Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютър..

Featured Replies

Разрешен от HydraX GamingBG

@HydraX GamingBGТова прилича на проблем с PCI-E-слота. Напръскай слота с контактен спрей и виж дали ще има промяна може да е замърсен и да не дава добре контакт а може и да има проблем с някой от пиновете на самия слот.

На мен ми прилича на слабо захранване

преди 3 минути, Недко1975 написа:

На мен ми прилича на слабо захранване

Ако беше слабо захранване поне малко трябваше да му даде някакъв проблясък и да е сигурен че видеокартите си бачкат и проблема не е в тях.

на 10.02.2024 г. в 19:50, HydraX GamingBG написа:

Няма ефект.. Отново няма картина..

Странното е, че нито мишката, нито клавиатурата светват..

Мисля, че дънното е заминало. :]]

Долу горе мислиш правилно. Ще започна малко по отдалече при условие, че отговаряш честно на въпросите ми:

1. Всички компютри от серия 8000, 8200 и 8300 в кутия Tower, SFF и USDT Разполагат с два изхода на дъното си към монитор - VGA и DP.

Това са стари фабрични машини и няма никакво изключение за някоя от тях спрямо изходите към монитора. Явно преди повредата си работил със вклкючен кабел от VGA на компютъра към WGA, на монитора и всичко ти е било нормално.

Досетил си се, че разполагаш със 1-2 видеoкарти, на които имаш  DP и HDMI . Решил си, че ще бъде по добре да вържеш монитора през един от техните портове ( или DP или HDMI) , което е правилно.

Може би чак тогава си забелязал, че двата порта - DP и HDMI много си приличат. Още по вече, по горе са ти написали 2-3 човека, че това се прави, като минеш и през Биоса на компютъра за външна карта. Може би си се мъчил от самото начало да включиш  HDMI кабела през DP, понеже двата много си приличат. Може да го направиш, но със сила и ако е това, трябва веднага да ти е направило впечатление, че куплунга не пасва. И ако си купил и някой смотан "фабричен" кабел с название "HAMA"и още няколко неизвестни "фирми" , сам си си вкарал автогол. От къде изхождам за всичко това ли? 

Сам си написал, че в дъното ти е проблема. А и то с твое съгласие май ще излезе на 100% вярно. Стига честно да кажеш какви процедури си предприел за обновяването. Особено фатален при тези серии  (8000, 8200 и 8300) на HP. Още по вече , че самият DP не е защитен, както обикновено се процедира при HDMI. Може би е вярно всичко това, което съм написал, а може и да не е. Никой не може да каже как ти си действал при монтажа и свързването на кабелите и видеокартите. Не оставай с лоши помисли към мен че съм написал това. Би било редно, след като имаш такъв проблем да опишеш нещата много по точно и подробно. A ти си написал само това за дъното и че мислиш, че компютъра ти е HP 8200 с процесор 2500.

По вече от 7 години се занимавам с ремонта на тези стари охтики и добре зная какво би се случило и при теб. Твоите действия напълно съвпадат със всички тези , които са си играли да добавят разни карти. Имам 5 или 6 може би дъна от същите серии със същата болест. Затова правилно си преценил че трябва да смениш дъното, което хич не е рентабилно при положение че такъв компютър не би могъл да го продадеш дори за 30-40 лева в днешно време. Ако имаш въпроси към мен, ще ти отговоря при всички случаи. Приятен ден , от мен!

• Автор
  • Решение
на 15.02.2024 г. в 7:09, Колев 74 написа:

Долу горе мислиш правилно. Ще започна малко по отдалече при условие, че отговаряш честно на въпросите ми:

1. Всички компютри от серия 8000, 8200 и 8300 в кутия Tower, SFF и USDT Разполагат с два изхода на дъното си към монитор - VGA и DP.

Това са стари фабрични машини и няма никакво изключение за някоя от тях спрямо изходите към монитора. Явно преди повредата си работил със вклкючен кабел от VGA на компютъра към WGA, на монитора и всичко ти е било нормално.

Досетил си се, че разполагаш със 1-2 видеoкарти, на които имаш  DP и HDMI . Решил си, че ще бъде по добре да вържеш монитора през един от техните портове ( или DP или HDMI) , което е правилно.

Може би чак тогава си забелязал, че двата порта - DP и HDMI много си приличат. Още по вече, по горе са ти написали 2-3 човека, че това се прави, като минеш и през Биоса на компютъра за външна карта. Може би си се мъчил от самото начало да включиш  HDMI кабела през DP, понеже двата много си приличат. Може да го направиш, но със сила и ако е това, трябва веднага да ти е направило впечатление, че куплунга не пасва. И ако си купил и някой смотан "фабричен" кабел с название "HAMA"и още няколко неизвестни "фирми" , сам си си вкарал автогол. От къде изхождам за всичко това ли? 

Сам си написал, че в дъното ти е проблема. А и то с твое съгласие май ще излезе на 100% вярно. Стига честно да кажеш какви процедури си предприел за обновяването. Особено фатален при тези серии  (8000, 8200 и 8300) на HP. Още по вече , че самият DP не е защитен, както обикновено се процедира при HDMI. Може би е вярно всичко това, което съм написал, а може и да не е. Никой не може да каже как ти си действал при монтажа и свързването на кабелите и видеокартите. Не оставай с лоши помисли към мен че съм написал това. Би било редно, след като имаш такъв проблем да опишеш нещата много по точно и подробно. A ти си написал само това за дъното и че мислиш, че компютъра ти е HP 8200 с процесор 2500.

По вече от 7 години се занимавам с ремонта на тези стари охтики и добре зная какво би се случило и при теб. Твоите действия напълно съвпадат със всички тези , които са си играли да добавят разни карти. Имам 5 или 6 може би дъна от същите серии със същата болест. Затова правилно си преценил че трябва да смениш дъното, което хич не е рентабилно при положение че такъв компютър не би могъл да го продадеш дори за 30-40 лева в днешно време. Ако имаш въпроси към мен, ще ти отговоря при всички случаи. Приятен ден , от мен!

Мне.. Доста неправилно си разбрал действия ми! 😅

1. Вярно е! Разполага само с VGA и DP.

2. Не, работех с външната си видео карта, която си е RX 460 и си беше свързана HDMI към HDMI. Нямах абсолютно никакви проблеми с компютъра. Просто докато си говоря по дискорд и монитора изгасна. Чувах всичко, каквото ми говорят, но нямаше картина.

3. Не съм опитвал въобще да ползвам DP. Бъркал съм ги, но знам едно нещо, което ми каза дядо преди много време "Ако нещо принадлежи на някакво място, то само ще си пасне, без да го мислиш много и да се напъваш". И поради причината, че имам само hdmi кабели, то не съм к опитвал въобще да слагам със сила кабела. 😅

Съгласям се с това, че не съм описал подробно всичко!

За процесора съм напълно сигурен, че е Intel i5 2500. Но за дънното.. От всичко само за него не съм сигурен какъв модел и марка е!

преди 5 минути, HydraX GamingBG написа:

Мне.. Доста неправилно си разбрал действия ми! 😅

1. Вярно е! Разполага само с VGA и DP.

2. Не, работех с външната си видео карта, която си е RX 460 и си беше свързана HDMI към HDMI. Нямах абсолютно никакви проблеми с компютъра. Просто докато си говоря по дискорд и монитора изгасна. Чувах всичко, каквото ми говорят, но нямаше картина.

3. Не съм опитвал въобще да ползвам DP. Бъркал съм ги, но знам едно нещо, което ми каза дядо преди много време "Ако нещо принадлежи на някакво място, то само ще си пасне, без да го мислиш много и да се напъваш". И поради причината, че имам само hdmi кабели, то не съм к опитвал въобще да слагам със сила кабела. 😅

Съгласям се с това, че не съм описал подробно всичко!

За процесора съм напълно сигурен, че е Intel i5 2500. Но за дънното.. От всичко само за него не съм сигурен какъв модел и марка е!

Много благодаря за отговора. Така е много по добре, но всичко е свършен факт. В добър сервиз, със сигурност ще ти кажат същия дефект. Що се касае до самото дъно като модел, можеш да ползваш AIDA или най добре ето тази малка програмка, която не се инсталира.  HWiNFO. Стартираш я и най горе вляво ще ти изпише точният модел на дъното при твоята машина. Опитай!

• Автор

Господа и дами, какво означава, когато избибитка 2 пъти? Къси бибиткания!

преди 22 минути, Колев 74 написа:

Много благодаря за отговора. Така е много по добре, но всичко е свършен факт. В добър сервиз, със сигурност ще ти кажат същия дефект. Що се касае до самото дъно като модел, можеш да ползваш AIDA или най добре ето тази малка програмка, която не се инсталира.  HWiNFO. Стартираш я и най горе вляво ще ти изпише точният модел на дъното при твоята машина. Опитай!

Знам за AIDA, но за жалост никога не ми е трябва да знам модела на дънното. :[

преди 8 минути, HydraX GamingBG написа:

Можете да затворите темата! 

Дънната платка е проблем! 

Благодаря на всички за помощта!

Да ти подскажа нещо, но при условие, че добре познаваш означението на елементите и най вече как самите те изглеждат върху дъното. Общо на тези типове дъна са монтирани предпазители до самия куплунг или около него. Това са тъй наречени бързодействащи предпазители към захранване на схемата покрай дъното. Изгледа им не е като стандартен предпазител а като малък електролитен кондензатор , правоъгълни с различни размери. Най разпространените са с размер  ширина 2-3 мм и дължина около до 7-8мм в черен цвят. Ако имаш добра снимка на твоето дъно в голям мащаб където всичко се вижда, можеш да я пуснеш тук, а аз ще ти я върна като посоча кои са предпазителите. Това е най елементарната проверка, която може да ти спести пари за ремонта в сервиз.  Но трябва да можеш да ги подмениш с нови. Ако ли не - тогава в сервиза.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.