Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Удължаване на срока на валидност на предплатена карта

Featured Replies

Здравейте ,на 7 декември преминах на предплатения план на Виваком Free2go и направих две презареждания, но срока на валидност на картата ми така и не се промени, а в условията в сайта на виваком пише ,че след всяко презареждане над 4 лева се удължава срока на валидност с една година ,а срока на картата ми е до 9.01.2025 ,а направих две презареждания и би трябвало да ми се удължи срока на картата.Може и аз да съм в грешка ,но така си го обяснявам.

Screenshot_20231227_091912_Chrome.jpg

преди 16 минути, Hasanov96 написа:

Здравейте ,на 7 декември преминах на предплатения план на Виваком Free2go и направих две презареждания, но срока на валидност на картата ми така и не се промени, а в условията в сайта на виваком пише ,че след всяко презареждане над 4 лева се удължава срока на валидност с една година ,а срока на картата ми е до 9.01.2025 ,а направих две презареждания и би трябвало да ми се удължи срока на картата.Може и аз да съм в грешка ,но така си го обяснявам.

Screenshot_20231227_091912_Chrome.jpg

Срока от една година валидност след презареждане се счита от датата на презареждане.

преди 20 минути, Hasanov96 написа:

Ами срокът ти е даже повече от година, какво искаш повече...

Иска всяко презареждане да увеличава срока на валидност с една година. Например зарежда 4 лева и срока му е до 2025 г. Прави друго презареждане с 4 лева и срока става до 2026 г. и така...

Поддържам на мой близък възрастен роднина такава карта. Презареждам на всеки 60 дни по 10 лв. за да има изходящи, не се увеличава срока на валидност на картата. Неизразходвания зареден лимит за тези 60 дни се губи. 

free2go1.png

free2go2.png

И при двама ви имате активен срок за повече от година, когато подне на 6 месеца и презаредите, а срока не се промени - тогава може да се каже, че имате проблем, в момента имате над една година активен срок от последните си презареждания - ако правилно следя датите!

преди 1 час, bioid написа:

Иска всяко презареждане да увеличава срока на валидност с една година. Например зарежда 4 лева и срока му е до 2025 г. Прави друго презареждане с 4 лева и срока става до 2026 г. и така...

bw6d5zz.gif

Типично за мобилните оператори - умишлено слагат двусмисленни описания за да излъжат повече клиенти. Те си мислят че условието е в тяхна полза ама не, в полза е на оператора ВИНАГИ.

Аз прехвърлих номера на предплатена, защото започнаха да ми извиват ръцете за преподписване на тарифен с по-висока месечна такса. Опитах да обясня, че нямаме такава необходимост, но ми отговориха, че след, като договора изтича, нямаме друга опция. Та при нас от 12х15,50 (или нещо такова, не си спомням колко беше месечната по тарифния), на 6х10 си ни устройва идеално, при условие, че има месеци в които дори няма проведен изходящ разговор.

Таа, въпрос на потребности. 

преди 39 минути, ^^^ написа:

Аз прехвърлих номера на предплатена, защото започнаха да ми извиват ръцете за преподписване на тарифен с по-висока месечна такса. Опитах да обясня, че нямаме такава необходимост, но ми отговориха, че след, като договора изтича, нямаме друга опция. Та при нас от 12х15,50 (или нещо такова, не си спомням колко беше месечната по тарифния), на 6х10 си ни устройва идеално, при условие, че има месеци в които дори няма проведен изходящ разговор.

Таа, въпрос на потребности. 

И защо не аправи договора онлайн вместо да се занимаваш с лъжците в офисите?

И когато срока на текущия ти договор е изтекъл ил идаже ако са останали 6 месеца или по-малко можеш всеки план да вземеш, но те нямат июгода и затова гледат да ти завират все по-високи "оферти". Тука е същата простотия, но добре че има възможност договорите да се правят онлайн.

Точно онлайн ми заявиха, че няма как да останем на настоящия тарифен план, след изтичане срока на договора. Затова отидох в офис и го прехвърлих на предплатен. Всички мамят по един или друг начин, но си е необходимост, дори за рядко ползване, както е в нашия случай. 

преди 30 минути, Bubbles написа:

И защо не аправи договора онлайн вместо да се занимаваш с лъжците в офисите?

Защото тук, в България, няма файда от тая работа.

Каквото и да правиш онлайн, накрая някой от "лъжците в офисите" ти разпечатва един договор с най-дребния шрифт, и ти го праща по куриер да го подпишеш. В офиса поне имаш време и възможност да го прочетеш.

преди 3 минути, ^^^ написа:

Точно онлайн ми заявиха, че няма как да останем на настоящия тарифен план, след изтичане срока на договора. Затова отидох в офис и го прехвърлих на предплатен. Всички мамят по един или друг начин, но си е необходимост, дори за рядко ползване, както е в нашия случай. 

Хе?! как така онлай са ти азаявили каквото и да е?

Влизаш си профила, разглеждаш плановете, харесваш един, попълкваш документацията, договора ти излиза дигитален ако искаш да си го разпечатиш и след минути влиза в сила, точка.

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Каквото и да правиш онлайн, накрая някой от "лъжците в офисите" ти разпечатва един договор с най-дребния шрифт, и ти го праща по куриер да го подпишеш. В офиса поне имаш време и възможност да го прочетеш.

Утрепа ме признавам си. Очаквах че в милата татковина операторите вече са минали на изцяло дигитално обслужване.
Е съжалявам тогава, автире майката му е разправия ако имаш нерви, ако не добре си постъпил предплатен и тия да правят клато вятъра.

Цитат

...Утрепа ме признавам си. Очаквах че в милата татковина операторите вече са минали на изцяло дигитално обслужване....

А дано, ама на дали! А за преминаване към предплатен план можеш да подадеш заявление САМО в офис, така, че срещата с "добре обученият" персонал на Виваком е неизбежна.

:)

преди 5 часа, Rudy M. написа:

Аз подписах договора си в офиса на куриерската фирма когато го получих. Изобщо не съм се мяркал в офис на мобилния оператор. Вътре пише, че в едноседмичен срок имам право да се откажа от него. В общите условия на сайта им също го пише:

https://media.a1.bg/newsite2018/private/pdf/OU_4_12_2023/moble_services4-12-2023.pdf

Цитат

28.4. (Нова – в сила от 30.03.2012 г.) В 7-дневния срок по т. 28.3, когато е приложим, потребителят има право едностранно да се откаже от ползване на услуги, без да дължи неустойки. Отказът от ползване на услуги се извършва в писмена форма.

Мисля че тази една седмица е предостатъчна за да си прочете някой договора и ако не му изнася нещо в него да се откаже.

ПП: Ако е взето и устройство - важно е да не е разпечатвано. Ако някой го е ползвал и все пак реши в едноседмичният срок да се откаже - тогава вече не знам как седят нещата

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Аз подписах договора си в офиса на куриерската фирма когато го получих.

Мисля че тази една седмица е предостатъчна за да си прочете някой договора и ако не му изнася нещо в него да се откаже.

Само че ако куриер ти го донесе на адрес, си длъжен да го подпишеш в негово присъствие, и да му го върнеш веднага. 

преди 24 минути, Rudy M. написа:

Само че ако куриер ти го донесе на адрес, си длъжен да го подпишеш в негово присъствие, и да му го върнеш веднага. 

Да. Това не променя нищо. Подписваш и после имаш седмица за да си го четеш колкото искаш и ако нещо не ти изнася да се откажеш.

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Да. Това не променя нищо. Подписваш и после имаш седмица за да си го четеш колкото искаш и ако нещо не ти изнася да се откажеш.

Ами по-рано имаше една врътка с една клауза в договора, нещо от сорта на "Моментално влизане в сила", която клауза ако приемеш с подписа си, губиш правото да прекратиш договора в установения срок без неустоики.
Надявам се вече да не е така, но щом като системата за подписване е старата, нищо чудно и това да го има.
В този смисъл ти после можеш да си четеш колкото искаш.

Ако съм в грешка поправете ме. :)

Мдаа, точно.. викат ти-"подписваш тук, тук, тук и тук", и обикновено хич не се гледа какво подписваш, а единият подпис е точно " влизане моментално" .... да не казвам къде и какво:D

• Автор
преди 23 часа, ^^^ написа:

Поддържам на мой близък възрастен роднина такава карта. Презареждам на всеки 60 дни по 10 лв. за да има изходящи, не се увеличава срока на валидност на картата. Неизразходвания зареден лимит за тези 60 дни се губи. 

free2go1.png

free2go2.png

Точно това имах предвид, а в условията им изрично пише ,че след всяко едно презареждане над 4 лева срока на валидност на картата се удължава с една година да ама не .Големи мошеници.

преди 15 минути, Hasanov96 написа:

Точно това имах предвид, а в условията им изрично пише ,че след всяко едно презареждане над 4 лева срока на валидност на картата се удължава с една година да ама не .Големи мошеници.

Той срокът на валидност може и 5 г. да е, но като изтече валидността на парите след 2 месеца к`во пра`им? Пак ще вкарваш...

• 2 месеца по-късно...

До миналата година беше 4лв > +12мес. Проблемът е че я извадих от апарата и не мога да я открия втори месец...
Все още ли е така?
Каква е вероятността да си купиш на вива карта и номерът да е ползван наскоро (по обява - най-лош вариант)... с предишната не съм имал никакви обаждания.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.