува с въпросният сървър. Данните са криптирани! 

Единственият проблем е това: admin!!! ;) = Което е уязвимо! НО, ако си параноичен, то не си купувай "умна" камера!!!

Братовчедът (който бе повод да вземем камерите) като разбра, че може някой "виетнамец" да "проникне" в камерата се отказа да я монтира. 

Иначе сега му хубаво да гледа какво става на базата. :) = Там са монтирани за работа обаче, т.е. когато не е дежурен да погледне и ако има нужда = да отива да чисти сняг. 

Удобни са!!! Друг е въпроса по отношение на сигурността. Определено в такива случаи не се ползват "умни" камери, т.е. със софтуер в тях!!!

п.п. Правих експерименти с едно VMS Pro, но то не е са "клиент" прилагане. За клиент се ползва VMS Lite. И да отбележа = от китайска до китайска "камера" има разлика!!! 

• Автор
преди 4 минути, dioib написа:

Не знам как, но самата камера прави "тунел" в рутера, т.е. кореспондира със сървър, който е облачно свързан.

А аз не искам да е облачно свързано!!!
Не, все още не съм достъпвал камерата. Може би уикенда

преди 1 минута, цър-вул написа:

А аз не искам да е облачно свързано!!!

Трябва да си вземеш в тоя случай "обикновена", но трябва и DVR в тоя случай. Отделно, че рутера трябва да го конфигурираш така, че да не се разбира кои портове са отворени. И т.н.

Другият начин е да я "префлашнеш", т.е. да я направиш "къстъмс". (Прощавай за лошия английски...) 

Отделно, за да се осигури сигурност се променят много портове както и протоколите по които се осъществява комуникацията.

Това е много работа ...

Успех и весели празници!!!

• Автор
преди 16 минути, dioib написа:

Другият начин е

Да ползвам софт с отдалечен достъп до статичен(реален) ip адрес на рутъра пред камерата и да го прекарам през него до виртуалния сървър в локалната мрежа.

преди 2 часа, dioib написа:

Няма начин, да не може. ;)

Доообре.

image.png.5f186e833d8487757730169dfdc4f39c.png

преди 3 часа, dioib написа:

Всяка една е снабдена с функция за "ъпдейт" или "ъпгрейт".

Ако с това намекваш, че можеш да си качиш модифициран firmware - въобще не е добра идея.

преди 11 минути, dioib написа:

Не знам как, но самата камера прави "тунел" в рутера, т.е. кореспондира със сървър, който е облачно свързан. В този сървър се съхраняват ID номерата на камерите. Друг е въпроса дали имаш "клиент приложение" което контактува с въпросният сървър.

По 2 различни метода - единият е с прокси, а другият е P2P. Първият метод се използва от телефонското приложение, затова върви бавно,като трафикът тече през сървър някъде в централна Европа. Вторият се ползва от софтуера за компютър (CMS, VMS) и върви значително по-бързо, тъй като установяването на връзка става през сървъра на майната си, но трафикът след това тече директно между теб и камерата.

преди 29 минути, dioib написа:

Данните са криптирани! 

Да, с MD5. Много са криптирани ...

преди 20 минути, dioib написа:

Единственият проблем е това: admin!!! ;) = Което е уязвимо! НО, ако си параноичен, то не си купувай "умна" камера!!!

Коя е тази "умна" камера? И коя камера е "малоумна"?

преди 21 минути, dioib написа:

Удобни са!!! Друг е въпроса по отношение на сигурността. Определено в такива случаи не се ползват "умни" камери, т.е. със софтуер в тях!!!

Уеб-сървъра ли имаш предвид? Дори и аналоговите камери имат "софтуер" в тях. Щом има процесор, който обработва нещо вътре, значи има и микрооперационна система, която да клати процесора. Няма камера без софтуер.

По отношение на сигурността, има какво да се направи на ниво мрежа, за да не могат да ти ги достъпват натрапници отвън, или камерите да инициират връзка нанякъде (reverse shell). Под секрет, акаунтът admin е най-малкият ти проблем. Имат твърдо набити акаунти за отдалечен мениджмънт, както и съвсем отделен протокол за отдалечено наблюдение, който едва наскоро нашумя и почнаха да го изключват по default.

преди 23 минути, dioib написа:

И да отбележа = от китайска до китайска "камера" има разлика!!! 

Ти се шегуваш! :D :D :D

преди 14 минути, dioib написа:

Трябва да си вземеш в тоя случай "обикновена", но трябва и DVR в тоя случай. Отделно, че рутера трябва да го конфигурираш така, че да не се разбира кои портове са отворени. И т.н. - недей, де! :D

Другият начин е да я "префлашнеш", т.е. да я направиш "къстъмс". (Прощавай за лошия английски...) - това, грам не е добра идея!

Отделно, за да се осигури сигурност се променят много портове както и протоколите по които се осъществява комуникацията. - докато не ги уцелят и тях. Какво си мислиш, че Шодан няма да те види ли? :D

Това е много работа ... - по-скоро е излишна работа, само удължаваш агонията. Има няколко подхода за "затваряне" на камерите, е там вече е многото работа.

Успех и весели празници!!! - от мен също! :)

преди 3 минути, цър-вул написа:

Да ползвам софт с отдалечен достъп до статичен(реален) ip адрес на рутъра пред камерата и да го прекарам през него до виртуалния сървър в локалната мрежа.

VPN тунел. Не се самонаръгвай с NAT.

• Автор
преди 1 минута, Rammkopf написа:

VPN тунел. Не се самонаръгвай с NAT.

Те тук ще трябва малко по-подробно - мрежите не са съвсем моето нещо...
Мислех да конфигурирам един виртуален сървър в рутъра  и да пусна камерата "навън"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.