Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква да е съдбата на сградите на министерски съвет и Националния дворец на културата?

Каква да е съдбата на сградите на министерски съвет и Националния дворец на културата? 11 гласували потребители

1. 1. Каква да е съдбата на сградите на министерски съвет и Националния дворец на културата?

• Събаряй МС заедно с обитателите вътре, НДК да се поломи също!
      27%
    • Че какво лошо в това да се запазят когато цялата ни управа е от бивши ДС и партийни членове?
      0%
      0
    • Харесвам си ги, да останат.
      27%
    • Ще ги брайня заедно с Пеевски на живата верига.
      0%
      0
    • Да се съборят и на тяхно място да се вдигнат сраи за Доган и Пеевски.
      27%
    • Дреме ми, важното е че Путин е виновен.
      18%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 10 минути, Гражданин написа:

Постоянно виждам коли за по над 100 бона. Явно има много забогатяли хора, значи можело да се и забогатява, а?

Да бяхме Дубай да повярвам на халюцинацията ти :speak:

Вярвам на цифрите ,а те ето какво показват.

Цитат

През 2022 г. линията на бедност общо за страната e 525.92 лв. средномесечно на лице от домакинство, а под този праг са били близо 1,57 млн. българи. Това означава, че бедни са 23% от хората у нас или почти всеки четвърти, показват данни на Националния статистически институт.

Цитат

Общо 42% от българите казват, че не са в състояние да поемат неочаквани финансови разходи. 20% или всеки пети нашенецът казва, че не може да си позволи консумация на месо и риба всеки втори ден.

Близо 40% казват, че трудно биха си подновили мебелировката у дома, а 26% споделят, че не могат да си позволят подмяна на износени дрехи с нови.

https://www.expert.bg/macroview/marketplace/kolko-sa-bylgarite-pod-praga-na-bednost-1957215.html

• Отговори 139
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идеи и за още 2 "бутащи" анкети: "Да съборим ли Козлодуй след като е рожба на комунизма и е по "мракобесни остарели вражески технологии" "Да бутнем ли стените на всички язовири, рожби на ком

• Ако тръгнем по тази логика/ този път, тогава трабва да се събори 99% от сградния фонд в България. Все пак е построен през комунизма. Дайте да се събаря всичко, да бием кръста и до тук. Тъпо племе сме

• Наистина ли не разбираш ,че това са наши паметници ,а не на Русия ?

Публикувани изображения

току-що, Bubbles написа:

За кого има пари, къде? Ти май верно падаш Марс. Какъв цар, каква каруца? Пари имат една шепа, другите само се правят че имат и това е в София и да кажем Пловдив плюс курортите. Що не се разходиш по другите градове да видиш как е, м? България не е София.
Има хорица цял живот работили а нямат пари да си купят лекарствата, някои и за хляб нямат, живеят в нищета. Що така, нали било имало  пари?
Пак те питам, какво ще остане за поколенията от днешния режим?

Да, да, и улиците после бяха постлани с прекрасен бахур, по чешмите текна мляко и айрян, и всеки имаше беконово дръвче в градината си. Само баничката и бозата трябваше да ги оставят на 6 стотинки. Символично. Колкото хората да си спомнят онзи тежък режим, в който им се налагаше да изгладуват айфоните за 3 бона и тия скъпи екскурзии в Гърция. Болни вече нямаше, болестите бяха отминал капиталистически бич, вече всички болни бяха най-здравите болни на света. Имаше и много паметници на съветската армия, които да останат за поколенията като спомен от най-прекрасния режим. Слава и ура и вечна дружба между БКП и КПСС! 

• Автор
преди 22 минути, Гражданин написа:

Да, да, и улиците после бяха постлани с прекрасен бахур, по чешмите текна мляко и айрян, и всеки имаше беконово дръвче в градината си. Само баничката и бозата трябваше да ги оставят на 6 стотинки. Символично. Колкото хората да си спомнят онзи тежък режим, в който им се налагаше да изгладуват айфоните за 3 бона и тия скъпи екскурзии в Гърция. Болни вече нямаше, болестите бяха отминал капиталистически бич, вече всички болни бяха най-здравите болни на света. Имаше и много паметници на съветската армия, които да останат за поколенията като спомен от най-прекрасния режим. Слава и ура и вечна дружба между БКП и КПСС! 

Тия неща дето изброяваш стават предимно на кредит, гтия с айфоните и скъпарските дрехи обикновено са такива дето немат дим у г.за, търчи да тегли кредит няколко бона да си купи айфон и патъци за триста лева и кат му едш на гости у хладилника две яйца се бият за половин кофичка кисело мляко и същия после те моли за 30 стинки да си купи кафе. Познавам ги достатъчно такива в родината и ся са си същите.

Пропускаш онази част за провинцията, пропускаш размера на пенсиите и факта че масово хората там изнемогват, бращолевиш ми за някави приказки...
...и продължаваш да не отговаряш на въпроса ми.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Тия неща дето изброяваш стават предимно на кредит, гтия с айфоните и скъпарските дрехи обикновено са такива дето немат дим у г.за, търчи да тегли кредит няколко бона да си купи айфон и патъци за триста лева и кат му едш на гости у хладилника две яйца се бият за половин кофичка кисело мляко и същия после те моли за 30 стинки да си купи кафе. Познавам ги достатъчно такива в родината и ся са си същите.

Пропускаш онази част за провинцията, пропускаш размера на пенсиите и факта че масово хората там изнемогват, бращолевиш ми за някави приказки...
...и продължаваш да не отговаряш на въпроса ми.

Е как, шапкаря ристю нали се хвали, че взима 1500 лв, а и долнопробната кръчма дето събира след бабите и пияниците и тя някой лев му дава. Даже се е преебал. В системата има много колеги дето взимат яко кинти.

Стартовата заплата на един служител е 1330 лв. с осигурителната тежест той получава разход от държавата около 2000 лв. За един служител, който е на пенсия и на заплата, средният разход за такъв служител на пенсия и на заплата в МВР е около 5000 лв.

https://euronewsbulgaria.com/news/16621/sluzhitelite-na-mvr-razdeleni-zaradi-visokite--zaplati-na-raboteshtite-pensioneri

За кредитите, щом могат да теглят и да си ги изплащат и не ги плащаш ти, какъв е проблемът? Ти ако искаш стой и чакай 10 години, за да си оправиш банята, кунята, да имаш хубава играчка за снимки и т.н.. Ти си този дето бръщолеви, защото ако те слуша човек тебе тук е супер западнало и по нищо не си личи, че има много на брой богати хора и средна класа. Както наскоро ти бях казал, ти живееш някъде в прехода, в съзнанието ти е някакъв трайно заковал се песимизъм, че всичко е сиво, мръсно, тук като се върнеш само ти разбираш нещата, всичко други дето са останали и са стигнали до ниво на средната класа не ги признаваш. Сякаш във Франция където си няма бедни и гета и бедност сравнима с тази в гетата в България. Само дето във Франция бедните са милиони повече. А тук държавата ни хем не е пренаселена от бедност, изправя се на крака с една стабилна средна класа, има вече вежливост от оная дето я имаше едно време само на запад да ти се усмихват като влезеш в магазин, а магазините и те са пълни с всякаква стока...

А ти на колко бедни помогна тази година?

преди 13 минути, Гражданин написа:

Е как, шапкаря ристю нали се хвали, че взима 1500 лв, а и долнопробната кръчма дето събира след бабите и пияниците и тя някой лев му дава. Даже се е преебал. В системата има много колеги дето взимат яко кинти.

Стартовата заплата на един служител е 1330 лв. с осигурителната тежест той получава разход от държавата около 2000 лв. За един служител, който е на пенсия и на заплата, средният разход за такъв служител на пенсия и на заплата в МВР е около 5000 лв.

https://euronewsbulgaria.com/news/16621/sluzhitelite-na-mvr-razdeleni-zaradi-visokite--zaplati-na-raboteshtite-pensioneri

За кредитите, щом могат да теглят и да си ги изплащат и не ги плащаш ти, какъв е проблемът? Ти ако искаш стой и чакай 10 години, за да си оправиш банята, кунята, да имаш хубава играчка за снимки и т.н.. Ти си този дето бръщолеви, защото ако те слуша човек тебе тук е супер западнало и по нищо не си личи, че има много на брой богати хора и средна класа. Както наскоро ти бях казал, ти живееш някъде в прехода, в съзнанието ти е някакъв трайно заковал се песимизъм, че всичко е сиво, мръсно, тук като се върнеш само ти разбираш нещата, всичко други дето са останали и са стигнали до ниво на средната класа не ги признаваш. Сякаш във Франция където си няма бедни и гета и бедност сравнима с тази в гетата в България. Само дето във Франция бедните са милиони повече. А тук държавата ни хем не е пренаселена от бедност, изправя се на крака с една стабилна средна класа, има вече вежливост от оная дето я имаше едно време само на запад да ти се усмихват като влезеш в магазин, а магазините и те са пълни с всякаква стока...

А ти на колко бедни помогна тази година?

Във Франция минималната заплата е 1700 евро след данъците 1350 евро ,у нас е 380 евро ,след данъци 300 евро. Средна заплата във Франция е около 3500евро след данъци 2400евро ,у нас 700евро, след данъци 550евро. Кога ше ги стигнем французите ?

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Във Франция минималната заплата е 1700 евро след данъците 1350 евро ,у нас е 380 евро ,след данъци 300 евро. Средна заплата във Франция е около 3500евро след данъци 2400евро ,у нас 700евро, след данъци 550евро. Кога ше ги стигнем французите ?

А ако не си на минимална заплата? Всички чернокожи от колониите ли мислиш, че работят за минимална работна заплата? А арабите? Всички ли мислиш, че живеят в собствени апартаменти? За някакви дупки по 2 к в евро наем в Париж поне според каквото видях на пръв поглед в търсачката. Като гледам същото тука в някой квартал на София е 400 - 600 лв стига да не е център. Но не виждам хората да умират от това, че живеят в Люлин, Обеля или Надежда. Даже много прилични изглеждат кварталите. България е много по-добре в много отношения. И никой не е казал, че ще работиш на минималната от 1000 лв. Даже складисти вече взимат по 3 к. Не мога насила да се науча да съм песимист като вас. Та така... няма какво да им стигаме на французите.

• Автор
преди 1 минута, Гражданин написа:

А ако не си на минимална заплата? Всички чернокожи от колониите ли мислиш, че работят за минимална работна заплатаю? А арабите? Всички ли мислиш, че живеят в собствени апартаменти? За някакви дупки по 2 к в евро наем в Париж поне според каквото видях на пръв поглед в търсачката. Като гледам същото тука в някой квартал на София е 400 - 600 лв стига да не е център. Но не виждам хората да умират от това, че живеят в Люлин, Обеля или Надежда. Даже много прилични изглеждат кварталите. България е много по-добре в много отношения. И никой не е казал, че ще работиш на минималната от 1000 лв. Даже складисти вече взимат по 3 к. Не мога насила да се науча да съм песимист като вас. 

Извинявай ти на кой свят живееш?

току-що, Bubbles написа:

Извинявай ти на кой свят живееш?

Ами старая се да съм реалист. На вас цял живот някой в България или стандарта тук ви пречи. Все трябва да оплюете всичко, да изкарате 90 % от хората останали тук малоумни бачкери на минимални заплати, безработни гладуващи сиромаси дето нямат пари за един сироп за гърло, пенсионери и т.н. в този ред. Ти в кой свят живееш, че виждаш само такива неща? Или просто някак си се чувстваш по-добре все едно си изплувал на повърхността на блатото и така гледаш от далече и обяснявайки колко зле е тук се чувстваш много по-успрял?

• Автор
преди 3 минути, Гражданин написа:

Ами старая се да съм реалист. На вас цял живот някой в България или стандарта тук ви пречи. Все трябва да оплюете всичко, да изкарате 90 % от хората останали тук малоумни бачкери на минимални заплати, безработни гладуващи сиромаси дето нямат пари за един сироп за гърло, пенсионери и т.н. в този ред. Ти в кой свят живееш, че виждаш само такива неща? Или просто някак си се чувстваш по-добре все едно си изплувал на повърхността на блатото и така гледаш от далече и обяснявайки колко зле е тук се чувстваш много по-успрял?

Реалист? ЧОвек ти живееш в някаква приказка с розови слонове. Вземи слезни на земята!

току-що, Bubbles написа:

Реалист? ЧОвек ти живееш в някаква приказка с розови слонове. Вземи слезни на земята!

А ти кога ще им помогнеш на тези хора? 

• Автор
преди 10 минути, Гражданин написа:

И как точно аз да им помогна всички тези хора? Ако можех не бих се и замислил, но решението е във вашите не в моите ръце, това се опитвам да ти кажа от сума време включително и с тая тема, че вместо да се чудите какво да рушите, трябва да се съсредоточите върху това да си оправите държавата, защото това че в София има няколко лъскави високи сгради и всеки втори мъкне айфон не означава че сте цъфнали и вързали.
Вместо това обаче ти витаеш в облаците, обясняваш как всички вземали по 3 бона заплата, било пълно със скъпи коли и пр.
Тук ще те попитам : На каква възраст са повечето от тези скъпи коли?
Обясняваш как било нормално да се тегли кредит за да си купиш айфон и патъци, да правиш ремонти и пр, а да нямаш стинки за хляб
С такова мислене докарахте България до това дередже на което е в момента и продължавате копаете дъното.

преди 11 минути, Гражданин написа:

Политиците ще помогнат на тези хора с политикта си. Как очкаваш аз и ти да помогнем на хората когато не сме политици?

• Автор
току-що, AAUUXX написа:

Политиците ще помогнат на тези хора с политикта си. Как очкаваш аз и ти да помогнем на хората когато не сме политици?

Не бе той явно си мисли,ч е хората трябва да дават пари и да помагат постоянно на тези опт селата, него явно не го и брига какво става там, за него очевидно е важно че в Софията има молове и бизнес сгради и това е гигантския успех.

преди 6 минути, Bubbles написа:

На мкаква вътзраст са повечето от тези скъпи коли?

На 20г.

Средната възраст на автопарка в България е над 20 години, а в Европейския съюз – 12 години. Монтирането на нови системи за безопасност върху старите автомобили може да подобри сигурността на пътя. Това показват данни на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП), цитирани от БТА.

„Когато имаме 51,09 % моторни превозни средства на повече от 20 години, то лесно може да направим извода, че масово се шофира без предимствата на съвременните технологии за безопасност. Тези системи са фабрично вградени в по-новите автомобили. Но е възможно и при по-старите превозни средства да бъдат допълнително монтирани модерни системи, за да се повиши нивото на безопасност“, посочват от ДАБДП. 

https://manager.bg/avtomobili/srednata-vazrast-na-avtoparka-u-nas-e-20-g-v-es-12-godini-

преди 46 минути, Bubbles написа:

И как точно аз да им помогна всички тези хора? Ако можех не бих се и замислил, но решението е във вашите не в моите ръце,

Дам, редовните обяснения. Ти не си виновен, виновен са тия дето са останали.

преди 46 минути, Bubbles написа:

това се опитвам да ти кажа от сума време включително и с тая тема, че вместо да се чудите какво да рушите, трябва да се съсредоточите върху това да си оправите държавата, защото това че в София има няколко лъскави високи сгради и всеки втори мъкне айфон не означава че сте цъфнали и вързали.
Вместо това обаче ти витаеш в облаците, обясняваш как всички вземали по 3 бона заплата, било пълно със скъпи коли и пр.
Тук ще те попитам : На каква възраст са повечето от тези скъпи коли?
Обясняваш как било нормално да се тегли кредит за да си купиш айфон и патъци, да правиш ремонти и пр, а да нямаш стинки за хляб
С такова мислене докарахте България до това дередже на което е в момента и продължавате копаете дъното.

Аз лично нищо не съм рушал, взимат ми данъците, не се оплаквам, защото си спомням някога колко зле беше и как постепенно се усети, че нещата почнаха да се оправят и днес сме държава с висок стандарт на живот. Хората пътуват, имат айфони и коли независимо на каква възраст, но си ги имат. Има и нови коли, на светофарите е пълно с такива. Теб просто те дразнят успелите хора в България и това, че наистина има възможности. Не спираш да сипваш за бабите това, за бедните онова, било копаене на дъното. Не гледаш френското гето, гледаш как да оплюеш България. Не познавам хора, които да нямат пари за хляб, но ти много държиш да изкараш всички на просешка тояга. Бабите междувременно мятат пачки от балконите, защото са много бедни. Хм? Според мен става въпрос за изкривено мислене, верно тая мизерия 90-те е.а майката на мисленето на много хора. Така се повредиха, че и да имат пари, все за бедност говорят и т.н.. Ти явно тамън си напуснал България като тя почна да се оправя.

преди 40 минути, Bubbles написа:

Не бе той явно си мисли,ч е хората трябва да дават пари и да помагат постоянно на тези опт селата, него явно не го и брига какво става там, за него очевидно е важно че в Софията има молове и бизнес сгради и това е гигантския успех.

Ами не ми е важно в пичковци какво става. Бъдещето с тая демографска криза не е в селата със стари баби. Облагородявай ти някое село с 3 души на кръст на възраст над 70 години. Но ти каза, че и пръстът си няма да мръднеш да помагаш, било наша работа. Ти тука грижи нямаш вече. Може да оплюваш на воля.

• Автор
преди 2 минути, Гражданин написа:

Дам, всичко е ужасно! Вие сте виновни! 

Редовните обяснения.

Аз лично нищо не съм рушал, взимат ми данъците, не се оплаквам, защото си спомням някога колко зле беше и как постепенно се усети, че нещата почнаха да се оправят и днес сме държава с висок стандарт на живот. Хората пътуват, имат айфони и коли независимо на каква възраст, но си ги имат. Има и нови коли, на светофарите е пълно с такива. Теб просто те дразнят успелите хора в България и това, че наистина има възможности. Не спираш да сипваш за бабите това, за бедните онова, било копаене на дъното. Не гледаш френското гето, гледаш как да оплюеш България. Не познавам хора, които да нямат пари за хляб, но ти много държиш да изкараш всички на просешка тояга. Бабите междувременно мятат пачки от балконите, защото са много бедни. Хм? Според мен става въпрос за изкривено мислене, верно тая мизерия 90-те е.а майката на мисленето на много хора. Така се повредиха, че и да имат пари, все за бедност говорят и т.н.. Ти явно тамън си напуснал България като тя почна да се оправя.

1000лв висок стандарт на живот, верно ли?
600лв. средна пенсия, сериозно?

току-що, Bubbles написа:

1000лв висок стандарт на живот, верно ли?
600лв. средна пенсия, сериозно?

За 1000 вече няма кой да работи. Даже Ристю шапкаря трябва да се бръкне за 1500 лв минимум някой да му работи. И даже той взима 1500 лв пенсия. Стига с тия пенсии.

• Автор
преди 1 минута, Гражданин написа:

За 1000 вече няма кой да работи. Даже Ристю шапкаря трябва да се бръкне за 1500 лв минимум някой да му работи. И даже той взима 1500 лв пенсия. Стига с тия пенсии.

Добре че си ти да ми кажеш.

И да те питам кой да е виновен? Кой? Аз съм виновен че не пращам милиони за да може да вие да си клатите краката цял ден?
Проблемите за които говоря се оправят на държавно ниво.
95% от територията на страната е тотал щета, в повечето села няма дори доктор да не гопворим за достъп до елеменарни услуги, рейс веднъж на ден до най близкия град в който я намериш нещо я не.
Но нищо де, важното е че в Софията им а Молове.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Добре че си ти да ми кажеш.

И да те питам кой да е виновен? Кой? Аз съм виновен че не пращам милиони за да може да вие да си клатите краката цял ден?
Проблемите за които говоря се оправят на държавно ниво.
95% от територията на страната е тотал щета, в повечето села няма дори доктор да не гопворим за достъп до елеменарни услуги, рейс веднъж на ден до най близкия град в който я намериш нещо я не.
Но нищо де, важното е че в Софията им а Молове.

Ти все така от позицията на големия шеф. Че ние си клатим краката само и 95% от територията били в лайна. Няма какво да спорим с теб, другарю. Всеки само от молове се интересувал и т.н.. Ти си френския Киро Брейка. Що не направиш предаване?

• Автор
преди 2 часа, Гражданин написа:

Ти все така от позицията на големия шеф. Че ние си клатим краката само и 95% от територията били в лайна. Няма какво да спорим с теб, другарю. Всеки само от молове се интересувал и т.н.. Ти си френския Киро Брейка. Що не направиш предаване?

Посочи кое от казаното(написаното) не е вярно.

преди 37 минути, Bubbles написа:

Посочи кое от казаното(написаното) не е вярно.

Много неща не са ти верни. Ти така твърдиш нещата, че човек който не е бил в България ще си каже, че сме със стандарта на Сомалия.

• Автор
преди 40 минути, Гражданин написа:

Много неща не са ти верни. Ти така твърдиш нещата, че човек който не е бил в България ще си каже, че сме със стандарта на Сомалия.

Нещата са точно такива, нямам вина че тия дето ги избирате не вършат нищо, апропо точно по тая причина и Австрия пак ви тегли майната.
Имаш ли представа че в повечето области един доктор отговаря за 20+/- села? Това за транспорта също е самата истина, да не говорим че на много места и банкомат няма, че на хората им се налпага да ходят до града да си теглят пенсиите/заплатите, нито пък има нормален магазин, максимум някоя каравана в нечий двор или пък бивш КООП, в някои случаи пък всичко се продава в хоремаг-а. Това нормално ли е?
Отречи го ако можеш.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Нещата са точно такива, нямам вина че тия дето ги избирате не вършат нищо, апропо точно по тая причина и Австрия пак ви тегли майната.
Имаш ли представа че в повечето области един доктор отговаря за 20+/- села? Това за транспорта също е самата истина, да не говорим че на много места и банкомат няма, че на хората им се налпага да ходят до града да си теглят пенсиите/заплатите, нито пък има нормален магазин, максимум някоя каравана в нечий двор или пък бивш КООП, в някои случаи пък всичко се продава в хоремаг-а. Това нормално ли е?
Отречи го ако можеш.

Какво има да отричам? Ти се защитаваш с някакви неща, които са по селата и малките населени места. Няма как селото да просперира, защото на младите хора не им се занимава с овощарство и отглеждане на животни. Който си е прекарал цял живот на село си е свикнал с трудния поминък. И вече тези хора са на 70 +. Кажи ми къде възрастните хора и това да им се качи стандарта е някъде приоритет. Режимът някога е бил такъв, че тези хора са можели да се занимават на село с нещо, но сега са възрастни и ако не друго трябва внуците и децата им да им помагат и да ги уважават. Ще има корекция със сигурност, села които няма нужда да съществуват вече ще изчезнат като им измрат и последните 3ма обитатели например, но това не значи че държавата не се оправя на други фронтове. В големите областни градове си има банкомати и т.н., има хора с голям аграрен бизнес, печелят от еврофондове и т.н., кметовете с някакви лимузини хвърчат, който развива бизнес на тази територия не може да се оплаче, че не върви като му гледам стандарта на живот. Стига си мислил само за старите, които и без това не ги мислиш, тук се фръцкаш много на думи с "територията това, територията онова, вие там" пък няма да дойдеш на село да помагаш на старците и на всичкото отгоре вменяваш вина на тези, които са останали в България. Ти какво очакваш, да има като по социализма разпределение по градове, някой доктор задължително след 10 години учене да го набутат в Пичковци да мери кръвното на някоя 90 годишна Стоянка. Еми това е положението, не ми казваш как е във Франция, там за всяко забутано село ли си имат по един доктор на световно ниво или медицинска помощ дето не закъснява?  

• Автор
преди 4 минути, Гражданин написа:

Какво има да отричам? Ти се защитаваш с някакви неща, които са по селата и малките населени места. Няма как селото да просперира, защото на младите хора не им се занимава с овощарство и отглеждане на животни. Който си е прекарал цял живот на село си е свикнал с трудния поминък. И вече тези хора са на 70 +. Кажи ми къде възрастните хора и това да им се качи стандарта е някъде приоритет. Режимът някога е бил такъв, че тези хора са можели да се занимават на село с нещо, но сега са възрастни и ако не друго трябва внуците и децата им да им помагат и да ги уважават. Ще има корекция със сигурност, села които няма нужда да съществуват вече ще изчезнат като им измрат и последните 3ма обитатели например, но това не значи че държавата не се оправя на други фронтове. В големите областни градове си има банкомати и т.н., има хора с голям аграрен бизнес, печелят от еврофондове и т.н., кметовете с някакви лимузини хвърчат, който развива бизнес на тази територия не може да се оплаче, че не върви като му гледам стандарта на живот. Стига си мислил само за старите, които и без това не ги мислиш, тук се фръцкаш много на думи с "територията това, територията онова, вие там" пък няма да дойдеш на село да помагаш на старците и на всичкото отгоре вменяваш вина на тези, които са останали в България. Ти какво очакваш, да има като по социализма разпределение по градове, някой доктор задължително след 10 години учене да го набутат в Пичковци да мери кръвното на някоя 90 годишна Стоянка. Еми това е положението, не ми казваш как е във Франция, там за всяко забутано село ли си имат по един доктор на световно ниво или медицинска помощ дето не закъснява?  

Тоест да затрием всички села и да останат само София и Пловдив?

преди 11 минути, Bubbles написа:

Тоест да затрием всички села и да останат само София и Пловдив?

Това е грозно опростяване на нещата, които говоря с цел да внушиш, че съм казал това и не съм прав. Никой не се интересува от селата, а който се интересува от зелен начин на живот, обикновено има сам парите, за да се завърне. Не знам какъв ти е проблема? Ти самият нито ще дойдеш да живееш на село, нито те интересуват пенсионерите, нито си прав за това, че България е бедна. Обичаш да го вярваш и да те лъжат, че е така. Причините вече съм ги описал, така повече от това няма да те анализирам, нито теб, нито ситуацията. Ако искаш нека ти се привиждат гладуващи деца като в Сомалия тук. Това не го прави истина.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.