Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за опция в Winamp

Featured Replies

Здравейте!
И аз да попитам нещо свързано с уинампа.
Преди време някъде из темите не помня кой точно, но беше дал някаква настройка като се отвори опцията Jump to file да не се бави уинампа и да забива. Помня, че нещо трябваше да се промени, но не го намирам и затова ви моля ако някой може отново да каже каква беше настройката за да не забвя преизчисленията в jump to file!

С най-новата версия ли си? Не знам дали си забелязал, но излязоха няколко нови версии през последните месеци след годни на застой и затишие. При мен Jump to file не забива и не съм правил никакви допълнителни настройки по въпроса.

https://download.winamp.com/winamp/winamp_latest_full.exe

По време на инсталацията обаче не съм качвал доста от ненужния за мен bloatware като там Wianmp agent и други неща, които не ми трябват.

• Автор
преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

С най-новата версия ли си? Не знам дали си забелязал, но излязоха няколко нови версии през последните месеци след годни на застой и затишие. При мен Jump to file не забива и не съм правил никакви допълнителни настройки по въпроса.

https://download.winamp.com/winamp/winamp_latest_full.exe

По време на инсталацията обаче не съм качвал доста от ненужния за мен bloatware като там Wianmp agent и други неща, които не ми трябват.

Да, с най новата версия съм и съм я свалял от официалния сайт. И аз като теб съм махнал всякаквите там допълнителни простотии дето искат да се инсталват. При мен по скоро мисли след като отворя jump to file, ама то е защото има страшно много парчета в плейлиста. Преди време си спомням, че се буташе нещо, което в новите версии е прецакано и заради което всичко се забавя, но пуст акъл! :) :) :)

Виж дали тогава дяла или диска на който са парчетата няма някакви проблеми с файловата система или с лоши сектори. Все пак може проблема да е докато ги чете. За теста спри и защитата в реално време на антивирусната.

да използвам темата да питам нещо Жорката

има ли начин с пускането на уинампа да тръгва и звука с него

за да не пускам радиото всеки път ... :wink12:  туй мързела голяма работа ей ...:wub:

Честно казано досега не съм го правил. За плейлисти виж тук:

https://forums.winamp.com/forum/winamp/winamp-technical-support/15808-how-do-i-get-winamp-to-begin-playing-on-startup

https://forums.winamp.com/forum/winamp/winamp-technical-support/10541-how-can-i-get-winamp-to-autoplay-on-load

А тук има за специфично време:

https://forums.winamp.com/forum/winamp/winamp-technical-support/241411-autostart-at-a-specific-time

Май мернах, че има и някакви добавки за целта, но линковете са изтекли. Ще е добре да добавят такава опция и според мен дори няма да е толкова трудно да се направи.

Намерих плъгина. Его го:

https://winampplugins.co.uk/timerestore.html

• Автор
преди 19 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Виж дали тогава дяла или диска на който са парчетата няма някакви проблеми с файловата система или с лоши сектори. Все пак може проблема да е докато ги чете. За теста спри и защитата в реално време на антивирусната.

Диска е наред, вируси няма защото редовно си сканирам компа, ам над 220000 парчета са в плейлиста и сигурно му иде в повече преизчислението.
Помня, че преди време правех някаква настройка и я бях открил тук във форума в темите за уинампа, ама съм забравил в коя тема беше.

преди 13 минути, Ivan Zangagolev написа:

Диска е наред, вируси няма защото редовно си сканирам компа, ам над 220000 парчета са в плейлиста и сигурно му иде в повече преизчислението.
Помня, че преди време правех някаква настройка и я бях открил тук във форума в темите за уинампа, ама съм забравил в коя тема беше.

Не за вируси. А дали антивирусната при сканиране в реално време на списъка с песни не бави тя. Това имах предвид.

Иначе тази настройки пробвал ли си ги:

Image-647.png

Иначе новите версии на WinAmp имат JTFE(Jump to File Extra), който е дори по-бърз от предходната версия JTE (Jump To File).

• Автор
преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не за вируси. А дали антивирусната при сканиране в реално време на списъка с песни не бави тя. Това имах предвид.

Иначе тази настройки пробвал ли си ги:

Image-647.png

Иначе новите версии на WinAmp имат JTFE(Jump to File Extra), който е дори по-бърз от предходната версия JTE (Jump To File).

Да, за антивирусната те разбрах, но не е от нея, пробвал съм да я спра и да я пусна и нещата са същите. Относно настройките, моля те! напиши ми какво точно има на снимката в смисъл какво да направя защото по технически причини заради зрението ми няма как да видя снимката. :)

току-що, Ivan Zangagolev написа:

Да, за антивирусната те разбрах, но не е от нея, пробвал съм да я спра и да я пусна и нещата са същите. Относно настройките, моля те! напиши ми какво точно има на снимката в смисъл какво да направя защото по технически причини заради зрението ми няма как да видя снимката. :)

Да, разбирам. Просто не съм сигурен какво си пробвал и затова. Има раздел в WinAmp настройките Preferences - за раздела Jump To File => в таб Search.

Има настройка за ограничаване на броя на показваните резултати (ако се кликне на радиобутона). По подразбиране е на 100, но можеш да вкараш каквито цифри искаш за теста.

Отдолу има плъзгач, който да казва какво да е закъснението между отделните търсения. По-голямо закъснение би довело до забавяне на търсенето според описанието. Можеш да си поиграеш с плъзгача.

И отдолу има отметка да показва резултатите само от търсенето. По подразбиране показва всички резултати докато пишеш желаната песен. И с него можеш да видиш дали ще е по-добре да е пуснат или спрян.

• Автор

В коя част на настройките да го търся? Защото в General Preferences имам следните настройки.
File Types
Playlist
Titles
Playback
Video
Localization
Една настройка със символи която е за потока на аудиото от кое устройство на компа е
Global Hotkeys

Имам и други настройки за библиотеки и такива неща, но настройка свързана с jump to file никъде не намирам.
Може би трябва да уточня, че съм със класическия скин на програмата.

преди 59 минути, Ivan Zangagolev написа:

Жорка! Изтормози се с мен, но в плейлист изобщо няма опции свързани с jump to file, нито със search. Да не би да е щото съм с уин7?

Не е от Win-a. Да не би да е от Skin-a. Нямам идея. Аз ползвам скин modern с изглед Good Old Winamp. Но сега видях, че аз съм те подвел. Не в playlist, а направо си има отделна секция Jump-to-File (точно под Global Hotkeys).

• Автор

Така, проблемът е решен.
За пореден път се убеждавам, че в повечето случаи след препродаване на други собственици на дадена програма тя се прецаква безвъзвратно.
Та как реших проблема:
След много умуване в темата и след много размисли от моя страна потърсих повече за плъгина Jump to File Extra и влязох в сайта

https://winampplugins.co.uk/jtfe.html

Направи ми впечатление следният цитат:

"Note: This release only works with Winamp 5.666 Build 3516"

И понеже имам една флашка с качени портабъл програми като отида на чужда машина да си нося и програмките с мен я включих, а там има и въпросният уинамп от цитата. И о, чудо! Има въпросната опция за която толкова говорихме със Жорката!

Та деинсталирах най новата версия на Winamp и си сложих Winamp5666-Build-3516 и всичко заспа! Проработи от раз!

Можете да затваряте темата!
Аз и моята половинка пожелаваме на всички от форума весели коледни и новогодишни празници! Благодарим ви, че ви има!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.