Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От кой мобилен оператор сте най-доволни като покритие и обхват

Featured Replies

Все повече се променя климатът и природните условия. Вземайки предвид синоптичните промени и "подобряването" на мрежата бихте ли дали своите мнения за покритието на мобилните оператори. КОЙ оператор е с най-доброто  покритие според ВАС?

преди 8 часа, Веси Филипова написа:

Все повече се променя климатът и природните условия. Вземайки предвид синоптичните промени и "подобряването" на мрежата бихте ли дали своите мнения за покритието на мобилните оператори. КОЙ оператор е с най-доброто  покритие според ВАС?

Няма оператор с най-добро покритие, когато става дума за мобилна връзка. Операторите са с различно качество на покритие в различните региони на България. Т.е., ако пътуваш непрекъснато, все едно на кой оператор ще бъдеш - всичките имат "дупки". Ако те интересува за 4G/5G интернет, отговорът на въпроса ти зависи от региона.

Споделям напълно мнението на @Rammkopf, за това на телефона си ползвам едновременно карти и на двата най-големи А1 и Вива. Случвало ми се и на двата оператора да куца покритието, но винаги един е наличен, като хората!

преди 1 час, Rammkopf написа:

отговорът на въпроса ти зависи от региона

На всичкото отгоре зависи и от телефона - някои са "по-глухи".

преди 12 часа, Веси Филипова написа:

КОЙ оператор е с най-доброто  покритие според ВАС?

Ще се опитам да ти помогна, но се опасявам, че ти ще се изплашиш от непознатото за теб.
Та от някой амазон по избор се купува една такава кутийка работеща с външна антена:
gsm gateway

към която можеш да свържеш аналогов преносим телефон DECT или стационарен.
И резултатът е, че на вилата сигналът изведнъж взел та станал достатъчно силен.
А пък ако трябва за интернет, тогава има друга кутия:
4G LTE модем/рутер също работеща със СИМ карта и разпращаща интерент и по кабел към компютър и по Wi-Fi. От такава кутия като влезеш през браузър на компютър в нея можеш да пращаш и СМС-и и да четеш получените.

Има и външни антени силно насочени с усилване на сигнала също.
Това което е невъзможно обаче е, да накарам някого насила да ползва технически решения, вместо да предпочете да вярва на манипулатор продаващ скъпи абонаменти.
И пак ( въпреки скъпия абонамент) да не работи интернета или GSM сигнала точно там където на него му трябва да го има.

Ти избираш на кого да вярваш.

А като се качи в планината или отиде леко извън града и там операторът му не доставя достатъчно добър сигнал ко прайми? Ходим с джогана с релейката закачена отзад?

преди 1 час, Белгиеца написа:

...

Ти избираш на кого да вярваш.

Тоя бета кък винаги ме забавлява с "решения". :D :D :D

преди 4 часа, Белгиеца написа:

и разпращаща интерент и по кабел към компютър и по Wi-Fi.

Айде стига си разпращал, предавал и приемал тоя Интернет, че му стана лошо....на Интернета

Не е реклама!!! 

Личните ми наблюдения са, че Vivacom са с най-добро покритие. В крайна сметка придобиха на БТК съоръженията.

Най-честно признавам, че не съм към тях.

Потвърждавам наблюденията на колегата преди мен. Тествал съм 'сичкото' оператор в селски район около Дунава с вмешателство на натрапниците от влашките мрежи - зелените 'ич ги няма, червените си барат макарите, когато им е кеф, а жълто-насраните предоставиха бест-добра скорост и стабилна връзка по 4G. Затова и се смени плана и рутера към Вивата заради айпитв и нета, сакащи го едни 'жълти' айпи камери.

Изпратено от моят motorola edge 30 с помощта на Tapatalk

• 1 година по-късно...
на 23.12.2023 г. в 7:36, Corvax написа:

Няма оператор с най-добро покритие, когато става дума за мобилна връзка. Операторите са с различно качество на покритие в различните региони на България. Т.е., ако пътуваш непрекъснато, все едно на кой оператор ще бъдеш - всичките имат "дупки". Ако те интересува за 4G/5G интернет, отговорът на въпроса ти зависи от региона.

клас! благодаря

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Вдигам темата на крака след вчерашното Фиаско с Виваком. Предостои ми изтичане на договор с тях през Ноември 2025-та та се чудя с кого да ги заменя. А1 или Йетел.
За Йетел - съм видял в Стара Загора с очите си в квартал Железник че имат там най добър обхват. Като цяло пътувам по ширините на България.
По настоящем съм с Виваком Unlimited 100, и на 22, 23.04 тази година когато посетих София Мед за профилактичните ми прегледи Виваком разочароваха. Гледах как хора с Йетел и А1 нямаха проблем с обхвата и мобилния си нет.
Обадих се на оператор да докладвам това и познайте - според Виваком проблема не бил в тях самите а в сградата на София
Мед. Нещо което ми е струва ирелевантно, на фона на това че другите два мобилни оператора нямаха проблем с мобилно покритие във въпросната сграда в нито един от корпусите и.
Та предстои смяна и супер силно се колебая дали да е Йетел или А1 новия оператор на услуга.

на 22.12.2023 г. в 22:48, Веси Филипова написа:

според ВАС

Не знам ВАС да имат отношение към качеството на услугите на мобилните оператори. КРС и КЗП са институциите. 

• Автор
преди 8 часа, цър-вул написа:

Не знам ВАС да имат отношение към качеството на услугите на мобилните оператори. КРС и КЗП са институциите. 

КАЧЕСТВОТО НЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ НИЕ, НИЕ САМО КАЗВАМЕ ОТ КОЙ СМЕ ДОВОЛНИ, йЕТЕЛ СА НАЙ-ПРИЕМЛИВИ ЗАСЕГА.

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Четене с разбиране май не е силната Ви страна... 

МЕСТОИМЕНИЕТО вас погрешка съм написала с главни букви, ти го четеш като абревиатура Црвулки. пък и нямам време да разбирам всеки.

току-що, Веси Филипова написа:

МЕСТОИМЕНИЕТО вас погрешка съм написала с главни букви, ти го четеш като абревиатура Црвулки. пък и нямам време да разбирам всеки.

Той чете каквото си написала!

А това дали имаш време или нямаш нас читателите не ни касае....!

преди 16 минути, Веси Филипова написа:

КАЧЕСТВОТО НЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ НИЕ, НИЕ САМО КАЗВАМЕ ОТ КОЙ СМЕ ДОВОЛНИ, йЕТЕЛ СА НАЙ-ПРИЕМЛИВИ ЗАСЕГА.

И писане в горен регистър в мрежата се възприема като викане/крещене. Без значение кой колко време има/няма. 

преди 9 часа, Колчо написа:

Та предстои смяна и супер силно се колебая дали да е Йетел или А1 новия оператор на услуга.

Ако е за телефон А1.  За интернет и ТВ от 15 години съм към UNACS. За телевизия и домашен интернет А1 не са за предпочитане.Така, че можеш да ги комбинираш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.