Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Външен хард диск- не се разпознава.

Featured Replies

Здравейте, съжалявам за тъпото заглавие но не знам как да го формулирам.

Външен хард диск Western Digital Elements SE 500GB USB 2.0 2.5-Inch  си работеше безпроблемно на лаптоп LENOVO LOQ но от два дни имам проблем с 

отварянето му. Не го вижда или по точно отчита че има нещо включено но го няма като опция да го отворя за да видя файловете вътре.

Пробвах диска на друг лаптоп малко по стар и там няма проблем!!!!Там го форматирах.

Отново го закачих на Леновото .....няма разлика !На Леновото всичко друго се отваря....флашки различна големина както и другия външен хард(2ТБ)

Единствено WD не иска.....Някакви идеи как да го подкарам.Благодаря.

• Автор

В управление на дисковете не се вижда

Има го при устройства и принтери и в лентата долу в дясно(икона като флашка) с две опции "отвори устройства и принтери " и "изваждане на Elements 1023"

На друг порт на lenovo-то пробва ли го? Ако трябва за теста на мястото на мишката.

Щом се вижда на друга система няма да е от кабела. Аз първо него щях да "обвиня". Пробвай с друг порт.

Нещо се е повредил профилът в Windows за това устройство. Има един много полезен инструмент - USB Deview. Той сканира машината за всякакви профили на USB устройства, които са оставили следа в системата, и позволява да бъдат изтрити. Според мен, това е решението - тривка на профила на този външен диск.

преди 2 минути, Rammkopf написа:

Нещо се е повредил профилът в Windows за това устройство. Има един много полезен инструмент - USB Deview. Той сканира машината за всякакви профили на USB устройства, които са оставили следа в системата, и позволява да бъдат изтрити. Според мен, това е решението - тривка на профила на този външен диск.

То реално би трябвало да е същото като това в Device Manager => View => Show Hidden Devices => и оттам да се деинсталират всички GHOST записи за това устройство от всички възможно секции.

USB Device Tree Viewer

или
Device Cleanup Tool
https://www.uwe-sieber.de/misc_tools_e.html
Сваляне:DeviceCleanup.zip
Всичко това при разкачен външен диск.
Рестарт и включване на диска.

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

То реално би трябвало да е същото като това в Device Manager => View => Show Hidden Devices => и оттам да се деинсталират всички GHOST записи за това устройство от всички възможно секции.

Действително, да, но в deview се виждат много повече детайли и е по-лесно да разгадаеш кое устройство гледаш, на кой порт е било включено и т.н. Иначе, през DevMan трябва да триеш поголовно, понеже не ти казва кое устройство какво е било.

преди 4 минути, Rammkopf написа:

Действително, да, но в deview се виждат много повече детайли и е по-лесно да разгадаеш кое устройство гледаш, на кой порт е било включено и т.н. Иначе, през DevMan трябва да триеш поголовно, понеже не ти казва кое устройство какво е било.

Не, лесно се разбира. Иначе програмки за целта бол. Вие сте дали такива. Аз преди ползвах ей тази;

https://github.com/SPOOCQ/ghostbuster

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.