Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор 65" Smart TV Samsung или LG

Featured Replies

Детето прецени, че телевизора е стар и "реши" проблема с един чук. Казва, че е случайно, дали е така никой не знае. Хахахах 

Помогнете ми да избера ТВ до 1500 лв. 65" искам, защото този беше на 4 години и нещо, служеше вярно, но... децата имат друго виждане за света. Свикнал съм с този размер, а и мястото ми е горе-долу за толкова. Ползвам Виваком.

Нямам особени претенции, защото качеството на ТВ не позволява 5-6-7... К 

Важно ми е да е смарт, но според мен то май вече няма други. 

Искам по принцип Самсунг или ЛГ

20240121_181600.thumb.jpg.e93b1857f704a3445edaa043922a72ff.jpg

И аз така с чука по екрана пред техника който беше казал че не сменят матрици.
Имам 3 самсунляка и един панасоник, който е по-приятен за гледане, ама е по-скъп.

а то ще трябват и активни колони, та не е една беля

Изборът направи в техномагазин за да може на място да сравниш с други модели ,погледнах също какви модели има към момента на LG в този ценови клас не харесах конкретен ,като може да обърнеш внимание на тези с NanoCell технологията на матрицата ,ако имат налични. Иначе този самсунг мисля ,че има всичко което ще ти бъде нужно.

SAMSUNG QE-65Q70B 4K Ultra HD QLED SMART TV, TIZEN

При румънците TCL MiniLed 65C805 в момента идва около 1450лв. За тази цена е без конкуренция

https://www.emag.bg/televizor-tcl-miniled-65-164-sm-smart-google-tv-4k-ultra-hd-100-hz-klas-g-model-2023-65c805/pd/DLD7PMYBM/?

Аз съм с  PHILIPS 65PUS8507/12. Голям фен съм на Филипс (имам 3) и смятам, че телевизора е с много по-добри цветове спрямо LG и Samsung, каквито също съм имал, но повече никога няма да купя. Така че, предлагам ти последните версии на Филипс.

преди 2 минути, plmen88 написа:

Аз съм с  PHILIPS 65PUS8507/12. Голям фен съм на Филипс (имам 3) и смятам, че телевизора е смного по-добри цветове спрямо LG и Samsung, каквито също съм имал, но повече никога няма да купя. Така че, предлагам ти последните версии на Филипс.

Philips в много модели ползват матрици на LG :)

преди 18 минути, AAUUXX написа:

Philips в много модели ползват матрици на LG :)

Да, ти си ми го казвал. И все пак намирам огромна разлика между LG и Филипс в картината.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Да, ти си ми го казвал. И все пак намирам огромна разлика между LG и Филипс в картината.

Твоя може да не е с такава матрица :)

преди 19 минути, ostavime написа:

Може ли линкове, моля? 

Благодаря за предложенията

Модела е вече стар който предложи @plmen88

https://www.pazaruvaj.com/p/the-one-65pus8507-12-pP816051051/#overviews/

• Автор

Колко много варианти. Благодаря. Ще ходя в магазина и ще избера нещо. Каквото има налично, това ще взема. 

преди 6 минути, ostavime написа:

Колко много варианти. Благодаря. Ще ходя в магазина и ще избера нещо. Каквото има налично, това ще взема. 

Ако има модел на LG с NanoCell на цена която влиза в бюджета ще е добър избор ,не успях да намеря такъв онлайн за около 1500лв, но в техномагазини е възможно да имат такъв наличен модел.

преди 19 минути, Old_story написа:

Дзверче, що се вреш в области от които хал хабер си нямаш? Не се ли усещаш че така в случая можеш да навредиш?

Предлагаш телевизор от 2021-ва с по-малък диагонал и по-слаби характеристики, който обаче е на почти същата цена с модела, който предложих аз - телевизор от тази година, абсолютен хит на пазара в този ценови диапазон, с нов по-мощен процесор от твоето предложение и освен това по-голям?

преди 27 минути, Филипов написа:

ГНУСМАС (Samsung)

ГНУСМАС - Самсунг наобратно :emoji_smiley-23:

преди 31 минути, Old_story написа:

С по-нова, една от най-новите технологии които предлагат на пазара, с много по-добро изображение!

И това е само предложение!

Кое е "по-нова"?!? И двата телевизора са Мини-лед, само че твоето предложение е от преди три години, с по-слаб процесор (който е най-важен, щото отговаря за обработката на картината), с по ниска яркост, по-малко зони на затъмнение, 8битов цвят срещу 10битов, по-малък контраст, 120 срещу 144херца и най-важното - 55 инча срещу 65. 

На ти да четеш, и пак казвам - не се навирай в области от които не разбираш, щото така само можеш да навредиш:

https://www.displayspecifications.com/bg/comparison/fbeb299e89

Цъ, цъ, как пък никой не предложи някой модерен "рубин" :ski7:

По темата аз бих се спрял на LG, но си зависи и от конкретния модел!

Всички ,които са ти предложили са добри. Обърни внимание на TCL както ти са написали във втори пост. Не защото и аз имам такъв.  

През последните години постоянно следя класацията в Англия и са на едни от първите места не само заради качеството, а най много заради цената. Новите модели на Панасоник Филипс Сони и още няколко са наистина добри, но разликите в цените са  им са значителни. И обезателно му пробвай поне основните функции в магазина. А 65 инча е чудесен избор. Като гледам формулата  - все едно съм в болида ,до състезателя!

• Автор
преди 16 часа, Филипов написа:

Гледай да не се натресеш на ГНУСМАС (Samsung) с виетнамска матрица.

И как в магазина да разбера дали матрицата е виетнамска?! Има ли точен отговор на този въпрос? 

• Автор
преди 6 часа, ivottoshev написа:

Взе ли телевизор, колега?

Ако не си, има добра оферта при румънците 1620 лв за Philips AMBILIGHT tv MiniLED 65PML9008

Не, още не съм, но продължавам да разглеждам. Все ще избера нещо, не съм на зор. Оставил съм малко децата да разберат какво е да гледат на счупен ТВ 😁

Е па ти ни проглуши от 20 години ушите да ни се хвалиш колко много приятели мъже имаш, така ли пък нито един нищо не разбира от оценка на място чрез тестване с видеофайлове сложени на флашка, да го хванеш за ръчичка и го заведеш у някой магазин?

на 22.01.2024 г. в 13:11, ostavime написа:

И как в магазина да разбера дали матрицата е виетнамска?! Има ли точен отговор на този въпрос? 

Извинявай са забавянето. Знам че не си много добре с руския, поне има автоматичен субтитров превод.

На 16:40 се вижда жълтия етикет. Може би има възможност да се види тип на матрицата в сервизно меню, обаче едва ли е приложимо в магазина. Конкретния екземпляр е умрял на няма и 2000 часа работа. Ако можеш да светнеш с фенерче към въпросното място дали се жълтее . .  . . . Пише че е за SMART TV Samsung KU MU NU RU TU AU

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.