Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камера за видеонаблюдение за домашно ползване

Featured Replies

преди 2 минути, hugo_boss написа:

Тази камера , доколкото разбирам, ще изисква nvr?

Не. Има си слот за SD карта (до 128 Gb). Другата поддържа до 256

• Отговори 52
  • Прегледи 11,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е толкова фатално, инфрачервеният прожектор на камерата е съобразен с оптиката. Неслучайно съм подбрал модела с 4 милиметра. По принцип, има какво още да предложа, обаче не и за таван от 150 лв. Из

• Сериозно ли?  Не трябва! Като абсолютно всяка камера За PoE чувал ли си? Явно не си!  

• Не. Има си слот за SD карта (до 128 Gb). Другата поддържа до 256

Публикувани изображения

преди 7 минути, hugo_boss написа:

Не, специално я избирах да е със слот за карта.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Не. Има си слот за SD карта (до 128 Gb). Другата поддържа до 256

Йес. :)

преди 5 минути, hugo_boss написа:

Не е необходимо защото има Слот за micro SD - до 128GB. Тази камера маже да се свърже към DVR/NVR устройство,въпроса е дали има смисъл,ако е само една камера.

Тип:
Корпусна
Екран- резол.: 4.0 MP (2560x1440/ 25 к/с)
Четец за карти:
Слот за micro SD - до 128GB
Поддържа ONVIF, API. Отдалечен достъп: P2P(EZCloud), ЕZ Station; Web; iOS app; Android app, Unicorn Server
  • Автор
на 14.01.2024 г. в 23:45, Rammkopf написа:

Всъщност, малко съм ви подвел. Мястото, което ще наблюдавам , е неосветено. На съседният стълб има улична лампа, но на този не. Предполагам, че в такъв случай ще ми трябва камера с осветление или по високо чувствителна?

преди 3 минути, hugo_boss написа:

Всъщност, малко съм ви подвел. Мястото, което ще наблюдавам , е неосветено. На съседният стълб има улична лампа, но на този не. Предполагам, че в такъв случай ще ми трябва камера с осветление или по високо чувствителна?

Не е толкова фатално, инфрачервеният прожектор на камерата е съобразен с оптиката. Неслучайно съм подбрал модела с 4 милиметра. По принцип, има какво още да предложа, обаче не и за таван от 150 лв. Излезе новата им Tri-Guard серия, която разполага и с бял светодиод, който позволява на камерата нощем да снима и цветно. Но такива слагам повече за близки дистанции. За цел на 10+ метра, стой с инфрачервеното. Има нещо, което мога да предложа като междинен вариант - LED прожектор 30W, 4000K, който да осветява зоната. Това прави направо ден пред камерата и е чудесна помощна светлина за нощни снимки.

преди 6 минути, Rammkopf написа:

Има нещо, което мога да предложа като междинен вариант - LED прожектор 30W, 4000K, който да осветява зоната. Това прави направо ден пред камерата и е чудесна помощна светлина за нощни снимки.

Той фотосесии ли ще прави или е само за охрана?

• Автор

Това , оказа се , не е моята камера. Със сигурност този модел няма слот за sd карта. В крайна сметка взех Тази. Малко се набутах, като я платих почти 120 лева, но се надявам поне да върши работа

преди 8 минути, hugo_boss написа:

Това , оказа се , не е моята камера. Със сигурност този модел няма слот за sd карта. В крайна сметка взех Тази. Малко се набутах, като я платих почти 120 лева, но се надявам поне да върши работа

Дано си доволен. Само ме притесняа малко това

на 14.01.2024 г. в 13:16, hugo_boss написа:

Разстоянието до обектите на наблюдение е до 10 метра. 

а разликата между оптика 2,8 мм и 4 мм е сериозна

преди 13 минути, hugo_boss написа:

Като виден Тома Неверни, бръкнах и в сайта на Uniview - майтап няма, JMT са изкопирали спецификацията от съседен продукт. Действително, тази модификация на 2124 няма SD слот. Баси издънката ...

А това imou, с тези 2,8мм ... както каза и колегата горе, на 10 метра няма да те изкефят особено.

• Автор

Всъщност, не ми е проблем да я върна тази. Още не съм я отворил дори. Взех я от магазин за видеонаблюдение Този. Там ми показаха и въпросното imou. Въпросът е какво да взема. 

• Автор
преди 27 минути, Rammkopf написа:

Ааа, онлайн ли я купи, или до физически магазин отиде? :)

От физически магазин

В момента има малко раздвижване при тях, някои от продуктите още ги нямат качени в платформата. Кажи им, че търсим 4-мегапикселова камера с 4мм оптика и слот за карта. Нямаме претенции дали е булет или купол. И вандалоустойчива да е, пак ни устройва. Просто да е с по-"дълга" оптика. 6мм е прекалено много, 2,8 е твърде широкоъгълно за 10 метра. 4 милиметра са ОК. В краен случай, ама много краен, дори и 2 мегапиксела да е, ако нямат 4-ка, важното е да е с 4мм обектив.

Те са официален вносител на Uniview и Dahua. Това imou е бебешката серия на dahua. Не ти трябва тая пръчка.

• Автор
преди 1 час, Rammkopf написа:

В момента има малко раздвижване при тях, някои от продуктите още ги нямат качени в платформата. Кажи им, че търсим 4-мегапикселова камера с 4мм оптика и слот за карта. Нямаме претенции дали е булет или купол. И вандалоустойчива да е, пак ни устройва. Просто да е с по-"дълга" оптика. 6мм е прекалено много, 2,8 е твърде широкоъгълно за 10 метра. 4 милиметра са ОК. В краен случай, ама много краен, дори и 2 мегапиксела да е, ако нямат 4-ка, важното е да е с 4мм обектив.

Те са официален вносител на Uniview и Dahua. Това imou е бебешката серия на dahua. Не ти трябва тая пръчка.

Засега ще пробвам с тази, когато ги попитах за нещо сходно на тази ,която ти ми предложи, се зачудиха доста. А не е като да нямат избор. В краен случай imou-чето ще го шитна на село, а за вкъщи ще търся друга

преди 31 минути, hugo_boss написа:

Засега ще пробвам с тази, когато ги попитах за нещо сходно на тази ,която ти ми предложи, се зачудиха доста. А не е като да нямат избор. В краен случай imou-чето ще го шитна на село, а за вкъщи ще търся друга

Е, ко има да се чудят? 4-мегапикселова камера с 4мм обектив. Те продават предимно dahua, аз съм сигурно единственият, дето ходи да им търси Uniview. :D Да дават и да не се правят. Имат готини TriGuard камери, с двоен прожектор - инфрачервен и бял. С белия може да снима нощем цветно, но не прави чудеса. Имаха разни куполни 3614-ки по едно време, ама май ги разпродадоха миналата година. Питай ги какво ще дадат с тези параметри, пък да видим какво ще ти кажат.

• Автор
на 19.01.2024 г. в 21:08, Rammkopf написа:

Е, ко има да се чудят? 4-мегапикселова камера с 4мм обектив. Те продават предимно dahua, аз съм сигурно единственият, дето ходи да им търси Uniview. :D Да дават и да не се правят. Имат готини TriGuard камери, с двоен прожектор - инфрачервен и бял. С белия може да снима нощем цветно, но не прави чудеса. Имаха разни куполни 3614-ки по едно време, ама май ги разпродадоха миналата година. Питай ги какво ще дадат с тези параметри, пък да видим какво ще ти кажат.

Наистина е много недъгава тази камера. Дори и на дневна светлина е зле 

преди 1 час, hugo_boss написа:

Наистина е много недъгава тази камера. Дори и на дневна светлина е зле 

Imou-то ли пусна? :D

• Автор
преди 10 минути, Rammkopf написа:

Imou-то ли пусна? :D

Да,човек. Мега зле е,как ли не я въртях ,hdr пусках, дърво

току-що, hugo_boss написа:

Да,човек. Мега зле е,как ли не я въртях ,hdr пусках, дърво

Както казах, това е бебешката серия на dahua, не очаквай качество. Нищо, де, купил си я вече, все ще се намери приложение за нея.

• 1 година по-късно...
  • Автор

Да не отварям нова тема, ще я махам тази камера. Предложете нещо актуално, снощи са ми ударили огледалото, но не мога да видя регистрацията заради тъпата камера. Поставям и клип за да видите осветеността и разстоянието 

https://youtu.be/9xHatc1XIX4?si=fnhrOb98Iu0Uh1dA

преди 5 часа, hugo_boss написа:

Да не отварям нова тема, ще я махам тази камера. Предложете нещо актуално, снощи са ми ударили огледалото, но не мога да видя регистрацията заради тъпата камера. Поставям и клип за да видите осветеността и разстоянието

При тези фарове отстрани - трудно ще видиш номера! Без значение , каква е камерата.

image.png.10bdb2759e7b3a48d58429f23f94715b.png

• Автор
преди 4 часа, jhoro написа:

При тези фарове отстрани - трудно ще видиш номера! Без значение , каква е камерата.

image.png.10bdb2759e7b3a48d58429f23f94715b.png

И без фарове е същото дередже горе долу. Ще монтирам една да снима в противоположната посока 

За това, което искаш, трябва сериозна камера - с голям сензор, широка оптика и читав процесор за истински WDR. Няма да дадеш толкова пари за такава камера. Нощното виждане винаги е проблем, каквото и да ти казват на рекламата. Просто малките камери, с диагонал на сензора между 1/3" и 1/2,7", нямат физическия капацитет да се справят с бързи обекти при ниска или нулева осветеност. Това е истината.

Ето какво търсиш:

https://www.senetic.bg/product/DS-2CD2386G2H-IU_4MM__EF_

преди 7 часа, hugo_boss написа:

И без фарове е същото дередже горе долу. Ще монтирам една да снима в противоположната посока 

Не е същото, защото камерата реагира на най-силния източник на светлина.

Вземи си ТОЛ-аджийска камера - има на много места, ама бият за тях!

• 1 месец по-късно...
на 14.01.2024 г. в 13:16, hugo_boss написа:

Здравейте. Миналата седмица удариха колата ми пред вкъщи и благодарение на съседската камера успях да намеря извършителя. Сега искам да си сложа и аз.  Бих могъл да я ползвам през wifi или по Лан кабел. Разстоянието до обектите на наблюдение е до 10 метра. Желателно е да имат добра видимост и през нощта, като не е пълен мрак, тъй като в близост има улична лампа. Бюджетът е около 100-150 лева. Гледам ,че сайтове като робикам, камерите.бг според мен предлагат китайски пръчки с ужасна надценка. Така че може и да е нещо от Китай, но със сносно качество.

Какво ви е мнението за тази?

Има страшни камери за по 55лв от алиекспрес, тези с 2 обектива които се водят PTZ 8Mpx, работят с карта памет и WiFi, Единствено бих посъветвал да ползваш по-добро качество карта памет, фабричните са калпави и също най-важно, да  изолираш камерата през настройките на рутера да няма достъп до други устройства (с цел сигурност)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.