Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HikVision софтуерни недоразумения

Featured Replies

До сега, 1:20 след полунощ, гласих един 4 канален аналогов DVR. 

Ще напиша за мизериите им, ако търсачката ви доведе дотук, да имате едно наум. 

Пълна обратна  несъвместимост на хардуера със софтуера им. Примерно моя хардуер работи само с версия iVMS 4200 v. 2.7.2.7 от тия, дето ги тествах. 

iVMS 4500 за Андроид 4.4. вече не работи с облака им. Уиндоуския вариант сякаш тръгна през облак. 

Смениха си концепцията на облаците някъде 2016 г, после е пълен мазаляк. 

Meнютата по хардуера и софтуерите им са меко казано дразнещи. Дебилни. Малоумни. На всяка възможна крачка. 

Скъса ми нервите, няма да задълбавам сега, че само ми се псува. 

Dahua не съм тествал, ама повече няма да посегна към HikVision. Някой ако се колебае нека да чете тука, да се индексира. 

Инак ако проработи работят стабилно, трябва да съм обективен. 

Отива една жена на преглед, тъй като от седмица я гонели сърбеж и парене между краката. Стигнала до кабинета на гинеколога и гледа: вратата широко отворена, а вътре - 4-ма, облечени в бяло, с големи очила, събрани накуп. Поздравила дамата, разказала за проблема си в детайли и събула гащите да покаже. Погледнали хората, цъкали, вайкали се, па казали:

- Госпожа, изглежда да е сериозен проблем, ще трябва доктор да го види.

- Ама ... вие ... какво правите тука, не сте ли докторите?! - рекла сконфузено и изненадано жената.

- А, не, госпожа, бригадирът ни прати да хвърлим 2 ръце боя ...

HikVision от години преминаха на HikConnect, iVMS за Android (не само за 4.4) остана в историята. Активно се поддържа само версия 3 за Windows. Няма никакъв мазаляк, иска си четене, ако си пропуснал този момент от историята на Hik. Затова, тая работа се прави от професионалист, не от бояджия. :) Евала, че си се справил, все пак.

Аз пък стария ivms4500 си го ползвам на андроид устройствата все още - сякаш по-бързо реагира или по-скоро съм си свикнал с него.

• Автор
преди 5 часа, Rammkopf написа:

Поздравила дамата, разказала за проблема си в детайли и събула гащите да покаже. Погледнали хората, цъкали, вайкали се, па казали:

- А, не, госпожа, бригадирът ни прати да хвърлим 2 ръце боя ...

Toва са най-смотаните просташки вицове, най-малкото защото няма жена, която да не може да различи бояджия от лекар, че и 4 броя такива. Калин за къде по-безобидни майтапи ми прави предупреждения, спестете си тоя тип вицове, моля! Като ще е църква да е църква!

преди 5 часа, Rammkopf написа:

HikVision от години преминаха на HikConnect, iVMS за Android (не само за 4.4) остана в историята. Активно се поддържа само версия 3 за Windows. Няма никакъв мазаляк, иска си четене, ако си пропуснал този момент от историята на Hik. Затова, тая работа се прави от професионалист, не от бояджия. :) Евала, че си се справил, все пак.

Аз като ги гледам какви са професионалисти, събират от кол и въже, научават ги да гласят едни и същи неща, и айде готово. 

Дадоха ми да тествам един DVR от 2019 година, айде да речем са пенсионирали тия преди. 10 години го имат за преклонна възраст на техниката си, но това не е телефонче на тийн, да го захвърли и да вземе новия, дори батериите им са несменяеми. Един от 2-та Hik които имам, имаше хардуерен проблем като чисто нов, разбрани бяха Сектронци, смениха ми го и работата потръгна. 

Това устройство като го подкараш после разчиташ на него, да работи стабилно докато те няма, именно това им е предназначението, да наглеждат имота. На нова сметка да сменям оборудване, щото на търг. им директор му щукнало, че е новия Стив Жобс, и с ритник ще мотивира тъпите юзери, да се наредят на опашка за новия модел. 

Мразя ги тез работи, още повече че всякий хардуер си работи със съответния си софтуер, по-новите софтове вече не работят. Никъде не е описано, ни дават диск към DVR-а, да си знаеш, че е за него. 

Всичката тая мъка подкарана и тествана, и о чудо, купуваш си нов Андроид хардуер, и всичко спира да работи, нямат поддръжка...

Та отворих приказка за новия модел DVR дето ми го дадоха да си играя. На порядък по-зле. Само на някакъв плъгин за браузър работело, а като се сетя, че досегашния им плъгин беше само за Internet Explorer по спомен, и палеше всички антивирусни програми. 

Вече не мога да се сетя всичките простотии на новия им модел, беше лятото, на порядък по-зле е и от всичко дето видях. 

Без андроидски телефон няма подкарване, и о изненада, само на новите модели им тръгва софта. Забравих вече подробности, помня само, че ако беше мой хардуера щях да го стъпча и повече да не посягам към тази марка. То и няма да. 

Дахуа не съм тествал, стария ми DVR модел на 8 години ще го хвърлям ща неща, няма начин да се подкара през облак. Просто не поддържат firmware за HikConnect. Тия след 2016 г. може да се префлашнат.

Ta ще го изхвърлям като напълно неизползваем за без статично IP, и ще видим как са другите марки. 

Все едно да ти спрат производство на консумативите на колата, след 4 години, че да те мотивират да си купиш нова. 

Вот такой вот дебиллизм. 

А да, видях и темата

Цитат

Забравена парола на hikvision
от valyo_93, 11 октомври 2022

Просто забрави! Ако си го взел на старо може спокойно да замине в контейнера. Па търси фактури, па отде си го взел па що, па от кой. 

Няма такива боклуци!

преди 1 час, IvanKirov написа:

Toва са най-смотаните просташки вицове, най-малкото защото няма жена, която да не може да различи бояджия от лекар, че и 4 броя такива. Калин за къде по-безобидни майтапи ми прави предупреждения, спестете си тоя тип вицове, моля! Като ще е църква да е църква!

Аз като ги гледам какви са професионалисти, събират от кол и въже, научават ги да гласят едни и същи неща, и айде готово. 

Дадоха ми да тествам един DVR от 2019 година, айде да речем са пенсионирали тия преди. 10 години го имат за преклонна възраст на техниката си, но това не е телефонче на тийн, да го захвърли и да вземе новия, дори батериите им са несменяеми. Един от 2-та Hik които имам, имаше хардуерен проблем като чисто нов, разбрани бяха Сектронци, смениха ми го и работата потръгна. 

Това устройство като го подкараш после разчиташ на него, да работи стабилно докато те няма, именно това им е предназначението, да наглеждат имота. На нова сметка да сменям оборудване, щото на търг. им директор му щукнало, че е новия Стив Жобс, и с ритник ще мотивира тъпите юзери, да се наредят на опашка за новия модел. 

Мразя ги тез работи, още повече че всякий хардуер си работи със съответния си софтуер, по-новите софтове вече не работят. Никъде не е описано, ни дават диск към DVR-а, да си знаеш, че е за него. 

Всичката тая мъка подкарана и тествана, и о чудо, купуваш си нов Андроид хардуер, и всичко спира да работи, нямат поддръжка...

Та отворих приказка за новия модел DVR дето ми го дадоха да си играя. На порядък по-зле. Само на някакъв плъгин за браузър работело, а като се сетя, че досегашния им плъгин беше само за Internet Explorer по спомен, и палеше всички антивирусни програми. 

Вече не мога да се сетя всичките простотии на новия им модел, беше лятото, на порядък по-зле е и от всичко дето видях. 

Без андроидски телефон няма подкарване, и о изненада, само на новите модели им тръгва софта. Забравих вече подробности, помня само, че ако беше мой хардуера щях да го стъпча и повече да не посягам към тази марка. То и няма да. 

Дахуа не съм тествал, стария ми DVR модел на 8 години ще го хвърлям ща неща, няма начин да се подкара през облак. Просто не поддържат firmware за HikConnect. Тия след 2016 г. може да се префлашнат.

Ta ще го изхвърлям като напълно неизползваем за без статично IP, и ще видим как са другите марки. 

Все едно да ти спрат производство на консумативите на колата, след 4 години, че да те мотивират да си купиш нова. 

Вот такой вот дебиллизм. 

А да, видях и темата

Просто забрави! Ако си го взел на старо може спокойно да замине в контейнера. Па търси фактури, па отде си го взел па що, па от кой. 

Няма такива боклуци!

Факт е, не споря - над 80% от инсталаторите на видеонаблюдения са ковачи на пирони и дупкачи с перфоратор. Дори не знаят какво гледат, докато го монтират. Някои дори не знаят какво ти монтират. Докато не се прокара закон за физическата сигурност, който да задължи фирмите, упражняващи дейности като монтаж, да преминават обучения и сертификация, която да се подновява на 2-3 години, няма да се подобрят нещата.

10 години Е преклонна възраст за такава техника. През 2013-та година, стандартът беше 1 мегапиксел и такива камери бяха "уааау". До този момент, масово бяха аналогови камери на по 400-600 TVL резолюция - ако погледнеш директно в камерата от разстояние 3 метра, полицията не може да те идентифицира по снимка, снета от кадър във видеото. Просто резолюцията не стига, за да се хванат детайли за безспорна идентификация. Днес, 10 години по-късно, имаме достъпни камери с резолюция 4K и мога да те идентифицирам с висока точност от 10 метра, с ширпотребска камера.

Искам да разберете, че техниката върви напред логаритмично и невронните мрежи, които навлизат вече в ежедневието на обикновения човек, допълнително ще ускорят темповете на развитие. По отношение на облаците, това са вид публична услуга, която е изложена на показ пред целия свят и е сложна екосистема, използвана по предназначение от потребители, същевременно атакувана непрекъснато от хакери. С напредване на технологиите и достъпността на все по-мощен хардуер, хакерите се сдобиват все по-евтино и лесно с инструменти за по-бързо и безпрепятствено разбиване на остаряващите непрекъснато технологии, което принуждава производителите да създават кръпки за софтуера си. Това не е безкраен процес, достига се до един предел, където софтуерът вече е толкова морално остарял, че колкото и да го кърпят, кърпят, кърпят, той само става по-тежък и неефективен. Това налага нуждата от пренаписване на изцяло нова платформа. Старите процесори в морално остарелите им вече продукти се "изгонват" от новата платформа, за да се гарантира ВАШАТА сигурност. Защото тези "пенсионери" вече са доказано лесни за пробив и никоя компания няма да си плюе на имиджа, като допусне уязвим продукт в облачната си услуга. За да се гарантира сигурността на трафика, алгоритмите за криптиране стават все по-сложни и непосилни за кекавите вече процесорчета отпреди 5-6 години. Е ... как да стане? Свикнете да мислите глобално, преди да хвърляте плюнки, не сте центъра на Вселената. Да направиш един продукт да работи еднакво добре за милиарди потребители по света, в различни условия, е адски сложна задача. Ако можеш, направи ТИ по-добър продукт.

Не си въобразявай, че другите производители са цвете за мирисане. И те си имат трески за дялане, особено що се касае до гледане на камерите през браузър. Плъгините са им болна тема, затова залагат на VMS-ите си. Специално за конфигуриране на камерите, повечето големи производители имат специализирани инструменти, които работят по мрежа на L2 и всичко става лесно. За мое най-голямо учудване, в момента най-сериозен прогрес по отношение на браузърите имат GOKE, които влизат в китайски камери, куча марка. Уеб-сървърчето на камерата върви на JavaScript и нативно си работи с Firefox, без грижи.

преди 4 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Аз пък стария ivms4500 си го ползвам на андроид устройствата все още - сякаш по-бързо реагира или по-скоро съм си свикнал с него.

Бачка си, да, просто вече няма нови разработки върху него. Пазят го за съвместимост със стари устройства, но очакваме до 2-3 години да го ритнат и него.

В мястото където работя имам инсталирани над 80 камери и всички са HikVision. По старите модели са към свързани към 2 компютъра с по 25-30 камери всеки с iVMS 4200 nvr (version 1) . 20+ от по новите са закачени към pc с iVMS 4200 (version 3.8) . Много съм доволен от HikVision. Пробвал съм десетки (да не кажа много повече) други марки и модели и за сравнение цена/качество не може да става дума.

Както ти каза колегата - не очаквай другите марки да са с много по добър софтуер/хардуер. Всички тези камери ги гледам сега през hik-connect , преди ги гледах през iVMS 4500 HD. И преди и сега никви грижи. 

Само да изкажа възхищение....На външните камери съм сложил лицево и номера на коли разпознаване и мине ли кола или човек - прави снимка на сървърите. Много е удобно ако нещо се случи да търсиш и сравняваш. Отделно по новите модели имат Inteligence motion detection. Много помага да не те спами ако някоя котка/куче/птица мине и я засече. Отделно през ноща на абсолютно тъмно имам снимки от камери с по 80-100 метра инфра червено излъчване където можеш да видиш ясно лицата на хората и номерата на колите.

преди 13 часа, IvanKirov написа:

Meнютата по хардуера и софтуерите им са меко казано дразнещи. Дебилни. Малоумни. На всяка възможна крачка. 

Реално да говорим - ти мразиш всичко което не е направено от теб и всички , който не мислят като теб. С 2 думи мразиш всичко освен себе си...

• Автор
на 18.01.2024 г. в 10:56, Rammkopf написа:

Факт е, не споря - над 80% от инсталаторите на видеонаблюдения са ковачи на пирони и дупкачи с перфоратор. Дори не знаят какво гледат, докато го монтират. Някои дори не знаят какво ти монтират. Докато не се прокара закон за физическата сигурност, който да задължи фирмите, упражняващи дейности като монтаж, да преминават обучения и сертификация, която да се подновява на 2-3 години, няма да се подобрят нещата.

Комшийчето ми работеше в такава фирма, да инсталира камери. Дори не се научи да кримпи UTP, за настройки по рутери забравИ. 

10 години Е преклонна възраст за такава техника. През 2013-та година, стандартът беше 1 мегапиксел и такива камери бяха "уааау". До този момент, масово бяха аналогови камери на по 400-600 TVL резолюция - ако погледнеш директно в камерата от разстояние 3 метра, полицията не може да те идентифицира по снимка, снета от кадър във видеото. Просто резолюцията не стига, за да се хванат детайли за безспорна идентификация. Днес, 10 години по-късно, имаме достъпни камери с резолюция 4K и мога да те идентифицирам с висока точност от 10 метра, с ширпотребска камера.

Ни щъ бе нищъ, казал Стоян Михайловски, в народното събрание. 

Айде аз да решавам дали ми върши работа техниката. Не ми трябва резолюция, искам надежност. Инак надеждни са Hik, 10 години не помня да ми е забивал.

Не да ми спрат облака 2 години след като си купя DVR. 2014 го взех , 2016 смениха правилата, и само от 2016 нататък може да се префлашват, че изобщо да тръгнат. 

Искам да разберете, че техниката върви напред логаритмично и невронните мрежи, които навлизат вече в ежедневието на обикновения човек, допълнително ще ускорят темповете на развитие.

Не искам да разбирам. Това са глупости и маркетингови трикове. На мен са ми обидни. Не, че си виновен лично, в момента се застъпваш като адвокат на Дявола. 

По отношение на облаците, това са вид публична услуга, която е изложена на показ пред целия свят и е сложна екосистема, използвана по предназначение от потребители, същевременно атакувана непрекъснато от хакери. С напредване на технологиите и достъпността на все по-мощен хардуер, хакерите се сдобиват все по-евтино и лесно с инструменти за по-бързо и безпрепятствено разбиване на остаряващите непрекъснато технологии, което принуждава производителите да създават кръпки за софтуера си. Това не е безкраен процес, достига се до един предел, където софтуерът вече е толкова морално остарял, че колкото и да го кърпят, кърпят, кърпят, той само става по-тежък и неефективен. Това налага нуждата от пренаписване на изцяло нова платформа. Старите процесори в морално остарелите им вече продукти се "изгонват" от новата платформа, за да се гарантира ВАШАТА сигурност. Защото тези "пенсионери" вече са доказано лесни за пробив и никоя компания няма да си плюе на имиджа, като допусне уязвим продукт в облачната си услуга. За да се гарантира сигурността на трафика, алгоритмите за криптиране стават все по-сложни и непосилни за кекавите вече процесорчета отпреди 5-6 години. Е ... как да стане? Свикнете да мислите глобално, преди да хвърляте плюнки, не сте центъра на Вселената. Да направиш един продукт да работи еднакво добре за милиарди потребители по света, в различни условия, е адски сложна задача. Ако можеш, направи ТИ по-добър продукт.

Глупости. Може пък да не искам 4096 битови ключове, защото не ме интересува. Такива фирми дето ми правят оборудването неизползваемо, 2 г. след като го купя, ми влизат в черния списък. Никога повече Hik, то само това да беше, чет нямат простотиите им. 

Не си въобразявай, че другите производители са цвете за мирисане. И те си имат трески за дялане, особено що се касае до гледане на камерите през браузър.

Не споря за другите, похвалиха ми Dahua, aма не съм ги докосвал още. Надежност ми трябва, не пиксели. Веднъж натаманена системата, да я оставя да бачка,  не да им кефне, че вече не ми е достатъчно дълбока криптографията, и евентуално с някой AntMiner може да ми пробият охраната на нужника на село. Отделно разправията да викам техник, ако сам не можех да се оправям. Баста!  

Плъгините са им болна тема, затова залагат на VMS-ите си. Специално за конфигуриране на камерите, повечето големи производители имат специализирани инструменти, които работят по мрежа на L2 и всичко става лесно. За мое най-голямо учудване, в момента най-сериозен прогрес по отношение на браузърите имат GOKE, които влизат в китайски камери, куча марка. Уеб-сървърчето на камерата върви на JavaScript и нативно си работи с Firefox, без грижи.

Бачка си, да, просто вече няма нови разработки върху него. Пазят го за съвместимост със стари устройства, но очакваме до 2-3 години да го ритнат и него.

Тука вече ми говориш на китайски, стигнах до JavaScript  и спрях. 

Едвам подкарвам 3D визуализаци с JavaScript, 8 ядрен i7 не винаги се справя на задачи, дето на времето вървяха на 286 процесори. 3D игра като DOOM е проблем за браузер. 

Скептичен съм, с времето техниката става все по лай няна. Виж какво беше Windows XP и какво го направиха сега!

Именно затова бе бих се докоснал до Apple, мразя да ме правят на шаран, с елементарни маркетингови трикове. 

на 18.01.2024 г. в 14:59, Belefor написа:

Реално да говорим - ти мразиш всичко което не е направено от теб и всички , който не мислят като теб. С 2 думи мразиш всичко освен себе си...

Ми не, милиони хора обичат Apple. Минават им елементарните търгашки трикове. 

Мене ме вбесяват. 

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Комшийчето ми работеше в такава фирма, да инсталира камери. Дори не се научи да кримпи UTP, за настройки по рутери забравИ. 

такива лумпени като ги вземат в някой доставчик на работа след това аварии болл 

• Автор
преди 7 минути, adersa написа:

такива лумпени като ги вземат в някой доставчик на работа след това аварии болл 

За левче свирка за левче свири.

Аз се оправих с инсталацията, с първия път, без някой да ми показва. 

Колко трябва да ми платят, че да инсталирам камери? 

Като искаш сертификати на техниците, после ще ти останат нула техника. 

Аз не бих се хванал. Или трябва да ми плащаш като за програмист. 

И се връщаме на въпроса колко ще струва изхвърляне на всеки 10 години на цялата техника. И клиента дали държи да има лицево разпознаване, 5 мегапиксела и термо визия, за складчето си през нощта. 

Аз нищъ. 

Между другото намерих 5 мегапикселови камери с моторче и WiFi, за 65 лева, и пак нищъ. Накачулени с екстри, и не вършат работа. Такива да ги продават на Епълските шарани. Kaто им мигне тока и клюмват кат дедовия. 

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Ни щъ бе нищъ, казал Стоян Михайловски, в народното събрание. 

Айде аз да решавам дали ми върши работа техниката. Не ми трябва резолюция, искам надежност. Инак надеждни са Hik, 10 години не помня да ми е забивал.

Не да ми спрат облака 2 години след като си купя DVR. 2014 го взех , 2016 смениха правилата, и само от 2016 нататък може да се префлашват, че изобщо да тръгнат. 

Не искам да разбирам. Това са глупости и маркетингови трикове. На мен са ми обидни. Не, че си виновен лично, в момента се застъпваш като адвокат на Дявола. 

Глупости. Може пък да не искам 4096 битови ключове, защото не ме интересува. Такива фирми дето ми правят оборудването неизползваемо, 2 г. след като го купя, ми влизат в черния списък. Никога повече Hik, то само това да беше, чет нямат простотиите им. 

Не споря за другите, похвалиха ми Dahua, aма не съм ги докосвал още. Надежност ми трябва, не пиксели. Веднъж натаманена системата, да я оставя да бачка,  не да им кефне, че вече не ми е достатъчно дълбока криптографията, и евентуално с някой AntMiner може да ми пробият охраната на нужника на село. Отделно разправията да викам техник, ако сам не можех да се оправям. Баста!  

Тука вече ми говориш на китайски, стигнах до JavaScript  и спрях. 

Едвам подкарвам 3D визуализаци с JavaScript, 8 ядрен i7 не винаги се справя на задачи, дето на времето вървяха на 286 процесори. 3D игра като DOOM е проблем за браузер. 

Скептичен съм, с времето техниката става все по лай няна. Виж какво беше Windows XP и какво го направиха сега!

Именно затова бе бих се докоснал до Apple, мразя да ме правят на шаран, с елементарни маркетингови трикове. 

Ми не, милиони хора обичат Apple. Минават им елементарните търгашки трикове. 

Мене ме вбесяват. 

Ами, Ванка, и за тебе има решение - казват му NAT. Плащаш си 5 лева на доставчика да ти даде статично публично IP, NAT-ваш си един порт в рутера навътре към DVR-а и забравяш за облаците на производителите. И всичко си ти работи, щом не ти дреме за криптографии и хакове. То не е зорът да ти видят нужника на село, а да не ти посадят вирус в DVR-а и да го ползват като вектор за атака в ботнет. Щото пуснат ли атаката, ти оставаш без DVR. Или просто да ти го забият с 240-байтов пакет, ей така, щот знаят и могат. Както казваше Слави Трифонов - ти си ABS-ът на прогреса. :D И аз искам да се върна в младостта си с IBM PC и DOS 3.10, ама няма такъв филм. Времето върви напред и всички вървим с него. Като ти се тъпче на място, сам си намираш решение. Не са ти виновни производителите. В идеален свят, където лоши хора няма, нямаше да имаме дори пароли по машините си. Но живеем в реален такъв, всеки дебне да те *бне и ако не можеш да се пазиш - гориш. Т'ва е. Този разговор съм го водил стотици пъти с пациенти като теб. Решения имаш, не си загробен, спокойно. Няма нужда да се палиш. И dahua не са цвете, да не разказвам истории.

• Автор
преди 27 минути, Rammkopf написа:

Ами, Ванка, и за тебе има решение - казват му NAT. Плащаш си 5 лева на доставчика да ти даде статично публично IP, NAT-ваш си един порт в рутера навътре към DVR-а и забравяш за облаците на производителите. И всичко си ти работи, щом не ти дреме за криптографии и хакове. То не е зорът да ти видят нужника на село, а да не ти посадят вирус в DVR-а и да го ползват като вектор за атака в ботнет. Щото пуснат ли атаката, ти оставаш без DVR.

Еми като не съм на село трябва да плащам 28 лева месечно за нет и статично IP. 

През облака ми е 7,50 с предплатена карта. Пак месечно, през облак. Смятай го нататък. 240 кинта годишно разлика. За кефа и цената предлагам да не го умуваме в момента. 

Как точно ще забият вирус в DVR, нещо ми се губи тука. Ще му сменят фърмуера? И кво като забият? Кой ще се занимава с проклетия ми кенеф? 

преди 27 минути, Rammkopf написа:

Или просто да ти го забият с 240-байтов пакет, ей така, щот знаят и могат. Както казваше Слави Трифонов - ти си ABS-ът на прогреса. :D И аз искам да се върна в младостта си с IBM PC и DOS 3.10, ама няма такъв филм. Времето върви напред и всички вървим с него. Като ти се тъпче на място, сам си намираш решение. Не са ти виновни производителите. В идеален свят, където лоши хора няма, нямаше да имаме дори пароли по машините си. Но живеем в реален такъв, всеки дебне да те *бне и ако не можеш да се пазиш - гориш. Т'ва е. Този разговор съм го водил стотици пъти с пациенти като теб. Решения имаш, не си загробен, спокойно. Няма нужда да се палиш. И dahua не са цвете, да не разказвам истории.

На практика "нов" DVR от 2016 г, върви само на нов компютър, няма да се учудя вече новия  iVMS да тръгва само на Windows 10. Запазил съм един стар 2.7.2.7 iVMS, де върви на Win 8.1. Вин 10 на стар комп е тегаво, почти невъзможно. 

И само на нов Андроид , щото ivms 4500 за андроид 4.4 не работи с облака им. В София си ходих днес, нямах достъп до dvr - а си.

Освен смяна на цялата видео система, преокабеляване, нови камери, ми нагласили и нов компютър с нов таблет/телефон. 4 цифрена сума е. То толкова техника няма, колкото ще ми струва тая подмяна, щото много модерни станали тъпите им меринджеи. За моя сметка. 

Никога повече тия!

п.с. Някога имаха Линукс билд, който не работи с повече от 4 камери. 

Поне някакво Java решение да бяха пуснали, да върви на всички ОС. 

Щото Add-on дето бяха пуснали за браузър, вървеше само на Internet Explorer, и палеше антивирусната. 

Убава работа ама китайска!

• Автор

Да го кажа по друг начин, с 1 изречение. 

Кво ги бъркаше да оставят старите сървъри, пък кой щял да ни хаква да решаваме ние. 

Не някакъв ЛГБТ+ костюмиран малоумник?

Малко след като му мина гаранцията на "стария" DVR и вече станал безумно остарял, вече не работи, трябвало да преокабелявам всичко!

Именно епълджийските дрънкулки ги правят тия  к урв @€€@ номерца!

Какво ги бъркаше ли? Парите. Ти си купуваш еднократно DVR, което за теб е еднократен разход. Те ти предлагат облачен достъп, което за тях е перманентен разход. Тези сървъри ядат ток, искат поддръжка, поддържат ги специалисти и експерти, тези хора също искат пари. А ти не плащаш нищичко за цялата тази услуга. Просто я ползваш. Как ще я оптимизират Hik, е изцяло тяхно решение. DVR-ът ти работи, записва, можеш да го видиш на телевизор, на монитор, по локална мрежа или директно през Интернет ... варианти имаш много. Това, че са ти спрели БЕЗПЛАТНАТА услуга, не е повод да цивриш. Извинявай, комунизмът си отиде. :) Като си с 4G Интернет на село, бръкваш в продавалника, купуваш за 40-ина лева един МикроТик на старо, наемаш един като мене да ти го настрои, така че да си имаш частен облак, и си пееш.

• Автор
преди 9 минути, Rammkopf написа:

Какво ги бъркаше ли? Парите. Ти си купуваш еднократно DVR, което за теб е еднократен разход. Те ти предлагат облачен достъп, което за тях е перманентен разход. Тези сървъри ядат ток, искат поддръжка, поддържат ги специалисти и експерти, тези хора също искат пари. А ти не плащаш нищичко за цялата тази услуга. Просто я ползваш. Как ще я оптимизират Hik, е изцяло тяхно решение. DVR-ът ти работи, записва, можеш да го видиш на телевизор, на монитор, по локална мрежа или директно през Интернет ... варианти имаш много. Това, че са ти спрели БЕЗПЛАТНАТА услуга, не е повод да цивриш. Извинявай, комунизмът си отиде. :) Като си с 4G Интернет на село, бръкваш в продавалника, купуваш за 40-ина лева един МикроТик на старо,

Ми оттук нататък НУЛА пари ще видят от мен. Щото след 2 г. пак ще решат, че на тях им е изгодно да сменям видеонаблюдението, излязъл някакъв супер дупер оптичен интерфейс, и кабелите пак на руло в чували. 

Не са познали. Оттук нататък само ще ги храня, да четат хората, да си правят сметка колко пъти ще си купуват оборудването наново, и тъй всеки няколко години. Щото Hik ги кефело да пазаруват от тях. 

преди 9 минути, Rammkopf написа:

наемаш един като мене да ти го настрои, така че да си имаш частен облак, и си пееш.

Може да ми се разсърдиш, но аз от хора като тебе бягам. Имам един Тенда за 140 лева, точно за тая цел. Мога да си го настроя сам, за мен е играчка, щото глася фирмените линукс клъстери, а дори не съм на щат админ. 

Засега върви само на decktop win 8.1. като временно решение, през облак. Hik-connect изобщо не тръгва на таблета ми, който е стар. 

Пед али!

• Автор
преди 12 минути, Rammkopf написа:

Изобщо не се обиждам. Светът бяга от декаденти, аз също.

Декадент не знам какво е, и не ми се търси. 

Не са много хората като мен, дето се оправят и със системно администриране, и с програмиране на корпоративни системи, и от хардуер назнайвам. 

Да ме обвиняваш че лъжа или съм недостатъчно компетентен, е шапкарски похват. 

Охранителните системи не са Айфончета, постоянно да ни ритат да хвърляме и да купуваме новия модел. 

Таман го наглася да работи стабилно, което си е огромна играчка, и айде спират ми го, и наново. 

Спрели стария билд iVMS бе, вместо да оставят старите версии и да качват нови, те го спрели.

Да го кажа образно. Отиваш в Америка командировка,  в тоя момент лаптопа ти угасва в ръцете, щото нов модел има и  трябва да купуваш. Все едно М$ да ти спрат стария уиндоус, щото излязъл нов. Мене като ми угасне DVR трябва да бия няколко стотин км, и да отделя поне 3 дни, че да видя кво става. 

И да си купиш нов хардуер нали, щото уин 11 на стар комп някак си не става, най-малкото щото диска е 60 гигабайта, примерно. В София бакъп компа ми е баш с такъв. 

Освен дето ми спряха безплатната услуга, ми спряха възможноста и да им ползвам продукта на таблет/компютър, на който са вървели досега. Визирам без облака нали, за където ми разправяше колко бил скъп. За статично IP вече няма Андроид билд, преди имаше. 

Сървърът им - облак, работи като gateaway, което изобщо не може да се сравнява с натоварване на сървър, дето смята нещо. 

Тяхното е нещо като торент, само пренасочва пакетите и туйто. Дори минават хардуерно, не товари CPU то, ако е направено кадърно. И туй им досвидя!

Пед али!

Ами, потърси какво е "декадент". Може да си хейтиш, колкото си искаш. Респект, че поназнайваш туй-онуй, но повече приличаш на мрънкащ пенсионер, на когото не достига пенсията и е принуден да работи, и всичко го дразни. Мини на dahua, бойкотирай HikVision, нямаш проблем.

Сървърът им може и да е "само гейтуей", но е една инстанция за цяла Европа. Хоства се на Amazon, еластична услуга е и т.н., няма да те занимавам с поредните подробности, които не те вълнуват.

• Автор
преди 6 минути, Rammkopf написа:

Ами, потърси какво е "декадент". Може да си хейтиш, колкото си искаш. Респект, че поназнайваш туй-онуй, но повече приличаш на мрънкащ пенсионер, на когото не достига пенсията и е принуден да работи, и всичко го дразни. Мини на dahua, бойкотирай HikVision, нямаш проблем.

Мразя модата да се хвърлят работещи устройства. За един контейнер готов продукт отиват 20 контейнера суровини. Там руда, кварцов пясък, чиповете хабят огромно количество вода. Не знам за какво им е, но факт. Въглища и газ горим за преработката, в същото време избиват кравите, че били неекологични. Те тия идиокрации ги ненавиждам, и за мен би било обидно да им наливам в мелницата. 

За лития знаеш какво мазало е, и да, 4 цифрена сума за смяна на техника за мен е простотия. С тия пари може да отида на Малдивите. Проверявал съм, точно толкова струва да се преобзаведа откъм хардуер. 

преди 6 минути, Rammkopf написа:

Сървърът им може и да е "само гейтуей", но е една инстанция за цяла Европа. Хоства се на Amazon, еластична услуга е и т.н., няма да те занимавам с поредните подробности, които не те вълнуват.

Толкоз по-зле за тях, ако са на Амазон. 

Поредното доказателство, че са лешпери!

С тая пластмасовата мода, купи-хвърли, убиха автомобилната индустрия на Щатите, 70-те миналия век. 

Никой не е прокопсал като се еб ава с клиентите си. 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

За лития знаеш какво мазало е, и да, 4 цифрена сума за смяна на техника за мен е простотия. С тия пари може да отида на Малдивите. Проверявал съм, точно толкова струва да се преобзаведа откъм хардуер. 

Специално за добива на литий, процесът е изключително неекологичен, има намесен и робски труд, и т.н, злите езици говорят и за експлоатация на детски труд по Африките. Ако това ще те успокои, електромобилите имах десетки хиляди пъти по-сериозен отпечатък върху тази индустрия.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Толкоз по-зле за тях, ако са на Амазон. 

Поредното доказателство, че са лешпери!

Ако знаеш колко други сървиси вървят на Амазон ... сигурно половината свят е там - WeTransfer, Viber ...

• Автор
току-що, Rammkopf написа:

Специално за добива на литий, процесът е изключително неекологичен, има намесен и робски труд, и т.н, злите езици говорят и за експлоатация на детски труд по Африките. Ако това ще те успокои, електромобилите имах десетки хиляди пъти по-сериозен отпечатък върху тази индустрия.

Е тъй викам и аз де!

Да си хвърля работещият таблет ще налея вода в мелницата на тия с принудителния детски труд в литиевите блата. 

Туй искат модерните ви HikVision. 

За другите нямам опит, няма да се учудя да е същото мазало. 

Едни линукс проекти има за IP камери, без DVR,  накрая ще инвестирам време в такова, и повече от мене ни стотинка няма да видят. 

Тъй продаваха грамофони и декове на времето, ся греда, музиката стана софтуерна. 

С тия простотии и видеонаблюдението ще стане софтуерно, дори имам една стара PCI платка за тая цел. Не съм я пробвал, ама натам отива. 

преди 7 минути, IvanKirov написа:

С тия простотии и видеонаблюдението ще стане софтуерно, дори имам една стара PCI платка за тая цел. Не съм я пробвал, ама натам отива. 

Ами, то Е софтуерно. DVR-ите, NVR-ите и хермафродитите - XVR - са просто ARM-процесор с RTOS Linux на тях и един демон, който ти обезпечава цялата DVR-щина. Всеки производител ти предлага някакъв VMS, който може и да записва, не само да ти показва камерите в реално време. Dahua даже имат официален сървър за Windows, който е безплатен до 128 камери (по спомен). Но да записваш толкова видео на 1 машина, иска много сериозен ресурс.

Ако старата ти PCI платка е GeoVision, може да я подариш на някой музей. Тези поумряха преди 20-ина години.

• Автор
преди 14 минути, Rammkopf написа:

Ако знаеш колко други сървиси вървят на Амазон ... сигурно половината свят е там - WeTransfer, Viber ...

Ако знаеш колко колеги изпищяха, щото клиентите им влезли в ембарго и санкции, и почнаха да се учат да инсталират линукси, както аз навремето...

Цяла социалнаТА мрежа на Франция бяха  спряли, само и само да спрат Тръмпарата, да спечели изборите. 

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Ако знаеш колко колеги изпищяха, щото клиентите им влезли в ембарго и санкции, и почнаха да се учат да инсталират линукси, както аз навремето...

Цяла социалнаТА мрежа на Франция бяха  спряли, само и само да спрат Тръмпарата, да спечели изборите. 

Ето, видя ли? Светът върви напред и вечно нещо се променя. А ти си стой на място с десетилетия. :)

• Автор
преди 1 минута, Rammkopf написа:

Ами, то Е софтуерно. DVR-ите, NVR-ите и хермафродитите - XVR - са просто ARM-процесор с RTOS Linux на тях и един демон, който ти обезпечава цялата DVR-щина. Всеки производител ти предлага някакъв VMS, който може и да записва, не само да ти показва камерите в реално време. Dahua даже имат официален сървър за Windows, който е безплатен до 128 камери (по спомен). Но да записваш толкова видео на 1 машина, иска много сериозен ресурс.

Не знам защо ми обясняваш някви работи, след като на мене това ми е работата, да пиша софта на подобни. Вкл. и в embedded областта съм работил. Знам ги тия неща, разправяй ги на дядовците тука, че то с тая църква тука, дето не дават да препсуваме, само такива останаха у форума. 

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Ако старата ти PCI платка е GeoVision, може да я подариш на някой музей. Тези поумряха преди 20-ина години.

Не я знам, подариха ми я, накрая ще вдигна някое WinXP и ще им таковам на модите!

току-що, Rammkopf написа:

Ето, видя ли? Светът върви напред и вечно нещо се променя. А ти си стой на място с десетилетия. :)

Ако ти секнат бизнеса, друга песен ще запееш. Май точно Амазон я направиха тая пе де растия. Не съм сигурен, дръпнаха шалтера на облаците, щото Тръмп пишел в медията. Както си е платено надлежно, изведнъж бизнесът ти отива на трупчета. От днес за днес. Политическо решение и умиргаш. Те такива неща с модите. 

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Не знам защо ми обясняваш някви работи, след като на мене това ми е работата, да пиша софта на подобни. Вкл. и в embedded областта съм работил. Знам ги тия неща, разправяй ги на дядовците тука, че то с тая църква тука, дето не дават да препсуваме, само такива останаха у форума. 

Не я знам, подариха ми я, накрая ще вдигна някое WinXP и ще им таковам на модите!

Де да те знам какъв си, не си се представял. Влезе като бомбаджия и тръгна с плюнки отвисоко.

Направо слагай 3.1, там нямаш и мрежа, няма да влизат вируси. Може един модем да си сложиш, сигурно още се намира някой US Robotics на 14400 бода.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.