Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NAS сторидж

Featured Replies

Здравейте, можете ли да ми предложите нещо подобно на този НАС сторидж, който да го ползвам да мога да си запазвам файловете от всяко едно място където се намират в сървъра, че не разбирам много нещата. Като цяло 3 ТБ може би ще ми стигнат да си запазвам информацията. Моля, предложете ми нещо подобно.

Разрешен от Corvax

Подобно на кое?

Тези 3TB трябва ли да са дублирани? Може би ще ти стигнат или са достатъчни? Това единствено копие ли ще е?

Каква локална мрежа имаш изградена там където ще го поставиш и какъв интернет има наличен?

Бюджет?

преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

Подобно на кое?

Тези 3TB трябва ли да са дублирани? Може би ще ти стигнат или са достатъчни? Това единствено копие ли ще е?

Каква локална мрежа имаш изградена там където ще го поставиш и какъв интернет има наличен?

Бюджет?

Въпроса му е с 300 неизвестни. И при необходимост от 3 терабайта диск, щял да прави NAS. Монтираш един 3-4 терабайта в компютъра и си кара работата. Да прочете какво е NAS и за какви цели се ползва.

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Той иска облак, ама защо не ползва някоя от безплатните платформи - ще е много по-сигурно. Архив може да си прави в къщи когато пожелае.

Облаци-колкото искаш безплатни. Но не и по 3 терабайта.

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Кажи ми кой би се нуждаел от 3TB облак за ден ... вечерта може да си ги сваля в къщи и да го освобождава.

Аз бе, кой друг ползва такъв обем във този форум. Щом му трябва малък, както ти му предлагащ, да ползва MEGA . Още по добре този, който е свързан с АБВ. та да му е хептен лесно  -2 гигабайта.  Dropbox 

На времето, преди години имахме един доцент, който изписваше по 200 машинопистни листа само за това как се поставяло ударението на някои думи - наклонено на дясно или на ляво. Та и ти си като него. Напомняш ми винаги неговите философии!

• Автор
преди 38 минути, Колев 74 написа:

Въпроса му е с 300 неизвестни. И при необходимост от 3 терабайта диск, щял да прави NAS. Монтираш един 3-4 терабайта в компютъра и си кара работата. Да прочете какво е NAS и за какви цели се ползва.

След като въпроса ми е с 300 неизвестни що не подмина темата, а е оспамихте с глупости. Ако не съм прочел за NAS ( Network-attached storage ) дали щях да питам. И след като пиша че 3 ТБ ще са ми достатъчни да си съхранявам файлове, значи е така. Какво ми развиваш теми като ученичка. Питам нещо точно и ясно, има ли подобно нешо на NAS. Има или няма. Трябва ми локален сторидж сървър, който ще се прехвърлят файлове постоянно. Смяташ ли, че ако е за мене ще ползвам нещо подобно ? Малко помислите в даден момент. Тук в тоя сайт сте от кол и въже и само осирате темите на хората.

Не си ми разбраш въпрос, които е с много неизвестни, вземи го подмини , какво ми спамиш , при условие че не си ми помогнал с абсолютно нищо. Ако мислиш, че разбирах от това дали щях да пиша тука, за да ми пишат такива като тебе. Поне като ще пишеш нещо ми помогне, а не да ми се правиш на интересен.

Язък че под аватара ти пише - Лига на Легендите !

Не е необходимо да ми пишете в темат повече, разбира ви - отговор на моят въпрос НЯМАТЕ. Никога няма и да имате , легендо.

Привет!

Извинявам се, че прекъсвам карницата между старши и младши. Ще позволите ли и аз да се намеся, или да млъквам и да си сядам в ъгъла?

• Автор
преди 8 минути, Rammkopf написа:

Привет!

Извинявам се, че прекъсвам карницата между старши и младши. Ще позволите ли и аз да се намеся, или да млъквам и да си сядам в ъгъла?

Смятате ли, че ако човек се опита да ми помогне ще пиша нещо подобно ?

Смятате ли, че ако не му е ясно какво искам трябва да пише в темата , без да ми помага с нещо ?

Смятате ли, че това е нормално което прави в момента ? 

Отговорете ми на тези въпроси и ако искате пишете каквото решите в темата.

Питам съвсем нормално в форум, който е може би е за това. Вижда ме, че не съм навътре с нещата и вместо да ми помогне, той ми се държи все едно ми е длъжен. Не - не ми е длъжен да го прави и помага. Ядосва ме факта, че когато прочетеш въпроса ми и за него е смешен или с хиляди неизвестности, просто го подмини. Писаниците му до тука са пълно зеро, защото не помогнаха с нищо.

Толкова ли е трудно за разбиране въпроса ми : Дали има друга подобна сторидж система освен NAS ?

• Решение

Тъй, спокойно. Разбрах.

@Колев 74, не си прав. Човекът иска да достъпва това дисково пространство отдалечено, доколкото разбрах от това:

преди 1 час, KnoX написа:

НАС сторидж, който да го ползвам да мога да си запазвам файловете от всяко едно място където се намират в сървъра,

Няма 300 неизвестни, човекът просто си търси сторидж. Сега ... 3 неща:

1. За да го достъпваш дистанционно, можеш да конфигурираш облачна услуга за целта. Всеки по-реномиран производител на NAS-ове поддържа DDNS услуга, с която ти позволява да правиш такива гимнастики. Но това, доста често не е "click-and-run" процес, може да иска и малко пипане по рутера ти. Ако ще ползваш услугата от производителя на NAS-а, а не собствен DDNS за целта, НЕ ти препоръчвам да си купуваш QNAP, заради лошата им история със сигурността. По-скоро погледни Synology. Но, ако ти трябва за просто сторидж, както казваш, и абсолютно нямаш нужда от някакви сървърни функции (уеб-сървър, развойна среда, частен облак за чат и колаборация, и т.н.), най-подходящ за теб е Western Digital EX2 Ultra. Това е просто сторидж с минимум "периферни приложения".

2. Когато си подбираш кой точно вариант на EX2 да си купиш, ще видиш, че има такива с дискове от по няколко терабайта, а има и празен такъв, без дискове. Моят съвет е да си купиш празния, защото в комплектите NAS+диск слагат едни модели WD Red, които са с керемидална подредба на записа, а ние, дето им разбираме, никак не им се кефим на тези дискове. Търсиш да го наситиш с Westerd Digital Red Plus от EFZX серията.

3. Казваш 3TB ще ти стигнат, но ако си потърсиш 3-терабайтови дискове, ще видиш, че цената им никак не е изгодна. В момента, най-изгодно откъм цена на гигабайт идва 4TB Red Plus. Именно такива те съветвам да си купиш - WD40EFZX.

С това се надявам да сме помогнали. :) Вземаш един NAS, слагаш му вътре два диска в RAID, пускаш му облака за достъп отвън и си готов.

преди 35 минути, KnoX написа:

Смяташ ли, че ако е за мене ще ползвам нещо подобно ?

Аз не разбрах - това е за домашна употреба от един човек или група хора ще вършят стабилна работа през това устройство?

• Автор
преди 9 минути, Rammkopf написа:

Тъй, спокойно. Разбрах.

@Колев 74, не си прав. Човекът иска да достъпва това дисково пространство отдалечено, доколкото разбрах от това:

Няма 300 неизвестни, човекът просто си търси сторидж. Сега ... 3 неща:

1. За да го достъпваш дистанционно, можеш да конфигурираш облачна услуга за целта. Всеки по-реномиран производител на NAS-ове поддържа DDNS услуга, с която ти позволява да правиш такива гимнастики. Но това, доста често не е "click-and-run" процес, може да иска и малко пипане по рутера ти. Ако ще ползваш услугата от производителя на NAS-а, а не собствен DDNS за целта, НЕ ти препоръчвам да си купуваш QNAP, заради лошата им история със сигурността. По-скоро погледни Synology. Но, ако ти трябва за просто сторидж, както казваш, и абсолютно нямаш нужда от някакви сървърни функции (уеб-сървър, развойна среда, частен облак за чат и колаборация, и т.н.), най-подходящ за теб е Western Digital EX2 Ultra. Това е просто сторидж с минимум "периферни приложения".

2. Когато си подбираш кой точно вариант на EX2 да си купиш, ще видиш, че има такива с дискове от по няколко терабайта, а има и празен такъв, без дискове. Моят съвет е да си купиш празния, защото в комплектите NAS+диск слагат едни модели WD Red, които са с керемидална подредба на записа, а ние, дето им разбираме, никак не им се кефим на тези дискове. Търсиш да го наситиш с Westerd Digital Red Plus от EFZX серията.

3. Казваш 3TB ще ти стигнат, но ако си потърсиш 3-терабайтови дискове, ще видиш, че цената им никак не е изгодна. В момента, най-изгодно откъм цена на гигабайт идва 4TB Red Plus. Именно такива те съветвам да си купиш - WD40EFZX.

С това се надявам да сме помогнали. :) Вземаш един NAS, слагаш му вътре два диска в RAID, пускаш му облака за достъп отвън и си готов.

Адски много ти благодаря. Много полезна информация. Точно от това се нуждаех.

@Rammkopf Какво Ви е мнението за тези - Western Digital My Cloud Home

преди 51 минути, KnoX написа:

@Rammkopf Какво Ви е мнението за тези - Western Digital My Cloud Home

Нямам опит с тях, не мога да споделя мнение.

преди 3 часа, KnoX написа:

След като въпроса ми е с 300 неизвестни що не подмина темата, а е оспамихте с глупости. Ако не съм прочел за NAS ( Network-attached storage ) дали щях да питам. И след като пиша че 3 ТБ ще са ми достатъчни да си съхранявам файлове, значи е така. Какво ми развиваш теми като ученичка. Питам нещо точно и ясно, има ли подобно нешо на NAS. Има или няма. Трябва ми локален сторидж сървър, който ще се прехвърлят файлове постоянно. Смяташ ли, че ако е за мене ще ползвам нещо подобно ? Малко помислите в даден момент. Тук в тоя сайт сте от кол и въже и само осирате темите на хората.

Не си ми разбраш въпрос, които е с много неизвестни, вземи го подмини , какво ми спамиш , при условие че не си ми помогнал с абсолютно нищо. Ако мислиш, че разбирах от това дали щях да пиша тука, за да ми пишат такива като тебе. Поне като ще пишеш нещо ми помогне, а не да ми се правиш на интересен.

Язък че под аватара ти пише - Лига на Легендите !

Не е необходимо да ми пишете в темат повече, разбира ви - отговор на моят въпрос НЯМАТЕ. Никога няма и да имате , легендо.

Това е дядо ти Стефко от В. Търново. Остаря и стана много досаден. И не си пие гинко билобата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.