Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да създам нов дял на диска, в който да има достатъчно място за извършване на тази актуализация?

Featured Replies

Това тук е оригиналната тема, в която се опитвах да разбера какъв е проблема с актуализацията и защо на не може да се инсталира:

Нещата се изясниха и стана ясно, че трябва да се създаде по-голям дял за въпросната актуализация. На втората страница в темата, към която води линка по-горе, съм показал и допълнителни снимки на това, което правя в CMD.

Тук е цялата история на дейността ми в CMD, следвайки инструкциите, показани тук: https://support.microsoft.com/en-us/topic/kb5028997-instructions-to-manually-resize-your-partition-to-install-the-winre-update-400faa27-9343-461c-ada9-24c8229763bf

Както ще видите по-долу, използвах командата "shrink desired", да създам дял от 2 гигабайта. Но явно това не помогна. Не знам какво точно да направя. Може ли някой на помогне?

Ето копие на действията:

"Microsoft Windows [Version 10.0.19045.3930]

(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\WINDOWS\system32>diskpart

Microsoft DiskPart version 10.0.19041.3636

Copyright (C) Microsoft Corporation.

On computer: COMPUTER

DISKPART> list disk

Disk ### Status Size Free Dyn Gpt

-------- ------------- ------- ------- --- ---

Disk 0 Online 238 GB 3072 KB *

DISKPART> sel disk 0

Disk 0 is now the selected disk.

DISKPART> list part

Partition ### Type Size Offset

------------- ---------------- ------- ------

Partition 1 System 100 MB 1024 KB

Partition 2 Reserved 16 MB 101 MB

Partition 3 Primary 234 GB 117 MB

Partition 4 Recovery 516 MB 234 GB

Partition 5 Primary 3042 MB 235 GB

DISKPART> sel part <3>

The arguments specified for this command are not valid.

For more information on the command type: HELP SELECT PARTITION

There is no partition selected.

DISKPART> sel part 3

Partition 3 is now the selected partition.

DISKPART> shrink desired=2048 minimum=2048

DiskPart successfully shrunk the volume by: 2048 MB

DISKPART> list part

------------- ---------------- ------- -------

* Partition 3 Primary 232 GB 117 MB

DISKPART> sel part WinRE partition index

For more information on the command type: HELP SELECT PARTITION

Partition 3 is now the selected partition.

DISKPART> list part

------------- ---------------- ------- -------

* Partition 3 Primary 232 GB 117 MB

DISKPART> create partition primary id=de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac

DiskPart succeeded in creating the specified partition.

DISKPART> gpt attributes =0x8000000000000001

DiskPart successfully assigned the attributes to the selected GPT partition.

DISKPART> format quick fs=ntfs label Windows RE tools

For more information on the command type: HELP FORMAT

DISKPART> format quick fs=ntfs label="Windows RE tools"

100 percent completed

DiskPart successfully formatted the volume.

DISKPART> list vol

Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info

---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- --------

Volume 0 C SYSTEM NTFS Partition 232 GB Healthy Boot

Volume 1 D WINDRIVER NTFS Partition 3042 MB Healthy

Volume 2 FAT32 Partition 100 MB Healthy System

Volume 3 NTFS Partition 516 MB Healthy Hidden

* Volume 4 Windows RE NTFS Partition 2049 MB Healthy Hidden

DISKPART> exit

Leaving DiskPart...

C:\WINDOWS\system32>reagentc /enable

REAGENTC.EXE: Operation Successful.

C:\WINDOWS\system32>reagentc /info

Windows Recovery Environment (Windows RE) and system reset configuration

Information:

Windows RE status: Enabled

Windows RE location: \\?\GLOBALROOT\device\harddisk0\partition4\Recovery\WindowsRE

Boot Configuration Data (BCD) identifier: (removed)

Recovery image location:

Recovery image index: 0

Custom image location:

Custom image index: 0

REAGENTC.EXE: Operation Successful.

C:\WINDOWS\system32>"

Може ли някой да обясни какво точно трябва да направя, тъй като очевидно това, което направих в CMD не свърши работа? Отново получавам същата грешка, като опитам да инсталирам актуализацията.

Как точно да направя нов дял или да уголемя вече съществуващ дял? Изобщо възможно ли е да се направи, или е нужна направо чиста инсталация/преинсталация на цялата система?

• Отговори 52
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Някой да ни обясни? На нас? Вие напредналите потребители, които копи-лефтвате команди, неразбиращи ги, правят само мазало. А колко простичко е да се ползва някой мениджър на дискове/дялове, с него

• Ползваш ли bitlocker? Ако не, изобщо не си прочел в предната ти тема какво съм написал, дал съм и връзка. Тогава този ъпдейт изобщо не ти трябва, с нищо няма да ти помогне.

• Не можеш - той е advanced user...

Публикувани изображения

Вие напредналите много сложно го правите. Сега да ти кажа как го правим ни начинаещите - оставяме ъпдейта който не минава за утре или вдруги ден или когато там M$ го пуснат оправен.

• Автор
преди 1 минута, ined написа:

Вие напредналите много сложно го правите. Сега да ти кажа как го правим ни начинаещите - оставяме ъпдейта който не минава за утре или вдруги ден или когато там M$ го пуснат оправен.

Вече около 5 дена го имам този проблем. От Майкрософт няма да го оправят, според мен, а проблема трябва да бъде решен.

Системата трябва да работи безупречно и да разполага с най-новите актуализации. Аз гоня определени срокове, надпреварвам се с времето.

Наистина ми е нужна помощ с оправянето на проблема.

Може ли някой да ви обясни как да оправя проблема? 😢

Никак!!!

image.png.4cb135dc8562fb35c4d925c218f4432c.png

преди 5 часа, royalpiggy написа:

Може ли някой да ви обясни как да оправя проблема? 😢

Някой да ни обясни? На нас?
Вие напредналите потребители, които копи-лефтвате команди, неразбиращи ги, правят само мазало.
А колко простичко е да се ползва някой мениджър на дискове/дялове, с него да се свие системния(Windows) дяла и да се разшири WinRE.

Ползваш ли bitlocker? Ако не, изобщо не си прочел в предната ти тема какво съм написал, дал съм и връзка. Тогава този ъпдейт изобщо не ти трябва, с нищо няма да ти помогне.

преди 14 часа, royalpiggy написа:

Аз гоня определени срокове, надпреварвам се с времето.

Хората, които гонят срокове, не бърникат из ОС за щяло и нещяло. Нагласят си всичко да е на 6, правят си един имидж и съ вършат работата.

• Автор
преди 11 часа, dioib написа:

Никак!!!

image.png.4cb135dc8562fb35c4d925c218f4432c.png

Как така "никак"?

преди 10 часа, цър-вул написа:

Някой да ни обясни? На нас?
Вие напредналите потребители, които копи-лефтвате команди, неразбиращи ги, правят само мазало.
А колко простичко е да се ползва някой мениджър на дискове/дялове, с него да се свие системния(Windows) дяла и да се разшири WinRE.

Имах предвид "ми", на не "ви".

Все още не знам как да оправя проблема. Ако някой знае, моля да ми помогне. 😢

преди 9 часа, Raze написа:

Ползваш ли bitlocker? Ако не, изобщо не си прочел в предната ти тема какво съм написал, дал съм и връзка. Тогава този ъпдейт изобщо не ти трябва, с нищо няма да ти помогне.

Не, не използвам BitLocker. Но е нужно да инсталирам актуализацията. Ако не беше нужно, нямаше да пускам тема и да търся помощ.

току-що, royalpiggy написа:

Как така "никак"?

С твоите умения!

За останалото = Плащаш и получаваш!!!

Ако си беден = твоя случай = Никак!!! :)  

• Автор
преди 10 часа, цър-вул написа:

Разбирам какво правят командите, които използвах. Видях командите в инструкциите, които ми бяха предоставени. Нали точно от Майкрософт пуснаха тези инструкции, за да може да се промени размера на дяловете и да може актуализацията да се инсталира.

преди 1 минута, dioib написа:

С твоите умения!

За останалото = Плащаш и получаваш!!!

Ако си беден = твоя случай = Никак!!! :)  

Просто трябва да ми се обясни кои команди да използвам и какво точно да направя. Това е лесна работа, но аз не знам как точно да я направя. Преоразмерявал съм дялове и преди, но точно в този случай не знам как да го направя.

преди 8 минути, royalpiggy написа:

Не, не използвам BitLocker. Но е нужно да инсталирам актуализацията.

Би ли споделил с нас, невежите, за къф чеп ти е ъпдейт на функционалност, която не ползваш?

преди 4 минути, royalpiggy написа:

Просто трябва да ми се обясни кои команди да използвам и какво точно да направя.

Не си попаднал на правилното място. Тук команди не нареждаме!!! 

Тук споделяме опит!!! 

= Търси на кой да платиш, за да ти наредят какво да правиш след като си съсипал системата!!!

Успех!!!

• Автор
преди 31 минути, NewRedDragon написа:

Би ли споделил с нас, невежите, за къф чеп ти е ъпдейт на функционалност, която не ползваш?

Просто искам всичко да е както трябва и да няма висящи актуализации, които да седят там и да показват съобщения за грешки постоянно.

По темата:

Ето снимка на разделенията:

IMG-20240111-181225.jpg

Както виждате, има Recovery разделение от 2 гигабайта, което е новото разделение, което създадох вчера, използвайки инструкциите, предоставени от Майкрософт.

И въпреки това, актуализацията все още не може да се инсталира. 😢

преди 33 минути, dioib написа:

Не си попаднал на правилното място. Тук команди не нареждаме!!! 

Тук споделяме опит!!! 

= Търси на кой да платиш, за да ти наредят какво да правиш след като си съсипал системата!!!

Успех!!!

Системата не е съсипана. Нищо не съм пипал, което не трябва.

МИЛИОНИ хора по целия свят имат същия този проблем, като мен.

Като споделяте опит, може да кажете как оправихте проблема във вашия случай? 🥺

преди 1 час, royalpiggy написа:

Просто искам

Но, не виждам желанието ти .... = Звучиш като жена ми ... :) = Ай ти да го направиш .. :)

Прощавай, дефинирай: Желаеш как става или как да го направиш??? !!!!

Как става = не ще знаеш = което е тъждествено = никога!!! :)

п.п.  Плащаш, гледаш как друг го прави и се научаваш!!! :)  = По късно жената до мен ще ти го обясни ... :) В момента нея я "уча"!!! :) 

преди 17 часа, royalpiggy написа:

Нещата се изясниха и стана ясно, че трябва да се създаде по-голям дял за въпросната актуализация.

На това аз му казвам: Неправилното решение на несъществуващия проблем.

При мен въпросния ъпдейт се инсталира след 2-рия рестарт. Без да преоразмерявам никакви дялове. 

Не че ми е притрябвал особено, ама реших този път след преинсталацията да не спирам ъпдейтите на Windows-а, както правя винаги. Да видя каква е ползата от тях. 

Засега не виждам такава. 

ПП. large.2024-01-11_200017.jpg.860d83cc84cd

large.2024-01-11_195755.jpg.6141a6b67811

Младеж!

Отвори този линк и напиши горе вдясно номера на актуализацията. На страницата , която си длъжен да огледаш добре, горе в ляво ще ти излезе кратка анотация за самата актуализация. ПРОЧЕТИ Я! Така сам ще разбереш какво обхваща и за какво е предназначена. А след като има много оплаквания по нея, това явно е някакъв проблем на Микрософт, който сами ще го коригират и ще има известие за него. Написал ти го е колегата от по горния пост, но ти продължаваш да упорстваш. Какво толкова те притеснява че я нямаш качена, щом всичко ти върви без проблем? Ще мине някой ден и няма да разбереш, че последната се е качила без твоя намеса. И вземи се спри да ровиш точно там, където не ти е работа. Приятелски съвет е това, а не, че те нападаме или ти се подиграваме.  Ето ти линка:

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=ltsb 1607

ScreenShot004.jpg

• Автор
преди 1 час, piх3l написа:

Изчакай малко и сами ще си го оправят, не е като да не се е случвало до сега. Това е Windows все пак.

Вече мина около една седмица и още не е оправен проблема. Не вярвам, че от Майкрософт ще оправят проблема.

преди 33 минути, Rudy M. написа:

На това аз му казвам: Неправилното решение на несъществуващия проблем.

При мен въпросния ъпдейт се инсталира след 2-рия рестарт. Без да преоразмерявам никакви дялове. 

Не че ми е притрябвал особено, ама реших този път след преинсталацията да не спирам ъпдейтите на Windows-а, както правя винаги. Да видя каква е ползата от тях. 

Засега не виждам такава. 

ПП. large.2024-01-11_200017.jpg.860d83cc84cd

large.2024-01-11_195755.jpg.6141a6b67811

Как да е "несъществуващ" проблема, след като очевидно съществува?

току-що, royalpiggy написа:

Вече мина около една седмица и още не е оправен проблема. Не вярвам, че от Майкрософт ще оправят проблема.

Явно този "проблем" не е толкова голям. Кохато решат, че го изгладят. Дали след седмица или след месец - ти не няма какво да направиш. 

• Автор
преди 28 минути, Колев 74 написа:

Младеж!

Отвори този линк и напиши горе вдясно номера на актуализацията. На страницата , която си длъжен да огледаш добре, горе в ляво ще ти излезе кратка анотация за самата актуализация. ПРОЧЕТИ Я! Така сам ще разбереш какво обхваща и за какво е предназначена. А след като има много оплаквания по нея, това явно е някакъв проблем на Микрософт, който сами ще го коригират и ще има известие за него. Написал ти го е колегата от по горния пост, но ти продължаваш да упорстваш. Какво толкова те притеснява че я нямаш качена, щом всичко ти върви без проблем? Ще мине някой ден и няма да разбереш, че последната се е качила без твоя намеса. И вземи се спри да ровиш точно там, където не ти е работа. Приятелски съвет е това, а не, че те нападаме или ти се подиграваме.  Ето ти линка:

https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=ltsb 1607

ScreenShot004.jpg

Аз вече знам за какво е актуализацията: отнася се за BitLocker.

И както вече казах, малко вероятно е от Майкрософт да оправят проблема. Ако искаха да го оправят, досега да го бяха оправили.

Ако не искаха да причиняват този проблем, нямаше да пускат актуализацията в този й вид, а щяха да я оптимизират. От Майкрософт тестват софтуерните продукти, които пускат на пазара, което означава, че те са знае ли какъв проблем ще създаде въпросната актуализация, още преди да я пуснат.

току-що, NewRedDragon написа:

Явно този "проблем" не е толкова голям. Кохато решат, че го изгладят. Дали след седмица или след месец - ти не няма какво да направиш. 

И защо да няма какво да направя? Нали само тарцва да преоразмеря даден дял на запаметяващото устройство?

Само трябва да ми се обясни кое как да направя.

Знам как се преоразмеряват дялове, но не знам как да го направя в този конкретен случай.

преди 2 минути, royalpiggy написа:

Аз вече знам за какво е актуализацията: отнася се за BitLocker.

И както вече казах, малко вероятно е от Майкрософт да оправят проблема. Ако искаха да го оправят, досега да го бяха оправили.

Ако не искаха да причиняват този проблем, нямаше да пускат актуализацията в този й вид, а щяха да я оптимизират. От Майкрософт тестват софтуерните продукти, които пускат на пазара, което означава, че те са знае ли какъв проблем ще създаде въпросната актуализация, още преди да я пуснат.

В холяма заблуда си!

Ако искаш да се учиш - учи се и слушай хората, които ти помагат, а не да повтаряш едно и също нещо на всеки от нас като твой отговор. Пък като ги обвиняваш и знаеш че го правят нарочно, имат си телефони. Звъниш и им търсиш сметка защо постъпват така с "милиони потребители." Ти си от рода на тези - "Хем голям - хем насран" Ни приемаш - ни предаваш.

Специално за хора като теб, няма някой да седне и на дълго и нашироко да ти обяснява кой софтуер да ползваш, сега кой бутон да натиснеш а след него друг. Намери си по приятно занимание от компютрите, щото всичките ти теми до сега са от такова естество.

В момента си направил нов дял, а не си преоразмерил правилния. Прочети пак какво е написал Цър-вул в първата страница на темата.

• Автор
преди 12 минути, Колев 74 написа:

Ако искаш да се учиш - учи се и слушай хората, които ти помагат, а не да повтаряш едно и също нещо на всеки от нас като твой отговор.

Буквално направих всичко ТОЧНО така, както е обяснено в инструкциите, представени от Майкрософт. Въпреки това, пак не стана. Може би инструкциите са неправилни?

Пък като ги обвиняваш и знаеш че го правят нарочно, имат си телефони. Звъниш и им търсиш сметка защо постъпват така с "милиони потребители."

Няма да дадат конкретен отговор. Те са инструктирани така, че да не дават смислени отговори относно проблемите, които причиняват, тъй като разговора може да бъде записан и да се стигне до съдебни процеси срещу Майкрософт.

Специално за хора като теб, няма някой да седне и на дълго и нашироко да ти обяснява кой софтуер да ползваш, сега кой бутон да натиснеш а след него друг. Намери си по приятно занимание от компютрите, щото всичките ти теми до сега са от такова естество.

Аз не искам да ми се обяснява подробно. Едно просто обяснение ще свърши работа.

преди 11 минути, alex203 написа:

В момента си направил нов дял, а не си преоразмерил правилния. Прочети пак какво е написал Цър-вул в първата страница на темата.

Да, както и предположих. WinRE е свързан към първия Recovery дял, а не към втория, който аз създадох.

Е, как да преоразмеря въпросния дял? Като следвах инструкциите на Майкрософт, се стигна до създаване на нов дял, а не ппреоразмеряване на вече съществуващия дял.

преди 1 минута, royalpiggy написа:

Буквално направих всичко ТОЧНО така, както е обяснено в инструкциите, представени от Майкрософт. Въпреки това, пак не стана. Може би инструкциите са неправилни?

Няма да дадат конкретен отговор. Те са инструктирани така, че да не дават смислени отговори относно проблемите, които причиняват, тъй като разговора може да бъде записан и да се стигне до съдебни процеси срещу Майкрософт.

Аз не искам да ми се обяснява подробно. Едно просто обяснение ще свърши работа.

Виж какво!

Я се разкарай завинаги от този форум. Никой не ти е длъжен за нищо, след като си в това здравословно състояние!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.