Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с компютър..

Featured Replies

Здравейте, хорица от Kaldata!

Рядко опирам до вас, но винаги след като го направя и получавам най-добрите инструкции и решения, ако ми излезе проблем! 

От доста дълги години не съм писал тук и искам да се извиня на модераторите, ако съм объркал секцията, в която съм пуснал тази тема. Ще помоля да бъде преместена в правилата секция. Благодаря!

Та.. Проблема ми е следния:

Компютъра ми си работеше нормално до преди 2-3 дни..

Докато говоря по Дискорд с мой приятел, то екрана просто израсна.

Първоначално си помислих, че може видео картата да е направила проблем, примерно.. Да е прегряла и да е изгаснала, кокто ми се беше случило с друга моя видео карта преди години. 

Изключих компютъра, включих, но.. Картина - няма.

Сигнал към клавиатура - няма.

Сигнал към мишката - няма.

Опитах да го оправя по следния начин:

- Пробвах с друга видео карта

- Пробвах да извадя рамта за 20-30 секунди, докато е изключен компютъра

- Пробвах, като реснах биоса.

- Пробвах, като изкарах даже процесора от мястото му и пак да го сложа.

- Не съм пробвал с друг монитор. Не виждам логика просто! Клавиатурата и мишката не получават ток също. 

Проблема не се оправи! 

Моля за идеи и помощ, от къде според вас може да идва проблема!

Разрешен от HydraX GamingBG

преди 4 часа, HydraX GamingBG написа:

Изключих компютъра, включих, но.. Картина - няма.

Сигнал към клавиатура - няма.

Сигнал към мишката - няма.

А изобщо включва ли се? Защото, след като си проверил всичко останало, може да е проблем със захранването. Или някой недобре включен кабел. 

Щом няма никакъв сигнал към нищо, тогава няма какво да му се чудиш - Сменяй захранването и всичко ще си дойде на мястото!

Ако беше процесора, щеше поне да светне дънната платка, видеото ако е също, а паметта ако правеше проблеми, тогава щеше да пиши и да се рестартира или просто да не пали ама ще има индикация...

Друга причина може да е кабела на захранването, но при всички случаи, проблема е свързан пряко с него!

При лаптопите ако е процесор, тогава няма никакви реакции, но при настолен компютър, това е признак за проблеми със захранването, породени от токови удари или нещо друго, като дефектирал кабел и т.н.

преди 1 час, Battleground написа:

При лаптопите ако е процесор, тогава няма никакви реакции, но при настолен компютър, това е признак за проблеми със захранването, породени от токови удари или нещо друго, като дефектирал кабел и т.н.

Мисля, че и при проблемни пинове на сокета на дъното/процесора също се появява подобен проблем с липса на каквато и да е индикация. Аз бих огледал пинковете (за полегнали такива).

Даже си намерих поста в темата на един в която съм писал.

https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=7134&OB=ASC

• Автор

Компютъра включва, има зелена лампичка на дънното, което показва, че работи.

Параметрите.. 

Срам ме е даже да ги напиша 😂

Ще напиша процесора и мисля, че ще ви е достатъчно: Intel I5 2500

Също така, нали.. Тръгват всички перки, хард диска се чува, че заработва, всичко, като нагорещен нож през масло, ама.. Е това е, че не вади картина и нито мишката светва, нито клавиатурата..

току-що, HydraX GamingBG написа:

Компютъра включва, има зелена лампичка на дънното, което показва, че работи.

Параметрите.. 

Срам ме е даже да ги напиша 😂

Ще напиша процесора и мисля, че ще ви е достатъчно: Intel I5 2500

И какво, аз имам T8300 ... и не ме е срам.

Без външно видео, без дискове и оптика, без никаква друга периферия, само с една банка памет (смяна с другата и опит на няколко слота) - опитвал ли си?

Процесора ти има вградено видео, остава и дъното да има видео изходи, разбира се.

Звуков сигнал, че пали има ли?

• Автор
преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

И какво, аз имам T8300 ... и не ме е срам.

Без външно видео, без дискове и оптика, без никаква друга периферия, само с една банка памет (смяна с другата и опит на няколко слота) - опитвал ли си?

Процесора ти има вградено видео, остава и дъното да има видео изходи, разбира се.

Звуков сигнал, че пали има ли?

3 плочки рам съм, 10 гб. 

4 слота. Опитах да сменя местата им. Без резултат отново.

Никога компютъра не е вадил звуков сигнал при включване. Въпреки, че има тонколонка.

Процесора ти е с вградена графична карта. Премахни /извади/ допълнителната и включи монитора към буксата на дънната платка /HDMI, DVI, VGA/.

Клавиатура и мишка на USB ли са или на PS2 ?

Звуковите сигнали за да се чуят, трябва да има включено малко зумерче към дънната платка. Дъното какво е не каза.

• Автор
на 7.02.2024 г. в 15:25, Joss Bomon написа:

Процесора ти е с вградена графична карта. Премахни /извади/ допълнителната и включи монитора към буксата на дънната платка /HDMI, DVI, VGA/.

Звуковите сигнали за да се чуят, трябва да има включено малко зумерче към дънната платка. Дъното какво е не каза.

Опитах с друг монитор - същото действие. Няма картина.

Мишката и клавиатура са на USB портове. 

Има тонколонка голяма директно свързана към дънната платка.

на 7.02.2024 г. в 15:25, Joss Bomon написа:

И това с видео картата на процесора опитах.. Пак няма картина!

Разкачи всичко което е включено в компютъра.

Премахни допълнителната видеокарта от слота.

Извади кабелите на хард диска, на записвачката/ако има/.

Ако си с две и повече плочки памет ги извади и почисти слотовете им с гумичка за моливи, и монтирай само една.

Включи единствено кабела на захранването и кабела от вграденото видео към монитора.

Стартирай машината и докладвай за резултата.

• Автор
преди 23 часа, Joss Bomon написа:

Разкачи всичко което е включено в компютъра.

Премахни допълнителната видеокарта от слота.

Извади кабелите на хард диска, на записвачката/ако има/.

Ако си с две и повече плочки памет ги извади и почисти слотовете им с гумичка за моливи, и монтирай само една.

Включи единствено кабела на захранването и кабела от вграденото видео към монитора.

Стартирай машината и докладвай за резултата.

Няма ефект.. Отново няма картина..

Странното е, че нито мишката, нито клавиатурата светват..

Мисля, че дънното е заминало. :]]

Извинявам се, понеже прочетох, че няма никакъ сигнал, това означава, че може би едва ли съм прав. Но аз имах подобен проблем преди няколко дни с моя лаптоп. 1 от плочките рам се беше повредила и си купих нова, всичко се оправи, когато махнах повредената. Но в такъв случай би трябвало да има някакъв сигнал, а е написано, че няма такъв, тогава проблемът сигурно е друг.

на 10.02.2024 г. в 19:50, HydraX GamingBG написа:

Няма ефект.. Отново няма картина..

Странното е, че нито мишката, нито клавиатурата светват..

Пищялка/говорител/зумер има ли свързана към дъното? С включени мишка/клавиатура ли тествана по-горе?
Ако има пищялка, отстрани всичко от дъното - памет, мишка, клавиатура, диск(ове). Да остане само свързан към монитора с вградената видео карта. Пищи ли при включване?
Ако не пищи - най-добре е да се диагностицира в сервиз

• Автор
преди 21 часа, цър-вул написа:

Пищялка/говорител/зумер има ли свързана към дъното? С включени мишка/клавиатура ли тествана по-горе?
Ако има пищялка, отстрани всичко от дъното - памет, мишка, клавиатура, диск(ове). Да остане само свързан към монитора с вградената видео карта. Пищи ли при включване?
Ако не пищи - най-добре е да се диагностицира в сервиз

Има свързана пищялка. Не дава обаче никакъв звуков сигнал. Знам, че работи, защото преди доста време имаше проблем и ми беше изпищяла. Не пиши при включване. 

Имам напредък! Вече се предава сигнал към мишката и клавиатурата.. Изкарах батерията за 24 часа. Обаче.. 

Купих  нов vga кабел и го свързах към дънното на компютъра и към монитора, тъй като стария кабел видях, че е леко накъсан. 

С новия кабел тръгна! 

Проблема сега е.. Като вкарам видео картата( Radeon RX 460) и сигнал към монитора няма.. Смених и монитора - пак няма. Смених и пробвах с друг hdmi кабел - пак няма. 

Опитах и с друга видео карта - GT 1030. Пак няма ефект! Не вади картина екрана.. 

на 10.02.2024 г. в 19:56, plamen_petrov_80 написа:

Точен модел на дъното?

Точен модел на захранването?

Единствената информация, която мога да дам е:

CPU: Intel i5 2500

PSU:HP DPS-240TB A

Дънна платка: нямам си на идея. Не пише на нея нищо. Мисля, че е  HP Compaq 8200

1x SSD

1x HDD

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Малко тъп въпрос, но като сложиш видео картата къде включваш кабела от монитора? В нея или в дъното? 

Никак не е тъп, защото достатъчно голям процент от питащите включват към дъното или забравят допълнителното захранване към картата.

А и не виждам 1030 или RX 460 с VGA...

Трябва да се мине и през настройките в биос...

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Никак не е тъп, защото достатъчно голям процент от питащите включват към дъното или забравят допълнителното захранване към картата.

През месец получавахме поне по една рекламация, че компютъра не вади картина точно заради това. Вече слагаме предпазители на HDMI/DP изходите на дъната при конфигурации с външна карта и рекламациите секнаха. 

преди 2 минути, цър-вул написа:

Хем се пази от пепеляци портът...

Така е, ама то ако има толкова пепеляк, че да се прецака порта, това ще му е най-малкия проблем

• Автор
преди 12 часа, Gaming_Solutions написа:

Малко тъп въпрос, но като сложиш видео картата къде включваш кабела от монитора? В нея или в дъното? 

От монитора към видео картата.. :]]

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

А и не виждам 1030 или RX 460 с VGA...

Явно, аз нещо не съм се изказал нещо неправилно.

Дънната ми платка има само vga портове, които могат да свържа към монитора. 

НО видео картите ми предлагат hdmi.

От дънното към монитора пробвам с vga кабел.

От видео картата към монитора пробвам с HDMI кабел.

Мислех си също, че проблема може да е от HDMI кабела, смених го с чисто с нов и не е от него. 

Мислех си, че може да е от hdmi порта на видео картата, смених видео картата.

Мислех си, че може да е от hdmi порта на монитора, смених монитора.

След всичко това - без успех!

преди 44 минути, HydraX GamingBG написа:

От дънното към монитора пробвам с vga кабел.

С поставена на слота външна видео карта или без нея?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.