Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Леново G50-45 не тръгва

Featured Replies

Здравейте ! Вчера ми мигаше червено лампичката за батерията, лаптопа не зареди, не тръгва началният екран с надпис Леново. И друг път го е правил това, но после зареждаше. Извадих батерията, тя почти е заминала, лаптоп на 7-8г, пак не зареди, сложих пак батерията. Със зор влязох в биоса, зареди по някое време екрана, изключих security boot, за нова инсталация от флашка, защото от уиндоус 10 искам да мина на 7. Сега зацикля, не тръгва началният надпис на екрана, все едно е умрял. Ясно, че ще го нося утре на сервиз, но може ли малко информация, ако не е сериозен проблема ? При инсталацията от флашката ми изписва това, затова изключих секюрите буут, белким тръгне.Instalaiq.jpg.ff1be4c652f23d9c3701bfe5ac1eee5e.jpg

• Автор
преди 2 минути, Нушо написа:

Диска вие е  GPT,  вие се опитвате да инсталирате MBR, забравете за уин 7,неподържана операционна система.

Същото го прави и с 10. GPT са и двете флашки, с Руфус ги правих.

• Автор
преди 3 минути, Нушо написа:

Направете си флашка с инструмента на Майкрософт :https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows10

Не искам да ъпдейтвам, защото при последните ъпдейти, преди 1-2г.,не ми работят месенджерите. Имам читав уиндоус 10 и 7. които работят добре на другите 2 лаптопа от 6-7г. Основният проблем е, че не се стига до бутване от флашката, не зарежда надписа Леново на екрана, може би биоса не зарежда. Огледах дъното, май има батерийка за биос, с едно болтче и 2 кабелчета запоени, дали в нея е проблема ?

Изтрий всички дялове и направи нови. Като ползваш rufus, там не видя ли, че имаш опция за GPT/MBR?

Само че, windows 7 на UEFI е малко по-сложно да се инсталира.

• Автор

Е, как ще изтрия дяловете :) Сега ще пробвам.

Най-лесния вариант е пак да си инсталираш windows 10.

Но с тези 'зацикляния' и проблеми, може и диска да е заминал, особено ако е стар и механичен. Вземай едно SSD ако нямаш и няма да можеш да познаеш машината.

• Автор

Всичко направих, и новото копие на уиндоус 10 не тръгва, а 7 зацикля на зареждането. Може би е нещо от биоса, защото трудно зарежда още първоначалният надпис на екрана Леново, после тръгва харда, но може и харда да прави проблем. Това са ми настройките :

419056749_293452003739356_3224549970242931082_n.jpg

418729946_961230635334919_4602949076644104284_n.jpg

418729938_377901391493174_751153459345684811_n.jpg

преди 17 минути, цър-вул написа:

[Shift]+[F10]

diskpart
sel dis 0
clean
convert gpt
exit

И получаваш чист като сълза диск в gpt стил

Не искам да трия дяловете, това исках да кажа :)

преди 3 часа, em7777 написа:

Същото го прави и с 10. GPT са и двете флашки, с Руфус ги правих.

Флашката с Windows 10 направете с дялова схема GPT след като хард диска е в тази дялова схема. За инсталиране на Windows 7 ще бъде необходимо да минете на CSM BIOS и смените дяловата схема на MBR ,което ще доведе до изтриване на данните от хард диска (флашката също трябва в този случай да е записана с далова схема MBR)

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

Защо не минеш на Legacy в BIOS?

Boot Priority: Legacy first

Пробвах, не разпознава флашката. Знам, че има начин да сложа уиндоус 7, човекът в сервиза ми е приятел, беше ми го казал преди време, но не му обърнах внимание. Неговите лаптопи в сервиза са нови, но със 7, явно си е патил с 10. Нищо не тръгва. Утре ще ми кажат. Благодаря на всички ! Мога да напиша какъв ми е бил проблемът след 2 дена вероятно.

преди 10 минути, em7777 написа:

Пробвах, не разпознава флашката.

Ами, нормално няма да тръгне. Просто трябва да направиш отново флашката с Rufus, но в режим MBR 
Инсталирането на ОС е мн. просто нещо, но не е лъжица за всяка уста.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Ами, нормално няма да тръгне. Просто трябва да направиш отново флашката с Rufus, но в режим MBR 
Инсталирането на ОС е мн. просто нещо, но не е лъжица за всяка уста.

Хората не са като нас всеки ден да инсталират Уиндоус. Има много неща, които не знаят. Не е сложно, но и не ги интересува, веднъж в годината я им се наложи да инсталират, я не.

• Автор
преди 25 минути, Звяра! написа:

Хората не са като нас всеки ден да инсталират Уиндоус. Има много неща, които не знаят. Не е сложно, но и не ги интересува, веднъж в годината я им се наложи да инсталират, я не.

Да, много неща не знам. Инсталирам веднъж на 7-8г., нормално е да не запомня всичко. Направила съм флашката в режим MBR, не тръгва. Между другото, не ми работи записвачката, иначе да съм се оправила, но ще си купя външна и се надявам да нямам бъдещи проблеми с инсталациите. Аз съм обикновена готвачка, бре хора, не ми се карайте, едва ли готвите като мен😉

Имам лоши впечатления от този модел дискове - намери някой зареждаш инструмент и виж SMART-a на диска първо ... да не се наложи да спасяваш данни от него!

преди 55 минути, em7777 написа:

, но ще си купя външна и се надявам да нямам бъдещи проблеми с инсталациите.

С външна USB CD/DVD ROM също няма да може да направите инсталация на Windows.

преди 1 час, em7777 написа:

Направила съм флашката в режим MBR, не тръгва.

Флашка в MBR, BIOS - Legacy; Secure Boot - Disabled, дискът трябва да се обърне в mbr

преди 5 часа, цър-вул написа:

[Shift]+[F10]

diskpart
sel dis 0
clean
convert mbr
exit

И всичко трябва да си дойде на мястото.

• Автор

Спукан чипсет.....откъде ги измислят такива работи, като лаптопа не се мести от масата, не знам какво е чипсет. Не може да се направи, този модел изкарвали по 2-3г. Благодаря на всички !

преди 2 минути, em7777 написа:

Спукан чипсет.....откъде ги измислят такива работи, като лаптопа не се мести от масата, не знам какво е чипсет. Не може да се направи, този модел изкарвали по 2-3г. Благодаря на всички !

Отлепен, по може да се случи ... ама как стигнахме от нежеланието да инсталира OS върху HDD, до този отлепен чипсет ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.