Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камера за видеонаблюдение за домашно ползване

Featured Replies

Здравейте. Миналата седмица удариха колата ми пред вкъщи и благодарение на съседската камера успях да намеря извършителя. Сега искам да си сложа и аз.  Бих могъл да я ползвам през wifi или по Лан кабел. Разстоянието до обектите на наблюдение е до 10 метра. Желателно е да имат добра видимост и през нощта, като не е пълен мрак, тъй като в близост има улична лампа. Бюджетът е около 100-150 лева. Гледам ,че сайтове като робикам, камерите.бг според мен предлагат китайски пръчки с ужасна надценка. Така че може и да е нещо от Китай, но със сносно качество.

Какво ви е мнението за тази?

• Отговори 52
  • Прегледи 11,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е толкова фатално, инфрачервеният прожектор на камерата е съобразен с оптиката. Неслучайно съм подбрал модела с 4 милиметра. По принцип, има какво още да предложа, обаче не и за таван от 150 лв. Из

• Сериозно ли?  Не трябва! Като абсолютно всяка камера За PoE чувал ли си? Явно не си!  

• Не. Има си слот за SD карта (до 128 Gb). Другата поддържа до 256

Публикувани изображения

Като за първа камера аз бих се насочил към такава, купена от България. Да си има поддръжка, гаранция ... Дал си линк към въртяща се камера - задължително ли е ? Според мен през Lan връзката е по-стабилна и сигурна.

Освен това не е лошо да се консултираш и със самите продавачи /изброил си някои от тях/. На тях това им е работата ...

Камера не бих взел от чужбина, па камо ли - от Китай!

Но-

1. Трябва и DVR
2. Трябва да записва и при нощни условия
3. Трябва добро захранване
4. Най-добре е да се връзва по ЛАН, а не wifi

преди 3 минути, Т.Христов написа:

Сериозно ли? :lol6:

преди 3 минути, Т.Христов написа:

1. Трябва и DVR

Не трябва!

преди 4 минути, Т.Христов написа:

Като абсолютно всяка камера

преди 4 минути, Т.Христов написа:

За PoE чувал ли си? Явно не си!

преди 29 минути, Т.Христов написа:

А защо не и от Китай,като повечето бюджетни камери са внос от там?

Китайските камери също вършат добра работа .Горното предложение е с резолюция 2 МР бих предложил да е 5МР за да се вижда по-ясна картината. Ако е само една камера,то тогава куполна, въртяща е напълно достатъчна. Някои камери правят снимки и видео при засичане на движение без да е необходимо DVR или  NVR записващо устройство. Има маркови камери,както и бюджетни. А всичко опира до бюджета.

• Автор
преди 1 час, Т.Христов написа:

Но-

1. Трябва и DVR
4. Най-добре е да се връзва по ЛАН, а не wifi
Китайска пръчка на съседа , записваща върху sd карта спаси положението , когато ме удариха. 

Така че не мисля ,че задължително трябва да е с dvr.

Това е видеото с удара

преди 1 час, Remington написа:

Тук разбирам, че става дума за физическата доставка - не за мястото на производство!

Аз също си купувам САМО от България, устройства - произведени в Китай. TP-Link даже имат онлайн магазин в Румъния. В България продават през дистрибутори. 

преди 16 минути, jhoro написа:

Тук разбирам, че става дума за физическата доставка - не за мястото на производство!

Всяка доставка от чужбина или от България си има своите предимства и недостатъци това са време на доставката,оскъпяване,гаранция.

преди 3 минути, Remington написа:

Всяка доставка от чужбина или от България си има своите предимства и недостатъци това са време на доставката,оскъпяване,гаранция.

Каза ли нещо?

преди 9 минути, jhoro написа:

Каза ли нещо?

Не казах,а писах.За не разбралите камбаната звъни в петък. Казах.

преди 4 часа, Remington написа:

Китайските камери също вършат добра работа .Горното предложение е с резолюция 2 МР бих предложил да е 5МР за да се вижда по-ясна картината. Ако е само една камера,то тогава куполна, въртяща е напълно достатъчна. Някои камери правят снимки и видео при засичане на движение без да е необходимо DVR или  NVR записващо устройство. Има маркови камери,както и бюджетни. А всичко опира до бюджета.

Елементарно Watson - ГАРАНЦИЯ! За DVR или NVR няма да обяснявам - само споменах, че ако иска повече от 3 дена запис /като отидат на море/ картата памет ще е недостатъчна.

Колкото до PoE чувал съм, инсталирал съм поне десетина видеонаблюдения.

преди 6 минути, Т.Христов написа:

Елементарно Watson - ГАРАНЦИЯ!

До тук съм за!

Обаче това

преди 7 минути, Т.Христов написа:

За DVR или NVR няма да обяснявам - само споменах, че ако иска повече от 3 дена запис /като отидат на море/ картата памет ще е недостатъчна.

зависи и от теб. Настройваш запис само на „ситуации“ - присъствие, движение ...
Какъв е смисъла да гледаш едно и също 24/7 - все едно снимка гледаш?

преди 31 минути, jhoro написа:

До тук съм за!

Обаче това

зависи и от теб. Настройваш запис само на „ситуации“ - присъствие, движение ...
Какъв е смисъла да гледаш едно и също 24/7 - все едно снимка гледаш?

@jhoro отчасти съм съгласен.

Но - дори и настроена за движение камерата ще натъпче една малка карта за 2-3 дена. Имал съм една такава камерка Robicam с малка карта. Освен че пълнеше бързо картата, същата тази карта умря на осмия или деветия месец, така и не разбрах точно кога.

Разбира се ако питащия иска да му е най-най-евтино - да купува горната пръчка с най-голямата карта и ... до когато изкара.

Елементарно Watson - ГАРАНЦИЯ! За DVR или NVR няма да обяснявам - само споменах, че ако иска повече от 3 дена запис /като отидат на море/ картата памет ще е недостатъчна.

5Mp камера, със 128GB карта, имам записи назад до 4-ти януари. Магия ... :D Реших да си мълча. Четох, четох глупости в темата, накрая не се сдържах, извинявам се. Продължавай с лекциите. Аз отварям втори пакет пуканки ...

Елементарно Watson - ГАРАНЦИЯ!

Гаранцията е същата, жигулски

преди 2 часа, Т.Христов написа:

За DVR или NVR няма да обяснявам - само споменах, че ако иска повече от 3 дена запис /като отидат на море/ картата памет ще е недостатъчна.

Ах, ах....кой не може да си направи настройките? Аааа пак жигулски

преди 2 часа, Т.Христов написа:

Съмнявам се. Дори съм сигурен, че не си!. 

преди 1 час, Rammkopf написа:

5Mp камера, със 128GB карта, имам записи назад до 4-ти януари. Магия ... :D

Пустите му там битрейт, ключови кадри, компресии....абе човека над 10 "видеонаблюдения" е пускал:lol6:

Разбира се ако питащия иска да му е най-най-евтино - да купува горната пръчка с най-голямата карта и ... до когато изкара.

Дал съм му разумно предложение на автора. В общия случай, дори с труда ше се върже бюджета.

ПС" Ставащ смешен - отиваш в темата за бисерите

Имал съм една такава камерка Robicam

Не си имал камера никогз, явно

преди 45 минути, NewRedDragon написа:

Не си имал камера никогз, явно

Като чуя "Робикам" или "Касаба" в едно изречение с "видеонаблюдение" и хващам зъбен камък под ноктите.

Спирам да спамя темата.

@hugo_boss, това е твоята камера.

преди 10 минути, Rammkopf написа:

Като чуя "Робикам" или "Касаба" в едно изречение с "видеонаблюдение" и хващам зъбен камък под ноктите.

Спирам да спамя темата.

Ами ако даде още 20-30 кинта ше има цял комплект с DVR. Или NVR.

преди 20 минути, Т.Христов написа:

Ами ако даде още 20-30 кинта ше има цял комплект с DVR. Или NVR.

Не болтай, пожалуйста. Комплект какво? Аналогови камери с CCD матрици по 650TVL-а ли? Квадратор да му препоръчаш, нещо?

преди 23 минути, Rammkopf написа:

Не болтай, пожалуйста. Комплект какво? Аналогови камери с CCD матрици по 650TVL-а ли? Квадратор да му препоръчаш, нещо?

Ма ти май не разбра. Той си иска оная камерка в първия му пост. Аз НЕ МУ Я ПРЕПОРЪЧВАМ.

Препоръчвам му да записва на HDD.

преди 45 минути, Т.Христов написа:

Ма ти май не разбра. Той си иска оная камерка в първия му пост. Аз НЕ МУ Я ПРЕПОРЪЧВАМ.

Препоръчвам му да записва на HDD.

За оная камерка в първия му пост, просто пита за мнение. Преди това е казал, че разстоянието до целта е около 10м с улично осветление, а бюджетът му е 100-150лв. Моето предложение се базира на тези параметри, с добавената стойност на българска гаранция. Разбрах, че не ви се пазарува от Китай.

Камерата, която той е намерил, е 100% измама. Първо, пишат "4K", което е 8 мегапиксела, а после в същия ред пишат 4 мегапиксела. Истината е, че тези двойни камери в момента масово се маркетират като комбинираната резолюция от двата сензора, а-ла "Щом 1 майка ражда бебе за 9 месеца, значи 9 майки ще го родят за 1 месец". Т.е., хлъзват те най-нагло, че купуваш 4K камера, а те са всъщност 2 елемента, с по 2K резолюция всеки. Второ, идеята на тези камери е статичният елемент (горния обектив) да е с голямо приближение, примерно 4 пъти по-голямо от на подвижния елемент, като типичната конфигурация е 2,8 или 3,6 мм обектив на подвижната глава и 12 или 16 мм на статичната. Е, тук и двете са по 3,6 мм ... на една и съща резолюция. Файда? Нулева. За да е още по-весело, този модел идва в 2 модификации - 8 мегапиксела, което е 2 елемента по 4 мегапиксела, а също и 4 мегапиксела, т.е. 2 елемента по 2 мегапиксела. За тази камера, която е намерил, и 5 лева не бих дал. Още повече като знам, че ANBIUX са от най-бюджетните боклуци е Експреса и ползват хубави за времето си, но вече много стари процесори на Huawei, в комбинация с калпави китайски CMOS сензори, като SC335 и F22. Ако е F22, пак бива, ама SC-тата са направо за кофата. В неговия случай, не пише какво има в камерата, та според мен е с SC вътре.

преди 6 часа, Rammkopf написа:

За оная камерка в първия му пост, просто пита за мнение. Преди това е казал, че разстоянието до целта е около 10м с улично осветление, а бюджетът му е 100-150лв. Моето предложение се базира на тези параметри, с добавената стойност на българска гаранция. Разбрах, че не ви се пазарува от Китай.

Камерата, която той е намерил, е 100% измама. Първо, пишат "4K", което е 8 мегапиксела, а после в същия ред пишат 4 мегапиксела. Истината е, че тези двойни камери в момента масово се маркетират като комбинираната резолюция от двата сензора, а-ла "Щом 1 майка ражда бебе за 9 месеца, значи 9 майки ще го родят за 1 месец". Т.е., хлъзват те най-нагло, че купуваш 4K камера, а те са всъщност 2 елемента, с по 2K резолюция всеки. Второ, идеята на тези камери е статичният елемент (горния обектив) да е с голямо приближение, примерно 4 пъти по-голямо от на подвижния елемент, като типичната конфигурация е 2,8 или 3,6 мм обектив на подвижната глава и 12 или 16 мм на статичната. Е, тук и двете са по 3,6 мм ... на една и съща резолюция. Файда? Нулева. За да е още по-весело, този модел идва в 2 модификации - 8 мегапиксела, което е 2 елемента по 4 мегапиксела, а също и 4 мегапиксела, т.е. 2 елемента по 2 мегапиксела. За тази камера, която е намерил, и 5 лева не бих дал. Още повече като знам, че ANBIUX са от най-бюджетните боклуци е Експреса и ползват хубави за времето си, но вече много стари процесори на Huawei, в комбинация с калпави китайски CMOS сензори, като SC335 и F22. Ако е F22, пак бива, ама SC-тата са направо за кофата. В неговия случай, не пише какво има в камерата, та според мен е с SC вътре.

Ок

преди 12 часа, Т.Христов написа:

само споменах, че ако иска повече от 3 дена запис /като отидат на море/ картата памет ще е недостатъчна.

Камерите за видео наблюдение с микро SD карта според капацитета  на картата  могат да записват и правят снимки повече от 3 дена.Освен това някои могат да се настройват да засичат движещи се обекти в определени сектори,както и да ти пращат съобщения на телефона.

• Автор
преди 19 часа, Rammkopf написа:

Спирам да спамя темата.

Тази камера , доколкото разбирам, ще изисква nvr?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.